Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vrijgesproken Gregg Berhalter kan mogelijk terugkeren als bondscoach

Laatste update:

Gregg Berhalter is vrijgepleit van huishoudelijk geweld en keert mogelijk terug als bondscoach van de Verenigde Staten. Er werd onderzoek gedaan naar een incident uit 1992 waarbij de 49-jarige oud-verdediger zijn huidige vrouw een trap tegen haar been had gegeven. Berhalter heeft dat in januari toegegeven en stelt dat hij tijdens het WK is gechanteerd met dit verhaal.

Danielle Reyna, moeder van de Amerikaanse middenvelder Giovanni Reyna, heeft het incident op 11 december 2022 gemeld bij de Amerikaanse voetbalbond (USSF). Dat deed ze omdat Berhalter haar zoon had bekritiseerd. Zo zou de twintigjarige speler van Borussia Dortmund weinig inzet hebben getoond op trainingen tijdens het eindtoernooi in Qatar. “Op basis van de feiten uit het onderzoek, is de juridische analyse dat het incident uit 1992 een werkgever er niet van kan weerhouden meneer Berhalter in dienst te nemen”, zo is de conclusie uit het onderzoeksrapport.

De onderzoekers waren onder de indruk van de houding en medewerking van kamp-Berhalter, maar niet van de moeder van Reyna. “Na verschillende pogingen om een interview te plannen, hebben we op 29 december twee korte telefoongesprekken gehad met mevrouw Reyna. Het is ons daarna niet gelukt om een vervolggesprek met haar of een gesprek met meneer Reyna te hebben.” Het is nog afwachten of de oud-speler van PEC Zwolle terugkeert als bondscoach. Met Amerika bereikte hij de achtste finales op het WK, waarin Oranje met 2-0 te sterk was.

De 44-voudig Amerikaans international speelde verder nog voor Crystal Palace, Energie Cottbus, 1860 München en Los Angeles Galaxy, alvorens hij in 2011 een punt achter zijn loopbaan zette. Daarna begon Berhalter direct als trainer, eerst als assistent bij LA Galaxy. Na twee jaar bij het Zweedse Hammarby IF te hebben gewerkt, werd hij in 2013 aangesteld als eindverantwoordelijke bij Columbus Crew. Sinds 2018 was hij bondscoach van Team USA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vrouwen.. altijd handelen in hun emoties zonder eraan te denken wat voor gevolgen dit kan hebben voor andere mensen. Ik ben benieuwd hoe reyna in de spelersgroep ligt na dit incident en of die nog wel opgeroepen gaat worden. Dit soort drama wil je toch ver weg hebben van het team.

14 maart 2023 om 13:53

Dat vrouwen sneller worden geloven en in het gelijk worden gezet wil ik wel toegeven. Maar dat vrouwen 'altijd handelen in hun emoties zonder eraan te denken wat voor gevolgen dit kan hebben voor andere mensen' is wel heel generaliserend en totaal niet nodig om hier te zeggen.

14 maart 2023 om 14:23

Jij hebt een nogal antieke kijk op de zaken. Wist je bijvoorbeeld dat het woord “hysterie” afkomstig is van het Griekse “hystera” wat “baarmoeder” betekent?

Als ik er achter kom dat mijn visie op vrouwen vrij gelijkaardig is aan die van meer dan 2000 jaar geleden dan krab ik me toch altijd even achter de oren.

14 maart 2023 om 17:51

Want? Wat is er mis mee als je visie gelijk is aan die van 2000 jaar? Alsof er toen nergens vrouwen waren die goed en met respect behandeld werden.

14 maart 2023 om 18:12

Hilarische comment. Het idee dat de aarde om de zon draait komt ook ongeveer uit die tijd, ook maar mee stoppen?

14 maart 2023 om 18:26

Aangezien dit door Grieken bedacht is, kunnen we het even op de Griekse maatschappij trekken uit de 3e/2e eeuw voor Christus en nee vrouwen hadden toen niet al te best in Griekenland. Naar huidige maatstaven uiteraard.

En het is ook wat ongenuanceerd het over Griekenland als een geheel te hebben, maar laten we daarom de polis Athene als voorbeeld nemen.

14 maart 2023 om 18:27

Ik wist niet dat astronomie iets te maken had met de visie op vrouwen. Hilarisch slechte poging dus.

14 maart 2023 om 19:52

Naar huidige maatstaven had niemand het 2000 jaar geleden goed, ook mannen niet. Verder buig je het weer echt om in allerlei bochten om het weer in je straatje te laten passen.

14 maart 2023 om 20:17

Wat een onzin. Vrouwen mochten wettelijk gezien niet eens spullen beheren. Letterlijk niks. Hun kuros stond daar voor in. Ze hadden wettelijk gezien geen enkel eigen beslissingsrecht, om over politieke rechten nog maar te zwijgen. Dat lag allemaal in handen van een mannelijke ‘kuros’. De gemiddelde Atheense vrouw werd op 13/14-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan een partner die gemiddeld rond de 30 was. Gevolg een hogere sterftecijfer bij vrouwen dan in poleis waar vrouwen later trouwden (zoals Sparta).

Dus ja vrouwen hadden het toen een stuk slechter dan mannen. Dat tegenspreken (zeker na mijn tweede comment) wijst gewoon op een gebrek aan historische kennis.

14 maart 2023 om 22:28

Ja en dat is precies wat ik zeg. Jij gaat regels van vandaag toepassen op duizenden jaren geleden. Ja dan is het makkelijk toepen dat ze het niet makkelijk hadden. Voor die tijd was dat normaal en dus helemaal niet te zeggen hoe moeilijk het was, aangezien die vrouwen zelf okk niet beter wisten.

Daarnaast heb je het eerst over 200p geleden. Vervolgens ga je voorbeelden aanhalen van een specifieke regio en ook nog eens terug naar een paar eeuwen voor Christus, wat meer is dan 2000 geleden. Ja zo kan ik allerlei dingen erbij halen en de discussie in een hele andere bocht duwen

14 maart 2023 om 23:03

In de eerste reactie stond gewoon “meer dan 2000 jaar geleden” wat dus gewoon minstens de eerste eeuw voor Christus is. Jij gaat vooral niet in op wat ik zeg.

Daarnaast hadden mannen wel die rechten. Er was een absolute ongelijkheid tussen man en vrouw. Vandaar dat ik verwijs naar die periode met totaal achterhaalde denkbeelden. Als iemand uit die tijd hetzelfde dacht als jij nu dan heb je een probleem. Het woord hysterisch is een Grieks woord en dat komt van het Griekse woord voor baarmoeder (wat dus als achterliggende denkwijze letterlijk de denkwijze had die hierboven in zijn eerste zin naar voren komt). Zo moeilijk is het allemaal toch niet denk ik dan.

Verder was het niet “overal” zo. In Egypte bijvoorbeeld konden vrouwen wel gewoon wettelijk objecten bezitten.

14 maart 2023 om 23:32

Ja oke over je eerst alinea heb je gelijk er staat idd meer dan 2000 jaar. My bad.

Dat er ongelijkheid was is ook niet te ontkennen. Maar dat vertalen naar maatstaven van vandaag is gewoon niet eerlijk. Voor die vrouwen was dat de normaalste zaak van de wereld. Ook vrouwen keken in die tijd anders naar de rol van een vrouw. Mannen hadden een bepaalde rol en vrouwen ook, omdat het tegenwoordig anders gaat is die rol verdeling niet per se slecht.

14 maart 2023 om 23:57

Zeker, heb je 100% gelijk in. Echter is het toch niet zo een vreemde opmerking van mij dat je eens achter je oren mag krabben als je hetzelfde redeneert over vrouwen als een kerel uit een samenleving waarin het doodnormaal was dat vrouwen voor alles afhankelijk waren van hun kuros (wat als meester vertaald kan worden) en ze wettelijk gezien amper verschilden van slaven?

14 maart 2023 om 14:31

Het is me nog niet helemaal duidelijk: hij heeft dus 31 jaar geleden zijn eigen vrouw tegen haar been getrapt en een andere vrouw ging daar nu melding van maken? Over iets nikszeggends van 31 jaar geleden

Wat een verhaal. Je zou eerder denken dat dit 1 of andere slechte comedy is. Dat mensen zo blind en zo wraakzuchtig kunnen zijn.

Vrijgesproken van huishoudelijk geweld? Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Heeft hij opzettelijk een bezem gebroken?




Hij heeft 22 jaar geleden zijn dame, vermoedelijke, een schop uitgedeelt. Niet goed te praten natuurlijk. Maar, mijn hemel, dat je je daar zoveel jaren na dato nog voor moet verantwoorden. Zijn vrouw is nog 32 jaar bij hem gebleven, en nog steeds? Tranentrekkend dat moeder Reyna de telefoon niet meer opneemt. Had de situatie dan nooit aangehaald.



14 maart 2023 om 14:49

Bijna. 31 jaar geleden. Ze zijn daarna een maand of 7-9 uit elkaar geweest, waarna zijn vrouw het initiatief voor het contact heeft gelegd. Inmiddels 25 jaar getrouwd en 4 kinderen.

14 maart 2023 om 14:58

Haha. Oeps. Rekenfoutje. Moet je nagaan. Zijn eigen vrouw heeft hem vergeven, we zijn 4 kinderen en 32 jaar verder en deze vrouw meent het toch weer even boven water te moeten brengen. Hoe bedenk je het.

14 maart 2023 om 18:09

Ja, dat vind ik niet eens het ergste. Dat men hem daarvoor op non-actief heeft gezet vind ik veel erger. Had dit lekker uitgezocht en een statement gemaakt die je nu maakt. Had een hoop schade kunnen voorkomen.

Wacht ik kan niet volgen.

De moeder van Giovanni Reyna is zijn huidige vrouw of?

"er werd onderzoek gedaan naar een incident uit 1992 waarbij de 49-jarige oud-verdediger zijn huidige vrouw een trap tegen haar been had gegeven."

Of heeft de moeder van Reyna aanklacht gedaan bij de politie dat hij zijn vrouw in 1992 een trap heeft gegeven?

"danielle Reyna, moeder van de Amerikaanse middenvelder Giovanni Reyna, heeft het incident op 11 december 2022 gemeld bij de Amerikaanse voetbalbond (ussf). Dat deed ze omdat Berhalter haar zoon had bekritiseerd. Zo zou de twintigjarige speler van Borussia Dortmund weinig inzet hebben getoond op trainingen tijdens het eindtoernooi in Qatar. "

Ik snap het niet.

14 maart 2023 om 14:24

De moeder van Giovanni Reyna is Danielle Egan, zelf oud-voetbalster voor het Amerikaanse nationale vrouwenteam. Zij was als student team- en kamergenoot van de vrouw van Gregg Berhalter, Rosalind. Toen heeft dat voorval dus plaatsgevonden, waarbij Gregg Rosalind zou hebben geschopt. Vervolgens heeft de moeder van Reyna dit incident bekend gemaakt bij de Amerikaanse bond, nadat Gregg Berhalter in de media de houding van haar zoon, Giovanni, heeft gelaakt, waardoor hij op het WK ook weinig in actie is gekomen. Het is dus eigenlijk een smerige actie van de moeder van Reyna om Gregg Berhalter in een kwaad daglicht te zetten voor iets wat dertig jaar geleden is gebeurd, om hem zo terug te pakken voor het niet opstellen van haar zoon.

14 maart 2023 om 15:04

@madco123

Allemaal informatie dat niet in het artikel bevind, waardoor dit verhaal moeilijk te begrijpen is. Bedankt!

Het is inderdaad een smerige actie en ik snap het zelfs niet wat het één met het ander te maken. Wat moederliefde met een mens kan doen hé, dan valt alle rationaliteit precies weg.

14 maart 2023 om 17:10

Ik snapte het totaal ook niet heb 4x opnieuw gelezen maar door jou bericht is het nu wel duidelijk voor mij. Bedankt!

Ik ben er helemaal voor als mannen die vrouwen mishandelen daar een hoop shit voor krijgen. Maar dit... Berhalter is al meer dan 30 jaar gelukkig samen met zijn vrouw. Hij heeft haar tijdens een ruzie 1 keer tegen haar benen geschopt. In 1992, 31 jaar geleden, toen hij net 18 was. Hij is daar diep voor door het stof gegaan en heeft hulp gezocht. Zijn vrouw heeft verklaard dat er daarna nooit meer iets gebeurd is. Dus dat dit uberhaupt nog zo'n issue is geworden...

Wat een gedoe. Ik heb gewoon een werkster voor m'n huishoudelijk geweld.

En dit heeft geen gevolgen voor mevrouw Reyna die dit soort stemmingmakerij de wereld in brengt? Zou als Berhalter zijnde ook nooit meer Giovanni Reyna oproepen, trieste familie.

Je mag het niet zeggen, maar eigenlijk zou je die moeder van Reyna een schop onder haar hol moeten geven. Wat een haatdragend misselijk mens moet dat zijn zeg. Schijnt dat die hele familie zich ook heeft misdragen tijdens het WK.

Rancuneuze moeder en heel slecht voor Reyna want dit draagt hij voor altijd mee. En volslagen idioot dat er uberhaupt een onderzoek is geweest

Arme Amerikanen. Echt een zwakke coach na het zien van hun Nations League en WK quali wedstrijden. Tactisch een drama. Op het WK tegen Engeland was het degelijk, maar toen speelde de trots van het soccer tegenover het football.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren