Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Walter Benítez maakt indruk en staat op Zuid-Amerikaans verlanglijstje

Laatste update:

Walter Benítez wordt nauwlettend in de gaten gehouden door River Plate, zo meldt het het Argentijnse TyC Sports. De Argentijnse topclub houdt er rekening mee dat eerste keeper Franco Armani het na het WK in Qatar voor gezien houdt. In dat geval is de PSV’er een van de namen die genoemd wordt om diens plek over te nemen.

De ploeg van trainer Marcelo Gallardo speelt tot het WK nog twee oefenwedstrijden: woensdagavond tegen Colo Colo en zondag 13 november tegen Real Betis. Daarna zal de oud-middenvelder vertrekken bij el Millonario. De club zou zich tijdens de volgende transferperiode op vijf posities willen versterken. Behalve een doelman staan ook nog een centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een aanvaller op het verlanglijstje.

Naast de naam van Benítez worden ook Santiago Mele (Club Atlético Unión), Rodrigo Rey (Gimnasia La Plata) en en ex-AZ’er Sergio Rochet (Club Nacional) genoemd. Laatstgenoemde zou uit de koker komen van Martín Demichelis, die nu nog het tweede elftal van Bayern München traint. De oud-verdediger staat bovenaan het lijstje om Gallardo op te volgen. Armani wordt op zijn beurt genoemd bij het Colombiaanse Atlético Nacional.

Benítez werd afgelopen zomer door PSV overgenomen van OGC Nice en speelde tot op heden 23 wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij vijf keer de nul hield. Met hen won hij afgelopen juli de Johan Cruijff Schaal door Ajax in Amsterdam met 3-5 te kloppen. De Argentijn ligt nog tot en met medio 2025 in Eindhoven vast en zijn waarde ligt volgens Transfermarkt op veertien miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ondanks dat River Plate een grote club is, verwacht ik dat hij liever nog in Europa actief blijft. En anders, gewoon hoog in de boom gaan zitten. Hij is de reden dat we niet nóg meer tegentreffers hebben gekregen dit seizoen. Op dat blundertje na tegen de Rangers gewoon solide, uitblinker afgelopen zondag in de Arena.

9 november 2022 om 14:54

Jammer dat hij geen Nederlandse nationaliteit heeft. Echt een fantastische keeper die onze problemen in Oranje makkelijk had kunnen oplossen. Hij moest even wennen, maar lang geleden dat ik zo een tijger op doel heb gezien in de eredivisie. Denk eigenlijk alleen prime Onana. Zie hem voorlopig niet terugkeren naar Argentinië, behalve voor de nationale ploeg.

9 november 2022 om 15:12

Toch apart dat je Benitez nu zou willen meenemen. Met maar 5 clean sheets voor PSV d evenaart hij Pasveer maar heeft hij meer wedstrijden nodig en hebben Noppert, Flekken en Bijlow meer clean sheets, alleen Cillessen heeft er minder, maar zelfs die heeft een hoger percentage. Ik vind dit toch wel een gevalletje baseren op uitstraling.

9 november 2022 om 16:06

Als je kijkt naar de reddingen die hij verricht is het echt wel een klasbak hoor. En laten we eerlijk zijn, met een Teze, Max, Obispo etc. voor je en voorheen een Veerman die niet meeverdedigt is het anders spelen dan met een Timber of Trauner voor je neus. Defensie blijft bij PSV een zorgenkindje, al wordt dat nu dus verbloemd door de katachtige reflexen van Benítez. Zonder hem had PSV serieus vierde gestaan.

9 november 2022 om 17:09

Zonder hem had PSV ook groepsfase CL gespeeld..

9 november 2022 om 17:27

Zonder hem had PSV niet eens tegenover Rangers gestaan. Dus wat is je punt precies?

9 november 2022 om 15:05

Ik geloof ook nooit dat hij nu op deze leeftijd al die overstap gaat maken, die wil gewoon in Europa blijven hoor.

9 november 2022 om 15:27

Scheelt dat hij ook eigenlijk niks te doen had in de Arena

9 november 2022 om 15:42

Schot Berghuis eerste helft, redding op schot Alvarez, nog een schot in de 2e helft wat hij goed redt en na de 1-2 een kopbal bij een corner. Ik noem dat niet "niks". Goal was onhoudbaar en bal op de paal van Kudus "heeft ie goed gezien"

Lijkt me niet verstandig van PSV om hem nu al te laten gaan. In potentie de beste keeper die we in jaren gehad hebben.

Maar 5x de nul in 23 wedsrtijden, is wel een aparte statistiek voor deze keeper aangezien hij best betrouwebaar oogst. (ondanks een menselijk foutje hier en daar)

9 november 2022 om 15:02

Zonder hem hadden we nog wel meer goals geslikt. De verdediging is gewoon niet goed genoeg.

9 november 2022 om 15:09

De verdediging helpt niet mee, maar hij is zelf ook niet heel stabiel, hij laat veel los / en kiest er vaak voor om pakbare ballen weg te boksen. In Frankrijk had hij waanzinnige cijfers, had zonder hem te kennen het idee dat psv een geweldenaar in huis haalde, maar dit blijkt een zeer doorsnee keeper. Desalniettemin een verbetering tov de Drommels & co, maar toch ook niet waar je jaren op wil bouwen lijkt mij.

9 november 2022 om 18:21

Mij lijkt het juist een keeper waar we jaren op kunnen bouwen. Lijkt me echt iemand die steeds verder in een team kan groeien en steeds beter zal worden. Je weet dat hij kan gezien zijn tijd in Frankrijk. Begint ook zeker niet slecht bij PSV. Gomez had trouwens ook een wat langzame start bij PSV. Nee ik zie het wel zitten in ons Walter.

9 november 2022 om 15:05

Dat heeft meer te maken met de verdediging van PSV dan met hem. De hele verdediging is totaal ongeschikt, er zit er niet eentje bij die het niveau aan kan

9 november 2022 om 15:06

Inderdaad bijzonder, al ligt dat natuurlijk ook aan de mensen die voor hem staan. Vorig jaar had hij nog het hoogste aantal cleansheets in ligue 1, 14 maal hield hij de nul.

Hij begint er voor mijn gevoel steeds beter in te komen. Speelde in Amsterdam een goede pot en was ook tegen Arsenal belangrijk.

9 november 2022 om 15:14

Foutjes worden wel minder vind ik. Heeft even tijd nodig gehad zich aan te passen denk ik. Wennen aan noord europa ,nieuwe spelers,communicatie. Tegen bijvoorbeeld Cambuur en Groningen krijgen we er 7 tegen maar dat waren vooral persoonlijke fouten van middenvelders en verdedigers. Correct me als ik t wrong heb.
Die tegengoal zoals tegen Rangers thuis zie ik niet snel gebeuren meer.
Heb t idee dat ie groeiende is.

Waarom zou hij Europa verlaten voor Argentinië? Dat doe je om weer af te bouwen. Daar is het veel te vroeg voor. Doet het inmiddels hartstikke goed bij PSV en de stap om nog naar een grote club is goed haalbaar gezien hij nog niet eens 30 is en dus als keeper nog wel even mee kan.

9 november 2022 om 15:09

Ja juist. Meer een bericht voor de wandelgangen dit. Benitez is echt een uitstekende keeper die niet voor niets nog voor ons heeft gekozen na zijn avontuur bij OGC Nice. Lijkt me nog wat vroeg om terug te gaan naar Argentinië. Over een x aantal jaar is dat wellicht al een stuk interessanter voor hem, want keepen bij een Argentijnse club kan altijd nog.

9 november 2022 om 15:49

Het enige wat ik kan bedenken, is dat een transfer bij River Plate hem meer in de kijker kan zetten wat betreft de nationale ploeg. En verder is River natuurlijk een absolute topclub in zijn eigen land, wat zijn status en bekendheid daar erg ten goede zal doen. Benitez heeft ook niet echt in de Argentijnse competitie gespeeld, ging op relatief jonge leeftijd al naar Nice, dus wellicht heeft hij die ambitie ook nog.

Waarom zou je als 29 jarige keeper die zo nog 6-7 jaar meekan en ieder jaar uitzicht heeft op CL voetbal nu al gaan afbouwen?

9 november 2022 om 15:32

Dat uitzicht is wel troebel dan. Laatste keer was 2018 en toen werd PSV kansloos laatste.

9 november 2022 om 16:17

De toe te kennen toegangsbewijzen voor de CL die de Eredivisie toekomen de komende jaren maken dat uitzicht een stuk minder troebel dan jij wil doen voorkomen met je referentie aan de afgelopen jaren.

Wat een verschil met de keepers van vorig seizoen. Vind 5 clean sheets nog vrij veel als je kijkt wat voor verdediging er voor hem staat.

9 november 2022 om 15:21

Met de spelopvatting van PSV vind ik het juist vrij weinig.

Matige keeper. Heeft toch al wat blunders gemaakt en PSV meer dan 40m gekost door zijn waardeloze optredens in de voorrondes CL.

9 november 2022 om 18:26

@muke10101 ik zie je vaak gal spouwen in PSV topics. Maar een serieuze vraag. Heb jij ooit wel eens een wedstrijd van PSV gekeken? Jouw reacties slaan 9 van de 10 keer nergens op. Zal deze ook weer even ontkrachten; wanneer je PSV had gekeken was je tot de conclusie gekomen dat de ontzettende matige verdediging ons de CL heeft gekost. Buiten die ongelukkige blunder had hij ook een paar hele goede reddingen. Daarbuiten dus de verdediging zo lek als een mandje. Maar goed fijn voor je wanneer je hem een matige keeper vind. De tijd zal leren hoe goed die de komende maanden gaat worden, ik kom straks maar al te graag mijn gelijk halen.

"zijn waarde ligt volgens Transfermarkt op veertien miljoen euro". Voor PSV op dit moment eerder met een nulletje erachter. Op dit moment een zekerheidje in het team van Van Nistelrooij en eindelijk een stabiele keeper bij PSV. In de eredivisie is er momenteel geen keeper die zijn niveau aantikt; dus zeker niet laten gaan. Okã©, als er een exorbitant bedrag geboden wordt(Antony-proporties ofzo) is het wat anders..

9 november 2022 om 21:15

Een nulletje erachter bij een keeper, hoi hé. Oblak en Neuer was dat op hun toppunt niet eens waard. Als je er 15 miljoen voor kan krijgen zou je dat al moeten doen, maar bij alles boven de 20 moet je niet eens meer nadenken.

23 potjes, 5 keer de nul. Geen beste statistieken voor 'de beste' keeper van Ligue 1 vorig jaar..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren