Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Eredivisie-aanvaller Youri Petrov op 48-jarige leeftijd overleden

Laatste update:

Youri Petrov is zaterdag op slechts 48-jarige leeftijd komen te overlijden in een hospice in Tilburg, zo meldt zijn voormalige club RKC Waalwijk. De oud-aanvaller had al langer last van gezondheidsproblemen. Sinds zijn spelerscarrière kampte de Rus onder meer met een alcoholverslaving.

De oud-voetballer uit Rusland, die in de jaren negentig furore maakte bij onder andere FC Twente, ADO Den Haag en FC Volendam, begon zijn carrière in de Eredivisie bij RKC Waalwijk. Na een mislukte proefperiode bij Ajax, kwam Petrov uiteindelijk na een tip van Louis van Gaal in Waalwijk terecht. Na een succesvol eerste seizoen bij de Waalwijkers werd de aanvaller voor een recordbedrag weggeplukt door Twente.

Petrov kon de hoge verwachtingen bij de club uit Enschede echter niet waarmaken. De aanvaller uit Rusland had moeite met de discipline buiten het veld en was betrokken bij meerdere aanvaringen met de politie. Dat leverde hem ook een schorsing bij de club zelf op. Na de schorsing ging Petrov wederom de fout in, waardoor het bestuur van Twente niet anders kon dan de aanvaller ontslaan.

Na het mislukte avontuur bij de Tukkers besloot Petrov terug te keren bij RKC. Voor de club uit Waalwijk speelde hij in totaal 96 wedstrijden, waarin hij zeventien keer wist te scoren. Verder speelde de Russische aanvaller een seizoen voor ADO en een seizoen voor Volendam, waarna hij zijn carrière eindigde bij ASWH. Tot ver na zijn spelerscarrière heeft Petrov te maken gehad met een alcoholverslaving, wat bijdroeg aan het drastisch verslechteren van zijn gezondheid. Petrov is 48 jaar geworden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

48 jaar is wel heel erg jong. Herinner me hem alleen van RKC (daar dacht ik direct aan). Alcohol is een vervelende verslaving.

1 mei 2023 om 16:30

Volgens mij had hij bij FC Twente ook nog een redelijk goede periode. Was zeker een prima voetballer

1 mei 2023 om 18:55

Ik schrok ook van het bericht. 48 jaar is natuurlijk veel te jong, ondanks je problemen ...

Ofwel Vodka Petrov bij ons. Het was toch wel een cultfiguur op de Nederlandse velden die het helaas niet wist te maken. Veel te jong natuurlijk, r.i.p.

Ik moet eerlijk toegegeven, ondanks dat ik uit '88 kom, hem nooit heb zien voetballen, maar persoonlijk hem herinner als de een van de spelers wiens Panini-plaatje ik telkens maar niet kon krijgen.
En heel sneu dat iemand op deze leeftijd al komt te overlijden, vooral de manier waarop. Heel treurig dat hij het niet op de rit kreeg.

1 mei 2023 om 19:25

Panini niet voor mij, maar sierde wel op een Croky Topshot.

1 mei 2023 om 21:00

Mooie tijd was dat! :D

1 mei 2023 om 21:26

Jaaaa! Chips vragen aan je moeder om de voetbal plaatjes. Mooie jeugdherinnering. Rip Petrov. Veel te jong

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren