Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Wat mij betreft is negentig minuten genoeg om weer bij Oranje te komen’

Laatste update:

Wie gaat het doel verdedigen van Oranje tegen Kroatië? Gaat Ronald Koeman door op de lijn die Louis van Gaal heeft ingezet met Andries Noppert, of kiest de bondscoach voor Justin Bijlow, die na een goed seizoen met Feyenoord barst van het zelfvertrouwen. Voor Noppert kunnen het zijn eerste minuten betekenen sinds het WK in Qatar. De goalie van sc Heerenveen ontbrak in maart vanwege een blessure, maar had aan drie wedstrijden genoeg om het vertrouwen terug te winnen van Koeman.

"Nee, ik heb zelf nog geen gesprek gehad hoe ze het zien voor de komende interlands", verklapt Noppert in het Algemeen Dagblad. De keeperspositie blijft een punt van zorg voor de bondscoach van Oranje. Jarenlang was Jasper Cillessen de onbetwiste nummer één, maar de doelman van NEC viel af uit de voorselectie en moest zijn plek afstaan aan Noppert. "Wat mij betreft is negentig minuten genoeg om weer bij Oranje te komen, maar daar gaan de bondscoach en zijn staf natuurlijk over", aldus Noppert.

De doelman van Heerenveen lag sinds eind januari in de lappenmand, maar maakte tegen Go Ahead Eagles zijn rentree en kon meteen weer rekenen op een uitverkiezing van de bondscoach. "Die 4-0 nederlaag tegen Frankrijk heb ik op de hotelkamer bekeken. Zo speelde je nog met die jongens het WK, zo zie je ze op afstand geen beste avond beleven. In een toch al verre van ideale week. Natuurlijk denk je dan: ik had er graag bij willen zijn in Parijs, willen helpen. Maar ja, het is wat het is als je geblesseerd bent.''

Over het WK heeft Noppert nog lang zitten peinzen. De sluitpost wist geen hoofdrol te grijpen in de penaltyserie tegen Argentinië. "We hadden erop getraind en bij die trainingen pak je dan weleens wat, maar nu pakte ik geen knikker", aldus Noppert. "Misschien heb ik achteraf iets te weinig naar mijn gevoel geluisterd in die reeks. Aan de andere kant: als je terugkijkt in topsport, ga je altijd wel íéts vinden dat je later anders zou doen. Ook als ik in de goede hoek had gelegen, had ik ze nog niet gehad, denk ik. Zo goed waren hun schoten.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat mij betreft had Noppert absoluut niet geselecteerd moeten worden. Ik vind het geen bijzondere keeper en dit seizoen maakt een Olij gewoon meer indruk. Geen idee waarom ze hem erbij houden, de wedstrijden tegen Twente lieten nou ook niet echt een geweldige vorm zien. Misschien nog een clowntje nodig voor de groep zoals de Roon?

7 juni 2023 om 08:27

Goed punt, Olij heeft het dit seizoen meer verdiend dan Noppert. Tuurlijk verdient Noppert wat krediet vanwege een sterk WK, maar was niet gek geweest om hem eerst wat duels te laten tonen dat hij weer helemaal op niveau is.

7 juni 2023 om 08:49

@weef

Welke sterk WK? Hij heeft paar reddingen verricht die opzich geeneens gek waren. Bij sommige moment blijft hij te lang hangen op de lijn. Lijnkeeper die te laat of niet uitkomt en door zijn lengte (misschien is dit niet terecht) gaan de ballen zo onder hem langs zoals tegen twente.

7 juni 2023 om 09:01

Ik ben geen fan van Noppert, maar je kunt niet ontkennen dan hij in de groepsfase gewoon sterk speelde en ons bv tegen Senegal er echt doorheen sleepte op bepalende momenten.

Het blijft echter een leuke Eredivisie keeper die niks in Oranje te zoeken heeft imo. Bijlow hoort gewoon nummer 1 te zijn normaliter met Verbruggen als jong talent als tweede keeper. De derde keeper kan me eerlijk gezegd gestolen worden, al roepen ze Patrick Pothuizen op om in een keeperstenue op de bank te zitten.

7 juni 2023 om 09:04

Als onervaren keeper prima stand gehouden en ruim minder goals tegen dan expected goals. Die andere facetten zijn inderdaad minder, maar daar heeft hij ook geen grote flaters mee geslagen. Dus ja, dan vind ik dat een sterk WK. Dat was destijds ook wel de consensus bij alle analisten. In de basis vind ik Bijlow en ook Flekken betere keepers, maar dat WK heeft hij het prima gedaan.

7 juni 2023 om 09:08

Ga je nou analisten en hun mening als argument aandragen Weef? That’s a first. 🙈

7 juni 2023 om 08:41

Toch was hij tegen Twente niet slecht, je kon zien dat hij op de lijn echt goed is. Zonder hem had het er echt anders uit gezien. Vind hem voetballend wel erg slecht.

7 juni 2023 om 08:46

Ben het met je eens. Olij is op zijn minst net zo goed als Noppert. Daarnaast heeft Noppert slechts 3 wedstrijdjes na zijn blessure gekeept en laat Olij al een heel seizoen aan een gesloten zien dat hij een heel behoorlijk niveau vast kan houden.

Bovendien heb ik Noppert op het WK ook geen heel bijzondere dingen zien doen. Leuke keeper voor Heerenveen, maar dat is ook wel een beetje zijn niveau.

7 juni 2023 om 09:23

Bijlow is by far de meest complete keeper. Olij zouden we eerst bij een dominerende topclub moeten zien, geldt eigenlijk ook voor Noppert. Waarom, omdat je als topkeeper maar 2 tot 5 keer per wedstrijd er moet staan, de rest van de tijd kan je uit je neus peuteren (wel lastig met handschoenen aan).

Desondanks heeft Noppert het uitstekend gedaan tijdens het afgelopen WK. Geen fouten, stond er als het moest. Je kan hooguit kritiek hebben dat hij kansloos was bij de penaltyserie.

Olij heeft een heel goed seizoen achter de rug, maar dat vindt ik ook van die keeper bij Rkc; Vaessen.

Maar hoe zit het met die Bart Verbruggen dan? Dat was toch de ontdekking van dit seizoen?

7 juni 2023 om 09:29

Ik vind ook dat Bijlow moet keepen hoor. Maar als je Noppert er bij haalt kun je ook Olij erbij halen, dat was een beetje mijn punt.

Ik vind overigens dat Noppert tegen Costa Rica wel een beslissende fout heeft gemaakt,. Hij had de bal voorafgaand aan het doelpunt veel beter moeten verwerken. En uiteindelijk speel je 1-1.

Penaltyserie schrijf ik op het conto van Van Gaal en professor Hoek. Dat hele circus dat is opgetuigd is achteraf een grote grap gebleken.

Verbruggen wil ik ook wel zien, maar kan me ook voorstellen dat hij er nu niet bij zit omdat hij geselecteerd is voor het EK van Jong Oranje. Maar wil die de volgende keer ook wel eens zien.

Edit: Waar ik zeg Costa Rica bedoel ik Ecuador, stop de tijd!

7 juni 2023 om 09:16

Olij had inderdaad een beter seizoen, maar eigenlijk had die derde naam natuurlijk Bart Verbruggen moeten zijn.

Desondanks vind ik de keuze voor Noppert prima te verdedigen. Noppert is geen wereldkeeper, maar het is wel gewoon een solide keeper die altijd wel een voldoende haalt. Hij komt in alles over als een hele nuchtere, relaxte en vriendelijke gozer. Hij lijkt mij het type dat het allang leuk vindt dat hij weer bij Oranje zit en totaal niet moeilijk doet als hij alleen op de trainingen tussen de palen mag staan.

Uiteraard zegt Noppert dit, al dan niet met een knipoog. Maar ik denk toch dat iedereen Bijlow op goal verwacht. Noppert heeft het boven verwachting gedaan in Oranje, maar heeft buiten wat cm lengte niets boven Bijlow, naar mijn geheel objectieve mening

7 juni 2023 om 08:53

Je vind echt dat Noppert het boven verwachting heeft gedaan? Door zijn lengte heeft hij een paar balletjes tegen gehouden. Maar het tegendoelpunt in de 2e poule wedstrijd is in eerste instantie de schuld door zwak verdedigen, maar vervolgens stompt Noppert die bal weer recht het veld in ipv naar de zijkant.

En dat hele circus rond die penalty's dat Van Gaal en professor Hoek hebben opgetuigd heeft ook laten zien dat Noppert niets toevoegt in een penaltyserie. Elke keer in de verkeerde hoek duiken kan Bijlow ook, zelfs Cillessen kan dat. En dat is toch by far de slechts mogelijke keeper die je kunt opstellen bij penalty's.

7 juni 2023 om 08:58

Ik had persoonlijk verwacht dat hij de druk niet aan zou kunnen en door de mand zou vallen, dus ja boven verwachting. En zijn reddingspercentage was wel echt prima. Ruim minder goals doorgelaten op het WK dan de verwachtingswaarde. Met de voeten en qua uitkomen is het allemaal wat minder, maar heeft hij ook geen grote, beslissende missers gehad. Penalties beoordeel ik hem niet op.

7 juni 2023 om 09:08

Boven verwachting is zeer subjectief, dus hoeft niet perse goed te zijn.
Als je op het werk te horen krijgt dat je bovenverwachting goed hebt gepresteerd, dan zou je dat zelfs kunnen opvatten als een belediging 😜

7 juni 2023 om 09:25

Maar we speelde tegen toplanden als Costa Rica, Qatar en Amerika he. Daar ga je ook niet 20 schoten op doel krijgen. Die landen hebben geen spelers van topkwaliteit. Hij heeft zijn lengte mee, daardoor heeft hij een grotere reach. Maar ik heb hem zeker niets zien doen dat Bijlow niet had gekunnen. Jij zegt dat hij geen beslissende missers heeft gehad, maar ik vind zijn fout tegen Costa Rica wel beslissend. Die wedstrijd eindigt in 1-1. Bijlow had die bal zeker beter verwerkt.

7 juni 2023 om 09:33

Ben het met je eens hoor, maar ik denk dat je Ecuador bedoelt ipv Costa Rica?

7 juni 2023 om 09:36

Ja dat klopt Bart. Kun je zien hoeveel indruk Ecuador op mij heeft gemaakt afgelopen WK.

7 juni 2023 om 11:50

Hoezo niet op pingels? Jasper cilissen is daar jaren lang voor aangevallen

7 juni 2023 om 17:48

Wat maakt het precies uit tegen welke landen je speelt als je kijkt naar verwachtingswaarde van tegengoals van schoten op doel? Expected goals on target (xgot), dus het verwachte aantal (tegen)doelpunten uit schoten op doel, was voor Nederland over het hele toernooi ongeveer 6,5 en het aantal tegendoelpunten was 4. Dan heeft de keeper gewoon veel ballen tegengehouden en flink bovengemiddeld gepresteerd. Ik ben echt geen grote Noppert fan, maar dat toernooi heeft hij het gewoon prima gedaan.

7 juni 2023 om 17:55

Het is wat lastiger om als keeper de nul te houden als je tegen topspitsen als Haaland, Benzema of Mbappe speelt dan tegen de spitsen van Qatar, Ecuador en Usa.

Dus waarom zo het uitmaken tegen wie je speelt?

Expected goals vind ik echt zo'n onzin. Als jij daar je hele verhaal aan op wil hangen, prima, maar daar kan ik niets mee.

Tsja, ik vind het niet erg dat hij er bij is.
Met Bijlow heb je een ''jong talent'', al is dat eigenlijk Verbruggen, maar die gaat hopelijk wel op het jeugd EK keepen boven Scherpen...

Noppert met de WK ervaring en Flekken met een goede 2 seizoen SC Freiburg en een goede transfer naar de middenmoot in de Bpl.

Cilissen is passé. Olij had nog gekund i.p.v. Noppert, maar daar kiest hij denk ik toch voor de leeftijd en de recente ervaring van Noppert. En ik gok, mar dat is een gok, dat Noppert ook goed in de groep valt van wat ik zo gezien heb. Ook niet onbelangrijk, zeker niet bij keepers (waarvan er toch maar 1 keept).

7 juni 2023 om 09:26

Exact Glenn! Jij snapt hem, geen spelt tussen te krijgen

7 juni 2023 om 09:27

Glennn reken er maar op dat Bart Verbruggen op onbegrijpelijke wijze niet zal gaan keepen tijdens het EK U21. Dit zal met 100% zekerheid Scherpen gaan worden die Van der Looi op de een of andere manier altijd maar blijft opstellen. Dit heeft hij zelfs een tijdje gedaan toen Bijlow nog vast bij Jong Oranje zat.

En dat Noppert erbij zit, so be it ook al zijn 90 minuten natuurlijk bij lange na niet genoeg. Het keeprersgilde moet ''gewoon'' bestaan uit Bijlow, Flekken, Noppert/.verbruggen. Zolang dat gebeurt hoeven de mensen niet zo paniekierig te doen.

7 juni 2023 om 11:16

Ja, dat denk ik ook Weszol.
Ik denk dat Van Looi gewoon zegt: Scherpen heeft zo goed als alles gekeept hiervoor, die keept nu weer. Scherpen is nog geen 50% van wat Verbruggen als keeper is, in mijn ogen (wat ik het afgelopen jaar gezien heb).

M.b.t keepersgilde. 90 minuten is inderdaad niet voldoende, maar ik snap de keus voor Noppert wel.
Leuke vent, past goed in de groep, recente ervaring, wat ouder, kent de groep. Dan had je nog Olij ipv hem kunnen oproepen, maar die is nieuw, onervaren en je weet niet hoe die in de groep valt.

Toch absurd. Dat je tegenwoordig mrt 3 wedstrijden, waarin die in minimaal 1 wedstrijd echt liep te schutteren, gewoon opgeroepen wordt voor Oranje. Zelfs na een WK waar die 2-3 blunders maakte.

Olij had hier gewoon in de plaats van opgeroepen moeten worden.

Bijlow moet natuurlijk gewoon 1e keeper worden. Das simpel.

7 juni 2023 om 10:49

Zal wel snel Verbruggen worden , dan word bijlow het eeuwige talent met 25 interlands ofzo

7 juni 2023 om 11:17

Mwah, ben benieuwd. Als Bijlow gewoon fit blijft, is hij komende tijd wel de vaste keeper in Oranje gok ik zo...

Tenzij Koeman nu opeens weer een gekke keus gaat maken en Noppert er weer in gooit. Of dat hij Flekken een kans geeft, maar dat zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren...

Als Flekken volgend jaar ook in de BPL goed draait, kunnen ze eigenlijk amper om hem heen in mijn ogen. Doet het al 2 jaar boven verwachting goed in de Bundesliga met Freiburg en daar is hij deels oorzaak van.

We gaan zien op welke keeper de keuze valt. Wat we wel al met zekerheid kunnen zeggen is dat degene die ons doel gaat verdedigen bij een fout gelijk de grond in wordt gestampt en tot persona non grata wordt uitgeroepen.
Hier zijn we, met dank aan van de Vaart die deze hele ‘keepershetze’ is begonnen, inmiddels wereldkampioen in geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren