Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weghorst: ‘De jongens zagen het filmpje op FOX en moesten erom lachen’

Laatste update:

Wout Weghorst zong maandagavond bij het oefenduel met Italië uit volle borst het Wilhelmus. De spits van AZ en het Nederlands elftal was vanwege zijn actie veelbesproken op social media. Weghorst liet tegenover 3FM al weten dat hij de vele reacties op zijn gedrag wat overdreven vindt en benadrukt dit in gesprek met TC Tubantia.

"Vanmorgen in de bus naar het vliegveld werd ik er op geattendeerd, de jongens zagen het filmpje op FOX en moesten erom lachen. Ik doe op het laatst mijn ogen dicht en kijk daarna even omhoog, om te bedanken. Ik ben me er totaal niet van bewust en vind het ook te onzinnig om het er over te hebben", aldus Weghorst, die eerder ook al meezong met het volkslied.

"Vroeger als ik thuis naar het WK keek, stond ik ook zo, met mijn hand op mijn borst. Nu sta ik er zelf, ik ben er trots op dat ik mijn land mag vertegenwoordigen. Het volkslied is mooi en ik zing mee, dat is het eigenlijk wel", zegt de aanvaller, die benadrukt zich af te sluiten voor alle positieve én negatieve reacties. "Ik heb liever dat het over Oranje gaat."

Weghorst stelt dat het volkslied tijdens zijn eerste interland tegen Engeland zijn hoogtepunt was. "Dat klinkt nu wel heel raar, maar het is zo. De Arena zat vol, eerst klonk het volkslied van Engeland, toen het Wilhelmus. Dat was zo mooi. Al met al is het fijn om onderdeel te zijn van de beste voetballers van Nederland. Je merkt dat we naar elkaar toe groeien als groep."

Zou je alle spelers willen zien meezingen zoals Wout Weghorst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goedzo Woutje, ben gewoon trots dat je voor je land mag uitkomen en laat het gewoon zien!

Nu zal Wout zich vast wel realiseren dat hij precies in het goede tijdperk zit om überhaupt oranje te halen, maar die arrogantie van andere spelers mag er wel vanaf

6 juni 2018 om 19:07

Inderdaad, gewoon trots er überhaupt bij te zijn. Wout weet dat hij allang blij mag zijn als stormram, dat is het maximale. Vraag mezelf af of de meeste überhaupt het volkslied kennen, dan doel ik op het gespeelde bij voetbal wedstrijden en niet alles.

Ik vind het een beetje flauwe reacties. Dat hij geen basismateriaal voor oranje is en/of ooit gaat worden doet er niet toe. In de 2 wedstrijden die hij heeft meegedaan vond ik hem wat ongelukkig overkomen maar hij ging er wel voor. Bleef doorjagen en maar gaan. Er zijn genoeg spelers bij oranje die een voorbeeld kunnen nemen aan zijn instelling en strijdlust.

6 juni 2018 om 16:31

Dat is ook de kracht van Weghorst, zijn strijdlust in een wedstrijd.

Als Buffon er staat met tranen in zijn ogen is het bewonderenswaardig. Maar als Wout het doet is het overdreven... Goedzo Wout., gewoon jezelf zijn!

6 juni 2018 om 16:31

Nouja, Wout is wel vooral geëmotioneerd als er camera's zijn heb ik het idee. Laatste maanden lijkt de 'winnaarsmentaliteit' en 'passie' wel enigszins geacteerd.

6 juni 2018 om 16:42

Juist. Hij doet z’n ogen open en kijkt regelrecht naar het grote scherm.. woutje was in beeld hoor.

6 juni 2018 om 16:54

Hij zegt zelfs dat ie vroeger zo stond als ie het WK stond te kijken. Wat een gezeur allemaal, laat die vent lekker genieten joh!

6 juni 2018 om 17:02

@Blackpool: Wat een flauwe opmerking weer. Hij laat tenminste zien hoe het wel moet ipv die mannetjes die juist alleen maar bezig zijn om erover na te denken hoe ze dan overkomen bij het publiek. Ja, echt voorschut, je haat toch niet volmondig mee zingen met het volkslied? Kijk bevoorbeeld naar die Italianen. Die zingen allemaal volmondig en trots mee met het volkslied. Strijden voor het vaderland, dat is de mentaliteit, kunnen ze in Nederland nog wat van leren.

6 juni 2018 om 17:13

Van mij mag ie hoor. Maar het komt gewoon geacteerd over. Passie willen we allemaal zien in Oranje, en ze mogen van mij ook allemaal genieten. Maar zowel bij AZ als bij Oranje komt het niet oprecht over.

6 juni 2018 om 17:17

Blackpool: afgunst omdat jij met jouw kwaliteiten nooit verder bent gekomen dan Balophetdak 3?

6 juni 2018 om 17:00

Was die maar wat vaker zichzelf. Je kan niet ontkennen dat deze jongen in bijna alles wat die doet een act opvoert. Is het na een gemiste kans, na een doelpunt, na een verloren bekerfinale of zoals nu bij een volkslied, bijna alles wat die doet is gemaakt en dat vind ik wel jammer.

6 juni 2018 om 17:18

El F.: bewijs nu eens dat alles gemaakt is? Kom eens met feiten.

6 juni 2018 om 17:21

Wat zit je nou dom te zeiken? Met je act, die jongen zoekt de camera niet maar de camera komt de hele tijd naar hem toe. Wat kan hij daar aan doen dan? Hij laat tenminste een beetje passie zien, passie die ik erg heb gemist in de afgelopen twee kwalificatie rondes. Hulde aan Wout.

Waarom is hier überhaupt ophef over?
Had elke speler bij Oranje maar zo'n mentaliteit, het zou vanzelfsprekend een eer moeten zijn om voor je land uit te komen en dat mag ook wel laten zien worden door de rest van de spelers.

Wat zijn we toch een zielig klein kikkerlandje he. Allemaal vinden we het fantastisch als we de Italianen als 18 bezetenen mee zien schreeuwen met het Italiaans volkslied maar O W E E als Wout Weghorst dit doet? Wat denkt die wel niet?

Hadden we maar weer toppers zoals Wout die écht 100 geven 90 minuten lang en met trots meezingen voor hun land, het is immers het hoogst haalbare dat een Nederlandse voetballer bereiken kan.

Voor de mensen die dit gemaakt vinden: Wout geeft elke wedstrijd voor AZ 100, baalt voor 100 als iets niet lukt, is voor 100 teleurgesteld als een finale niet gewonnen wordt en zingt voor 100 mee met het volkslied, dat heet winnaarsmentaliteit. Kunnen genoeg teamgenoten genoeg van leren, of ze nu Jan, Piet, Paolo of Achraf heten.

Eindelijk iemand met passie. Al die andere jongens die de tekst van het eerste couplet niet eens kennen kunnen daar toch echt een voorbeeld aan nemen. Helemaal als je die jongens van 50+ interlands ziet, die hebben toch zat tijd gehad het te leren? Wel netjes van hem, als je het interview in het AD leest, wil hij het zelf met name over de wedstrijd hebben, lijkt me sterk dat hij dat zou doen als hij "alles voor de camera deed"

Ik vind het prachtig . Willen jullie liever anders dat we het volkslied overslaan ? Dit is echt te Nederlands als we maar wat te zeiken hebben

Ongelooflijk hoeveel mensen zijn gedrag bij het volkslied automatisch koppelen aan passie / mentaliteit. Dat is toch gewoon heel oppervlakkig? Passie en mentaliteit laat je zien tijdens de match. Zijn dezelfde mensen die zeggen: Memphis heeft een hoed op dus is niet serieus met voetbal bezig.. Ik vind het leuk voor weghorst allemaal, maar op mij komt het ook te gemaakt en geacteerd over.

Als we niet zo’n oudbollig, vol weetjes en oude teskten volkslied hadden gehad, dan zing je wat sneller mee. Ons volkslied is ons volkslied, maar een “meezinger” is het natuurlijk niet echt. mensen zingen harder op bloed zweet en tranen, you’ll never walk alone en dat soort nummers. Dat zijn nummers lied die iets met je doen, een lied waarmee je je even echt één voelt met je team en iedereen op de tribune. Italie heeft zoiets, brazilie.. Maar het Wilhelmus.. voor mij persoonlijk doet het niks ook.

6 juni 2018 om 18:26

Als je een volkslied wil dat een echte meezinger is dan moet je de Snollebollekes er eentje laten schrijven. Ons volkslied is een van de oudste volksliederen ter wereld en beschrijft een deel van ons ontstaan en onze geschiedenis. Ook de melodie heeft een rijke geschiedenis en is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het Wilhelmus vind ik persoonlijk een van de mooiste volksliederen ter wereld.

Typisch Nederlands, altijd maar zeiken om echt alles. In Italië sta je voor lul als je niet mee zingt en in Nederland maken ze er een heel item van als je wel meezingt uit volle borst. Het niveau van al die praat programma's is echt om te janken.

Tja ik snap de kritiek wel. Het was overduidelijk een act, Weghorst doet dit doelbewust. Hij keek niet omhoog toen het afgelopen was, maar keek opzij, recht in de camera, toen hij z'n ogen weer opende.

Prachtige speler zingt uit volle borst mee, ook de beste spits die we de afgelopen 20 jaar hebben gehad! Hiermee halen we het Ek 100%

6 juni 2018 om 19:52

Vind dat alle spelers mee moeten zingen met volkslied. Niet zingen, niet spelen. Het hoort een eer te zijn. Om voor Holland te spelen.

Dit is echt het schoolvoorbeeld van het ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ credo van ons lieve Nederland. Zo tenenkrommend dat hier ophef over ontstaat. Als ze niet zingen is het niet goed, maar o wee als je het té doet hoor, dat ook niet. Al zou het hij het een beetje dik aanzetten, nou en. Laat die jongen genieten van het feit dat ie interlands speelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren