Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We kunnen er in Nederland niet zo goed tegen dat Memphis anders is’

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft een dramatische interlandperiode achter de rug met nederlagen tegen IJsland (0-1) en Turkije (3-0). Het wordt voor de ploeg van bondscoach Danny Blind nog een enorme klus om aanwezigheid om het EK van 2016 af te dwingen. Memphis Depay was een van de spelers die door de mand viel.

/

Theo Janssen, oud-international en tegenwoordig scout van Vitesse, zag dat het Nederlands elftal veel door het midden speelde. Volgens Janssen deed Memphis weliswaar veel fout, maar was de speler van Manchester United ook verantwoordelijk voor drie voorzetten die omgezet hadden kunnen worden in een treffer.

“Daarop moet hij toch beoordeeld worden als vleugelaanvaller? Het zal er wel mee te maken hebben dat hij anders is. Daar kunnen wij in Nederland niet zo goed tegen”, aldus Janssen in Metro.

Hoe deed Memphis Depay het tegen Turkije?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb je enigzins gelijk Theo maar een voetballer die speelt als vedette en zichzelf een bepaalde status aan meet moet wel meer doen dan 3 goeie voorzetten of niet?

11 september 2015 om 13:40

@ Kingd

Vind ik niet. Als die 3 ballen erin gelegd werden, had je niemand erover gehoord en had iedereen hem verder opgehemeld.

Het is toch te gek voor woorden dat Wijnaldum en De Jong (op het laatst, hoe schandalig kan je zijn) die bal er niet in krijgen.

11 september 2015 om 13:44

Daarbij komt ook nog dat iedereen hem nu afzeikt, terwijl hij toch echt het beste spel op het veld liet zien.

11 september 2015 om 13:50

Klopt. Bij Man Utd. zie je zelfde verschijnsel. Sommige roepen vanuit Nederland dat het een miskoop is etc. en dat hij het alleen tegen slechte ploegen als Brugge laat zien maar als je gewoon wedstrijden van Man Utd. gaat bekijken in PL zie dat je Depay vaak genoeg gevaarlijkste man aan de kant van Man Utd. is. Ik weet niet wat sommige van Depay verwachten, ze verwachten volgens mij nu al Messi/ronaldo taferelen van hem bij Man Utd. maar vele vergeten dat hij pas 21 is en hij laat zeker ook nog eens geen onaardige dingen zien bij Man Utd. alleen blijven de doelpunten nog uit.

Met een beetje geluk hebben wij over 2/3 jaar een Topper in Nederlands elftal en Man Utd.

11 september 2015 om 14:21

Dat klopt ook. Vond dat hij wel een poging deed om voor dreiging te zorgen, maar zodra dat mislukt heb je slecht gespeeld. Heel onterecht eigenlijk.

11 september 2015 om 15:10

Maar waar reageert Theo Jansen nou eigenlijk op?

Ik zie en hoor namelijk helemaal niemand zeggen dat Depay slecht was bij het Nederlands elftal en al helemaal niet bij Manchester United. Die jongen doet het namelijk uitstekend voor zijn leeftijd en gezien het feit dat hij pas net de overstap van Nederland naar Engeland heeft gemaakt.

Daarnaast zal het mij een worst zijn of hij anders is dan anderen. Al loopt hij hele dagen in een konijnenpak over straat, ik beoordeel hem op zijn voetballende kwaliteiten. En dan kan je enkel en alleen maar positief zijn over zijn prestaties, lijk mij..

11 september 2015 om 14:20

Precies. En mee verdedigen doen we met elkaar.

11 september 2015 om 14:23

Ik denk 9 goals 6 assists. Wat jij zegt is weer aan de lage kant. Ik geloof dat als Depay 1 PL goal scoort dat ie veel vrijer kan gaan voetballen en ik denk dst hij zich snel aan gaat passen aan het niveau.

Zoals Janssen al zegt, hij deed heel veel fout. Dat hij dan in totaal 3 goede voorzetten heeft gegeven in 2 wedstrijden is wel heel magertjes.

11 september 2015 om 13:47

Nee hoor want als daar 3 x uit gescoord wordt win je ze en heeft die fantastisch gespeeld beetje waan van de dag

11 september 2015 om 13:56

Nee dan geeft hij 3 assists terwijl hij een slechte wedstrijd speelt.
Zoals El Ghazi ook scoort en toch een slechte wedstrijd speelt.

11 september 2015 om 14:10

Sinds wanneer wordt er uit elke goede voorzet gescoord ?
Je zult toch wat meer moeten brengen.

Nogal vreemd bericht. Janssen geeft zelf toe dat Memphis veel fout deed, behoudens 3 goede voorzetten. Dan is het toch niet gek dat er kritiek bestaat, zeker gelet op het resultaat?

Maar zijn conclusie is dan, “dat het er wel mee te maken zal hebben dat hij anders is”.
Die conclusie komt volledig uit de lucht vallen en begrijp ook niet wat hij hiermee bedoelt.

Deze speler is nog veel te jong om het Nederlands elftal te dragen. Geen enkele legende zat op zijn 21ste al aan zijn top. Pas wanneer Depay een jaar of 24 is kunnen we fatsoenlijk oordelen over hem.

Memhis wil graag zijn voeten laten spreken maar realiseert zich niet dat hij ook aan het spreken is met zijn sjaals en hoedjes. De boodschap is inderdaad dat hij een special snowflake is.

Inherent aan de belachelijke salarissen.

Jonge voetballers die zoveel geld krijgen weten niet meer wat normaal is. Dan kom je blijkbaar als Madonna naar Huis ter Duin. Niemand die het mooi vind, maar het maakt ze blijkbaar niet uit. Ze leven in een totaal andere wereld en willen zich het liefst zo opvallend mogelijk onderscheiden van het gewone klootjesvolk lijkt het wel. Ik vind dit de grootste aftakeling van het voetbal van de afgelopen 25 jaar. Dat voetbal van het volk is, geldt al lang niet meer. Ik verlang zo erg terug naar die tijd dat er 11 stoere kerels het veld inkwamen die de mouwen opstroopten en nog enigszins normaal gedrag buiten dat veld toonde. Kortom, de tijd dat ik nog idolen had.

Dit heeft overigens niets met 'anders zijn' te maken, maar met 'anders willen zijn'. Dat anders willen zijn komt voort uit een onophoudende drang van types als Depay om maar op te vallen en zich te onderscheiden. Of wil Depay zelf beweren dat hij er uit wil zien als een aangeklede travestiet, omdat hij zo is?

Ik irriteer me er in ieder geval mateloos aan hoe het bij steeds meer spelers nu is. Vroeger werd gezegd dat hockey een 'verwijfde' sport was, nu zeggen hockeyers dat over voetbal en ik kan ze niet eens ongelijk geven. Voetbal is niet meer van stoere kerels en volkse mensen, maar van tatoeages, ringetjes, dure horloges, opvallende kleding, rare schoenen, verwaand gedrag, hoedjes, enzovoorts. Geld maakt meer kapot dan je lief is, dat ondervind je zelfs in een eens zo volkse sport als het voetbal op een schrijnende manier.

11 september 2015 om 15:25

En dit heeft hoe met Depay en het NL Elftal te maken?

11 september 2015 om 15:43

@ new trafford

Alles.
Depay is een voorbeeld van mijn hele verhaal en in het Nederlands Elftal lopen er meer van rond, overigens in ieder elftal tegenwoordig wel. Verkeerde manier van opvallen.

11 september 2015 om 17:04

Sorry, kijk wat verder in de voetbalwereld dan je nu doet. Er zijn internationaal ook heel veel spelers die ontzettend veel aan goede doelen oa geven...... Didier Drogba 7 milj voor een nw ziekenhuis zieken in zijn geboorteland Ivoorkust. Arda Turann, uit een arme wijk in Istanbul afkomstig, voor de hele wijk, nee hij geeft geen geld, Maar betaald voor de hele wijk elke maand gas water en licht. Zo kan ik nog wel een tijd doorgaan. Wat doet Zlatan wel niet allemaal! En zie je kapsones bij Carlitos Tevez!!!!! Geboren in de armste en gevaarlijkste wijk van Buenos Aires, Apache Fuerte!!!!!! Ben een gewone brabantse, die toevallig gek van dat spel is!!!! Nederlanders zijn goed in zeiken en zeuren. En als je even verder denkt, tsja Spelers geven veel geld uit!!!!! Is in ieder geval goed voor de economie. Wens iedereen een mooi voetbalweekend! Forza Atletico, Stoere Mannen, Echte Cholo"s .

11 september 2015 om 17:26

@ crespina9

Dat ben ik ook met je eens, maar de verhoudingen veranderen en dat is het punt wat ik wil maken. Vroeger waren dat soort spelers (stoere en meer down-to-earth kerels om het maar zo uit te drukken) ruimschoots in de meerderheid. Tegenwoordig zie je steeds meer spelers die erg veel moeite doen om juist buiten het veld op te vallen. Ik kan me niet een speler bedenken die vroeger als een soort travestiet over de straat wilde gaan, terwijl je nu toch verschillende spelers ziet die zichzelf met kleding al volledig krankzinnig laten lijken. Ik zeg nergens dat iedere speler zo is, maar geef aan dat steeds meer spelers zich zo gedragen. Dat vind ik jammer, want het volkse van het voetbal gaat zo verloren. Die trend zie je al 25 jaar steeds extremer doorzetten en dat heeft vooral te maken met de salarissen die volkomen krankzinnig zijn geworden. Dat vind ik als voetbalvolger erg treurig om te zien, maar het zal helaas een niet te stoppen trend zijn.

11 september 2015 om 18:11

Tsja jammer dat een jongen als bv Andy Caroll, ik zag in hem 2 jaar terug echt de nw working class hero, in Engeland, zich niet volhangt etc, maar altijd bijna geblesseerd is, omdat hij liefst, elke avond, big party, gokken etc. sosa. Ja dan ga je fysiek naar een nivo 0!!! Beetje Andy van der Meyde gedrag. Doodzonde

Ik vind dat gezeur op Depay ook compleet overtrokken. Natuurlijk oogt hij wat extravagant, maar hij leeft ook bijna letterlijk het leven van een superster. Je moet niet onderschatten wat voor invloed dat heeft op zo´n jongen.

Je kunt het ook van een meer positieve kant bekijken. Lees de verhalen er maar op na, die jongen heeft echt een vreselijke jeugd gehad. Gedoemd om te mislukken. Desondanks heeft hij zich door hard werken en niet zeuren opgewerkt tot basisspeler van Psv, om vervolgens gekocht te worden door Manchester United. En wees eerlijk, hoeveel incidenten kunnen we opnoemen van Depay naast het veld in zijn tijd bij Psv? En nu bij United? Enkel dat hij er soms wat ''vreemd'' uitziet en niet bang is te laten zien dat hij zijn geld uitgeeft, maar dat is het ook wel. Hij slaat geen mensen, hij pakt geen rode kaarten, hij is nooit disciplinair geschorst en is volgens mij gewoon als puntje bij paaltje komt een goede gozer. Hij is alleen heel anders dan de gemiddelde Nederlander, maar wat maakt dat uit? Hij doet niemand kwaad.

Het kritiekpunt dat hedendaagse spelers meer bezig zijn met randzaken dan met trainen kan ik nog wel begrijpen. Maar dat is niet van toepassing op Depay, die doet het gewoon allebei, gezien zijn fitheid. Prima toch?

11 september 2015 om 14:07

Helemaal met jouw post eens. We zouden eens wat minder naar andere mensen moeten wijzen. Laat gewoon iedereen in zijn of haar waarde. Lekker boeiend dat Mephis met een sjaal en een hoed naar Oranje komt. Als hij zich er lekker bij voelt is het toch prima. Dit soort mensen geven juist een beetje kleur, omdat ze anders durven te zijn.

11 september 2015 om 16:43

Ik vind dat meer met "randzaken dan voetbal" bezig zijn sowieso pure onzin. Net alsof je 24 uur per dag met voetbal bezig moet zijn.
Mensen schijnen zich niet te beseffen dat ze voetballers ook nog een leven hebben wanneer ze niet op tv zijn.

In Nederland kunnen wij er inderdaad niet zo goed tegen als iemand anders is dan de rest. Er staat zoveel druk op die jongen, druk die hij deels zelf oplegt. Deze jongen spreekt zich tenminste uit en wilt het uiterste uit zichzelf halen. Natuurlijk komt het er niet altijd uit en maakt hij foute keuzes. Je kan van een 21-jarige jongen niet verwachten dat hij gelijk overal het verschil maakt. Hij is in ieder geval in veel van zijn wedstrijden een van de personen met de meeste dreiging en wanneer hij aan de bal komt dan gebeurd er tenminste iets. Gaan die drie voorzetten er in? Hoor je niemand. Dat die bal er niet ingaat, daar kan hij niks aandoen. Neemt niet weg dat dit zeker niet zijn beste wedstrijd was. Wel weer dreiging.
Ik zie deze jongen het nog ver schoppen.

tja, als ik in 2 wedstrijden 3 goede voorzetten kan geven die tot doelpunt worden omgezet maakt me dat nog niet gelijk een goede voetballer, ik heb een fluwelen traptechniek waarmee die voorzetten geen probleem zijn maar ook een bierbuik van hier tot tokio, waardoor ik nooit die goede voetballer zal worden.dus ik ben ook wat anders, maar zal nooit opgeroepen worden voor het nederlands elftal.
nee Theo, hij was gewoon slecht, maar echt iedereen, stuk voor stuk alle spelers die die wedstrijd speelden waren slecht.

Theo je hebt volkomen gelijk. Hier in Nederland vinden de meesten mensen dat je hezelfde met zijn als het grootste deel van de bevolking! Als je dan wat anders doet of gewoon bent dat is dan maar raar. Ik zeg het je

11 september 2015 om 14:28

Want als je anders bent dan andere ben je raar natuurlijk ! Man man man wat een ouderwets gezever

Kunnen we niet gewoon zeggen dat iedereen door de mand viel.
Nu gaan we ineens Depay eruit lichten vanwege zijn transfersom of welke reden dan ook.
Wat nu als Vlaar en Robben fit zouden zijn of gebleven had dan Neerlands hoop niet alleen op Depay gericht geweest.
Blind heeft qua selectiebeleid ook fouten gemaakt en de opstellingen en wissels waren helemaal om van te huilen.
Waarom van Dijk en Lens erbij halen als ze geen kans krijgen.
Van der Wiel die stoer praatte en niet gespeelt had in 96 dagen na een boutpartij gewoon de volgende wedstrijd weer laten spelen.
Geef Krul dan weer eens een kans,want die deed het bij Newcastle weer goed.
Bovendien zouden Janmaat,douglas,dost ,pieters en o.m. Van Aanholt beter zijn dan wat er nu liep.
Memphis speelde zoals Memphis altijd doet alleen worden de verdedigers ook steeds slimmer hoe je hem aan moet pakken.

Die memphis wordt zwaar overschat. Door zichzelf en nederland! .. Men snakt zo erg naar een nieuw talent dat hij die stempel krijgt. Laten we niet vergeten dat hij met vrij weinig doelpunten topscorer is geworden van een flut competitie, hij in het veld een enge houding heeft en dat hij geluk heeft dat van gaal Nederlandse voetballers bij man united heeft gehaald..

Ik zie grotere talenten lopen hoor van dezelfde leeftijd ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren