Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voorstel tot verandering puntensysteem: ‘Nul punten bij 0-0-gelijkspel’

Laatste update:

Het is in de Bundesliga de laatste jaren niet de vraag of, maar wanneer Bayern München kampioen wordt. Het komt de spanning in de competitie niet ten goede en daardoor wordt er nagedacht over hervormingen. In zijn column bij TZ legt Felix Magath, ex-trainer van Bayern München, die opties naast elkaar.

/

Er gaan stemmen op om de Bundesliga te beslissen met play-offs na het einde van het reguliere seizoen. Zo wordt er een absolute finale gespeeld, zoals bij sporten als basketbal en ijshockey ook het geval is. “Maar een titel op basis van de ranglijst na 34 wedstrijden is wel eerlijker”, vindt Magath. “Bij een play-off om de landstitel spelen veel meer factoren mee: geblesseerde spelers, beslissingen van de scheidsrechter of simpelweg een slechte dag.”

Magath vindt het wel een goed idee om wat te veranderen aan de puntentelling, vooral om de amusementswaarde te verhogen. Een gelijkspel van 1-1, 2-2 of nog hoger levert gewoon een punt per ploeg op, maar een doelpuntloos gelijkspel (0-0) levert nul punten per ploeg op. Zo worden ploegen gedwongen de aanval te kiezen.

Om te kunnen concurreren met andere competities, zal de Bundesliga volgens Magath ook af moeten van de zogeheten ‘50+1-regel’. Die regel houdt in dat een club altijd 51 procent van de aandelen in eigen beheer moet houden: het is voor investeerders uit landen als Rusland of Qatar dus onmogelijk een club uit de Bundesliga over te nemen. Het zorgt er echter ook voor dat kleinere clubs niet kunnen groeien onder de vleugels van een steenrijke investeerder. “En alleen door die investeerders kan het gat tussen kleine clubs en rijke clubs verkleind worden. Misschien staat er dan een concurrent van Bayern München op.”

Nul punten bij een doelpuntloos gelijkspel: een goed idee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een gelijkspel met doelpunten moet 2 pnten. opleveren. Dat zou, in mijn ogen, ook het aanvallend voetbal promoten!

15 februari 2016 om 11:57

Dan staat het 0-0 in de 80e minuut en spreken de teams af dat ze nog even bij elkaar scoren zodat ze beide een punt extra krijgen

15 februari 2016 om 12:00

Tuurlijk niet, als de underdog dan op voorsprong komt dan parkeert die club de bus. Alleen maar minder aanvallend voetbal, je moet voor de winst spelen.

15 februari 2016 om 12:40

Lol dat doet een underdog team nu toch ook als het op voorsprong komt.

15 februari 2016 om 17:25

Dan gaan ze afspreken om elkaar in de 1e minuut te laten scoren

Ik snap hem best dat er 0 punten zouden moeten worden toegekend worden bij 0-0 eindstand, maar wat als nou een degradatiekandidaat het lukt 0-0 tegen Bayern te spelen? Aanvallend kunnen ze het bijvoorbeeld lang niet op brengen, dan is dat toch een hele prestatie? En als beide ploegen er alles aan doen om te winnen maar dat de ballen er niet in vliegen? Ik denk niet dat dit gaat werken

15 februari 2016 om 12:17

Daar dacht ik ook al over, zo wordt bijvoorbeeld een Darmstadt of Hoffenheim niet beloond met een gelijkspel tegen een Bayern,de waarde van een gelijkspel vervalt zo dus. Tevens hoeft een 0-0 niet perse te betekenen dat er niet aanvallend gespeeld wordt, het kan ook zo zijn dat de bal er niet in wilt, wat moet er dan in dat soort gevallen gebeuren?

15 februari 2016 om 12:23

Inderdaad het puntensysteem beinvloed niet altijd het vertoonde spel. Beter kunnen ze dan net als bij basketbal doen dat je de bal niet terug naar je eigen helft mag spelen en/of binnen een bepaalde tijd moet schieten. Zo hou je het tempo lekker hoog. Desnoods kort je dan de speeltijd in van 90 naar 60 min ofzo omdat het anders niet vol te houden is. Maar nu zitten we soms 80 min lang naar een zaadpartij te kijken. Daar word je ook niet vrolijk van.

15 februari 2016 om 12:26

Ja en daarbij, deze speel ronde in alle 5 de top competities is alleen Samdoria- Atlanta 0-0 geëindigd.

Gebeurt echt niet zo heel vaak dat t 0-0 wordt, idd alleen als een kleine ploeg tegen een top ploeg heel goed voetbalt maar de bal er ff niet ingaat.

de 50+1 regel is een fantastische regel die ervoor zorgt dat de club nooit zijn ware identiteit verliest!

15 februari 2016 om 12:33

En op den duur de concurrentie verliest met andere competities.
Bayern is een uitzondering, maar clubs als Dortmund / Schalke en zelfs Wolfsburg kunnen niet meer concurreren tegen een middenmoter uit Engeland.

Hoe triest het is, de Sjeiks en prinsen zijn steeds meer nodig voor bepaalde competities.

15 februari 2016 om 13:04

Dan hadden ze dat of moeten ze dat in Engeland ook invoeren. Omdat het voetbal in Engeland nu verziekt worden door die sjeiks die een speeltje hebben, betekent niet dat je ergens anders daarin mee moet gaan..

15 februari 2016 om 13:25

In Engeland wordt het niet zozeer verziekt door de sjeiks maar meer door de tv gelden.

15 februari 2016 om 13:47

Volgens mij valt dat hartstikke mee. Duitsland staat tegenwoordig hoger aangeschreven als competitie dan de Premier League hoor. Het enige wat al dat geld in Engeland voorlopig oplevert, is dat clubs belachelijk veel geld vragen aan Engelse clubs en dat Engelse clubs veel middelmatige spelers kunnen kopen. Ik zie het voorlopig ook zo blijjven.

15 februari 2016 om 14:08

Maar welke grote spelers zouden er nu naar Duitsland willen? Alleen de spelers die naar Bayern kunnen.
De andere clubs gaan ook bij middelmaat uitkomen, of goed scoutwerk.

Inderdaad moeten de Engelse clubs meer betalen, maar de financiele kracht is pas echt los sinds dit seizoen. Ik kijk met belangstelling uit naar de komende 3 jaar.

15 februari 2016 om 14:09

Simonsays

Ik zeg toch ook niet dat het een slechte regel is.
Het is wel achterhaald als je het mij vraagt. Andere competities hebben dit niet en nu nog invoeren is natuurlijk onmogelijk.

15 februari 2016 om 14:10

En inderdaad zoals Benzema08 aangeeft: de Sjeiks verzieken het in Engeland niet eens zozeer. Meer de sponsoren en vooral tv gelden.

15 februari 2016 om 18:55

Je aandelen kun je maar een keer verkopen voor een bepaald bedrag. Wat als het geld dan op is?
Eventueel geilt een sjeik zich eraan op dat hij kampioen wordt, maar als je pech hebt zijn ze heel calculerend en melken de supporters helemaal uit en investeren minimaal in de selectie. Zo wordt je keer op keer vierde maar kampioen worden is dan voor winstmaximalisering niet eens nodig.
Clubs kunnen ook zonder rijke eigenaar groeien: Kijk eens naar FSV Mainz of Darmstadt.

16 februari 2016 om 09:59

Nogmaals, ik ben niet direct voorstander van geldschieters. Maar toch worden zij steeds belangrijker.
Manz, Fsv, Darmstadt, mooie clubs, zonder meer! Maar wat bereiken zij tegenwoordig? Terwijl ze in de sterkste competitie ter werreld zitten, volgens velen.

Zelf zou ik kiezen om gelijkspelen helemaal op te heffen gewoon extra tijd en/of penalty's na 90 minuten toepassen.

15 februari 2016 om 12:05

Dat is helemaal belachelijk. Dan geef je het voordeel nog meer aan de topclub.

15 februari 2016 om 12:05

doe dat maar niet...dan is het nog veel aantrekkelijker voor kleine ploegen om de boel helemaal dicht te spijkeren, aangezien ze met strafschoppen altijd kans hebben.

Dan vind ik het idee van V Gaal voor toernooien nog leuker...geen strafschoppen, maar elke 5 minuten (na de 90e minuut), moeten beide teams een speler van t veld halen.
Dan worden de ruimtes steeds groter en als je met 7-7 staat wordt er vanzelf gescoord. Dan wordt de wedstrijd in ieder geval met voetbal beslist.

Denk ook niet dat dit zou werken... En de hele structuur van punten aanpassen omdat Bayern nou eenmaal een europese topclub is?
Bovendien 0-0 spelen of 6-0 verliezen zou dan alleen nog maar verschil maken voor het doelsaldo, en zouden team (bij wijze van) bij een 0-0 stand in de 85e minuut kunnen "afspreken" om beide te scoren voor 1 punt.

15 februari 2016 om 12:25

Het is ook onzin. Het enige wat de bundesliga kan redden is bayern zelf. Door niet bij de concurrenten te shoppen. Dat andere europese topclubs dat dan zouden doen. Is wat anders. Bayern laat hiermee tenminste zien dat zei ook een betere competitie willen. En niet bij de concurrent shoppen.

15 februari 2016 om 13:01

Klopt, belangrijkste aankopen van dit seizoen (costa, Vidal, Coman) komen ook niet van directe concurrenten vandaan. Soms wordt er ook wel overdreven met de stellen "bayern koopt alleen de concurrentie leeg". Gotze was toen misschien niet helemaal nodig, maar kan iemand het Bayern kwalijk nemen dat de Lewandowski transfervrij overnemen?

Play-offs zorgen voor spanning en spektakel , maar het gebeurt ook dikwijls dat er dan een 'onverdiende' kampioen komt. Zie je in België. Standard ijzersterk het hele seizoen en aan het einde van de play-offs staat Anderlecht met de beker. Idem met Brugge vorig seizoen. (niet dat ik Gent een onverdiende kampioen vind).

Het niveau van de competitie gaat wel omhoog vind ik. Na een zwaar seizoen speel je nog eens 10 topmatchen tegen de vijf beste ploegen onder hoge druk. Er zijn dus voor- en nadelen , maar iets moet de heerschappij van Bayern eens stoppen , 8 punten voorsprong op Dortmund al. Echt zonde van zo'n mooie en sterke competitie.

15 februari 2016 om 12:18

Kers op de taart zijn de play offs van de Jupiler league natuurlijk waarbij Oss kans maakte op promotie terwijl het 12e eindigde ..

15 februari 2016 om 12:23

Nou nou 8 punten voor op Dortmund... Stand Franse comp gezien? PSG 21 voor op de nummer 2. Nederlandse competitie PSV en Ajax 17 en 18 punten voor op nummer 3.

15 februari 2016 om 15:26

@esbjerg , ik moet toegeven dat ik niet veel weet van de Jupiler League en hoe alles daar precies in zijn werk gaat. Kan je me soms een artikel of site aanraden met meer informatie hierover ? Maar uit wat jij hier zegt merk ik dat het daar ook niet even eerlijk is.
In de Pro League kan de winnaar van Play-off 2 zich zelfs nog kwalificeren voor Europees voetbal , belachelijk als je het mij vraagt.

@bayku
Hier gaat ook specifiek over de Bundesliga en play-offs , dus vernoemde ik PSG niet ook al is het zeker waar wat je aangeeft.
Nog liever een titelstrijd tussen twee eeuwige rivalen zoals Ajax en PSV dan wat Bayern en dus ook PSG nu doen de laatste jaren.

Ik vind het een vorm van competitievervalsing. Dan zou ik verlenging of penalty's na elk gelijkspel eerlijker vinden. Wie dan de golden goal maakt pakt twee punten.

De 50 1 regel zou ik juist toejuichen. Die mag van mij overal ingevoerd worden. Maar wat mij het meest aanspreekt is een 7 4 regel. Zeven eigen jeugd spelers in je basisopstelling. Dan ben je minder afhankelijk van geld en investeren ploegen in de ontwikkeling van hun sport.

Misschien moeten we dan wel naar een landelijke opleiding en een soort NBA-draft systeem. Deze opties lijken mij veel beter dan zo'n competitievervalsingsregel. Als je meer dan 3-0 wint krijg je dan vier punten? Hoe komen ze er bij...

15 februari 2016 om 12:23

Zeven eigen jeugdspelers in je selectie kan ik accepteren, maar in je basisopstelling? Dat gaat wat te ver vind ik. Het systeem in Duitsland vind ik wel ok, 8 spelers die hun opleiding in eigen land hebben doorlopen, waarvan 4 uit je eigen jeugdopleiding. Zoiets was het volgens mij.

Slecht idee, ik heb vaak genoeg 0-0 wedstrijden gezien met een behoorlijk hoge amusementswaarde waarin de verdedigers en met name de keeper een wereldpot neerzetten. Ik vind dat verdedigers en keepers ten allertijde minstens 1 punt kunnen behalen voor hun team per wedstrijd als ze foutloos optreden.

Die 50+1 regel vind ik juist geweldig. Die zou overal moeten zijn. Buitenlandse investeerders zijn leuk en aardig als de miljoenen binnen stromen, als dat al het geval is uiteraard, maar wanneer de investeerder zijn interesse verliest zit de club in de problemen. Dan ben je verder van huis. Als er nu nog sprake zou zijn van een clubicoon die de club wil redden, oké, maar die buitenlandse investeerders moet je niet teveel macht geven in een club.

Zou het onzin vinden. Elke club moet zelf weten wat voor voetbal zij spelen. Als ze verdedigend spelen moeten zij dit wel kunnen kiezen. Zo leg je per se aanvallend voetbal op. Omdat de teams moeten scoren.

Waardeloos idee dit zeg... Voor lagere clubs is 0-0 goed resultaat tegen topclubs en dan 0 punten krijgen. En dan moeten ze opeens aanvallend voetbal gaan spelen omdat ze anders geen punten krijgen en aan de kont krijgen met 5-0

Ik vind het niet zo'n gekke gedachte eigenlijk. Het zal nog wel wat beter uitgedacht moeten worden.

Die 0-0 regel is natuurlijk belachelijk. Kleine clubs moeten dan altijd scoren tegen de grote clubs. Die geven daardoor meer ruimte weg, waardoor het dus juist makkelijker wordt voor de topclub.

En play- offs zijn helemaal oneerlijk. Dan gaat het om de vorm van de dag. Daarbij spelen Ajax en PSV ong. 15 wedstrijden voor niks. Ze zijn dan immers toch al zeker van die play offs.

Buitenspel afschaffen. Dan krijg je meer ruimte op het veld, meer acties voor de goals. En veel minder controle.

Als het aan mij lag zou ik het gelijkspel resultaat compleet afschaffen. Als een wedstrijd gelijk eindigt, gewoon doorspelen met periodes van 10 minuten met een golden goal. Ik snap sowieso niet waarom die is afgeschaft.

Ze moeten wat doen aan die salarissen en transfersommen. Net als in de NBA kunnen ze met een salarycap komen zodat clubs niet 10 grootverdieners hebben. Nu lees je bijvoorbeeld dat Barca Özil wil halen, terwijl ze al Msn, Iniesta, Arda, Rakitic en weet ik veel wie nog meer hebben. In de NBA worden sommige deals geblokkeerd door de bond, omdat teams anders te sterk worden. Al weet ik niet of dat in strijd is met de Europese wetgeving op het gebied van vrij verkeer van werknemers. Zou best kunnen.

15 februari 2016 om 13:33

Je hebt gelijk wat betreft de salarissen en dergelijke. Momenteel is het in strijd met de Europese wetgeving. Echter zou de UEFA en de EU moeten samenkomen om voor de voetbalclubs een speciaal statuut toe te kennen. Dat zou het allemaal wat gemakkelijker maken.

Slecht idee playoffs om kampioen te bepalen zoals in Australië Is echt dramatisch!!! Zo kan je 1ste staan met bijvoorbeeld 15 punten voorsprong, maar omdat je dan toevallig 1 keer verliest ben je geen kampioen! Ben het ook niet helemaal eens met de 0 punten bij 0-0, voor veel kleine ploegen Is het al een hele klus om een grote ploeg af te houden van het scoren laat staan dat ze zelf scoren en dan levert alle inspanning, helemaal niets op! Het is dan voor een kleine ploegje al super knap dat ze de 0 weten te houden en dan gewoon 0 punten... Nee vind ik niets

Geen gelijke spelen meer. Wie het eerst 5 goals maakt wint de wedstrijd.

Er valt natuurlijk een heleboel voor deze nieuwe regel te zeggen, maar ik ben het met de meeste eens.
Een playoff om het kampioenschap kan een vertekend beeld geven. Zo verloor PSV van FC Utrecht in de beker maar won het een paar dagen later in de competitie.
Een 0-0 voor een degradatiekandidaat uit bij bayern zal juist wel als een overwinning voelen.
Als het een playoff zou zijn geweest om het kampioenschap zou PSV bijvoorbeeld geen kampioen geworden zijn, terwijl ze wel bovenaan staan.

Ik voel meer voor de Amerikaanse manier van nieuwe spelers verhandelen zoals dat in ijshockey of basketbal gebeurt. Je mag spelers ruilen of contacteren en degene die als laatste is geëindigd mag als eerste kiezen.
De huidige transfermarkt is zo ontzettend verziekt met al die enorme bedragen dat de clubs uit Nederland daar simpelweg niet meer tegenop kunnen boksen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren