Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wat bij Barcelona prima verliep, gaat bij Ajax een stuk moeizamer’

Laatste update:

Jaap de Groot denkt niet dat Frank de Boer eruit werpen bij Ajax een oplossing zou zijn voor de problemen bij de club. In de voorgaande vier seizoenen leidde de trainer de club naar de landstitel, maar dit seizoen is het hoogst haalbare de tweede plaats. Volgens de chef sport van De Telegraaf is het enige probleem bij Ajax dat er onvoldoende gecommuniceerd wordt. De technische staf zou vaker in gesprek moeten gaan met Johan Cruijff.

/

Een aantal jaren geleden ontketende Cruijff de ‘fluwelen revolutie’ in Amsterdam. Martin Jol maakte plaats voor De Boer, hoge salarissen werden niet meer betaald en er kwam een nadrukkelijkere focus op de jeugdopleiding. Gaandeweg dit seizoen kwam echter aan het licht dat er strubbelingen zijn bij Ajax. Wim Jonk en Ruben Jongkind schuiven niet meer aan bij het overleg van het technisch hart en Cruijff moest de boel komen ‘redden’.

De Groot stelt zaterdag in zijn column voor de ochtendkrant dat de opleiding van Ajax en het eerste elftal op één lijn dienen te komen. Daarbij is goede communicatie van groot belang, doceert de journalist, die ook ghostwriter is van Cruijff. Hij trekt parallellen met de fluwelen revolutie die twaalf jaar geleden werd ingezet bij Barcelona. Toen werd Frank Rijkaard hoofdtrainer, Txiki Begiristain technisch directeur en Josep Guardiola hoofd opleidingen bij de Catalanen. Daarna volgde een grote glansperiode.

/

“Het was een trio dat voortdurend met elkaar communiceerde en soms ook met Cruijff. In het begin, toen het nog moeilijk ging, vrij vaak. Later, toen het uitstekend ging, minder. Maar ten minste één keer per maand was er contact”, haalt De Groot naar boven. Volgens hem is Ajax nog niet zover. De gesprekken met Cruijff worden alleen gehouden, wanneer hij eens in de zoveel tijd Amsterdam en Ajax bezoekt. Jonk is de enige binnen Ajax die geregeld telefonisch contact heeft met de oud-speler en -trainer en daarbij belangrijke zaken bespreekt.

De Boer en de anderen doen dat niet en Cruijff neemt op zijn beurt ook niet het initiatief: hij wil dat ‘de nieuwe generatie’ zelf de boel regisseert en als hij daarbij iets kan doen om te helpen, moet er vanuit Ajax contact gezocht worden met hem. De Groot constateert dat daar nog geen sprake van is. “Wat bij Barcelona prima is verlopen, verloopt bij Ajax een stuk moeizamer. Er is onvoldoende communicatie met Cruijff en er wordt met De Boer onvoldoende inhoudelijk over de manier van voetballen gecommuniceerd.”

Ajax zou het inmiddels zonder Johan Cruijff moeten kunnen redden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat word ik strontziek van die Cruijff, ga s lekker genieten van je leventje ergens op de Bahama's ipv je lope bemoeie met het voetbal van tegenwoordig. Voelt zich veel te belangrijk dit pietje

25 april 2015 om 12:22

Je hebt wel door dat dit de mening van Jaap de Groot is, en niet van Cruijff?

Er staat juist dat hij zich amper/te weinig bemoeid in de ogen van de Groot

25 april 2015 om 15:37

Je hebt ook door dat De Groot schrijft namens Cruijff?

25 april 2015 om 15:49

Steef71
Doe niet zo ignorant joh..
Jaap de Groot is idd de "ghostwriter" van de column van Cruijff.
Maar denk je nou echt dat hij in zijn eigen column gaat opschrijven wat Johan Cruijff zegt dat hij moet opschrijven? De man heeft gewoon een eigen mening hoor (al is dat blijkbaar moeilijk te accepteren voor sommige mensen).

25 april 2015 om 15:57

Johan de Groot en Jaap Cruijff zijn in de pers dezelfde persoon hoor. Frank de Boer echt zijn eigen visie eens laten doorvoeren en dan weet ik zeker dat Ajax veel beter voetbalt dan nu, nu hij met de fluwelen revolutie op zit gezadeld. Nederland (ajax) is te klein voor Cruijff zijn visie. Daarbij is geld het grote probleem en op de tweede plaats de "aantrekkelijkheid" van de eredivisie. Je hebt een verantwoordelijkheid naar de 40000 supporters die er elke week op de tribunes zitten, want die zijn er met een leerproces van 5 jaar zo ongeveer wel klaar mee en die willen vooruitgang zien. En van vooruitgang kunnen we op dit moment(bij het eerste) niet spreken bij Ajax.

25 april 2015 om 16:07

Wat betreft de column van Cruijff wel. Wat betreft de Groot zijn eigen columns en artikelen niet.
Ik ben ook een groot voorstander van Cruijff en zijn denkwijze. Dat betekent niet dat hij mij influistert wat ik in mijn posts hier op VZ zet..(gechargeerd gesteld).

25 april 2015 om 12:25

Schandalig hoe onwetende leken hier op Voetbalzone altijd maar mogen gal spuwen op Johan. Hij krijgt het imago van steeds z'n bek open te trekken, maar het zijn de media die elk woord van hem uitvergroten. Hij wordt vaak door journalisten gevraagd om mening, geeft dan eerlijk antwoord en vervolgens maken media als VZ er 8 berichten per week van. Kijk eens een reportage over hem, een van de liefste mensen in de voetbalwereld is deze man. Mede daarom adoreer ik hem: zoveel roem, en toch zo aardig en zorgend voor zijn familie. Het enige wat hij wil is Ajax helpen. Hij heeft een hartaanval gehad en is 68 en gaat daarom niet elke dag meer op de club zijn. Logisch en terecht. Hij schept de voorwaarden, zet alles neer, zoals bij Barcelona. Al het moderne Barca succes is aan Johan te danken. Als ze bij Ajax 100 zijn visie volgen, is succes een garantie. Op nog 30 jaar te leven, held!

25 april 2015 om 12:27

Op zijn verjaardag nog wel!

25 april 2015 om 15:39

Een van de liefste mensen in de voetbalwereld? Deze man heeft via de media meer levens kapot gemaakt dan wie dan ook in de voetbalwereld. Maar hij is aardig en zorgend voor zijn familie. (Is dat niet iets normaals? )

25 april 2015 om 15:46

Steef71
Nou, ik ben heel benieuwd. Noem mij dan eens 2 namen van mensen die zogenaamd "kapot zijn gemaakt" door Johan Cruijff "via de media".
Ik denk dat je een beetje de "dramaqueen" uithangt met je uitspraak en dat je niet eens 1 naam kan noemen. Maar ik laat me graag verrassen, dus ik wacht..

25 april 2015 om 15:58

Jan van Beveren is de eerste, die heeft destijds door de hetze van Cruijff tal van bedreigingen ontvangen, waardoor hij zich terug moest trekken uit het Nederlands elftal. Hans van Breukelen in lichte mate, omdat Cruijff via de media een lobby was gestart om Stanley Menzo naar voren te schuiven. Dan heb je nog de RVC opgericht net na de fluwelen revolutie, waarna Cruijff vrijwel gelijk zijn vriendje Derksen en de Telegraaf inschakelde om deze mensen in een kwaad daglicht te stellen. Dit zijn zomaar een paar dingen die me nu te binnen schieten. Er zal vast nog wel meer te vinden zijn als ik ook daadwerkelijk ga googlen.

25 april 2015 om 16:19

Wat ik al dacht, de "dramaqueen" dus.
Van Beveren is onzin, dat waren de "provincialen" die toentertijd niet wisten hoe ze met de jongens " uit de grote stad" moesten omgaan. Elke Cruijff-hater gebruikt dat onzin-verhaal over van Beveren om zijn zogenaamde gelijk proberen te halen. Helaas..
Dat verhaal over van Breukelen verzin je zelfs gewoon, is nooit sprake van geweest. Straks ga je nog beweren dat Cruijff hem ingefluisterd had dat hij tegen een boom aan moest rijden om er een eind aan te maken..(iets wat van Breukelen zelf heeft gezegd dat hij wilde doen omdat hij niet stabiel in zijn hoofd was).
De RvC probeerde zelf Cruijff te "liquideren". Dat was een hele grote fout van ze en daar zijn ze met schade en schande achter gekomen. Maar zelfs toen heeft Cruijff niemand "kapot gemaakt", zoals jij eerder stelde. Ze hebben eerder hun hand overspeeld met de vieze spelletjes waar ze zelf mee begonnen zijn.
Sterker nog, geen van deze figuren die jij noemt hun "leven is kapot gemaakt" door Johan Cruijff.
Boude bewering die je deed, maar er klopt weinig van.

25 april 2015 om 16:32

Dat is dan jouw mening. Ik zie in ieder geval niets wat mijn voorbeelden weerlegt. Dat de RVC Cruijff probeerde te liquideren volgens jou, was al een hele tijd nadat het gedoe bij VI en in de Telegraaf al opgestart was. Dat van Van Beveren en provincialen die niet tegen de randstedelijken kunnen is natuurlijk onzin. Wat is er dan volgens jou destijds gebeurt? En ik zie ook nergens een weerlegging van het feit dat Cruijff via Derksen (vi) en andere media Menzo naar voren wou schuiven bij het Nederlands elftal.

25 april 2015 om 16:33

@johan14held

Waarom is het schandalig dat je op een forum je mening mag zeggen over jouw held. Jouw held is misschien niet de held van andere. We praten nu even niet over 20 jaar geleden maar over vandaag de dag. En jouw held heeft op dit moment nog helemaal niets, maar dan ook niets aan het eerste van Ajax toegevoegd. De resultaten en het voetbalniveau van het eerste bewijzen dat. Ok, ik weet dat we hier over een proces praten, maar er moet nu dan toch wel langzaam enigszins ietwat positieve veranderingen zien in het spel. Ik weet dat de bankrekening goed gevuld is en dat er blijkbaar op de Toekomst genoten wordt, maar daar zou ik (als ik supporter zou zijn) niet mijn prioriteiten leggen. Het gaat uiteindelijk toch om de resultaten van het eerste. Ben je wel zo realistisch (met je Cruijffverheerlijking) dat het ook wel eens niet kan slagen, deze revolutie?

25 april 2015 om 16:57

Kijk, Johan is bijna 70 jaar. 95% van Vz heeft hem nooit zien spelen, dus ze zien hem als een bejaarde met een stok die alleen maar kritiek heeft op de jeugd. Ze weten niet wat hij heeft betekend voor het Nederlandse voetbal en ook internationaal. Ik heb hier en daar wel gelezen en gekeken wat voor iemand het is, en heb daar enorm veel respect voor.

Tijdens interviews zegt hij telkens weer hoe het in mekaar zit, en ik kan amper iets vinden waar ik het niet mee eens ben als hij het over voetbal heeft, hoe frustrerend dat ook is. Een tikkeltje arrogant ja, maar gezonde arrogantie waar niemand ooit van is gestorven. Hij wéét het gewoon, en dat stoort mensen denk ik. Hij weet het nu eenmaal beter dan de rest en daar moeten ze maar mee leren leven.

25 april 2015 om 17:02

Och, och toch Steef71,
Die zielige arme Raad van Commissarisen. Degene waar Cruyff in principe niet eens tegen was toen ze warden aangesteld. Maar toen ze haaks ingingen op het originele plan om Ajax weer op het rechte pad te krijgen, toen pas is Cruyff er tussen in gesprongen. En God zij dank, want niemand anders had daar de ballen voor. En nu heeft hij een paar individuen beschadigd? liever dat,dan dat Ajax in zin geheel met veel meer individuen naar de klote geholpen was. Hij heeft juist het hachje gered van vele andere hierdoor.
Cruyff is nog steeds, ook al is er veel veranderd in de voetbalwereld, een van de meest intelligentste voetbalmannen op deze planeet. Alleen schijnen er nog altijd mensen (vooral blinde Ajax haters) te zijn die dat niet willen zien, want haat maakt blind.
Deze icoo zou zelfs de provincie Zuid-Holland naar zich genoemd moeten worden na zijn overlijden (voorlopig liever nog niet). Want al heeft hij meer voor Noord-Holland (amsterdam) betekend, zelfs daar heeft het voetbal al genoeg jaren mogen teren op zijn inbreng in de voetbalwereld.

25 april 2015 om 17:10

Steef71

Je bent inderdaad een dramaqueen. Ik weet dat Cruyff wel eens spelletjes heeft gespeeld die niet netjes waren maar om nou te zeggen dat hij het leven van Jan van Beveren kapot heeft gemaakt is natuurlijk schromelijk overdreven. Als je Cruyff een klootzak vindt, zeg dat dan gewoon, niemand die daar aanstoot aan neemt maar ga niet als een kleuter dingen verzinnen.

25 april 2015 om 17:39

Een provincie noemen naar een voetballer? Omg jij leeft echt ver buiten de realiteit. Heb jij überhaupt door wat er allemaal op de wereld gebeurd? Voetbal is leuk, maar het blijft entertainment

25 april 2015 om 18:25

Jesus foebele,
Een beetje relativeren zit er bij jou niet in zeker? natuurlijk meen ik dit niet. Het is gewoon een soort van: bij wijze van spreken. Cruyff heeft gewoon zo'n grote impact gehad op het voetbal in het land. Dat is enkel wat ik er mee wilde aantonen. Nee, ik vindt het al lang prachtig dat #14 bij Ajax is vereeuwigd aan dat jongetje die opgroeide in de Jordaan.

25 april 2015 om 20:59

Betondorp..
Z'n ouders waren Jordanees, maar hij is opgegroeid in Betondorp.

25 april 2015 om 12:26

Wauw.. Karma is een b*tch hè??

Ik geloof in Cruijff. Kijk naar Barca ! Tuurlijk hebben ze daar meer middelen / geld etc. Maar Ajax laat jaar in jaar uit zien een van de beste jeugdopleiding van Europa te hebben in de Youth League. Er moet veeeeel meer uitgehaalf worden en Cruijff weet hoe het moet. Hij mag, als Ajax veel betekend voor hem, wel wat meer initiatief tonen dan. Zelfde geld voor De Boer.

25 april 2015 om 12:28

Ik word strontziek van mensen die een mening hebben zonder daadwerkelijk het artikel te hebben gelezen en afgaan op de titel. Er staat toch duidelijk dat dit de mening van de Groot is.

25 april 2015 om 13:36

Ik word persoonlijk strontziek van de Telegraaf. Volgens mij heeft de Boer hen een keer tegen het zere been geschopt of meldt hij dingen niet graag gelijk aan de Telegraaf zoals anderen dat wel willen doen, want de Boer is ineens de boosdoener geworden bij de Telegraaf. Tijdens de kampioenschappen was alles hosanna bij de Boer volgens de Telegraaf, en nu moet die man er ineens uit. Lijkt wel één of andere persoonlijke vete te worden.

Ben het eens dat er in de lijn van Cruijff doorgewerkt moet worden en er wel wat meer contact kan komen, maar iedereen ziet op dit moment ook dat er bij de eerste selectie wel degelijk door geselecteerd moet worden op kwaliteit. De vervanging bij dat doorselecteren is er helaas nog niet gelijk vanuit de jeugd voorradig. In Jong Ajax loopt op het moment nou eenmaal niet de kwaliteit rond die spelers als Serero, of Andersen al kan vervangen, dan moet je gewoon buitenshuis gaan kijken tot de jongens van de A1 er zijn.

25 april 2015 om 15:40

@inkemontana, De telegraaf wordt wat betreft Ajax ingefluisterd door Cruijff. Jonk en De Boer hebben onenigheid en Jonk belt Cruijff om de haverklap. Waarom denk je dat de Telegraaf dan keer op negatief bericht over De Boer?

25 april 2015 om 17:19

Inkemontana

Ik word persoonlijk strontziek van mensen die heel iets anders lezen dan wat er staat. Nergens in dit artikel staat dat De Boer de boosdoener is en eruit moet. Een beetje ontopic blijven kan ook voor een moderator geen kwaad.

25 april 2015 om 15:42

Wat wordt ik strontziek van domme mannetjes als "totofreakk" die hier onzin lopen uit te kramen.
Klaarblijkelijk zelfs zonder het artikel te lezen. Alleen bij het zien van de naam Cruijff slaan zulke figuren als "totofreakk" kennelijk al op hol..
Ergerlijk maar ook zielig.

Waarom neemt cruijff zelf niet verantwoordelijkheid en het initiatief? Het is toch min of meer zijn fluwelen revolutie. Dan moet je ook verantwoordelijkheid nemen.

25 april 2015 om 12:19

Je kunt het ook anders bekijken. Waarom luisteren mensen bij Ajax naar iemand die niet verantwoordelijk wil zijn voor de opdrachten die hij geeft.

25 april 2015 om 12:25

Schandalig hoe onwetende leken hier op Voetbalzone altijd maar mogen gal spuwen op Johan. Hij krijgt het imago van steeds z'n bek open te trekken, maar het zijn de media die elk woord van hem uitvergroten. Hij wordt vaak door journalisten gevraagd om mening, geeft dan eerlijk antwoord en vervolgens maken media als VZ er 8 berichten per week van. Kijk eens een reportage over hem, een van de liefste mensen in de voetbalwereld is deze man. Mede daarom adoreer ik hem: zoveel roem, en toch zo aardig en zorgend voor zijn familie. Het enige wat hij wil is Ajax helpen. Hij heeft een hartaanval gehad en is 68 en gaat daarom niet elke dag meer op de club zijn. Logisch en terecht. Hij schept de voorwaarden, zet alles neer, zoals bij Barcelona. Al het moderne Barca succes is aan Johan te danken. Als ze bij Ajax 100 zijn visie volgen, is succes een garantie. Op nog 30 jaar te leven, held!

25 april 2015 om 15:41

Volgens mij is dit hierboven dubbele post , maar ok als we zo gaan beginnen

Waarom is het schandalig dat je op een forum je mening mag zeggen over jouw held. Jouw held is misschien niet de held van andere. We praten nu even niet over 20 jaar geleden maar over vandaag de dag. En jouw held heeft op dit moment nog helemaal niets, maar dan ook niets aan het eerste van Ajax toegevoegd. De resultaten en het voetbalniveau van het eerste bewijzen dat. Ok, ik weet dat we hier over een proces praten, maar er moet nu dan toch wel langzaam enigszins ietwat positieve veranderingen zien in het spel. Ik weet dat de bankrekening goed gevuld is en dat er blijkbaar op de Toekomst genoten wordt, maar daar zou ik (als ik supporter zou zijn) niet mijn prioriteiten leggen. Het gaat uiteindelijk toch om de resultaten van het eerste. Ben je wel zo realistisch (met je Cruijffverheerlijking) dat het ook wel eens niet kan slagen, deze revolutie?

25 april 2015 om 12:32

Heel simpel ; Van te voren had Johan Cruijff dat aangegeven. Hij heeft een begin gemaakt, mensen naar voren geschoven voor een bepaalde functie en de rest moeten ze zelf doen. Het zijn stuk voor stuk volwassen kerels met een Ajax-hart.

25 april 2015 om 12:36

Maar cruijff weet ook wel dat de boer meer een leerling is van Louis van Gaal. Die heeft een andere visie dan cruijff. Vandaar dat het intern botst. Cruijff heeft het op de vrije loop laten gaan, nu heerst er verdeeldheid over de te varen koers. De 1 wilt naar rechts en de andere naar links. Ik denk dat jonk een betere trainer voor ajax zou zijn die wel de visie van cruijff hanteert.
De boer is dus niet de juiste man. Dat klopt ook wel want hij laat ajax risicoloos tot in het oneindige rondspelen, geeft de spelers opdrachten mee waardoor ze al hun creativiteit inleveren. Ajax creëert amper kansen. Iets wat haaks staat op de voetbalvisie van cruijff. De boer is dus stoorzender.

25 april 2015 om 14:12

Waarom is de boer een leerling van van gaal ?
Hij debuteerde onder Cruijff.
En zegt zelf van beide heel veel te hebben geleerd, heeft ook van Gaals kant niet gekozen.

25 april 2015 om 14:41

Ik heb een interessant stukje voor je waarom de boer meer de lijn van van gaal volgt:

'De Boer is meer Van Gaal dan Cruijff'

Taco van der Velde vindt dat Frank de Boer zich door de jaren heen meer een stijl heeft aangemeten die lijkt op die van Louis van Gaal dan die van Johan Cruijff. Vier titels werden gepakt met goed combinatievoetbal, maar bovenal is 'controle' bij De Boer het sleutelwoord.

Van der Velde schrijft er in de nieuwe Voetbal International een groot artikel over. 'wie het middenveld beheerst, die domineert de wedstrijd. Het is niet voor niets dat hij op de flank voortdurend een plaats inruimt voor middenvelder Lasse Schöne, die voortdurend naar binnen komt zodat Ajax op het middenveld een man extra heeft bij het positiespel. Op die manier maakt hij ook ruimte voor de opkomende back. Juist de backs hebben bij De Boer alle vrijheid om via de flank de aanval te ondersteunen. Daar ligt ook een verschil in tactisch opzicht met Johan Cruijff, de geestelijk vader van de revolutie in Amsterdam. Bij de vroegere elftallen van Cruijff schoof er meestal centraal een man een linie door. Bij De Boer gebeurt dat vanaf de zijkanten. Cruijff was meer de coach van het aanvallend avontuur en de risico’s, Frank de Boer van de controle.'

En dus is de vergelijking met Van Gaal snel gemaakt. 'cruijff had behalve een hoger winstpercentage in wedstrijden ook een veel groter verliespercentage. Tegenover het winstpercentage van 72 staat een verliespercentage van bijna 20, de ploeg speelde namelijk zelden (8 procent) gelijk. Het was winnen of verliezen. Het Ajax van De Boer speelt echter bijna een kwart van zijn duels gelijk en weet het verlies tot onder de tien procent (9,42) te beperken. In dat opzicht is De Boer als trainer/coach veel meer te vergelijken met Van Gaal dan met Cruijff. Erg verwonderlijk is dat overigens niet. De Boer groeide bij Ajax op onder de hoede van Van Gaal en hij was ook degene die de verdediger naar Barcelona haalde. Het is dus niet zo vreemd dat hij door hem is beïnvloed. Tegelijkertijd is het pikant, omdat de voetbalvisie van Cruijff en Van Gaal niet dezelfde is.

25 april 2015 om 16:03

differrence09
Ik zou niet zover gaan om Frank de Boer een stoorzender te noemen.
Maar voor de rest ben ik het helemaal met je eens.

25 april 2015 om 15:35

Zoals er in de tekst staat: Hij wil de verantwoordelijkheid aan de nieuwe generatie geven, hij heeft ook niet het eeuwige leven. Hij helpt de nieuwe generatie en is het gezicht van de revolutie.

25 april 2015 om 17:00

Alleen heerst er verdeeldheid bij die nieuwe generatie. Cruijff moet dus terug komen om het op te lossen. Schijnbaar lukt ze dat niet zelf.

25 april 2015 om 17:20

Maar het is ook de bedoeling dat deze personen leren om zelf te realiseren dat ze inititiatief moeten leren nemen. Ook als het even niet loopt. Toen alles hosanna was, was Cruyff niet echt meer nodig. En nu ze hem wel goed kunnen gebruiken, moeten ze leren om daar ook gebruik van te maken.
Waarom zou Johan zich volop in Ajax moeten storten? daar doet hij de nieuwe generatie helemaal geen goede dienst mee. Ze moeten zelf leren om in conflict situaties corrigerend te werk te gaan. Dit wordt hopelijk een wijze les voor deze neiuwe lichting leiders, waar ze, nadat dit (dmv Cruyff?) opgehelderd is, weer wijzer zijn geworden en weer een stap verder zijn in hun ontwikkeling. Ooit zullen deze personen namelijk ook weer een volgende generatie moeten ondersteunen.
Een sterke leider is geen controle freak, al was ook Cruyff dat in zijn jongere jaren. Hij is inmiddles wijzer geworden en vandaar deze aanpak.
De meeste forumleden hier zijn nog jong en zullen hierdoor nog niet met deze viezie te werk gaan. Ook al zijn er ook jonge leiders die dit al snel inzien en hierdoor vaak al vroeg succesvol worden.

Zo"n "revolutie " gaat nooit van 0 naar 100 zonder tegenslag. Stapje terug om daarna 2 vooruit. Kampioenschap (4x) hebben een hoop verbloemd maar financieel gaat het top en de jeugdopleiding staat goed. Dus ja ik ben Cruyff zeker dankbaar en ik hoop dat hij blijft meedenken met Ajax

Het heeft toch vooral met het geld te maken, je kan nog zoveel willen, maar volgens mij wordt er bij Ajax veel minder geinvesteerd dan bij Barca. Zolang het geld weg blijft, zul je altijd achterop blijven.

25 april 2015 om 12:57

Het heeft vnl met succes te maken, en dus in enkele mate met geld, want met geld kan een club zijn beste spelers langer behouden en de selectie beter versterken. Zodra succes uitblijft, zoals dit jaar bij Ajax, wordt elk probleem uitvergroot. Vorig seizoen was dat het geval bij Barca, toen was er ontzettend veel onrust bij die club en werd er b.v. te pas en te onpas geschreven dat Messi weg zou gaan bij Barca. Welke benadering een club ook kiest om tot succes te komen, zelf opleiden, kopen, moneyball etc, het succes van het eerste elftal is het enige wat telt en de enige manier om de club in rustig vaarwater te houden.

25 april 2015 om 15:48

In de jeugd komt Ajax aardig in de richting hoor. Vergis je niet. De salarissen van de jeugdspelers die door Ajax zijn gehaald de afgelopen seizoenen zijn stukken hoger dan bij wie ook in de eredivisie. Verder verdient het technisch hart en de trainers bij de jeugd ongeveer net zoveel als het technisch hart bij het eerste. Probleem op het moment is nog dat Ajax de prioriteit qua investering op de jeugdopleiding heeft liggen en er dus minder beschikbaar is voor nieuwe spelers in het eerste. vergeet niet dat als je een jeugdspeler al voor zo'n 2 a 3 ton aan salaris hebt staan, dat je dan bij een eerste verlenging al richting de half miljoen moet gaan om zo'n speler binnen te houden. Je salarisbudget voor aankopen wordt dan behoorlijk krap, waardoor het moeilijk wordt om ervaren (iets toevoegende) krachten te halen.

"volgens de chef sport van De Telegraaf is het enige probleem bij Ajax dat er onvoldoende gecommuniceerd wordt."

O, ik dacht dat de matige selectie er ook wel iets mee te maken had.

25 april 2015 om 12:57

Zullen zien waar deze jongens over 5 jaar spelen en of we dan zien dat er voldoende kwaliteit is. Hrt grote probleem is teveel jeugdige spelers. Ik zie cilissen veltman klaassen bazour Sinkgraven milik elGahzi riedewald zeker stap omhoog gaan maken. Boilessen subtop Spanje bv. Kishna op dit moment weinig vertrouwen in maar wie weet komt hij los

waar wordt er nou eigenlijk om gezeurd, ajax is 4jaar achter elkaar kampioen geweest en dit jaar 2e wow wat een drama daar zeg....

25 april 2015 om 14:20

Het gaat niet om dat Ajax geen kampioen is geworden, maar hoe ze spelen. Dit Ajax is gewoon dramatisch, en dat word elke keer bewezen. Het maakt niet uit hoe jong het elftal van Ajax is, je moet van NAC thuis gewoon kunnen winnen en niet gedomineerd worden.

Ajax is gewoon niet meer wat het was, en dat is juist ontzettend beschamend, want zij staan er financieel goed voor. Het aankoopbeleid is gewoon dramatisch.

Jaap de Groot stelt met veels te veel woorden dat Frankie wat vaker naar papa Johan dient te bellen.
Frankie is echter al zo ver dat hij papa Johan alleen belt voor ditjes en datjes, hij kan al zelf lopen.

Cruijff is ontzettend belangrijk voor Ajax, maar er zijn meer mensen belangrijk voor Ajax.
Dus communiceren is altijd gevraagd binnen alle geledingen en zonder uitzonderingen. Daar heeft Ajax ene Jaap de Groot niet voor nodig.

25 april 2015 om 13:23

Daarom is frank niet de juiste man om de visie van cruijff uit te dragen. Hij is veel te eigenwijs en koppig. Trekt gewoon zijn eigen plan terwijl iedereen kan zien dat ajax elk jaar slechter wordt onder de boer.

Mentaliteit is ook heel anders hier. Verwende jeugd, en ze hebben alles. In zuid europa, hebben ze er nog alles voor over om de top te bereiken. Zelfs diegene die minder goed zijn.

25 april 2015 om 13:39

Mwa, ik denk dat dat wel een beetje meevalt . Als ik in Spanje op vakantie ben kom bij de Spaanse werkende mensen nou niet echt een hele goede mentaliteit tegen. Meer de Spaanse siësta mentaliteit haha

25 april 2015 om 13:45

Wat is er mis met siësta mentaliteit? Spanjaarden geven meer om een goed en gelukkig leven dan aan alleen maar werken en stressen. Hier moet alles stipt op tijd, daar mag het wanneer je wilt.

25 april 2015 om 13:52

Niks mis mee, van die mentaliteit ben ik af en toe ook meer ontkrachte alleen even dat Spanjaarden een betere mentaliteit zouden hebben

25 april 2015 om 13:57

Als je geen ambitie hebt is een siësta mentaliteit prima, echter wil je het uiterste uit jezelf als topsporter halen zal je toch andere keuzes moeten maken.

Ik vraag me af of communicatie alleen überhaupt helpt. Hoe ga je iemand wijs maken dat zijn tactische manier van voetballen anders moet, hoewel hij er eerst viermaal kampioen mee werd. Ik denk dat De Boer behoorlijk koppig en erg overtuigd van zijn eigen aanpak is.

Er wordt voor het gemak wel even vergeten wat een belachelijk verschil in budget beide clubs hebben. Barcelona heeft het geld om de echt goede jeugd te houden, bij Ajax gaan ze dan naar het buitenland.

Wat Cruijff heeft ingezet is absoluut een goede stap geweest maar ik vind de vergelijking met barca toch echt niet opgaan.

Cruijff moet zorgen dat Frank meer zijn visie gaat volgen, zo niet dan moet jonk het stokje maar overnemen. Weg met dat controle voetbal van de boer.

Cruijff heeft helemaal niet bijgedragen aan barcelona de laatste 18 seizoenen. Alleen de Telegraaf en Derksen houden dit sprookje in de lucht.

Dat er eenmalig een wereldster als Messi doorbreekt komt ook maar eens in de tig jaar voor.

Ajax is barcelona niet. Niveau van de barca spelers is met alle respect vele malen hoger. En hun hebben meer tijd om aan hun systeem te werken want spelers blijven veel langer bij de club. Gemiddeld ben je maar drie of vier jaar in het eerste actief bij ajax tegenover spelers van barca die hun hele carriere spelen en wat word gehaald is wereldklasse. Dus wat cruijf in amsterdam probeert is in mijn ogen zinloos.

Staat de positie van Frank de Bour überhaupt ter discussie dan? Aangezien het stuk begint dat het niet de oplossing is voor de problemen bij Ajax. Dat zou namelijk wel heel arrogant zijn, als dat zo was. Geweldige prestatie geleverd ( gezien het materiaal, jeugdspelers en matige aankopen), door 4 keer op rij kampioen te worden. Dan wordt je tweede, terwijl PSV een evenwichtigere selectie heeft en dan gaat men over je positie praten. Ze zijn wel heel snel het vorige decennium vergeten, waar 8 jaar op rij geen kampioenschap te vieren was.

Het probleem bij Ajax is gewoon het gelul van Cruijf. Jeugdopleiding is belangrijk, maar daar kom je geen ene reet verder mee. Wat komt er nu na al die jaren door vanuit de jeugd? Andersen, Tete, Veltman, Boilesen, Kishna, Lukoki en noem het maar op. Gewoon middelmaat. Jongens als Klaassen, Bazoer en El Ghazi laten nog iets zien. Ze zijn met een basisschool-elftal bezig in de Arena. Als je wil aansluiten bij de rest van Europa heb je mannen nodig en niet dit soort grut. Er wordt al jarenlang geroepen dat er een fantastische lichting aankomt bij Ajax, waar blijft die dan? Kijk eens naar een Fischer of Andersen, zitten die jongens überhaupt weleens in het krachthonk? Toen ik 14 was had ik bredere armen dan dat zij hebben. Dan komen er weer mensen die zeggen; Ja maarze kopen bij ons alles weg als ze doorgebroken zijn. Ja dan scout je als Ajax zijnde een keer spelers van boven de 15. Probleem opgelost. Pak een paarafvallers van europese topclubs die 25+ zijn. Dus geen Cuenca of dat soort rotzooi, maar zoals PSV Guardado heeft weten te strikken. Nu wordt voor een berg geld Sinkgraven aangetrokken, wat gaat hij nou helemaal voor Ajax doen de komende paar jaar? Het is een broekie. Ik schaam me dood als ik Ajax in Europa zie uitkomen, kleine jongetjes tegen grote volwassen mannen. En dan zeggen; ''ja maar tegen Barcelona waren we heel goed'' Je wordt gewoon uitgeschakeld, wat maakt het uit dat je vindt dat je heel goed speelt. Je wilt toch die wedstrijden winnen? Al jarenlang doen we in Nederland net alsof we een ontwikkeling doormaken, maar op de halve finale van PSV jaren geleden hebben we niks meer laten zien in Europa. Kleine kindertjes op het veld en elk jaar weer het domme volhouden van ''ja binnenkort komt er een lichting aan'' of ''deze fase moeten we even overbruggen'' of ''de jeugdopleiding is het belangrijkste''... Pff ik word er onderhand doodmoe van. Koop gewoon eens een paar goede Volwassen spelers en probeer je te meten met de andere volwassenen in Europa. Wij zitten al jaren aan de kindertafel bij de barbecue en we doen net alsof het volgend jaar anders zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren