Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Wat me opvalt, is dat het nu ineens allemaal aan Rutten ligt'

Laatste update:

Onder Fred Rutten wist Feyenoord voor het eerst in jaren weer eens te overwinteren in Europa en in november kreeg de coach al een aanbieding voor een nieuw contract onder zijn neus geschoven. Rutten besloot echter om niet op het voorstel in te gaan en kondigde in februari aan dat hij na het seizoen zou vertrekken. De coach mocht het voetbaljaar echter niet afmaken.

/

Feyenoord slaagde er niet in om bij de eerste drie te eindigen en voor de start van de play-offs werd daardoor besloten om Rutten per direct te vervangen door Giovanni van Bronckhorst. Wim Kieft noemt dat in zijn column in De Telegraaf 'volkomen logisch': "Dat is een normaal mechanisme", vindt de oud-aanvaller. "Wat me wel opvalt, is dat het dan ineens allemaal aan Fred Rutten ligt. Dat wil ik wel even nuanceren." Volgens Kieft wordt er een beetje te gemakkelijk voorbijgegaan aan een aantal zaken.

De analist merkt op dat Rutten Feyenoord aan het voetballen heeft gekregen, maar dat het na de winterstop instortte. Volgens Kieft was het vrij normaal dat de ploeg terugviel, aangezien de Rotterdammers in de ogen van de oud-international simpelweg kwaliteit missen in de voor- en achterhoede. "Als je kijkt naar het spelersbeleid moet je concluderen, dat ze deze zomer vooral middelmaat hebben gehaald", stelt Kieft, die Colin Kazim-Richards als voorbeeld neemt: "Dat is gewoon een heel matige speler."

Het stoort Kieft dat het nu gaat om de tv-optredens van Rutten, statistieken uit het verleden en het nog een maand doorbetalen van zijn salaris. Ook heeft iedereen het opeens weer over Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena, die onder Rutten geen stappen hebben gemaakt in hun ontwikkeling. "Maar hoeveel talenten sneuvelen er niet op weg naar de top? Dat ligt toch niet altijd aan de coach", besluit Kieft. Hij verwacht dat de toekomst van Rutten in het buitenland ligt.

De kritiek op Fred Rutten is overdreven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Kieft net als veel andere westerlingen denkt dat Enschede buitenland is, dan heeft hij gelijk. Welkom terug in Enschede Fred.

23 mei 2015 om 16:36

Enschede ligt toch in Duitsland?

On: Ik vind de kritiek op Rutten ook overdreven. Alhoewel het een coach zonder uitstraling is die niet het maximale uit dit Feyenoord heeft gehaald, zijn het de laatste weken toch vooral de dramatisch spelende spelers zelf die de derde plek weggaven.

23 mei 2015 om 19:15

Je speelt over het algemeen hoe je train. Als dat niet goed is is hij verantwoordelijk .
Maar de basis ligt in het maasgebouw.
Word tijd dat daar de bezem doorheen gaat dan kan Feyenoord pas weer omhoog kijken

23 mei 2015 om 21:00

@ leidsehood
Ja en Amsterdam in Marokko en Rotterdam in Turkije....

23 mei 2015 om 10:51

Zit rutten alleen op die bank , hadden die andere een keer de ..... Open moeten trekken .

23 mei 2015 om 10:58

dan moet hij ze wel inspraak geven en dat deed hij niet.
Hij wilde alles zelf doen en zelf beslissen.

23 mei 2015 om 12:02

Inspraak heb je altijd, je kan gewoon zeggen tegen Rutte wat je vind. Of die er dan wat mee doet of niet, dat is aan Rutte zelf. Daarvoor is hij de hoofdtrainer.

Overigens wist Feyenoord dat ook voordat ze Rutte aantrokken. Volgend jaar zal je zien dat er weinig verschil zal zijn in prestaties. Feyenoord komt echt niet in de buurt van het kampioenschap, daarvoor is de selectie simpelweg niet goed genoeg voor. En als dan een ploeg zoals AZ dit jaar of Vitesse volgend jaar er langs glipt, sta je gewoon weer vierde.

23 mei 2015 om 12:10

Rutten: De voetbaltrainer.
Rutte: De minister-president.

Hoe moeilijk kan het zijn.

23 mei 2015 om 12:56

Inspraak heb je niet altijd Speedy, zeker niet bij Rutten. Het was ook de reden dat Jean Paul en Gio hard twijfelde om bij feyenoord te blijven en voor de winterstop Gio zijn contract niet wilde verlengen. JP en Gio hebben gewoon de tijd uitgezetten en de club proberen te helpen waar kon. Het ligt zeker niet alleen aan Rutten maar ik denk serieus dat zijn manier van trainen de spelers te snel opbrandt, na de winterstop kregen steeds meer spelers last van pijntjes en of echte blesures deze manier van trainen wordt al langer bekritiseert en ook nu dus kost dat weer heel veel punten.

23 mei 2015 om 14:03

Just dan ken jij Rutten niet, alle assistenten zeggen nadrukkelijk dat ze onder Rutten altijd de vrije hand hadden. Toen ik vroeger wel eens tijd had om na het trainers complex te gaan in Hengelo, kon je gewoon zien dat hij ze de ruimte gaf, eerder dit seizoen gaf zelfs Gio aan dat hij onder Rutten meer vrijheid had, dan onder Koeman (rtv rijnmond). Dus wat je nu bazelt is wat ze nu zeggen, maar eerder wel wat anders zeiden.

23 mei 2015 om 14:20

Rutten staat bekend als controlfreak. Als assistent kan je wel op het trainingsveld dingen doen maar alles moest volgens zijn manier en zijn visie. Als je naar wedstrijden keek zag je altijd Rutten en Greveraar praten en uitleg geven aan invallers bij dat soort zaken werden ze niet betrokken. Toen Jean Paul bij de boekpresentatie was Raymond Verheijen was Rutten zelfs een beetje boos, Jean Paul heeft gewerkt met Verheijen zijn methode en dat beviel prima maar mocht niet gebruikt worden dit jaar. Ik snap echt wel dat ze niet halverwege het seizoen niet gaan zeggen dat ze niet blij met Rutten, dat zou meer kapot maken dan zou moeten. Kijk alleen de lichaamshouding tijdens wedstrijden van JP en Gio, die geruchten halvewege het seizoen kwamen niet zomaar uit de lucht vallen.

De kritiek is niet overdreven, als je met een team eerst goed wist te presteren en vervolgens een 7 punten voorsprong weggeeft in de laatste 4/5 wedstrijden dan vind ik het meer dan terecht dat hij deze kritiek te verhuren krijgt

23 mei 2015 om 10:37

Verduren*

23 mei 2015 om 10:55

En toch he, als mede feyenoorder, vind ik het ongelooflijk hoe er gereageerd wordt. Ik was zelf in vak X tegen Sevilla. De wietlucht en de capuchons ver over hun ogen opgetrokken was geen uitzondering. Ik vind dat geweldig, behalve de wietlucht dan. Maar hoe intens er meegeleefd wordt, ongekend. Alleen als we na de overwinning tegen Sevilla staan te hossen en te klossen en te roepen dat Rutten een wonder is en dat we eindelijk overwinteren, snap ik wat Kieft bedoelt. Voor de winterstop was iedereen het erover eens dat Rutten de beste coach is voor dit Feyenoord. Daarna krijgen we met tegenslagen te maken op het middenveld en zitten we Vilhena en Boetius doodleuk uit te kafferen. We zijn het beste en tegelijkertijd het meest kritische publiek die er bestaat. Moet je eens kijken op de fb pagina van fr12. Ik schaam me kapot voor die hersenloze idioten die roepen dat ze het op het veld waar moeten maken ipv de media. Alsof ze de oorlog proberen te winnen in de media. Ik ben het spuugzat dat we ons elftal afvallen en zelfs van Beek en Kongolo moeten het verduren met hun uitspraken. Zij zijn verdomme de 'legacy' van De Vrij en BMI en wij zitten ze af te vallen alsof ze opeens ervaren jongens zijn. We spelen nog steeds met een gemiddelde van 22, 23 jaar in ons elftal en we verwachten professionalisme. Ga je kapot schamen als supporter en gedraag je zelf eens professioneel en juich die jongens zondag toe. Ik zit zelf in de Filipijnen anders stond ik op de voorste rij om me longen kapot te schreeuwen voor Bilal, Vilhena, Karsdorp en de overige acht jongens. Feyenoord till I die!

23 mei 2015 om 12:15

Dit is nou een feyenoorder ten voeten uit haha.. mooie dingen

23 mei 2015 om 14:11

@martyn7 ben het helemaal met je eens. Ik denk dat je het ook wel eens mee bent, dat dit bij lange na niet alleen aan Rutten lag, maar ook op bestuurlijk vlak en de dingen rond de wedstrijden tegen Roma. Het bestuur eiste van Rutten duidelijkheid, wat ook onrust veroorzaakt en bij het publiek terecht komt, motivatie bij Rutten ebt weg, vrije val begint. Als je gewoon kijkt na de doelstelling dit seizoen, hoofdtoernooi Europa League en bij de top 5, dan kun je alleen concluderen dat Rutten het meer dan voortreffelijk heeft gedaan. Ze haalden de 2e ronde EL, speelden hele goeie wedstrijden tegen Ajax PSV en Sevillia en hij was bijna 3e geworden, met een vrij nieuwe ploeg. Bijna alle belangrijke spelers waren vertrokken en veel plekken over nieuw verdeeld. Er kwam weer jeugd terug en ervaring. Maar ik blijf van mening, dat de fout bij het bestuur ligt en niet bij Rutten.

23 mei 2015 om 10:55

Je kunt het ook als volgt zien: Feyenoord heeft ten opzichte van het jaar er voor een matig elftal na de verkoop van de 4 beste spelers. Daar is niks voor terug gekomen. Er is geen scorend vermogen in de ploeg, niet in de aanval en niet op het middenveld. Dan loop je het risico dat 1 doelpunt tegen je gelijk punten gaat kosten. Fred Rutten heeft eigenlijk de eerste seizoenshelft meer gepresteerd dan er in dit elftal zat. De spelers die dat moesten doen zijn echter niet van een niveau dat ze dat ze dat een heel seizoen kunnen presteren en dus was het verval na de winterstop logisch. Fred Rutten heeft het dus eigenlijk te goed gedaan waardoor de zwakte voor velen is gecamoufleerd. Op basis van het materiaal kun je zeggen dat Feyenoord voor de winterstop zo'n 7-8 punten meer heeft gehaald dan verwacht had mogen worden. Die zijn ze na de winterstop weer kwijt geraakt, dus staan ze over een heel seizoen precies daar waar ze horen. Want wees eerlijk, AZ en Vitesse hebben toch veel betere spelers dan Feyenoord?

23 mei 2015 om 11:10

Vind ik niet. Eerst werd er heel positief over Van Beek & Kongolo gesproken, nu is Kongolo uit vorm en is het een zeer matige speler. Als alle drie de teams in vorm zijn, dan vind ik Feyenoord beschikken over de meeste kwaliteit. Helaas weet Rutten niet iedereen op de juiste plek te zetten.

23 mei 2015 om 12:23

Ik snap dat je dat als Feyenoord supporter vindt, zo hoort dat ook. Maar reëel is dat niet. Vorig jaar nipt tweede, met toen nog toppers erbij. Dan kun je moeilijk volhouden dat de selectie die er nu staat hoger had moeten staan dan waar ze nu staan.

23 mei 2015 om 12:32

Ach ja, topspelers. Iedereen kijkt alleen naar onze basisspelers en dan zijn we minder geworden. Vergeet niet dat wij dit seizoen in de breedte sterker zijn geworden.

Koeman had spelers zoals Verhoek, Goossens, Armenteros en Te Vrede op de bank. Wij hebben oa Boëtius en Vilhena op de bank die vorig seizoen nog in de basis stonden.

En Martins Indi - De Vrij ging voor geen ene meter. Het begon pas te lopen toen Kongolo speelde. Alleen veel mensen zijn dat ook alweer vergeten.

23 mei 2015 om 12:48

Er zit natuurlijk wel een verschil tussen potentie, vorm en kwaliteit. Kwalitatief ontlopen Feyenoord, AZ en Vitesse elkaar niet. Dat zie je ook in de eindklassering terug. Alle drie de teams zijn vrij jeugdig waardoor je in een heel seizoen gewoon met ups en downs te maken krijgt. Vitesse had dat in het begin, AZ door het hele seizoen een aantal momenten en Feyenoord aan het eind.

Daarbij komt dat het team van Feyenoord in vergelijking veel minder in balans is. Veel kracht en loopvermogen maar amper dynamiek, creativiteit en scorend vermogen. En zulke spelers hebben zowel AZ als Vitesse wel rond lopen.

Feyenoord heeft misschien over de hele linie wel veel 7tjes in team (en is in die zin individueel gemiddeld kwalitatief sterker), maar Az en Vitesse hebben naast een aantal 6jes ook een aantal 8en in het team rond lopen. Waardoor het team beter presteert omdat de spelers elkaars kwaliteiten beter complimenteren. Dat Feyenoord geen derde is geworden vind ik dus ook niet zo raar.

Klopt, maar de kritiek op vgeel is nog veel meer overdreven. Die levert nu al een aantal jaar uitstekend werk met zeer beperkte middelen, en wordt afgerekend op het feit dat Kazim er slechts 11/12 in liggen. vgeel heeft er alles aan gedaan om Dost te halen (in een periode dat niemand meer in hem geloofde), en dat zou een regelrechte voltreffer zijn geweest. Verder waren er geen goede opties voor Feyenoord (een de Jong was bv. te duur), en het kan niet elk jaar een Guidetti/pelle zijn. Feyenoord voert een heel logisch en strak beleid (getuige de weigering van vgeel om Chery te halen, die ik heel goed kan begrijpen), en de frustratie dat het nu niet loopt moet niet op hem worden afgewenteld. Men vergeet iets te snel waar Feyenoord vandaan is gekomen (sportief failliet, enorme schuldenberg).

Tja, de nieuwe hoofdtrainer en zn makker waren er afgelopen jaar ook gewoon bij natuurlijk. Iedereen heeft daar gewoon gefaald, spelers, trainers en bestuur.

Goed dat Gio Jan Wouters er volgend jaar bij heeft. Denk dat hij heel belangrijk gaat worden voor de staf.

23 mei 2015 om 10:50

Gio en JP kregen geen enkele verantwoordelijkheid om Rutten en liepen er een beetje verloren bij. Daarom is het ook goed dat het maatje van Rutten (greveraars) mee vertrokken is, nu kunnen we echt met en schone lei beginnen.
En Jan Wouters halen is inderdaad een hel goede zaak. Ervaren assistent met heel veel ervaring als trainer en als speler.

Achteraf gezien is de kritiek natuurlijk terecht. Rutten wist van te voren dat de jeugdopleiding enorm waardevol voor ons is. Waarom dan telkens spelers van buitenaf proberen te halen? Waarom flirten met El Ahmadi terwijl op dat moment één van de grootste talenten in de basis stond. Waarom Chery willen halen terwijl je op links al Boëtius en Vilhena hebt.

Waarom Toornstra als rechtsbuiten halen terwijl je een maand geleden Bilal voor 2.5 miljoen heb gehaald. Waarom niet langer Achahbar in de spits geprobeerd? Als je twee keer tegen PSV en één keer tegen AZ kan scoren dan lukt het ook wel tegen de kleintjes. Vooral, gezien zijn geweldige kwaliteiten in de zestien meter.

23 mei 2015 om 10:48

Chery speelt helemaal niet op links, en is veel beter dan vilhena.

23 mei 2015 om 10:52

Chery is op dit moment beter omdat Vilhena totaal uit vorm is.
Maar Vilhena heeft veel meer potentie en Chery heeft trouwens ook jaren gehad dat hij slecht speelde. Pas vorig jaar is hij goed gaan spelen.

23 mei 2015 om 10:55

Als hij zou komen, zou hij vanaf links spelen. Of denk je dat hij Immers uit de basis zou spelen waar Rutten laatst nog lovend over was? Ik denk dat hij als zwervende linksbuiten zou moeten spelen, net als Toornstra op rechts.

En het is nu makkelijk vergelijken omdat Chery in vorm is en Vilhena uit vorm. Maar als je naar de Vilhena kijkt van vorig seizoen dan vind ik Vilhena een geweldenaar.

23 mei 2015 om 12:10

@peterhf

En waar bazeer je die zogenaamde potentie op? Vilhena heeft al 77 wedstrijden in de eredivisie gespeeld, dit was alweer zijn vierde seizoen.

Ter vergelijking, Ziyech is een jaar later dan Vilhena gedebuteerd en zit pas op 32 eredivisie wedstrijden.

Ik denk eerder dat Rutte het prima gezien heeft en er weinig potentie in Vilheana meer zit. na vier seizoenen en 77 wedstijden in het eerste van Feyenoord had hij allang veel verder moeten zijn.

23 mei 2015 om 12:24

Dat baseren we op vorig seizoen. 6 goals en 7 assists, verder waren zijn statistieken erg goed. Dit seizoen had zijn seizoen moeten worden maar na een paar wedstrijdjes waarin iedereen matig speelde, werd hij de dupe. Hij werd geslachtofferd zodat Rutten zijn lievelingsspeler op kon stellen. Sindsdien is er geen echte concurrentiestrijd meer geweest.

Als je de statistieken van Vilhena van vorig seizoen erbij pakt en El Ahmadi van dit seizoen dan is behalve in balbezit, Vilhena in alles beter. Aanvallend en verdedigend. Hij wint ook nog eens meer kopduels terwijl hij 10 cm kleiner is.

23 mei 2015 om 13:14

Dus op basis van één redelijk seizoen (6 goals / 7 assist) uit vier seizoenen, verwacht je ineens een topper in huis te hebben ?

Wist je dat Jesper Drost bij PEC maar liefst 8 keer scoort en ook 8 assists heeft gegeven dit jaar ?

23 mei 2015 om 13:19

Niet op basis van één seizoen. Hij speelde daarvoor ook al. Alleen vorig seizoen, had hij een goed seizoen gespeeld en normaal gesproken verwacht je dan dit seizoen meer. Dat was bij zijn vorige seizoenen ook zo. Elk seizoen ging hij iets beter presteren.

Dit seizoen had dus zijn seizoen kunnen worden als Rutten niet had ingegrepen. Achteraf is El Ahmadi ook een domme aankoop geweest want hij voegt niet zoveel toe.

En ga je nu serieus een linksbenige controleur vergelijken met een aanvallende middenvelder?

23 mei 2015 om 14:14

Wat maakt het nou uit of je linksbenig bent of rechtsbenig bent? En voor de goede orde, jij komt aan met het aantal assists en het aantal goals als graatmeter voor het talent van Vilheana.

En ja, je speelt op het middenveld van een aanvallende ploeg. Waarbij Clasie al controlerend speelt, dus prima vergelijkbaar met Jesper Drost.

En zoals ik boven al poste, vier seizoenen, 77 wedstrijden, dan moet je er staan. Dan ben je geen talent meer. Hij staat er momenteel niet, conclusie: het is geen goede speler en zal het ook niet worden en dat ligt niet aan Rutten.

23 mei 2015 om 14:22

''waarbij Clasie al controlerend speelt, dus prima vergelijkbaar met Jesper Drost''

Wat een onzin. Als je fatsoenlijk naar Feyenoord had gekeken dan had je geweten dat Clasie en Vilhena naast elkaar stonden. Ik gaf expres nog aan ''linksbenige controleur'' omdat Clasie rechtsbenige controleur is.

Hoe kan je überhaupt een controleur met een aanvallende middenvelder vergelijken? Moeten we voortaan Guardado of Mokotjo ook met Drost vergelijken? Wat een onzin.

En na 4 seizoenen moet je er staan? Hij is pas 20 jaar. Op zo'n leeftijd moet je vertrouwen krijgen en dat kreeg hij onder Koeman, waardoor hij geweldig presteerde maar dat kreeg hij absoluut niet onder Fred Rutten.

En jij weet nu al dat een 20-jarige speler niet goed gaat worden, heel erg knap maar dit gaat helemaal nergens over.

Niemand had kritiek toen ze sevilla versloegen.

23 mei 2015 om 10:54

Omdat ze toen ook goed speelden.
En als ze zo goed kunnen spelen maar e laatste 5 wedstrijden zo slecht spelen dan zit er toch iets fout. En aangezien dat bij Rutten bij alle clubs waar hij trainer was gebeurde is de conclusie dat het aan hem ligt heel logisch en duidelijk.

23 mei 2015 om 12:16

Of heeft Rutte in de eerste seizoens helft ver boven het kunnen van Feyenoord gepresteerd? Heeft de EL roofbouw op de selectie gepleegd waardoor het steeds moeizamer ging? Had Rutte in de winterstop goed door dat er versterkingen moesten komen?

In Rotterdam zijn ze nou eenmnaal een meester in het overschatten van de eigen selectie. Een TD die aan het begin roept dat meddoet voor de titel, met spelers als Kazim en Immers in de spits die nog nooit meer dan twaalf goals een een seizoen hebben gemaakt.

23 mei 2015 om 12:26

Of gewoon door Rutten omdat hij bij elk team faalt in de laatste fase van de competitie en ook bij Feyenoord. Dat is geen toeval meer.

23 mei 2015 om 13:24

Is dat zo? Of is de maand Februari voor een Nederlandse ploeg die overwinter in Europa elk jaar zo zwaar dat de ploeg het niet langer volhoudt?

Ter vergelijking in de periode van 1 feb 2015 t/m 1 maart 2015 speelde Feyenoord negen wedstrijden, in dezelfde periode speelde AZ er zes.

Zou een elftal daar misschien op het einde zijn tol voor betalen ? Zou dat de reden kunnen zijn dat Rutten misschien wel versterking hebben wilde hebben in de winterstop?

23 mei 2015 om 13:35

Rutten had kunnen ingrijpen, maar dat deed hij niet. Gewoon een slechte trainer die verantwoordelijk is voor de prestaties van Feyenoord dit seizoen.

23 mei 2015 om 14:22

Hij wilde ingrijpen en had daar een extra speler voor nodig. Dat was niet mogelijk. Vervolgens krijgt Feyenoord het op het einde moeilijk en wordt net vierde.

Ter vergelijking, de laatste tien jaar ervoor werd feyenoord 4-5-9-6-8-4-10-2-3-2

Kortom, de vierde plek is best redelijk gezien de prestaties van de tien jaar ervoor. Alleen denkt Feyenoord dat ze veel beter zijn dan ze historisch presteren, en dus is elke trainer op Koeman na, slecht en verantwoordelijk voor de wanprestaties.

Elk jaar wordt er geroepen, we gaan voor het kampioenschap, de realiteit is dat Feyenoord de laatste 35 jaar maar drie keer kampioen geweest is.

23 mei 2015 om 14:30

Een trainer moet niet zeuren om aankopen, hij moet gewoon de beste spelers opstellen die hij tot zijn beschikking heeft. Als een speler matig presteerde dan hadden wij altijd een back-up die Rutten kon opstellen.

Je kan niet aangeven dat een vierde plek goed is vanwege een vergelijking met de laatste 10 jaar. Dat slaat nergens op.

23 mei 2015 om 14:40

Plek vier is de normale positie van Feyenoord. Bovengemiddeld zelfs. Het probleem is alleen dat de fans dat niet willen zien. Feyenoord speelt zelden om de titel.

In een goed jaar wordt Feyenoord derde, in een bijzonder jaar een keertje tweede maar meestal wordt je vierde of lager.

Het is gewoon de realiteit. In Rotterdam is het verwachtingspatroon elk jaar veel te hoog. Daarom faalt bijna elke trainer daar.

23 mei 2015 om 14:42

Plek 2 of 3 was normale positie voor dit Feyenoord geweest. Helaas is het Rutten niet gelukt en heeft hij dus gefaald.

Feyenoord mist gewoon doelpunten. Dat is niet rutten zijn fout, er is gewoon geen goede vervanger gehaald voor pelle en immers heeft een "kapstok" nodig om goals te maken. Chery had gewoon voor goals gezorgd, zelfde als ziyech. Gewoon een slecht beleid van v. Geel

23 mei 2015 om 10:59

Tja, als je Achahbar nooit een kans geeft in de spits dan missen wij inderdaad doelpunten. Zelfs na zijn wedstrijd tegen PSV kreeg ie geen kans. Ongelooflijk.

23 mei 2015 om 12:26

@rnb_

Achanbar is vier seizoenen geleden gedebuteerd in Feyenoord. Geen enkele trainer heeft hem meer kansen gegeven dan Rutte. Zelfs toen ie verleden jaar verhuurt was aan Bielefeldt (toen 2e divisie Duitsland), werd ie daar teruggezet naar het tweede elftal.

Wat is daar nou ongelofelijk aan? Snappen al die trainers, inclusief Ronald Koeman, er helemaal niets van en zie jij het een stuk beter? Of komt die jongen gewoon zwaar te kort voor het eerste van Feyenoord?

23 mei 2015 om 12:29

Achahbar was in de jeugd altijd grootste talent. Probleem was dat hij daardoor minder ging inspannen. Waarom 100% geven als je het ook op 80% redt.

Juist door zo'n instelling heeft hij niet de stap naar Feyenoord 1 kunnen maken. Daarvoor zou hij wel 100% moeten spelen en dat deed hij niet.

Ik denk zelf dat de knop omgegaan is tijdens zijn verhuurperiode bij Bielefeld. Hij gaf toen ook aan dat hij daar op 1 dag meer en harder getraind heeft dan in 6 weken bij Feyenoord.

Sindsdien is hij zich aan het terug knokken. Vergeet niet dat hij dit seizoen als vierde spits begon achter Te Vrede, Kazim en Manu. Als je dan zijn prestaties tegen PSV zag, dan verdiende hij het om wedstrijden daarna weer in de basis te staan. Ik vind het daarom ongelooflijk dat hij die kans niet kreeg.

Tegen Vitesse oogde hij als één van de weinige gretig en gevaarlijk maar daarna zat hij weer op de bank.

23 mei 2015 om 13:31

Jeugd zegt niets, van het Schip was een klasse beter dan van Basten in de jeugd. En bij Bielefeld werd ie teruggezet naar het tweede elftal, dat was niet omdat ie zo goed speelde, terwijl Bielefeldt in de tweede divisie speelde.

Om dan aan te komen dat ie daar in een dag meer trainde dan in zes weken Feyenoord is eerlijk gezegd vrij lachwekkend. Als je in zes weken Feyenoord minder arbeid vericht dan in een enkele dag bij Bielfeld, ben je niet geschikt voor het profvoetbal.

De aanvaller oogte gretig en gevaarlijk, Feyenoord wist echter niet te scoren. Tja, het gaat om het resultaat, niet hoe het eruit zag.

23 mei 2015 om 13:34

Jeugd zegt niets, mentaliteit wel. Hij heeft zich dit seizoen geweldig terug geknokt. En hij heeft goede wedstrijden gespeeld. Helaas kon Achahbar niet vaker in de spits spelen.

Het gaat inderdaad om het resultaat, net als dat hij twee keer scoorde tegen Psv. En daarna nog een keer tegen AZ. Maar kreeg hij een echte kans? Nee, Rutten stelde gelijk weer zijn kameraad Kazim op in de spits.

23 mei 2015 om 14:32

Net zoals Koeman hem naar Bielefeld stuurde omdat hij werkelijk niks in het zag. net zoals Bielefeld hem terug zette naar het tweede omdat er niets in hem gezien werd.

In vier jaar tijd heeft deze jongen niets laten zien. Statistieken om te janken maar ja, dat ligt nu ineens allemaal aan Rutten?

23 eredivisie wedstrijd heeft ie gespeeld, vier goals gemaakt. 10 wedstrijden in de 2e bundesliga, één enkele goal. Tis gewoon om te janken die cijfers.

Ter vergelijking: Kazim 25 eredivisie wedstrijden, 11 goals. En dan vind ik Kazim ook nog een waardeloze speler. maar zelfs die presteert beter.

23 mei 2015 om 14:38

Jij haalt telkens het verleden erbij, maar je vergeet dat spelers ontwikkelen. Onder Koeman werd hij inderdaad naar Bielefeld gestuurd en dat was ook nodig. Bij Bielefeld speelde hij niet altijd, maar weet je ook waarom? Hij speelde niet, omdat Bielefeld begon te counteren en dan is Achahbar overbodig. Wel is die periode voor zijn ontwikkeling geweest.

En als je toch gaat vergelijken, pak dan alleen van dit seizoen erbij.

Achahbar 12 wedstrijden gespeeld, 4 doelpunten. Hij heeft gemiddeld 121 minuten nodig om een doelpunt te maken. Vergeet hierbij niet dat hij bijna altijd op de flank speelde.

Kazim 27 wedstrijden gespeeld, 11 doelpunten. Hij heeft gemiddeld 291 minuten nodig om een doelpunt te maken.

23 mei 2015 om 14:45

Sorry maar je rekent niet goed. Een eredivise wedstrijd duurt 90 minuten. Als kazaim nooit gewisseld is, dan heeft ie maximaal 2430 minuten gespeeld. gedeeld door 11 kom je op 220 minuten per goal. In werkelijkheid heeft hij zelfs veel minder minuten gemaakt.

Hoeveel minuten Achanbar gespeeld heeft weet ik niet maar vier goals is gewoon erg weinig.

23 mei 2015 om 14:49

Dan heeft het Algemeen Dagblad niet goed gerekend, staat vandaag heel groot op de cover. Op andere site staat dat Kazim in de Eredivisie 197 minuten voor een doelpunt nodig heeft. Achahbar heeft 121 minuten nodig. In totaal heeft Achahbar 484 minuten gespeeld.

4 doelpunten in 484 minuten en dan ook nog eens grote deels op de flanken. Ik vind dat niet zo slecht. Hij is namelijk geen flankspeler. Hij is een echte spits.

23 mei 2015 om 11:01

van Geel had Zyech een goed aanbod gedaan maar hij wilde zelf niet omdat Rutten vast hield aan Immers op 10 en Zyech niet als rechtsbuiten wilde spelen.
Dit lag dus ook aan Rutten want de trainer maakt de opstelling en niet de TD.

23 mei 2015 om 12:28

Interview van Geel:

"hakim heeft een gesprek gehad met trainer Fred Rutten en daarin hebben wij hem aangegeven dat er geen sprake kon zijn van een garantie op een basisplaats", vervolgde Van Geel.
"de concurrentie is groot bij ons. Als je het dan niet aandurft om te komen om de concurrentiestrijd aan te gaan, is het misschien maar beter ook dat je het niet doet. Je moet het wél graag willen. We wensen hem veel succes bij Twente”, aldus de technisch directeur."

23 mei 2015 om 12:45

,,het sportieve aspect heeft de doorslag gegeven", zegt Ziyechs zaakwaarnemer Mustapha Nakhli in gesprek met De Telegraaf. ,,bij FC Twente bleek de kans wat groter om op zijn favoriete positie, de nummer 10-plek, te spelen. In Rotterdam zou hij vaker als linkshalf of buitenspeler worden gebruikt."

23 mei 2015 om 13:35

Zoals ik al aangeef met het citaat, van Geel zat bij dat gesprek. Van Geel gaf zelf aan dat Feyenoord geen garanties verstrekt aan spelers en dat speler onderling de strijd moeten aangaan. Van Geel vond het daarom beter dat Zyech voor Twente koos.

Geef dan niet achteraf Rutten de schuld en probeer de TD dan niet vrij te pleiten, dat komt echt vrij zielig over.

23 mei 2015 om 13:39

Bij Feyenoord zou ie als linkshalf of als buitenspeler komen te spelen. Bij FC Twente als aanvallende middenvelder. Zijn zaakwaarnemer gaf dat ook aan tegenover De Telegraaf. ''in Rotterdam zou hij vaker als linkshalf of buitenspeler worden gebruikt''

Wie maakt de opstellingen? Rutten. Rutten wilde Ziyech, net als Toornstra dit seizoen, als buitenspeler gebruiken en hij had daar weinig zin in. Hij koos daarom voor FC Twente.

Het is dus wel degelijk de schuld van Rutten.

23 mei 2015 om 14:36

Feyenoord speelt 4-3-3. Dan is de links half een aanvallende ingestelde middenvelder die vrij centraal kan spelen. Clasie speelt al controlerend met de punt naar achteren.

Feyenoord speelt met een valse rechtsbuiten, die heeft de vrijheid om vaak naar binnen te komen. Net zoals Messi officieel rechtsbuiten speelt.

Kortom genoeg kansen voor hem, echter geen garanties. Want zoals de TD het zelf al aangeeft, die geeft Feyenoord niet.

23 mei 2015 om 14:40

Nee, wij spelen in een 4-3-3 met een echte aanvallende middenvelder. Dat is Immers. Clasie en El Ahmadi zijn onze controleurs. Verder spelen wij met een valse rechtsbuiten en daar had Ziyech anders gestaan.

Ziyech had daar weinig zin in omdat hij, zoals zijn zaakwaarnemer al aangaf, graag als aanvallende middenvelder te willen spelen. Volkomen logisch.

23 mei 2015 om 14:47

Elke thuis wedstrijd valt Feyenoord toch vol aan, zet vol druk naar voren? Dan speel je toch aanvallend op de helft van de tegenstander of niet?

Zelfs in vele uit wedstrijden is Feyenoord toch de aanvallende ploeg? Het middenveld drukt dan toch ook naar voren? Dan ben je toch aanvallende middenvelder?

23 mei 2015 om 14:51

Dus omdat Clasie of El Ahmadi bij een aanvallende ploeg speelt, is hij geen controleur maar een aanvallende middenvelder? Lachwekkend.

Clasie en El Ahmadi zijn de controleurs, Immers is onze aanvallende middenvelder.

24 mei 2015 om 01:12

In voetbal heeft een speler tegenwoordig veel meer taken dan een enkele klassieke rol. Een middenvelder bij een aanvallend ingesteld team dat graag op balbezit speelt en initiatief neemt, komt genoeg in de positie om aanvallende acties te maken, ongeacht of ie linkshalf staat of als valse rechtsbuiten begint.

Dat is echt geen reden geweest om niet naar Feyenoord te gaan. Denk dat jullie TD gewoon gelijk heeft en hij de kans op een basisplaats bij Twente groter achtte. Denk niet dat de basis tactiek van het eerste elftal ermee te maken had.

24 mei 2015 om 20:16

Zijn zaakwaarnemer gaf het aan, dat is voor mij voldoende.

Ik deel de mening van Kieft. Hoewel de laatste serie wedstrijden van Feyenoord natuurlijk zeer slecht was denk ik dat de ploeg vrijwel het gehele jaar boven en op de top van zijn kunnen heeft gepresteerd. De competitie duurde gewoon net even te lang en het verval kwam nadat bleek dat Rutte zou weggaan aan het einde van het seizoen. De koek was gewoon op bij veel spelers. Niet alleen fysiek maar voornamelijk mentaal.

23 mei 2015 om 11:03

het verval is bij Rutten altijd zo groot, dat ligt dus voornamelijk aan Rutten.
En Feyenoord had gewoon een goede selectie alleen de opstellingen waren vaak onlogisch en hij heeft een paar toptalenten alleen maar slechter gemaakt.
Dat gebrek aan vertrouwen kwam bij JP en vooral Vilhena toch voornamelijk door de trainer die geen vertrouwen in ze had.
Je zal zien dat ze onder Gio volgend jaar wel weer gaan vlammen.

Wat mij bij de zogenaamde analisten opvalt is dat wanneer Feyenoord goed speelt en het bovenverwachting doet, zoals 10 wedstrijden voor de winterstop, dat Rutten daar alle credits voor krijgt. Echter wanneer datzelfde elftal een wanprestatie levert door de laatste 5 wedstrijden slechts 2 punten te behalen en een voorsprong van 7 punten uit handen geeft, de trainer hier geen verantwoordelijkheid voor zou dragen. De kritiek op Rutten is terecht, net zoals hij terecht credits kreeg toen hij goed presteerde.

Ik heb Rutten nooit wat gevonden een omhoog geschreven faalhaas is het, die veel vriendjes heeft bij analisten, maar als trainer geen flikker heeft gepresteerd in de afgelopen 8 jaar. Dan heb ik het niet over zijn media optredens, want dat interesseert mij dan weer niks. Hij doet overal hetzelfde, namelijk 10 tot 12 leuke goede wedstrijden halverwege om het hele zooitje compleet in te laten storten ieder seizoen. Dan ben je ook geen goede veldtrainer hoor, want die krijgt zijn spelers wel langer mentaal en fysiek wedstrijdfit.

23 mei 2015 om 12:45

Dat noemen we nou scorebord journalistiek.

Als ik je vooraf had gezegd dat Feyenoord in de laatste seizoen kwart na een heel lang seizoen met EL overwintering, waarin ze tegen Psv, AZ, PEC en Groningen moesten spelen wel vier keer zouden winnen, twee keer gelijk zouden spelen en drie keer zouden verliezen, zou je dat dan als wanprestatie hebben gezien?

Of zitten ze daarmee maar een klein beetje onder het seizoens gemiddelde (1,55 per wedstrijd versus 1,80 punt per wedstrijd in de eerste drie kwart) ?

Sterker nog, als Rutte het laatste kwart constant was gebleven, zelfs dan was Feyenoord een punt onder AZ geeindigd, dan was Feyenoord namelijk op 61 punten uitgekomen, een punt onder Az.

23 mei 2015 om 23:23

Ik beoordeel een trainer op het totaalplaatje, dus niet enkel op het laatste deel of het middelste gedeelte. Hij had gezien de stand en het spel na Az-uit de 3e plek moeten pakken. Als dat uiteindelijk niet lukt omdat er zelfs van de Eagles thuis niet meer kan worden gewonnen, dan is dat gewoon een wanprestatie. Een fatsoenlijke trainer sleept desnoods op de meest lelijke manier die 3e plek binnen. Wetende dat je PSV en AZ pakt in de laatste 9 wedstrijden is het een wanprestatie dat je het dan nog steeds niet redt. Dan heb je lopen kloten tegen de mindere goeden.

Mij van scorebordjourlistiek beschuldigen, maar zelf met nutteloze punten gemiddeldes komen aanzetten. Een beetje manipuleren met getallen zodat je gelijk krijgt kan iedereen. Waarom de laatste 9 wedstrijden genomen en niet 8? Kwam dat voor je verhaal niet lekker uit? Kansloze gemiddeldes kan ik ook gaan droppen, namelijk dat Feyenoord qua punten gemiddelde over de laatste 5 wedstrijden alleen NAC onder zich weet. Je hebt geen klote aan die statistiek , maar zo simpel is het nou om er iets uit te pikken ter onderbouwing van een verhaal.

Al heeft Feyenoord middelmaat, zoals Kieft aangeeft. Dan nog hadden ze in de laatste 5 wedstrijden van degradatie kandidaten moeten winnen. En zeker thuis. Dan was de derde plaats gehaald.
Normaliter wint een middelmatige ploeg deze wedstrijden.
Hoe kan een ploeg maanden erg goed spelen, en dan na de winter instorten als het aan kwaliteit ligt.
Je hebt kwaliteit, of niet.
Het leek de laatste wedstrijden toch echt of de spelers geen raad wisten met hun eigen spel.
Je zou zeggen dat Rutten ze met deze opdracht het veld instuurde.
Wat je de spelers wel kan verwijten dat ze zelf geen tactische omzettingen in het veld kunnen doen.
Iets waarover Koeman zich ook al beklaagde.

Kieft heeft gelijk. Maar de trainer is vaak als eerste de kop van Jut.

Een trainer krijgt de schuld van slechte prestaties (meestal). En sommige zaken zoals Cherry willen halen terwijl je Vilhena op de bank hebt en El Ahmadi al hebt gehaald. Dat is beetje onzin natuurlijk.
Maar ik denk dat het beleid ook niet helemaal top is, je wil een scorende spits, en haalt Kazim. Je haalt een jonge rechtsbuiten (bilal) en komt vervolgens met Toornstra die je daar opstelt.
En Boetius en Vilhena spelen dus bijna niet meer en staan stil. Terwijl Boetius in de jeugd vaak rechtsbuiten speelde dus met Bilal heb je al 2 opties.
Imo had je beter Kazim en Toornstra niet gehaald maar een (scorende) spits

Tuurlijk ligt het niet aan fred, het ligt aan dat geen we tegenwoordig veel te veel zien in het voetbal arrogantie, de spelers bij feyenoord denken dat ze de beste zijn, de ts van feyenoord denkt dat ze de beste selectie hebben neer gezet.

Feyenoord zal veel tijd en geld nodig hebben om ook weer mee te gaan doen om de titel, net zoals de nederlandse clubs die europa ingaan veel zullen moeten investeren om resultaat te halen.

Rutte is niet mijn favoriete trainer maar dat het allemaal aan hem zou liggen vind ik schromelijk overdreven. De technische staf waar ook M. v. Geel deel uit maakt en die het aankoopbeleid doet zouden eens een spiegel voor zich moeten houden. Misschien word het eens tijd dat er bij F.noord ook eens een revolutie gaat plaatsvinden waarbij ex voetballers die daar capabel voor zijn de dienst gaat uitmaken want anders is v. Bonkhorst ook binnen een jaar (gedwongen) vertrokken.

Ik was vrij sceptisch toen Rutten kwam en ik leek aan het begin van het seizoen ook gelijk te krijgen met de drama start van het seizoen. Eerlijk is eerlijk moet ik toegeven dat Rutten daarna het elftal netjes op orde had en er erg goed voetbal werd gespeeld. Op dat moment samen met PSV misschien wel het beste van de eredivisie. Dat het echter vanaf eind januari steeds slechter werd neem ik Rutten wel kwalijk. Hij had genoeg tijd om het om te gooien of andere spelers het vertrouwen te geven maar beide deed hij niet. Alleen Achabar en Boetius 10 min. voor tijd laten invallen is mijn ogen niet voldoende. Rutten bleef te standvastig vasthouden aan de vaste 11 en de tactiek (verkapte 442 met Toornstra op rechts).
De start was wel dramatisch maar moet toegeven dat de basis van vorig seizoen niet intact was en er belangrijke spelers waren vertrokken. Toch duurde het eigenlijk net te lang voordat hij het aan de praat had maar of een ander dat sneller voor elkaar had gekregen betwijfel ik ook. De halve voorbereiding hielp daarin ook niet mee.
Ik weet het, maar als je geen drama start had dit seizoen en geen drama einde had je wel degelijk mee kunnen doen voor het kampioenschap.
Dat men juist nu M. van Geel ook als boosdoener zien snap ik dan weer niet. Afgelopen zomer moesten er nog schulden afbetaald worden en een deel van de inkomsten ging in het beëindigen van het investering fonds zitten. Daarnaast moest Feyenoord wachten totdat spelers verkocht waren en het geld binnen was alvorens ze zich op de markt konden richten. Dat Feyenoord nu geen schulden meer heeft betekent nog niet dat van Geel de spelers kan kopen welke hij wil. Wilkshire, Boulahrouz en daarvoor Mathijssen zijn allen transfervrij gehaald als reserve speler. Welke spelers had je dan moeten halen welke al ervaring hebben en transfervrij zijn? Dat het achteraf gezien niet voldoende was ben ik het mee eens maar destijds vond ik dat prima reserve spelers en Wilkshire nog steeds overigens.
Bilal is voor de toekomst gehaald omdat het eigenlijk de enige typische flankspeler is op rechts welke er te vinden was. Niet zo heel gek dat van Geel hem alvast binnen wilde halen. Alleen was het achteraf gezien misschien beter om dat geld in een spits te steken ipv in Bilal.
In mijn ogen zijn er twee personen verantwoordelijk voor de tegenvallende prestaties. In de eerste plaats Rutten omdat hij het tij niet kon keren en er eigenlijk ook weinig aan deed en daarnaast ook Kazim. Hij leek in de eerste seizoenshelft steeds beter te spelen maar de tweede seizoenshelft was daar weinig meer van te zien en was hij meer met zijn tegenstander bezig dan zijn eigen spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren