Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta kan eerste naam doorstrepen als opvolger van Maurice Steijn

Laatste update:

Gregg Berhalter keert voorlopig niet terug bij Sparta Rotterdam. De oud-speler was in beeld om Maurice Steijn op te volgen op Het Kasteel, maar staat op het punt om opnieuw aan de slag te gaan als bondscoach van de Verenigde Staten, zo melden bronnen aan ESPN. Berhalter gaat waarschijnlijk een contract tekenen tot en met het WK in 2026. Tijdens het afgelopen WK in Qatar werd hij in de achtste finales uitgeschakeld door Oranje.

Berhalter is geen onbekende in Nederland. De Amerikaan speelde naast Sparta voor PEC Zwolle en SC Cambuur. De voormalig verdediger was tussen 2018 en 2022 als bondscoach verbonden aan de Verenigde Staten. Hij loodste Team USA op het WK in Qatar naar de achtste finale en was verder als trainer werkzaam bij LA Galaxy, Columbus Crew en het Zweedse Hammarby IF.

In dienst van Sparta kwam Berhalter tussen 1996 en 1998 tot tien officiële wedstrijden. Hoofdredacteur Ruud van Os van TV Rijnmond is goed bevriend met de Amerikaan. "Een club maakt een lijstje met potentiële kandidaten, trainers zelf hebben ook een lijstje. Twee kampen met lijstjes moeten dan bij elkaar gaan komen. Bij de vakmensen in de Verenigde Staten staat Berhalter er goed op."

De Amerikaanse voetbalbond startte begin dit jaar een onderzoek naar Berhalter, die als achttienjarige zijn toenmalige vriendin zou hebben geschopt. De beoogde nieuwe trainer van Sparta werd daar in maart van vrijgepleit, al gaf hij in een uitgebreide verklaring toe dat hij schuldig was aan huiselijk geweld in 1991. De Verenigde Staten is als gastland verzekerd van deelname aan het WK van 2026. Ook mede-gastlanden Mexico en Canada plaatsen zich automatisch.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat vermeende schop incident was 31 jaar geleden man man. En jammer voor Sparta, het is een prima trainer.

16 juni 2023 om 09:05

Oh dan is het ok inderdaad

16 juni 2023 om 09:57

Context: het scheen niet eens het slachtoffer, maar een vriendin ervan (die tevens geloof ik de moeder is van Giovanni Reyna) die dit onlangs naar buiten bracht, als een soort van wraakactie omdat zijn zoon niet speelde.

16 juni 2023 om 11:36

die ouders van reyna sporen niet.
moet je maar eens opzoeken als je het boeit... echt van die typische langs de lijn schreeuwende ouders, heel naar

Michael Reiziger zou een ideale hoofdcoach geweest zijn voor Sparta, is daar al assistent geweest helaas zit hij nu bij JO

16 juni 2023 om 09:33

Valt dat niet te combineren? Interlandvoetbal is maar een aantal weken per jaar.

16 juni 2023 om 10:24

Zou minachting naar beide werkgevers zijn om dat als beginnend trainer te doen. Liever volledig de focus op één baan.

16 juni 2023 om 13:48

Inderdaad, laat Reiziger zich maar eerst volledig op JO richten. Sowieso een ondankbare taak bij Sparta, die gaan natuurlijk nooit weer zo hoog eindigen komend jaar. Had Grim ook wel een goede gevonden overigens. Wellicht vd Looi? Geen geweldenaar, maar heeft het toch overal vrij degelijk gedaan.

Ik denk echt dat Patrick Kluivert of Johnny Heitinga hele goeie opties zouden zijn voor Sparta. Daarnaast Bogarde als assistent erbij halen. Michael Reiziger was zeker ook geen verkeerde optie geweest, maar die is volgens mij nu niet meer beschikbaar.

16 juni 2023 om 12:03

Buiten dat ik geen fan ben van wat Heitinga tot dusver heeft laten zien, is instappen bij een club die net een ontzettend goed jaar (over performance) heeft gehad, niet slim. Dat je het evenaart, of zelfs beter doet, is vrijwel onmogelijk en als Sparta nu ineens terugvalt richting degradatiestreep, lig je er in de winter wellicht uit en heb je 2 deuken in je prille loopbaan als trainer. Hij kan beter beginnen bij een team waar echt wat te winnen valt, bij Sparta valt vooral veel te verliezen na dit seizoen.

16 juni 2023 om 13:52

Dit is zeker waar. Toch denk ik dat ze bij Sparta ook wel snappen dat het volgend jaar weer strijden om handhaving wordt. Pinto is al weg en Saito was gehuurd. Daarnaast zie ik van Crooij, Kitolano, Lauritsen en Olij ook nog wel een stap maken en van Vriends is al langer bekend dat hij graag nog een keer een exotisch avontuur aangaat. Dan blijft er weinig over bij Sparta.

17 juni 2023 om 10:09

En Sambo is ook weer terug naar PSV. Ondanks dat ze het wellicht weten, zal het niet prettig voelen als ze bijv. na 10 wedstrijden nog onder de streep staan. Komt er toch weer druk bij kijken.

16 juni 2023 om 15:51

Op basis waarvan is heitinga een goede optie?? Het voetbal wat hij bij ajax maar ook bij jong ajax was niet om aan te zien. Ook bij jong gingen ze pas beter spelen toen hij weg was. Hij had totaal geen idee wat hij aan het doen was

Misschien moet Sparta eens aankloppen. Bij ome Ron

16 juni 2023 om 13:55

Hoop juist dat Utrecht voor hem gaat. Kopen nu toch vrij aardig in al en Silbebauer vind ik als trainer maar een depressieve oom langs de lijn. Ron Jans kan uitstekend werken met oudere jongens aangevuld met talent wat in hun kracht kan spelen. Voor mij zou dat echt de ideale man zijn voor Utrecht.

16 juni 2023 om 23:10

Lezen jullie geen berichten?

Ome Ron is heel duidelijk geweest...
Sowieso komend half a driekwart jaar geen voetbal...

Enkel kinderen, kleinkinderen, lezen en fietsen wat hij wil.
Hij geeft aan dat hij nu nog gezond is en nu wil genieten van zijn gezin en leven.

Kost een paar cent....
Rob Penders!!!

De rustheid zelfer ...
De man, die met geen budget Eindhoven laat voetballen.

Hij was rond met Emmen, alleen vroeg Eindhoven te veel geld...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren