Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vriends: ‘Hij is een zeldzaam goede passer, met heel bijzondere mogelijkheden’

Laatste update:

Bart Vriends heeft lovende woorden over voor Olivier Boscagli. De verdediger van Sparta Rotterdam was zondagavond te gast in Studio Voetbal en liet daar weten gecharmeerd te zijn van de opbouwende kwaliteiten van Boscagli.

“Boscagli is heel goed aan de bal”, gaf Vriends aan. “Je ziet een verschil met André Ramalho, want als Ramalho onder veel druk komt te staan, speelt hij wat sneller een lange bal of een geforceerde pass onder druk.”

Vriends laat weten graag naar een speler als Boscagli te kijken. “Het is een zeldzaam goede passer. Internationaal zie je misschien weinig jongens met zijn postuur in het centrum van de verdediging, maar hij heeft wel heel bijzondere mogelijkheden aan de bal.”

“Hij speelt heel veel vooruit, hij stelt uit, hij heeft veel lef”, aldus Vriends, die vindt dat zijn Franse collega bij PSV bijna als een middenvelder speelt. “Misschien is Nederland de enige competitie waarin je je dat kunt permitteren, zeker als je zo dominant speelt als PSV. Het is fijn om dan een speler te hebben die zo vooruit durft te spelen. Het was ook een knappe kopbal waarmee hij scoorde trouwens.”

Kenneth Perez deelde bij ESPN’s Dit was het Weekend ook al complimenten uit aan Boscagli. De Deense analyticus vindt dat de linksbenige centrumverdediger het uitstekend doet bij PSV, zo ook zondag tegen Feyenoord (1-2 winst). Boscagli liet zich in defensief opzicht bijvoorbeeld zien in de 51ste minuut door een lage voorzet van Quilindschy Hartman weg te tikken, waardoor Santiago Gimenez niet meer lekker bij de bal kon komen. De mandekker liet zich ook voorin gelden door de 0-2 binnen te koppen uit een hoekschop.

"Hij kwam als linksback en had het daar heel lastig", zei Perez. PSV kocht Boscagli in 2019 voor twee miljoen euro van OGC Nice. "Als centrale verdediger dachten we: is hij verdedigend wel goed genoeg?"

Volgens Perez wordt Boscagli geholpen door de aanwezigheid van hoofdtrainer Bosz. "Boscagli heeft nu een trainer die van het voetballende vermogen uitgaat. Daardoor stond Schouten, die ook heel erg goed speelde, achterin. Schouten speelde in plaats van André Ramalho, van wie gezegd wordt dat het een betere verdediger is. Maar ik vind Schouten verdedigend gewoon beter!"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Boscagli is een aardig ondergewaardeerde speler. Die man is in dit elftal van grote waarde. Mede inderdaad door z’n passing en drang naar voren. Heerlijke speler!

4 december 2023 om 08:54

Ik vond Boscagli gisteren de beste speler aan jullie kant. Ook voor zijn goal. Hij had Gimenez eigenlijk de hele wedstrijd in de tang. De goal van Gimenez kwam niet voor niets van buiten de 16 en was gewoon een fout van de keeper.

Voetballend goed, verdedigend zeer fel. Het is de nét iets mindere versie van Lisandro Martinez bij Ajax. Een ideale verdediger voor het niveau PSV. Hij kan Europees goed mee en is in de Eredivisie gewoon een topper.

4 december 2023 om 11:47

Hij was ook echt een groot gemis toen ie zo lang geblesseerd was. Vond ook dat ie heel erg ondergewaardeerd werd in Eindhoven. Maar daar is sinds de komst van Bosz echt veel veranderd. Ten goede natuurlijk.

4 december 2023 om 08:55

Hij word ook wel overschat hoor, hij is zo traag als een trekker.

4 december 2023 om 09:09

Ik wilde reageren dat dit bullshit is, maar een trekker mag gewoon 40 km/h.

4 december 2023 om 10:25

Als je 'm in z'n kracht speelt is het een waanzinnige speler. Sterker nog: de beste opbouwer van de Eredivisie op dit moment.

4 december 2023 om 11:35

Dat was Ronald Koeman ook. Positioning is key.

4 december 2023 om 12:02

Ik kom nogal eens in het psv stadion en ik geloof niet dat iemand hem daar overschat. Ik ben niet alle 30 duizend man nagegaan, maar hij wordt niet speciaal toe gezongen, we zijn meestal gewoon tevreden met hem, maar weten ook dat hij soms onder eenngrens door gaat. Op tv hebben de analisten het wel eens over hem en dan roemen ze zijn passing van achter uit, daar zit niks van overschatting in, maar gewoon te onderbouwen met feiten. Van iedereen die hem lof geeft is het overgrote deel er denk ik wel over eens dat hij voor psv in de eredivisie prima is, maar dat het geen geweldige topverdediger is. En als je wil doorgroeien (als psv dat überhaupt kan) dan denk ik niet dat Boscagli dar bij hoort. Anderzijds, ik denk dat het lastig is om voor psv een betaalbare verdediger te halen, die defensief sterker is en aan de bal vergelijkbaar is. Maar goed, ik ben geen scout.

Wie bedoel jij dan, die hem overschatten?

5 december 2023 om 10:39

@Yoda

Ik las dat hij in de top kan spelen, met zo een traagheid word die in finale wedstrijden gewoon dr’uit gesprint. Hij kan wel een goeie paas, schot en opbouwende kwaliteiten hebben maar als het om de knikkers gaat dan komt die gewoon snelheid te kort. Hij tegen Haaland is gegarandeerd, een verloren wedstrijd. Dan ben je geen topverdediger.

4 december 2023 om 09:13

Alle aandacht gaat voornamelijk naar de buitenspelers maar geen van die 3 is echt onmisbaar. Zodra Boscagli uit zou vallen op een ongunstig moment (denk aan bijvoorbeeld op 1 februari) heb je denk ik wel een gigantisch probleem. Samen met Hancko de beste CV van de Eredivisie.

4 december 2023 om 09:16

Helemaal met je eens. Is onmisbaar voor dit elftal imo. Obispo voetballend en verdedigend stuk zwakker. Boscagli werd vorig jaar ook enorm gemist.

4 december 2023 om 12:04

Daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben. Naast creativiteit op middenveld en aanval, kan psv ook nog eens terugvallen op zijn passing. Voor tegenstanders is het gewoon niet gemakkelijk om spelmakers bij psv vast te zetten. Zowel Veerman, Schouten als Boscagli zijn in staat om iemand 30 meter verderop in het veld te vinden. En ook Teze laat dat wel eens zien.

4 december 2023 om 09:27

Hou toch op joh die hele achterhoede is nog net zo slecht als 2-3 jaar geleden. Ook de voorhoede en middenveld is niet veel verschil met toen. Het grote verschil zit hem in de manier van spelen. Peter Bosz heeft daar gewoon iets neergezet. Die maakt uiteindelijk hét verschil.

4 december 2023 om 10:28

Lekker makkelijke reactie. Ramalho en Teze renderen dit seizoen beter, Dest (waar ik geen fan van ben) levert gewoon en Boscagli miste je bijna het gehele vorige seizoen. Stond je met Obispo wat te klooien (meneertje die 1 goede tackle afwisselde met dom balverlies waar direct een goal uit kwam). Middenveld is ook veel beter, zeker als ze nog Til weten weg te zetten op de bank en aanval zit het vooral in de breedte. Bakayoko is enorm gegroeid, leverde gisteren wederom een assist (bijna 2, als die omhaal van Luuk er wel in ging) en dan heb je spelers als Pepi nog achter de hand. Zeker, Bosz laat sommige spelers beter voetballen, met name een Teze, maar ook de aankopen zijn gerichter en beter dan de afgelopen jaren.

4 december 2023 om 11:51

Mrboity jij kijkt blijkbaar weinig wedstrijden van PSV. Aan Boscacli kon je altijd al zien dat het een geweldige verdediger was. Totaal anders dan een obispo en een Ramalho. De achterhoede is trouwens ook anders dan 2-3 jaar geleden dus je ontkracht ook nog eens je eigen punt. Maar ik begrijp je reactie hoor nu het zo lekker gaat met PSV. Het is heerlijk om die afgunst te zien. Het druipt er vanaf. PSV heeft dit jaar gewoon een heerlijke selectie en doet het bizar goed, Bosz weet het ook goed nog eens goed weg te zetten. Volgend jaar weer volop kansen voor de overige top van Nederland no worries. En wellicht komt er dit seizoen nog een spannend slot, who knows!

4 december 2023 om 12:07



De toevoeging van Dest en Schouten aan het defensieve stuk van het team scheelt ook wel.

Je hebt wel een punt, dat de defensie nog altijd niet top is. Maar Boscagli ipv Obispo, Mwene of Max er uit voor Dest en zelfs Sangare er uit voor Schouten hebben het positioneel en aan de bal behoorlijk verbeterd.

En ik was echt groot fan van Sangare, maar die was positioneel echt niet sterk, als je echt een beetje wilde dicht houden, dan was nog Guti nodig om er bij te zetten. En Guti/sangare, daar komen wel wat minder doelkansen vandaan dan Veerman/schouten. Ja, je levert spierballen in.

En het klopt wel dat Bosz echt uitgaat van eigen kracht. Hij wil echt de bal hebben met zijn team, en er zijn dus meerdere spelers die behoorlijk comfortabel aan de bal zijn. Teze, Dest, Boscagli, Veerman, Schouten, Baka en evt Lang, Lozano. Onder Schmidt en Van Nistelrooij werd dat ook geroepen, maar in de praktijk zag ik er weinig van. Ik denk ook omdat we te weinig spelers hadden die graag aan de bal waren en ook omdat er zichtbaar 2 deling ontstond in het team wanneer de tegenstander de bal had. Ene deel van het team liep achteruit de anderen vooruit. Onder Bosz is het duidelijker, in principe iedereen naar voren stappen, en anders allemaal even terug.

4 december 2023 om 12:34

@kevin: ik kijk al ruim 40+ jaren naar psv (al jaren de enige concurrent van mijn club) en dus kan ik ook ook over de huidige psv defensie (teze ramalho biscagli dest) gewoon zeggen dat dat écht middelmaat is). Weet zeker dat ze onder van bommel, schmidt, van nistelrooy en zelfs misschien onder dick advocaat laf luizen-countervoetbal zouden spelen en dat ze dan echt niet alles gewonnen zouden hebben. Juist dankzij de speelwijze van bosz komt deze matige verdediging niet onder druk dus blijft ook een matige verdediger als boscagli overeind

4 december 2023 om 19:42

In 40 jaar tijd is je zicht wel wazig geworden dan. Boscagli is alles behalve een matige verdediger. Gelukkig zijn vele analisten het daarmee eens. Speelde onder van Bommel (enkel eerste periode iets onwennig) en Schmidt ook ijzersterk. Leuk dat de speelwijze van Bosz goed bij PSV past, mij hoor je niet klagen hoor. Counter voetbal dit counter voetbal dat. Counter voetbal kan heerlijk zijn! 2018 vergeten?? Forza PSV!

Misschien wordt het tijd voor les bleus 😉

4 december 2023 om 09:15

Heeft hij even pech dat hij niet een aantal KM noordelijker geboren is haha. Bij de Belgen zou hij denk ik inmiddels basisspeler geweest zijn. Frankrijk zit echt bizar breed in de Cv's en naturaliseren tot Nederlander zou hem ook niet eens zo veel helpen

4 december 2023 om 09:22

Jammer dat hij niet voor Monaco als land uit kan komen. Is een van de weinige profvoetballers uit Monaco.

Een onmisbaar puzzelstukje voor dit PSV. Intelligent en een speler die alles voetballend wil oplossen. PSV moet zo snel mogelijk zijn contract verlengen want die loopt af in 2025. Dit zijn niet de jongens die voor tientallen miljoenen worden weg gekocht. Maar wel die spelers die vele jaren een steunpilaar voor je kunnen zijn. Buiten zijn voetballende kwaliteiten is het ook een hele sympathieke gast.

Die Bart Vriends mag wat mij betreft wel als vaste analist aan de slag na zijn voetbalcarriere, leuk om naar te luisteren.

Wat betreft Boscagli natuurlijk gelijk, hele ondergewaardeerde voetballer.

4 december 2023 om 09:08

Echt een verademing inderdaad tussen die groep populisten, vriendjes-van en 'headline' analisten. Wat een sympathieke en intelligente gozer is dit zeg. Na Bruggink de eerste waar ik het idee bij had dat hij echt vrijuit spreekt, met respect en zonder achterliggende belangen.

4 december 2023 om 09:20

De podcast die hij maakt met Maarten Fockert en Thomas Verhaar is ook een echte aanrader vooral als voetbalfan. Ze belichten dan bepaalde aspecten van het voetbal zoals wat is een cultheld laatste aflevering met Paul Vugts hoe voetbal en de onderwereld makkelijk met elkaar in aanraking komen. De corpotpodcast heerlijk dit verschilt met andere potcasten die alles analyseren.
Studio Socrates is dan ook aanrader over voetbal grootheden als Adriano enzo.

Boscagli is denk ik wel de voornaamste reden dat PSV zo goed presteert. Wat een baken van rust achterin. Voetballend echt uitstekend en enorm goed gevoel voor positioneren. Hoe je Ramalho al een half seizoen op een uitstekende verdediger kan laten lijken is echt een prestatie opzich. Samen met Schouten en Luuk denk ik wel echt de 3 die ze absoluut niet kunnen opvangen. Pepi is een goede doelpuntenmaker maar het spel gaat toch wel erg anders worden zo. Bizar hoe goed deze selectie staat dat ze werkelijk iedere andere positie prima kunnen opvangen, al blijf ik van Aanholt wel enorm zwak vinden.

Boscagli krijgt terecht alle lof voor zn voetballende kwaliteiten, maar ik vind hem voor het spel van PSV ook verdedigend enorm belangrijk. Is een enorm slimme voetballer met een geweldig overzicht, en verovert daardoor enorm veel ballen. Koppend ook ijzersterk. Hij is niet de snelste (na zn blessure heb ik t idee dat ie zelfs nog iets langzamer is geworden) en ook in het keiharde 1v1 verdedigen en met ballen van de zijkant moet hij nog verbeteren, maar als je zo ver van eigen goal verdedigt, is dat ook niet altijd een issue. Ben heel benieuwd hoe het gaat als hij bijvoorbeeld langere tijd met Bella Kotchap naast m speelt, wat echt een echte verdediger is die pijlsnel is en goed in de duels. Denk dat dat een geweldig duo kan vormen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren