Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vrijdag loting EL en ECL: wie kunnen Feyenoord en AZ treffen in kwartfinales?

Laatste update:

Feyenoord en AZ hebben donderdagavond allebei de kwartfinale van respectievelijk de Europa League en de Conference League bereikt. De Rotterdammers wonnen met liefst 7-1 van Shakhtar Donetsk, nadat het vorige week in Warschau nog met 1-1 gelijk had gespeeld tegen de Oekraïners. AZ won vorige week knap met 1-2 op bezoek bij Lazio, en boekte donderdag ook in eigen huis een 2-1 overwinning. Dat betekent dat beide Nederlandse ploegen vrijdag te horen krijgen wie ze in de volgende ronde treffen.

Nadat vrijdag om 12.00 uur in het Zwitserse Nyon de loting voor de kwartfinales van de Champions League begint, is om 13:00 uur de Europa League aan de beurt. Een uur later staat de loting voor de Conference League op het programma. De kwartfinales van die laatste twee toernooien vinden plaats op donderdag 13 en 20 april. Teams uit hetzelfde land kunnen elkaar ook treffen, iets wat nog niet mogelijk was in de tussenronde en achtste finales. Er wordt vrijdag ook direct ‘doorgeloot’, wat inhoudt dat Feyenoord en AZ ook meteen te weten komen wie de mogelijke tegenstander is in de halve finales – die op donderdag 11 en 18 mei op de planning staan - en of de clubs eerst thuis of uit spelen.

Wat zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League?
Manchester United (ENG), Sevilla (SPA), Juventus, AS Roma (ITA), Bayer Leverkusen (DUI), Sporting Portugal (POR) en Union Saint Gilloise (BEL).

Wat zijn de mogelijke tegenstanders van AZ in de kwartfinale van de Conference League?
West Ham United (ENG), Fiorentina (ITA), OGC Nice (FRA), Anderlecht, AA Gent (BEL), Lech Poznan (POL), FC Basel (ZWI).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Feyenoorder hoop ik nog één rondje (relatief) makkelijk te loten. Sevilla lijkt mij prachtig, hebben we goeie herinneringen aan ook. Union SG of Leverkusen mag ook wel. En dan Juve en Man United bewaren voor de (halve) finale 😜

17 maart 2023 om 00:07

Relatief makkelijk loten doe je alleen met Union. De rest is minimaal 50/50

17 maart 2023 om 07:52

Union wordt elke keer wel onderschat. Ze verslaan toch weer het Duitse Union waar Ajax onder koekenbakker Schreuder ten onder ging.

17 maart 2023 om 07:54

Heitinga toch?

17 maart 2023 om 07:56

Een team waar bart Nieuwkoop de back is moet je gewoon redelijk makkelijk kunnen pakken

17 maart 2023 om 08:05

Futures, dat was onder koekenbakker Heitinga. Ik zag dat meerdere mensen sporting noemden, maar dat is gewoon vaak een lastige ploeg. Ik hoop op Union of Sevilla.

17 maart 2023 om 08:07

Maat ik zou toch echt even de betekenis van het woord “relatief” op gaan zoeken man.

17 maart 2023 om 08:47

Haha de reactie van Futures is het perfecte voorbeeld van de tendens onder Ajax fans dit seizoen: kunnen het niet verkroppen dat ze gewoon niet zo goed zijn zoals ze op papier/ in hun hoofd lijken. Dat ligt echt niet alleen aan Schreuder.

17 maart 2023 om 09:37

Lol....union wordt helemaal niet onderschat. Die koekenbakkers uit Amsterdam hebben ook onder koekenbakker Heitinga gewoon een wan prestatie geleverd tegen Berlin. Denk dat dit abslouut de makkelijkste tegenstander zou zijn.

Toch hoop ik op een mooier affiche, het liefste Fey - Utd. of Juve.
Liever geen AS Roma of Sporting....al zou het wel mooi zijn om revanche te nemen op Roma...en goed voor NL voetbal om van Sporting te winnen.

Tijdens het typen heb ik mezelf overtuigd...maakt niet uit tegen wie we loten. Gaat sowieso weer 2 mooie potjes opleveren.

17 maart 2023 om 10:13

@cic13 wat wil je nu zeggen? Als Ten Hag nog trainer was dan stond Ajax nu fier bovenaan met een riante voorsprong op Feyenoord. Daar kunnen we het toch echt wel over eens zijn lijkt me. Schreuder zette de slechtste reeks in de historie neer van Ajax in de Eredivisie. En we staan alsnog maar 3 punten achter de koploper en hebben alles in eigen hand. Dat zegt al genoeg toch.

17 maart 2023 om 11:11

@silverfront, Ajax heeft het evenmin in eigen hand als dat Feyenoord het heeft dus wat je roept is flauwekul van de bovenste plank. Ajax had het in eigen hand als Feyenoord het seizoen had afgemaakt en Ajax nog 1 wedstrijd te gaan en daarmee over Feyenoord kan gaan. Of zeg je ook dat AZ het kampioenschap in eigen hand heeft? Iedereen onder Feyenoord is afhankelijk wat Feyenoord doet, dus enkel Feyenoord heeft het in eigen hand.

17 maart 2023 om 11:40

Niet als ze tegen elkaar moeten spelen Spijkenisser. Als Ajax al haar wedstrijden met genoeg doelpunten verschil om Feyenoord op doelsaldo voor te blijven wint, worden ze kampioen. In eigen hand dus. Feyenoord heeft het inderdaad ook in eigen hand, de ploegen onder die twee hebben dat niet.

17 maart 2023 om 11:55

Silverfront....zie je zelf niet hoe onzinnig dit soort uitspraken zijn:
"ls Ten Hag nog trainer was dan stond Ajax nu fier bovenaan met een riante voorsprong op Feyenoord. "

Koffie dik kijken van de bovenste plank en totaal niet relevant. Hier kan niemand het over eens zijn....niemand kan het weten.

Feyenoord en Ajax hebben beide op hun eigen manier een lastig seizoen gehad en hebben beiden in eigen hand of ze kampioen gaan worden of niet.

Laten we er gewoon van genieten dat de Klassieker weer eens om een prijs lijkt te gaan en we een spannende competitie hebben waarbij niet 1 team ver boven de rest uit stijgt.

Flinke kluif voor Feyenoord, buiten Union, is elke tegenstander toch minimaal gelijkwaardig (Sevilla, Sporting) of niveautje hoger in mijn ogen. Maar Feyenoord thuis is ongekend sterk.Feyenoord Manu of Feyenoord Juve zou echt een prachtig affiche zijn

17 maart 2023 om 00:00

Onderschat Union maar goed. Alsof Union schrik zou hebben van Feyenoord!

17 maart 2023 om 00:36

Gezien de resultaten van Feyenoord lijkt onwaarschijnlijk dat ze gemakzuchtig zullen zijn.

17 maart 2023 om 00:54

Shakthar speelt met een veredeld c elftal. Alle goeie spelers zijn allang weg.

17 maart 2023 om 06:26

Haha gaan we dat smoesje weer krijgen. Hetzelfde team dat op 1 speler na gewoon met 1-4 won van Leipzig en gelijkspeelde tegen real.

17 maart 2023 om 07:54

Leipzig verloor deze week ook met 7-0. Zo geweldig is dat team niet. Real Madrid vind ik ook zwakker dan voorgaande jaren.

17 maart 2023 om 07:58

Haha, toch mooi hoe dat bij Nederlandse clubs (al lijkt het met name bij Feyenoord) gebeurt.. Dat hele downplayen. Die hele Conference League run vanaf de achtste finales werd ook al zogenaamd ''in perspectief'' geplaatst. Maar in de groepsfase legden we Union Berlin al over de knieën. En nu Shakhtar weer. Ja, Shakhtar was zwak, maar Feyenoord was ook goed.

17 maart 2023 om 08:09

Mgmv, het is toch ook een wisselwerking? Shaktar speelde matig, Feyenoord goed. En shaktar mist alle spelers met een beetje kwaliteit, allemaal verkocht of verhuurd. Dus een goed Feyenoord heeft in mijn ogen netjes gewonnen van een matig shaktar.

En een groepsfase vergelijken met een knock out ronde is wel apart. Daar zie je vaak dat de betere teams krachten sparen en niet tot het gaatje gaan.

17 maart 2023 om 08:16

Er blijft zo wel erg weinig over wat wel kan voetballen? En met jou beredenering staat Feyenoord daar dus maar net achter! Positief van je!

17 maart 2023 om 08:18

Futures, en real Madrid won over 2 wedstrijden met 6-2 van Liverpool maar konden Shaktar niet 2 keer verslaan.

Oenieboy, dit is op 1 speler na het zelfde team dat in de CL speelde en Rennes nog versloeg.

17 maart 2023 om 09:08

MGMv. Dat is niet met 'met name Feyenoord', voor jou lijkt het met name Feyenoord', omdat Feyenoord jou het meeste aan het hart gaat. Weet nog goed dat zelfs de Cl run van Ajax destijds gedownplayed werd door Real en Juve naar beneden te praten 😂

17 maart 2023 om 09:54

Hahah exact Inke, dat is echt een kwestie van perceptie. In 18/19 waren Bayern Munchen, Real Madrid en Juventus om uiteenlopende redenen allemaal niet zo veel bijzonders. Na het halen van 18 punten in een CL groep met Borussia Dortmund, Sporting CP en Besiktas was dat ineens een van de zwakste groepen uit de historie van de Champions League. Sommige mensen doen er alles aan om de prestaties van de concurrent(en) te bagatelliseren. Dat gebeurt zeker niet alleen bij Feyenoord, in alle supportersgroepen heb je er van die pipo's bij die dat over en weer doen.

17 maart 2023 om 09:55

Ja, klopt ook omdat het in mijn eigen kring is Maar toch blijft m'n strekking wel staan dat het bij Nederlandse clubs door eigen landgenoten zo gedowngraded wordt. Echt bizar. We mogen hier echt wel eens mooier praten over onze competitie en clubs.

17 maart 2023 om 10:21

Daar ben ik het dan wel volmondig mee eens inderdaad Mgmv. Je hebt er nog steeds van die types bij die met termen als "mickey mouse competitie" strooien alsof de Eredivisie gelijk staat aan de tweede competitie van Litouwen ofzo, terwijl we in realiteit gewoon de 6e competitie van Europa zijn op basis van de prestaties van de afgelopen vijf jaar. Sterker nog, op virtuele ranglijst van aanvang 23/24 zijn we zelfs de veel talentvollere en rijkere Franse Ligue 1 tot op 0,097 punten genaderd. Mocht OGC een ongunstige loting krijgen en Feyenoord en/of AZ weet nog een rondje door te stoten gaan we misschien we de nummer 5 positie (tijdelijk) innemen. Bovendien hebben we bij aanvrang van komend seizoen vier ploegen in de top-40 van de UEFA club ranking staan. Buiten de top-4 competities kan alleen Portugal dat ook zeggen (ook 4, Frankrijk heeft er bijv. maar 2).

17 maart 2023 om 11:03

Mgmv. Ben ook ik het helemaal mee eens. Vond de prestaties van Feyenoord en AZ gisteren ook zeer knap en brengt toch weer wat glans aan de Nl'se prestaties in Europa van dit jaar. Feyenoord had ik wel verwacht dat ze door zouden gaan, maar die hebben tot 2x toe echt de tegenstander weggeblazen wat tegen Shaktar een hele goede prestatie is (en dat ook 1x in de score uitgedrukt), Az ook zeer knap om een sterke tegenstander uit te schakelen.

17 maart 2023 om 11:42

Gebeurt bij alle clubs hoor MGMV, gebeurde al bij Ajax dat tegen Juve uit vorm en Real zonder Ramos won. De andere kant van succes, mensen willen het maar al te graag downplayen. Gebeurt dit seizoen het meest bij Feyenoord, volgend seizoen weer bij de club die dan ver komt in Europa.

17 maart 2023 om 11:52

Haha ja, rustig 'hoor', spursfan Heb je ook samen met Inke en Sanderr helemaal gelijk in. M'n nekharen gaan echter gewoon weer recht overeind staan als ik zulke dingen lees en gaat het supportershart spreken :P Het is een bijzonder fenomeen in elk geval. We zijn echt beter dan we denken/vinden.

AZ tegen Fiorentina, weer twee keer winnen van Italianen

17 maart 2023 om 00:27

Doe mij maar Lech Poznan. Terugkomst van onze langstzittende trainer aller tijden, gepaard met team dat het niet meer dan degelijk doet in Polen.

17 maart 2023 om 08:48

Fiorentina wil je niet loten hoor

17 maart 2023 om 08:56

Als je keek hoe ze gisteren speelde niet nee en in de competitie draaien ze eindelijk ook weer goed dus daar zit een stijgende lijn in

17 maart 2023 om 10:18

Ik zou als AZ supporter echt niet blij worden van Fiorentina, die Italiaanse clubs liggen de Nederlandse clubs doorgaans helemáál niet. Ik denk dat ze met Gent, Nice of Anderlecht tegenstanders hebben van ongeveer hetzelfde niveau, Lech Poznan lijkt me dan de beste loting al is elke club die je nu loot een lastige tegenstander in mijn ogen.

17 maart 2023 om 11:45

AZ heeft in haar historie 4x tegen een Italiaanse ploeg gespeeld. 3x hebben ze over 2 duels gewonnen, 1x niet. Dat is misschien een Nederlands probleem, maar niet een Alkmaars probleem.

17 maart 2023 om 13:57



In dat geval; hopen dat ze Fiorentina loten Ik wist niet dat AZ zulke gunstige statistieken had maar het blijven toch altijd irritante ploegen om tegen te spelen vind ik.

Doe maar Sporting. In een direct duel de CL plekken verzekeren.

17 maart 2023 om 00:27

Ik vermoed zomaar dat Sporting daar heel content mee zou zijn...

17 maart 2023 om 00:53

En waarom? We hebben toch vorig jaar gezien hoe Sporting gesloopt werd door een Nederlandse club? Dus dan moet Feyenoord volgens de theorie van veel Feyenoorders Sporting ook kunnen slopen, want Union Berlin stelde ook niets voor.

17 maart 2023 om 00:55

Voor de duidelijkheid. Union berlin stelt ook niets voor. Wij moeten ons kapot schamen dat we daar niet van hebben gewonnen.

17 maart 2023 om 03:20

Myvision ik snap dat het falen van Ajax op dit moment zwaar valt, maar laten we eerlijk zijn Union Berlin stelt ook niks voor. Sporting is toch ietsjes beter.

Alles behalve United of Sporting. Hoop stiekem op Roma. Die gaan we pakken dit jaar.

Leuk om te zien dat er in beide Europese competities nog clubs meedoen uit allemaal verschillende competities. Vindt ik straks zelf leuker naar te kijken dan finales met teams uit zelfde landen.

17 maart 2023 om 00:04

Inderdaad, vind deze competities veel leuker om naar te kijken dan de Champions League. Bij de ene wedstrijd is het verschil te groot, dan weer speelt een van de twee weer ontzettend behoudend en uiteindelijk wint Real. Nee doe mij maar zo'n onvoorspelbare competitie waar wij als NL dus ook gewoon kans maken om ver te komen

Union, Sevilla en Leverkusen kan je prima hebben als Feyenoord. AZ kan elke tegenstander pakken zie ik.

17 maart 2023 om 00:02

Feyenoord kan niemand prima hebben. Iedereen is gelijkwaardig of beter.

17 maart 2023 om 10:15

Eens, al denk ik dat Feyenoord wel een niveautje hoger is dan Union. Dat zij wonnen van Berlin zegt al genoeg wat voor wanprestatie Ajax heeft geleverd. Ook geen idee hoe zij zo hoog staan in de Buli trouwens.

Ik hoop op Feyenoord voor Union, ze zullen boniface wel snel leren kennen dan

Sevilla, Union of Bayer 04 lijken me de teams waar Feyenoord de meeste kans heeft om te winnen. Daarna een ronde verder wraak tegen Roma.

Als ik zo naar die teams kijk en het spel van AZ ben ik me echt aan het afvragen waarom AZ die conference League niet gewoon kan winnen?

Zitten nog wel goede teams bij. Maar niet Europese semi toppers meer.

Ik moet mezelf ervan weerhouden om niet te optimistisch te worden, maar ik zie best mogelijkheden als je de overgebleven teams ziet. Een West Ham is op dit moment op papier het beste team denk ik zo, maar niemand is onverslaanbaar. Kom maar op!

17 maart 2023 om 00:29

Fiorentina lijkt ook vol voor de winst in de conf. league te willen gaan.

Als we kijken naar het feit dat Feyenoord en AZ zich hebben weten te kwalificeren voor de kwartfinales van de Europa League en Conference League, kunnen we concluderen dat deze prestatie een resultaat is van hun goede spel. Dit goede spel hebben ze laten zien in eerdere wedstrijden en dit heeft geleid tot hun huidige positie in het toernooi.

Daarnaast is het zo dat in de kwartfinales van deze toernooien alleen de beste teams nog over zijn. Dit betekent dat het niveau van de tegenstanders van Feyenoord en AZ hoog zal zijn. Het is dus belangrijk dat deze Nederlandse clubs zich optimaal voorbereiden op de wedstrijden, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Het is ook vanzelfsprekend dat het hebben van een goede verdediging en een scherp aanvalsspel van groot belang is in het voetbal. Daarom is het van belang dat Feyenoord en AZ hun tactiek goed afstemmen op hun tegenstanders om zo de zwakke plekken in hun verdediging te vinden en daarvan te profiteren.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat voetbal een teamsport is en dat het dus van belang is dat iedere speler zijn rol binnen het team goed vervult. Alleen op die manier kan het team als geheel goed functioneren en maximale prestaties leveren.

17 maart 2023 om 00:33

Chat gpt gebruikt?

17 maart 2023 om 09:08

Wat een geweldige analyse. En gelukkig staan er geen cliche's in dit verhaal wat je bij professionele begeerde analisten nog wel eens ziet

Doe maar Basel of Lech Poznan voor AZ, dat moet toch wel te doen zijn.. Al zou West Ham ook een mooi affiche zijn.

Voor Feyenoord hoop ik op Leverkusen, Union of Sporting.

Het zit weer niet mee zeg als Feyenoorder: enkel Sporting of Sevilla is leuk als supporter. Zowel Union als Leverkusen is een (bus)combi, Roma en waarschijnlijk Juventus mag je niet gaan, Manchester ben je al 2x geweest in de laatste 6 (?) jaar..

2 opties zijn leuk en de rest is weer volledig ruk.

17 maart 2023 om 08:33

Haha wat een verwend nest. Je kunt ook blij zijn dat we het zo goed doen in Europa en gewoon genieten van het formaat tegenstanders wat er nog bij zit.

Volgend jaar maar geen Europees meer anders?

17 maart 2023 om 11:41

@gluubstertj

Waarom kun je niet blij zijn met onze prestaties in Europa maar daarnaast ook teleurgesteld zijn in de potentiële trips die eraan zitten te komen? We volgen niet allemaal Feyenoord enkel voor de tv.

17 maart 2023 om 09:58

Je weet dat er meer Feyenoorders zijn die niet mee reizen naar uit wedstrijden dan Feyenoorders die dat wel doen toch?

Al ben jij de afgelopen 2 jaar al 15 x in Manchester geweest, maakt mij dat geen hol uit vriend. Ik vind Fey-Man Utd. absoluut het mooiste mogelijke affiche in deze speel ronde.

17 maart 2023 om 11:39

@bizzlad

Dat jij Feyenoord - Manchester het mooiste affiche vindt is helemaal prima 'vriend'.

Ik heb persoonlijk liever eenzelfde campagne als vorig jaar in de Conference League waarbij je teams loot waar je vrijwel nooit tegen speelt én resultaat tegen kunt halen én steden waar je vrijwel niet komt. Al is dat in deze fase van de Europa League moeilijk.

De één loot liever een tegenstander van formaat met minimale kans om door te gaan (arsenal, United) en de ander loot liever een tegenstander waar een mooie trip van gemaakt kan worden (sevilla, Sporting). Allemaal prima toch?

17 maart 2023 om 11:56

Haha we zijn het redelijk eens gozer. Iedereen heeft z'n eigen voorkeur en eigen beweeg redenen.

Ik wil Malacia gewoon graag weer een keer in De Kuip zien
Vind ook niet dat we tegen Utd. perse een minimale kans hebben om door te gaan. Mooi kwart finale met een dikke NL saus er overheen.

feyenoord behaalde een imposante zeven tegen één overwinning op shakhtar donetsk een inspanning die opmerkelijk is omdat de club in de voorgaande ronde nog op een gelijkspel uitkwam tegen dezelfde tegenstander desondanks zal de weg naar de kwartfinales voor feyenoord geplaveid worden met sterkere uitdagers maar het team heeft reeds laten zien dat het in staat is om de grootste namen van het europese voetbal te verslaan az aan de andere kant manifesteerde zich als een ware reusdoder door lazio met twee tegen één te verslaan wat een indrukwekkende prestatie is aangezien lazio vooraf werd beschouwd als een uiterst moeilijke tegenstander niettemin zal az in de kwartfinales opnieuw te maken krijgen met een andere sterke tegenstander maar het team heeft reeds bewezen dat het in staat is om gerenommeerde europese teams te overmeesteren het is overduidelijk dat feyenoord en az in de kwartfinales zullen moeten opboksen tegen enkele van de sterkste europese concurrenten maar beide teams hebben bewezen dat ze in staat zijn om zelfs de grootste namen van het continent te verslaan het wordt dan ook zeer interessant om te zien hoe deze twee nederlandse voetbalclubs zullen presteren in de volgende ronde en of ze in staat zullen zijn om een plekje in de halve finales van de europese competities te bemachtigen

17 maart 2023 om 08:54

Wow, interpunctie is geen overbodige luxe.

Ontopic: we gaan zien waar dit strandt. Fantastisch resultaat nu al van Feyenoord en AZ. Vanaf dit punt is alles pure winst.

17 maart 2023 om 10:12

213 woorden, 0 komma's, 0 punten. Dit moet wel een nieuw record zijn..

Wat laten bepaalde fans van andere clubs zich hier weer kennen zeg. Eerst al vorig jaar, toen stelde de Conference League met Union, Slavia en Marseille niets voor. Nu heeft Feyenoord zogenaamd weer geluk en stelt Shakhtar (dat gewoon 8 punten pakte in de poulefase CL) niets voor, en hopen alle mogelijk tegenstanders tegen het zwakke Feyenoord te loten. Deze helden zullen ook de eersten zijn om lacherig te doen als Feyenoord tegen een United of Juve loot, maar prima, we staan er wel en het was genieten gisteren! Duimen voor nog een "makkelijkere" ronde voor Fetenoord en AZ en dan in de halve finale een echte topclub. Fingers crossed

17 maart 2023 om 10:08

Aah gossie? Wil je een tissue tegen de tranen dat er een aantal zo praten?. Wen er maar aan want dat gebeurt bij elke team. Bij PSV toen ze ver kwamen in de CL, ook bij Ajax toen ze zowel Real en Juventus uitgeschakelde in de CL en ook bij Feyenoord. Dit ga je altijd hebben.

17 maart 2023 om 13:13

Nee hoor, geen tissue nodig. Ik vind dat Calimero-gedrag wel vermakelijk. Bewijst dat Feyenoord weer echt aanhaakt als serieuze concurrent.

Ik hoop dat Feyenoord Sporting loot en uitschakelt en AZ OGC Nice en hen uitschakelt. Dan staan we er echt fantastisch op met de coefficientenlijst richting de komende jaren en kunnen we langer die meerdere CL plekken behouden en zelfs richting P5 betekent in de nieuwe opzet volgens mij 4 CL ploegen (en dus heel veel geld)

het is leuk om van te voren allemaal te bedenken wie je wel of niet wil loten.
maar az en feyenoord zijn niet zo ver gekomen door alleen maar koekebakkers te verslaan, en dat zelfde geldt voor de eventuele tegenstanders.

dus ja op papier zijn er wat "zwakkere" broeders, maar op het veld zijn ze bijna allemaal redelijk in vorm (in ieder geval europees gezien).
denk dat het dan ook niet zoveel uit maakt voor een AZ of feyenoord met wie ze loten. het voordeel van een grote club nu is dat je ze eventueel later niet tegenkomt (als je ze al verslaat natuurlijk!)

Doe maar Sint Gillis, Leverkussen of Juventus

"wat inhoudt dat Feyenoord en AZ ook meteen te weten komen wie de mogelijke tegenstander is in de halve finales – die op donderdag 8 en 15 mei op de planning staan - en of de clubs eerst thuis of uit spelen."

@voetbalzone: 8 en 15 mei vallen op een maandag, die speeldata van de halve finales kloppen dus niet.

Is dit het jaar dat België punten aan het harken is via de derde competitie?

20 maart 2023 om 03:39

Brugge haalde de KO fase 1ste competitie en Union minstens kwartfinale 2de competitie...maar goed, de puntjes van Gent en Anderlecht helpen natuurlijk (weliswaar nog geen bonussen zoals de andere 2, pas vanaf de halve finales).

België presteert als 5de beste, 1 punt verwijderd van Spanje.

Anderlecht of Genk zou geweldig zijn voor AZ. Niet te ver weg, dus geen onnodige reisvermoeidheid en ik denk dat ze tegen beide de betere zullen zijn over 2 wedstrijden. AZ heeft echt een ontzettend gevaarlijk elftal dit jaar, met een Karlsson die langzaamaan weer in topvorm aan het komen is, een lastig te bespelen spits die goals maakt en een zeer dynamisch middenveld, waar elke tegenstander het lastig tegen zal krijgen.

17 maart 2023 om 11:29

@kalou2005

Je bedoelt Gent ;-). Tegen Anderlecht is AZ inderdaad licht favoriet denk ik, tegen Gent zullen ze moeten oppassen op de duivelse Gift Orban. Scoorde deze week 7 stuks in 2 wedstrijden, waaronder een hattrick op 4 minuten tijd.

17 maart 2023 om 13:08

Excuses, Gent inderdaad. Tegen beide zal AZ de favoriet zijn. Ze hebben écht een serieus goed elftal dit seizoen. Dat kan zomaar eens heel ver komen in deze competitie.

Genk zal zeer moeilijk worden , doen niet eens mee, Gent zal je bedoelen Maar daar gaat AZ echt niet zomaar van winnen zal eerder 50/50 zijn.

Oei pittige loting maar mooie wedstrijden voor feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren