Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VZ Team van de Week: Feyenoord en PSV blijven maar spelers leveren

Laatste update:

Speelronde 7 van de Eredivisie zit er nog niet helemaal op, want de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax (tussenstand 2-3) zaterdagavond moest helaas gestaakt worden vanwege de vreselijke botsing tussen Etienne Vaessen en Brian Brobbey. Feyenoord en PSV kwamen zaterdag ook in actie en wisten beide met 3-1 te winnen van respectievelijk Go Ahead Eagles en FC Volendam. De regerend landskampioen uit Rotterdam levert deze week drie spelers af, terwijl de koploper uit Eindhoven twee spelers afvaardigt. Dit zijn de uitblinkers van afgelopen weekend!

Feyenoord was in eigen huis zeer dominant tegen Go Ahead, dat qua tegendoelpunten nog redelijk stand wist te houden in De Kuip. Uiteindelijk wist de Stadionclub dankzij de exceptionele kwaliteiten van Yankuba Minteh de ban te breken. De Newcastle United-huurling, die zijn snelheid combineert met een uitstekende passeerbeweging, moest doelman Jeffrey de Lange twee keer verschalken om op het scorebord te komen. Zijn eerste treffer werd nog afgekeurd vanwege een handsbal van Mats Wieffer, maar Mintehs tweede doelpunt was volledig correct. Naast de Gambiaan hebben Lutsharel Geertruida en Calvin Stengs een plekje bemachtigd in het Elftal van de Week van Voetbalzone.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uitgelicht:
Dat Olivier Boscagli weer volledig fit is bij PSV, is een absolute zege voor trainer Peter Bosz. Hoewel de Fransman de tegentreffer van Calvin Twigt (strafschop) inleidde door Lequincio Zeefuik onderuit te halen, is hij met zijn uitstekende passing een extra wapen in de opbouw van de Eindhovenaren. Tegen Volendam kwamen 104 van de 119 passes (87 procent) die Boscagli verstuurde aan. De linkspoot probeert indien mogelijk altijd vooruit te spelen en versnelt daarmee het spel van PSV, dat nog altijd foutloos is in de Eredivisie. Boscagli wordt vergezeld door Malik Tillman, die steeds beter in vorm komt.

Almere City boekte zaterdagavond de eerste Eredivisie-zege in de clubgeschiedenis, door in Stadion Galgenwaard met 0-2 te winnen van FC Utrecht. De ervaren Rajiv Van La Parra was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de promovendus en vierde dat door naar sportpsychologe Annemieke Zijerveld te rennen. “Zij heeft mij heel erg geholpen op mentaal vlak. Ik kom vanuit een moeilijke situatie waarin ik zonder club zat en kwam bij Almere aan met een achterstand. Zij heeft kwaliteiten in mij gezien die ik zelf eigenlijk al was vergeten”, sprak de dankbare Van La Parra na afloop uit bij Omroep Flevoland. Zijn doelpunt in de Domstad was de kroon op alle arbeid die de Rotterdammer het afgelopen half jaar heeft geleverd.

Het VZ Team van de Week: Eloy Room (Vitesse); Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Dominik Oroz (Vitesse), Olivier Boscagli (PSV), Arthur Zagre (Excelsior); Jordy Clasie (AZ), Malik Tillman (PSV), Calvin Stengs (Feyenoord); Yankuba Minteh (Feyenoord), Rajiv Van La Parra (Almere City FC), Emil Hansson (Heracles Almelo).

Was Yankuba Minteh afgelopen weekend de absolute uitblinker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV moet zo snel mogelijk werk maken van het definitief overnemen van Tillman. Voor 15 miljoen heb je een parel in huis. Comfortabel aan de bal, fluwelen techniek en overzicht. Bij Rangers stak hij er al met kop en schouders bovenuit.

2 oktober 2023 om 12:13

Hebben ze een optie van 15??

2 oktober 2023 om 12:17

Denk dat je Babadi dan definitief kwijtraakt, of je moet Til laten banken en na dit seizoen verkopen zodat je beide talenten (Babadi & Tillman) kunt behouden.

2 oktober 2023 om 12:26

Babadi gaat zo goed als zeker niet bijtekenen.

2 oktober 2023 om 12:52

Babadi kan je al als verloren beschouwen op dit moment. Teveel eisen voor iemand die een paar keer leuk gebald heeft. De tijd dat de eisen van een ventje dat net komt kijken ingewilligd werden ligt met deze trainer/ selectie achter ons gelukkig.

Bovendien kan je deze optie alsnog eind van het jaar lichten. Dat hoeft zeker niet zo snel mogelijk. Mocht het kamp Babadi alsnog tot inkeer komen en bijtekenen, kan je Tilman alsnog overwegen.

2 oktober 2023 om 13:33

naar weke club zij hij dan kunnen gaan en zou hij daar wel aan spelen toekomen? ik snap het niet met deze gastjes, je kunt je bij PSV toch prima ontwikkelen? Willen ze dan gewoon snel het grote geld verdienen, geen geduld?

2 oktober 2023 om 14:06

Ik denk inderdaad niet dat er een club is die en beter is, en waar hij wel garantie op speeltijd krijgt. Gezien zijn broer ook zijn zaakwaarnemer is spelen er misschien nog andere belangen.

In het laatste interview van 8 september gaf hij aan dat hij deze zomer graag bij PSV wilde blijven, waarna hij zegt "en dat is gelukt". Spreekt zich verder totaal niet uit over verlengen. In alle eerlijkheid denk ik gewoon dat het een geldkwestie is. Hij vraagt iets dat PSV niet wil geven

2 oktober 2023 om 12:23

Als die jongen het goed doet is de kans wel kleiner dat PSV hem definitief over kan nemen.

2 oktober 2023 om 12:35

Het betreft een eenzijdige optie tot koop na dit seizoen. 15 miljoen leek me vooraf veel te duur, maar als Tillman zich zo blijft ontwikkelen en we draaien een goed seizoen (met alle financiële voordelen van dien), zijn we alsnog spekkoper. Interessante speler.

2 oktober 2023 om 12:53

Ah, oke, die had ik even gemist. Maar mooie speler, benieuwd naar zijn constantheid en hopelijk voor jullie wil hij aan het einde van het seizoen dan ook blijven.

2 oktober 2023 om 12:25

Ze hadden toch een optie met koop van 10 miljoen euro als ik het goed heb?

2 oktober 2023 om 12:41

Klopt ze geven aan tussen de 10 en 15 miljoen euro. Waarin staat dat het net boven de 10 miljoen zit. Neem aan dat het ergens rondom de 11 en 12 miljoen zal zijn. Zeker interessant.

2 oktober 2023 om 12:44

@ T. Alavez , oh, ik had 15 gelezen. Zo net boven de 10 is een no-brainer, zeker als Tillman al ingespeeld is volgend seizoen.

2 oktober 2023 om 12:53

Volgens mij was het 10-12, en dan nog een forse huursom. Kwam in totaal dan rond de 15 meen ik ja.

2 oktober 2023 om 12:43

Apart hoe positief iedereen over Tillman ineens is na een goede pot tegen een selectie van 11 miljoen waarde met alle respect. Laten we eerst langer aankijken.

2 oktober 2023 om 12:53

Het is pas 1 pot, maar zoals ik al zei, vorig jaar bij Rangers stak hij er al met kop en schouders bovenuit.

2 oktober 2023 om 14:43

Nou dat valt toch ook nog wel mee, vooral als je naar statistieken gaat kijken, nergens staat hij echt boven aan, doelpunten + assists staat hij nog net in de top 20. Op belangrijke passes en grote kansen gecreëerd scoort hij beter maar ook niet veel beter dan top 10, bij beide met nog wat teamgenoten bovenzich. Vind ik nou allemaal niet echt er met kop en schouders bovenuit steken, helemaal in een competitie waar maar 2 clubs echt de dienst uitmaken. Speelde nou ook niet bepaald vast elke wedstrijd uit, werd regelmatig al in eind 60/ 70e minuut gewisseld. Zeker een groot talent hoor en speelde deze wedstrijd geweldig maar, moet het eerst maar zien tegen de grotere.

2 oktober 2023 om 20:18

Ik vond het dan ook bizar dat hij zolang op de bank bleef. Hij was vorig jaar bij rangers echt heel goed bezig

Wieffer was echt met afstand motm zaterdag. Dus had dan eerder hem verwacht ipv Stengs. De daadwerkelijke opstelling boeit toch nooit dus kon best.

2 oktober 2023 om 12:16

Eens. Wieffer is een heerlijke stofzuiger die het spel ook nog eens prima kan verdelen en het tempo kan bepalen.

Wel jammer dat vaak die ene kans die ze krijgen erin vliegt. Dat is nu al meer dan een jaar de ziekte in ons spel.

2 oktober 2023 om 12:22

Ja, Go Ahead had tegen ons een XG van 0,3 en tegen PSV 0,8., toch kregen wij de goal weer tegen. Wel op het moment dat de wedstrijd gespeeld is, maar toch.

2 oktober 2023 om 12:42

Dat zou toch ook gewoon met de keepers te maken hebben? Benitez is een klasse of twee beter dan Wellenreuther maar Bijlow is natuurlijk ook top.

2 oktober 2023 om 13:22

Huh? Als Wellenreuther nou wekelijks blunders zou maken had ik je reactie nog enigszins kunnen begrijpen. Maar die man keept dus gewoon prima en pakt ook gewoon goede ballen. Of Benitez beter is laat ik in het midden maar ik heb het idee dat het eerder een dipje in de concentratie achterin is dan dat het aan de keeper ligt.

2 oktober 2023 om 14:07

Benitez is natuurlijk in alles beter dan Wellenreuther, al kon je deze goal zeker niet op het conto van Wellenreuther zetten. Dit was met name de schuld van Hancko (gebeurd maar zelden) en Trauner, die beide erg slap ingrepen en die spits de ruimte gaven.

2 oktober 2023 om 12:25

Dat zie je verkeerd Migi. Wieffer is een eendagsvlieg en was alleen maar goed vorig seizoen omdat Kokcu naast hem stond en dit seizoen is hij alleen goed omdat Timber naast hem staat.

Maakte zaterdag ook weer overduidelijk hands en probeerde op een opzettelijke manier het spel te bederven door opzichtig de bal in de schoenen van Minteh te ellebogen.

Wieffer heeft zelf ook toegegeven er niks van te kunnen in een interview. Ruzie met de bal enzo. Zsm wisselen en Zerrouki op die positie, die heeft al bewezen het niveau aan te kunnen. Dank.

2 oktober 2023 om 12:38

@zanazanyan

Sarcasme van de bovenste plank mag ik hopen?

2 oktober 2023 om 12:52

Veel duidelijker kan ik het niet maken lijkt me. 😅

Zag na zaterdag weer wat van dit soort reacties voorbij komen, ongelooflijk. Heb nog nooit gezien dat een speler zo erg een vormcrisis werd aangepraat na anderhalve slechte wedstrijd.

Speelt echt heerlijk!

2 oktober 2023 om 13:16

Geweldig dit!

Wat speelt hij toch weer ongelofelijk goed. Van een onbekende speler tot een belangrijke vervanger van aursnes.

2 oktober 2023 om 12:25

Vond Trauner ook enorm goed. Vooruitverdedigend en in de passing.
Overigens komt op Sofascore Trauner op een 7,2, Wieffer op een 7,3 en Stengs op een 8,8. (natuurlijk door zijn goal en assist)

2 oktober 2023 om 12:34

@fr10frdam

Sofascore zal ook minder rekening kunnen houden met positionering en dergelijke. Terwijl Feyenoord eigenlijk de hele wedstrijd zo goed georganiseerd was dat Eagles precies niks had in te brengen, tot de wissels in t veld kwamen.

2 oktober 2023 om 12:39

Trauner speelde het overgrote deel van de wedstrijd inderdaad geweldig, maar is wel degene die Sow bij hem weg liet lopen en het schot niet blokte bij de tegentreffer.

PSV en Feyenoord zijn aan het spelbeeld te zien gewoon een klasse beter dan de rest. AZ en Twente doen nog aardig mee, maar hebben ook meer moeite om hun potjes te winnen.

Ik kijk enorm uit naar de clash met PSV. Moet wel een heerlijke pot worden. In ieder geval fijn dat de 2 sterkste ploegen ook in de CL uitkomen.

2 oktober 2023 om 13:12

Eens hoor, alleen zou ik AZ eerder bij het rijtje PSV en Feyenoord zetten en dan Twente er onder. Twente staat tactisch wel goed, maar individueel zijn ze spelers wat minder dan bij de overige 3.

2 oktober 2023 om 14:04

Ik denk eerlijk gezegd dat AZ niet echt hetzelfde niveau gaat halen als Feyenoord en PSV. Die hebben qua spelersmateriaal en diepte van de selectie toch net wat meer kwaliteiten.

2 oktober 2023 om 13:17

Klopt. Voor Twente is dit puntenaantal echt wel het maximale haalbare. De laatste 2 potjes hadden net zo goed 2x in 0-0 kunnen eindigen. Met dit seizoen van ajax moeten we wel 4e kunnen eindigen, dat zou fantastisch zijn met rechtstreeks Europees voetbal.

2 oktober 2023 om 13:20

AZ heeft geen moeite met het winnen. Ze hebben vaak met 2 doelpunten verschil gewonnen (in eredivisie). Twente wint weliswaar met 1 doelpunt verschil, alleen staan zij ook wel redelijk goed ervoor.

Ik ben ook benieuwd hoe de huidige top 4 onderling gaat spelen. PSV gaat het niet weggeven tegen wat kleinere clubs. Die hebben ook een sterke aanval wissels. Feyenoord doet het ook goed, laatste 5 wedstrijden 24 doelpunten.

Mooi seizoen!

2 oktober 2023 om 19:58

Als ik kijk naar de laatste 3 potjes van Twente, dan gaan we idd nog heel wat uitglijders maken. Gezien de budgetverschillen is het ook geen schande. Voor ons is het hopen dat Smal en Brenet (maar ook Unuvar) weer snel fit worden.

Terecht dat Boscagli er, ondanks het veroorzaken van een penalty, bij zit. Die speelde echt een ongelooflijke wedstrijd. De ene na de andere lange bal op Lang en Bakayoko en ze kwamen allemaal perfect aan.

2 oktober 2023 om 12:28

Haha in mijn reactie betoog ik zojuist het tegenovergestelde. Maar als je een penalty veroorzaakt en misschien wel rood hoort te krijgen tegen Volendam dan gaat er in verdedigend opzicht echt iets mis hoor

2 oktober 2023 om 12:46

Nou dan ga ik mooi tussen jullie in zitten, haha. Goede verdediger maar er ontbreekt ook nog het een en ander aan. Zijn passing is van een zeer hoog niveau voor verdedigende begrippen. Qua positiespel staat hij vooral aanvallend vaak hoog en goed, verdedigend redelijk maar kan beter. In de omschakeling vind ik hem daarentegen weer te klein en langzaam.

Een ander nadeel aan Boscagli vind ik zijn (voor het oog) vaak negatieve houding. Wanneer het even minder gaat zie je hem alles en iedereen steeds de schuld geven en geïrriteerd rond lopen. Maargoed als je alles naast elkaar zet zijn we de afgelopen jaren absoluut niet verwend met verdedigers en is Boscagli een goede verdediger voor Eredivisie begrippen en blijft hij zich ontwikkelen.

2 oktober 2023 om 13:33

Als je puur kijkt naar die actie maakt die inderdaad een overtreding terwijl die spits anders 1 op 1 gaat, en dat betekent inderdaad een rode kaart. Die spits maakte daarvoor echter een hele duidelijke overtreding door enorm aan het shirt van Boscagli te trekken. Daardoor loopt hij achter de man aan, anders had hij er gewoon tussen gelopen. Denk dat de VAR dat ook gezien heeft en daardoor besloot (terecht) niet in te grijpen. Dus wat mij betreft streept dat elkaar weg en hoef je dat moment niet mee te tellen. Heb genoten van Boscagli deze pot, enorm sterk weer.

Dat Boscagli hierin staat zal statistisch wel te verklaren zijn door zijn hoge passnauwkeurigheid maar verdedigend was hij afgelopen zaterdag echt matig. Penalty veroorzaakt en had zomaar rood kunnen krijgen. Bezig aan een sterk seizoen maar tegen Volendam echt onvoldoende

2 oktober 2023 om 14:53

Geeft wel aan hoe er in NL naar voetbal gekeken wordt. L ' Equipe had hem geheid een onvoldoende gegeven. Vind die cijfers van de Fransen vaak ook eerlijker.

Die rode kaart was trouwens wel een hele domme, want hij maakte een frustratieovertreding omdat er voor dat vasthouden niet gefloten werd. Kwam Olivier heel goed mee weg. Maar mag hopen dat Bosz het er nog wel even met hem over gehad heeft. Te laat zijn kan gebeuren, maar je zelfbeheersing zo verliezen natuurlijk niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren