Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weer dubbelslag FC Utrecht met Koevermans en Heraclied Dorda

Laatste update:

FC Utrecht legde vrijdag al Mathieu Delpierre en Fernando Quesada vast en later op de dag heeft de vereniging uit de Domstad weer een dubbelslag geslagen. Via de officiële kanalen maakt FC Utrecht bekend dat Danny Koevermans een contract tot het einde van het seizoen heeft getekend. Bovendien is Christian Dorda overgenomen van Heracles Almelo: hij heeft voor anderhalf jaar getekend, met een optie voor een extra jaar. Volgens De Telegraaf zijn de twee nog niet speelgerechtigd voor het duel met Ajax van zondag.

/

Koevermans, in het verleden actief bij Sparta Rotterdam, AZ en PSV, stond tot voor kort onder contract bij Toronto FC. Daar kreeg de 35-jarige targetman geen nieuwe verbintenis. “Met zijn kracht, ervaring en scorend vermogen kan Danny iets toevoegen aan FC Utrecht”, aldus manager spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff. “Op het moment dat er voorin iets geforceerd moet worden, kan Danny van grote waarde zijn. Hij heeft bewezen overal en altijd doelpunten te maken. We hopen dat hij dit ook bij FC Utrecht gaat doen.”

De 25-jarige verdediger Dorda heeft een medische keuring doorstaan en is de vierde aanwinst van Utrecht op 'deadline day'. “Christian biedt ons defensief extra opties”, zegt De Kruijff. “Als linkervleugelverdediger heeft hij veel diepgang in zijn spel. Hij is snel, wendbaar en technisch vaardig.”

Denk je dat Danny Koevermans nog van waarde kan zijn voor FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
31 januari 2014 om 13:22

Zondag de winnende tegen ajax

31 januari 2014 om 15:01

Vanaf de tribune zeker? ze zijn allebei nog niet speelgerechtigd voor het duel met Ajax.

31 januari 2014 om 13:22

Boeiend, als ze presteren vind ik t allemaal prima.

31 januari 2014 om 13:23

Omdat? Dorda is juist een goede aankoop omdat we maar 1 echte linksback in Bulthuis hebben. Daarnaast zal Koevermans als stormram fungeren om iets te forceren later in de wedstrijd. Dit omdat wij geen speler hebben die een dergelijke functie kan vervullen. Prima aankopen en kosten weinig!

31 januari 2014 om 13:27

Wat is een stormwarm?

31 januari 2014 om 13:34

Speciaal voor jou aangepast! Hoe voelt het nou, om het bed te delen met mieren?

31 januari 2014 om 13:29

Koevermans is egt een waardeloze speler hij komt zeker in ze rolstoel op t veld die gast is niet voor niks weg uit canada

31 januari 2014 om 14:38

VZ kunnen jullie wat aan deze meneer zijn nickname doen?
Ik schijn hem niet te kunnen melden dus maar op deze manier dus.

31 januari 2014 om 15:53

Klokkie klokkenluider ding dong ding dong

31 januari 2014 om 16:15

Gast lees je eigen tekst nog eens. Jij mag eigenlijk niet eens reageren

Haha, wat een baas is die Koevermans toch. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Als pinchhitter ideaal voor Utrecht. Een beetje ervaring konden ze wel gebruiken daar

31 januari 2014 om 13:24

Pinchhitter? Die gast is bijna alleen maar geblesseerd geweest de laatste maanden. Even aanzetten en hij kan weer douchen. Waardeloze aankoop.

31 januari 2014 om 13:29

Daarom. Een hele wedstrijd volhouden zal voorlopig lastig worden. 10 minuten rammen moet kunnen, anders was hij niet door de keuring gekomen. Daarnaast is het geen aankoop, maar gratis opgepikt!

31 januari 2014 om 14:10

is geen aankoop, is transfervrij en is bankzitter kost niet veel salaris kan ervaring overbrengen en zijn goals meepakken

er zijn zat spelers die 34, 35, of ouder zijn en nog prima hun waarde lieten zien denk aan een Mols bij Feyenoord bv

31 januari 2014 om 13:24

Zeker weten! agudelo en de ridder hebben wel iemand nodig die de bal kan vast houden! Ik zeg de ridder - koevermans - agudelo voorin!

31 januari 2014 om 13:26

Lekker voor utrecht vanaf volgende week kunnen ze punten gaan pakken. Ajax gaat weer eindelijk in competitie weer een keer winnen in utrecht.

31 januari 2014 om 13:27

Ben meer onder indruk van Delpierre. Altijd een bepalende speler geweest bij Stuttgart, ook in het kampioensjaar, en een redelijke naam in Europa. leuk elftal wordt het.

31 januari 2014 om 14:09

Zal wel ingezet worden in de Demouge rol. Lekker kick and rush spelen...

koevermans voegt al niets meer toe , sinds zijn tijd bij PSV , zakken gevoeld in Canada ! die andere verdediger van Heracles is een tweede speler van Heracles en voegt totaal niks toe aan Utrecht kortom paniekaankopen !!

31 januari 2014 om 14:21

die Dorda was basisspeler onder Bosz en presteerde hij wel en Heracles ook, dus die jongen kan wel wat en is gehaald omdat Bulthuis en Teysse geblesseerd zijn, daarbij wilde Heracles zijn contract verlengen dus zo slecht zal ie niet zijn. Overigens gaat Teysse op huurbasis naar Helmond Sport is net bekend gemaakt en Schepers op huurbasis terug naar Cambuur

Geen paniek aankoop maar nu noodzakelijk omdat Utrecht blessures heeft daar of dunne bezetting

Koevermans kan met zijn ervaring en stormkracht wel degelijk wat toevoegen zoals eerder een Demouge deed, en hij kost weinig, alleen wat salaris en is voor de breedte gehaald door blessure Mulenga. Tevens heeft Utrecht vorige week een goede aanvaller voor de basis gehaald in Agudelo.

En dan het talent van Barcelona Quasada een 20 jarige middenvelder die op de WK onder de 17 schitterde en alleen fysiek nog wat stappen moet maken en voor de toekomst is gehaald maar wel vermoedelijk al minuten gaat maken in het 1e.

Delpierre is een zeer ervaren centrale verdediger die ook kopsterk is en een leiderstype nu dat was hard nodig achterin.

Zo kan Utrecht weer richting linkerrijtje kijken wat even uit beeld was geraakt door verliezen door de vele blessures van vd Gun, Mulenga, Duplan, Willem Janssen, Bulthuis, Martensson en niet functioneren van Derijck en Markiet

Nu staat er een team wat de strijd weer kan aangaan met AZ, Heerenveen en Groningen voor een plek bij de play offs. Zeker als later nog geblesseerde spelers terug komen.

Ajax komt nog te vroeg, maar die week erop moeten toch weer punten gepakt kunnen worden

Is er behalve bezuinigen op clubiconen, sprake van enige consistent beleid bij FC Utrecht?

31 januari 2014 om 13:36

Hoezo zou er geen consistent beleid zijn? Omdat de aankopen op de laatste dag worden gedaan, waardoor je ze voor een zo laag mogelijke prijs krijgt? Die clubiconen functioneerden daarnaast niet naar behoren, moet je ze dan houden omdat ze er zo lang zitten?

31 januari 2014 om 13:44

Op de laatste dag voor een zo'n laag mogelijke prijs? De prijs wordt meestal alleen maar hoger richting het einde van transfermarkt

31 januari 2014 om 14:24

Koevermans transfervrij

Dorda geen basisplaatst bij Heracles

die jeugdspeler van Barcelona zal niet veel gekost hebben is immers geen 1e selectie speler daar dus minder belangen

Delpierre mocht weg bij Hoffenheim en is 32

dus de kosten vallen reuze mee, daarbij heeft V Seumeren 2 weken FC Utrecht in 1 klap schulden vrij gemaakt door die 27 miljoen schuld kwijt te schelden en is er een salarisplafond van 2,5 ton.

31 januari 2014 om 16:07

die jeugdspeler van Barcelona zal niet veel gekost hebben is immers geen 1e selectie speler daar dus minder belangen

Transfervrij

31 januari 2014 om 17:30

maar bij deze spelers niet

Ze kunnen beter van hun geld goede beleidsbepalers kopen, de beste scouts aantrekken en de beste jeugdtrainers aanstellen. Dan kun je een beleid gaan volgen waar je over jaren nog profijt vandaag hebben. Dit is allemaal leuk voor eventjes maar op deze manier blijven ze de boot in gaan.

31 januari 2014 om 14:26

heb je wel gezien hoeveel goede aankopen utrecht laatste jaren heeft gedaan en gescout en met winst verkocht of nu prima basisspelers zijn zoals

vd Hoorn,
Bulthuis,
Sarota
Oar
Toornstra
Wolfswinkel
Mertens
Strootman
Vorm
Assare
en ga zo maar door.

31 januari 2014 om 15:00

Ja, allemaal leuk en aardig maar er is niet voor jan met de korte achternaam een tekort. En wanneer het beleid niet wordt verbeterd blijf je dit houden. Je hebt deels gelijk met de scouting maar ik kan er ook opnoemen die niet slaagde en zakken met geld kostte. Dat kan natuurlijk allemaal een keer gebeuren maar er is bij Utrecht een hoop extra uit te halen als je het bekijkt.

Je moet eerst je beleid op orde hebben, dan dat gaan uitvoeren en dan de benodigde spelers halen.

31 januari 2014 om 15:20

Wat een onzin kraam jij uit. Als er bij 1 club veel geld is verdiend door de scouting dan is het bij Utrecht. Bij elke club kan ik een serie spelers opnoemen die zijn gekocht en niet uit de verf kwamen.

De beleidsbepalers hebben er bij Utrecht inderdaad in het verleden een potje van gemaakt en nu zitten/zaten ze op de blaren. Er valt meer uit de commercie en potentiele stadion inkomsten te halen + de salaris husihouding dient verbeterd te worden.

31 januari 2014 om 15:53

Waarom kraam ik onzin uit? Ik geef hem om het gebied van scouting toch gelijk? Alleen zeg ik ook dat ze er wel eens naast zitten. Dat heeft iedere club wel eens.

Jij valt in herhaling en herhaalt precies wat ik zeg, plus een deel wat mols1970 zegt. Als je zelf niets kunt bedenken reageer dan gewoon niet..

31 januari 2014 om 16:05

tekort komt niet door transferbeleid dat heeft juist de club meerdere malen gered door de verkopen met winst

terkot komt door vroegere salarissen van spelers zoals bij veel clubs die toen tussen de 3,5 en 8 ton lagen, dat is na vertrek van spelers als v Wolfswinkel teruggedraaid naar 4,5 ton max en pas geleden naar 2,5 ton, echter bestaande contracten moesten worden nageleefd. Ook te veel functies en hoge salarissen aan bestuursleden is jaren een wanbeleid geweest daarin is drastisch gesneden.

Ook teruglopende sponsoring door recessie etc
Teruglopende toeschouwers aantallen door recessie
minder skyboxen verhuurd door recessie
hogere en stijgende kosten van alles

daarin zijn ze dus nu al enige jaren aan het snijden en er worden geen dure spelers meer gehaald, meer uit eigen jeugd of goedkopere spelers scouten of transfervrij halen zoals nu met deze 5 spelers die hooguit een huursom kosten en een salaris wat doet aan de nieuwe norm.

Daarmee is Utrecht dus bezig gezond te worden en dat te combineren met proberen een redelijke selectie neer te zetten

Dat dan gemiddeld 4-5 basisspelers geblesseerd raken heeft niets met beleid te maken dat is pech. Met Mulenga, vd Gun, Duplan, Willem Janssen, Bulthuis etc minder geblesseerd had Utrecht gewoon nog rond die 7e plek gestaan wat gewoon goed was geweest met een mindere selectie dan vorig jaar.

31 januari 2014 om 16:05

Waar precies heb jij het over stadion inkomsten? En waar over de salaris huishouding?

Wat jij hieronder zegt:

**
Je hebt deels gelijk met de scouting maar ik kan er ook opnoemen die niet slaagde en zakken met geld kostte. Dat kan natuurlijk allemaal een keer gebeuren maar er is bij Utrecht een hoop extra uit te halen als je het bekijkt. **

is gewoon onzin. Je krabbelt nu terug door te zeggen dat het bij elke club gebeurd maar zo staat het hierboven niet. Daarnaast is juist Utrecht goed bezig om dat gebeid en kunnen de meeste clubs een voorbeeld nemen, op dat gebied, aan FC Utrecht.

31 januari 2014 om 16:23

jij zegt dat ze goede scouts moeten aantrekken, nou die zijn er dus gezien de spelers die gehaald zijn en hun waarde in spel en geld hebben gebracht, en mindere spelers die niet renderen heb je altijd, iedere club heeft dat

Bij PSV is dat al jaren een ramp daar is het saldo rendement in prijzen en transfersommen etc niet in goede balans.

Bij feyenoord ook matig, daar is vooral Pelle en Janmaat een goede aankoop geweest, de rest niet, de kwaliteit zit daar verder in de opleiding

Ajax heeft redelijk van goede transfers gehad maar ook veel spelers die niets toevoegde of niets opbrachten. Bij Vitesse is het een bodemloze put en worden de miljoenen tekorten aangevuld met Oostblok geld.

Twente is van een rijke club snel gekelderd naar een clubs die nu op de centjes moet passen en dat is bij Heerenveen ook in mindere mate. Groningen heeft soms een aardige speler maar voor de rest zeer slecht aankoopbeleid, clubs als NAC Rkc, Heracles hebben al moeite om een gezonde financiele huishouding te hebben.... dus al met al is Utrecht wel op de goede weg en hebben ze in al die jaren dat ze aan de rand van een faillesement stonden meerdere bekerfinales gespeeld een stadion kunnen verbouwen meerdere malen Europees voetbal gehaald dus dan is dat to.v. clubs als Heerenveen, Roda, Nac, Groningen wat je directe concurrenten zijn niet verkeerd.

Alleen clubs als AZ en Feyenoord hebben het goed gedaan door hun schulden heel snel weg te kunnen saneren en een redelijke selectie neer te kunnen zetten die voor een subtop plek mee kan doen.

Het allemaal niet ideaal maar men is er tenminste mee bezig en in al die jaren is er qua Europees voetbal, bekerfinales meer gehaald dan hun directe concurrentie

31 januari 2014 om 16:54

Bedankt voor je uitleg. Het is voor mij nu wel een stuk duidelijker. Wellicht schreeuwde ik iets te vroeg.

Toch ben ik van mening dat het bij Utrecht allemaal beter kan dan het halen van deze spelers. In principe is het seizoen al verloren, uit de beker, geen Europees voetbal en Europees voetbal voor komend jaar zal er waarschijnlijk ook niet inzitten. Dan ga je toch geen Koevermans halen, ook al kost hij weinig en verdient hij niet de hele wereld. Dat er een nieuwe linksback nodig is begrijp ik.

Persoonlijk zal ik het geld dat beschikbaar komt investeren in Jeugdopleiding, beleidsbepalers (is niet meer nodig, bedankt voor je uitleg), slimme marketingsmensen en een (nog) beter scoutingsapparaat. Iets waar je langdurig profijt van gaat hebben en waarvan je kunt zeggen: daar zit toekomst in. Natuurlijk zit Utrecht geklemd tussen de omgeving van Ajax, Feyenoord en nu ook Vitesse(opkomend) die allemaal goed met jeugd werken of proberen op te leiden maar misschien is het centrale punt wel juist hun kracht. De club heeft een goede uitstraling en ligt midden in de Randstad.

31 januari 2014 om 17:40

allemaal leuk en aardig maar je hebt geen idee waardoor die tekorten zijn ontstaan die tekorten zijn schulden uit het verleden die door lening op lening alleen maar opliepen vseumeren heeft toen de club gekocht en nog een paar domme fouten gemaakt die ook geld hebben gekost nu heeft hij het aardig op de rit bij de club en heeft hij alle schulden kwijtgescholden en de spelers terug aan de club gegeven dus utrecht heeft een lege bankrekening maar alle transfers komen weer te goede aan de club denk daarbij aan de miljoenen die toornstra en ruiter gaan opleveren en het banksaldo ziet er weer geweldig uit ook heeft utrecht de catering in het stadion weer in eigen hand word er veel geld in de jeugd gestopt en gaan ze proberen om het stadion van de currator terug te kopen dus hoezo beleid niet op orde?

Het is zelfs al bekend dat Koevermans zondag in de basis tegen Ajax start.

31 januari 2014 om 17:17

nou waar staat dan dan? Lijkt me sterk dat Koevermans in de basis staat die heeft 6 maanden niet gespeeld en dus geen wedstrijd ritme

ik verwacht de nieuwe aanvaller die vorige week is gehaald samen met De Ridder speelt

31 januari 2014 om 17:45

onzin hij is niet eens voor de basis gehaald agudelo en de ridder zijn de utrecht spitssen zondag

Koevermans is een betere versie van Demouge en die deed het daar ook altijd aardig.

Ik snap al die negatieve reactie's niet, zijn transfervrije spelers die niks kosten.
Ze hebben nog geen bal geraakt en worden nu al afgebrand.
Ik denk dat de meeste mensen hier niet eens weten wie deze spelers zijn, maar ze worden wel af geserveerd, vind ik knap

Joh laat die mensen zeuren, zolang wij er maar plezier van hebben bij onze club.

31 januari 2014 om 13:46

Het is nog maar afwachten of jullie er plezier van gaan hebben. Hoe dan ook, veel succes ermee (na volgende week donderdag ).

Potverdikkie de Koev zeg! Wist niet ineens dat ie nog balde, laatste 5 jaar geen pepernoot meer geraakt geloof ik.

31 januari 2014 om 15:05

Koef heeft een zware blessure opgelopen in de zomer van 2012, maar is alweer een hele tijd fit.
Daarvoor deed hij het behoorlijk goed in Canada (maar dat mag ook wel).

De koef!!!

Mooi om deze man weer terug te zien op de Nederlandse velden. Hopelijk doet hij het goed voor Utrecht. Het is hem gegund, de harde werker.

Dorda was onder bosz vaste basisspeler!
En ja welke trainer is er beter bosz
of die boerenlul de jonghe haha ik weet t wel.

delpierre is een beest prima aanwinst.
koevermans voor de ervaring en laatste 10 min.
die ex barcajeugd speler is een heerlijke voetballer. Die komt er zeker.

kwakman komt ook nog. En derijck haha die rot gelukkig op! Travo op voetbalschoenen

Liever kwijt dan Derijck.

Leuke back-up speler die Koevermans, maar ook niet meer dan dat. Die jongen heeft het beste van zijn carriere gehad en heeft de afgelopen jaren aardig wat blessureleed gekend. Denk niet dat de fans hier al te veel van hoeven te verwachten.

Eerst 27 miljoen schuld wegwerken en vervolgens Koevermans halen, manman hoe kom je erbij.

31 januari 2014 om 14:28

nou Vitesse doet niets anders, vele schulden en spelers huren maar die hebben meer geld dus kunnen betere huren tja

En niet alleen Koevermans is gehaald ook Dorda, Delpierre, Qusada, Angulo dat is voor een club als Utrecht gewoon goed, andere middenmoters kunnen dat niet doen dus wat is het probleem?

31 januari 2014 om 15:22

Als Vitesse supporter ben je wel de laatste die hier iets over mag zeggen vind je niet?

De 27 miljoen is echter gedekt door van Seumeren en dan sta je gewoon vrij om spelers te halen. Of het verstandig is, geen idee, maar ze moeten wat in Utrecht want zo doorgaan was ook geen optie.

31 januari 2014 om 16:10

Dus als je eigen club qua financiën het niet goed voor mekaar heeft, dan mag je geen kritiek meer leveren over andere clubs wat betreft beleid? Ik vind het een overbodige speler voor Utrecht.

31 januari 2014 om 16:16

Dat mag zeker wel maar meld dat dan ook even van je eigen club, nu komt het over als de pot verwijt de ketel...

Persoonlijk had ik liever gezien dat ze de Kogel hadden gehouden, een zelfde type als Koevermans alleen minder ervaring.

31 januari 2014 om 17:50

je mag zeggen wat je wilt natuurlijk maar koevermans was ten eerste transfervrij en is ook niet voor de basis gehaald die is gehaald als pinchhitter voor het laatste kwartier als we achter staan net zoals heerenveen en roda zo n speler hebben lurling en demouge

5 aanwinsten, ben wel benieuwd naar de 2e seizoenshelft zo

31 januari 2014 om 14:59

die is al ff bezig hoor, 2x verloren door Utrecht en 2x verloren voor de winterstop en zo kukelde ze van plaats 6 naar 11, maar goed het staat dicht op elkaar en nu kan utrecht het verschil maken met de concurrenten die zich amper hebben versterkt

Ik weet niet of ze nog veel aan Koevermans zullen gaan hebben. Hij is toch al 35 jaar oud en hij werd niet verlengd bij Toronto. Misschien dat hij als invaller soms van waarde kan zijn, maar ik denk niet dat hij bij Utrecht een basisklant zal worden.

31 januari 2014 om 16:06

ben je mols vergeten wat ie bij jullie nog bracht op die leeftijd?

31 januari 2014 om 16:15

Ja, uitzonderingen zijn er altijd. Misschien is Koevermans er ook wel één, alleen ik zie het bij hem niet zo gebeuren, dat hij uitblinkt zoals Mols dat bij ons nog deed.

31 januari 2014 om 17:19

uitzonderingen? weet je hoeveel spelers van 34+ nog actief zijn op het hoogste niveau in Europa ook bij grotere clubs, je zal versteld staan

Daarbij wordt hij niet gehaald voor de basis maar als pinchhitter en ervaring voor de andere spelers dus waar hebben we het over?

er lopen in Europa zelfs nog zat spelers van 36, 37, 38 en zelfs ouder rond die nog behoorlijk spelen en speelminuten maken hoor

31 januari 2014 om 17:51

als lurling en demouge het nog kunnen kan de koef het ook

1 februari 2014 om 00:12

Zo is 't maar net! Forza FCU!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren