Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Voormalig Dortmund-talent Zagadou vindt na maanden eindelijk nieuwe club

Laatste update:

Dan-Axel Zagadou speelt de komende vier seizoenen voor VfB Stuttgart, zo meldt de Duitse club maandag via de officiële kanalen. De 23-jarige Fransman liep deze zomer uit zijn contract bij Borussia Dortmund, waar de centrale verdediger jarenlang bekend stond als een toptalent. Bij Stuttgart gaat de linkspoot spelen met rugnummer 23.

Zagadou debuteerde in 2017 bij Dortmund, dat destijds onder leiding stond van Peter Bosz. Het jeugdproduct van Paris Saint-Germain speelde sindsdien 92 wedstrijden voor BVB, waarin hij vier keer trefzeker was en twee assists afleverde. Met de Duitse topclub won Zagadou zowel de Duitse beker als de Super Cup. Na zijn doorbraak bij Dortmund werd hij gelinkt aan topclubs als Arsenal en Manchester United, maar tot een transfer kwam het nooit.

Technisch directeur Sven Mislintat is erg tevreden met zijn nieuwste aanwinst. “Daxo heeft alle kwaliteiten die een centrale verdediger nodig heeft om top te zijn. Hij is atletisch sterk, kan goed passen en heeft de afgelopen jaren waardevolle ervaring opgedaan op zowel nationaal als internationaal niveau. Hij kent de Bundesliga en zal daarom weinig tijd nodig hebben om bij ons te integreren. We zijn erg bij dat Daxo voor ons gekozen heeft en heten hem van harte welkom bij VfB.”

Zagadou reageert via de clubwebsite op zijn nieuwe dienstverband bij Stuttgart. “Ik ben zeer gelukkig om hier te zijn. Daarvoor wil ik iedereen die verantwoordelijk is bij VfB bedanken voor het vertrouwen. Ik kijk er naar uit om snel met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan.” Stuttgart won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en staat momenteel op de zestiende plaats in de Bundesliga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow had dit serieus niet verwacht 3 jaar geleden dat Zagadou in 2022 voor Stuttgart zal spelen. Was destijds bij Dortmund echt de next big thing, en verwachtte zelf dat hij voor een topclub als Liverpool of City zal spelen. Misschien weten de Dortmund fans hier meer van deze jongen? Had ook wel een mooie aanvulling geweest zijn bij Ajax deze Zagadou, wij kunnen spelers weer omhoog brengen, maar helaas koos Zagadou voor Stuttgart.
Btw ook echt mooi van Dortmund dat ze jongens als Zagadou en Witsel een mooie afscheid geven, zijn niet echt spelers die jarenlang voor een gewaardeerde kracht waren voor Dortmund.

19 september 2022 om 20:17

Inderdaad bewezen topspelers uit de Eredivisie maar wat dacht je van talenten die niet goed genoeg waren voor hun club, zoals Onana. Of talenten halen uit Zuid-Amerika en beter maken zie Antony en Martinez. Maar verder wil ik niet dieper op in gaan over Ajax op deze Zagadou artikel

19 september 2022 om 20:39

Barca wilde Onana anders dolgraag houden. Ze waren er dan ook niet blij mee dat hij naar Ajax ging.

Wat ik vreemd vind is dat zo'n jongen dan medio september bij Stuttgard op duikt. Je zou toch denken dat een betere club de gok ook wel zou willen nemen.

19 september 2022 om 21:33

Stuttgart blijft wel een mooie club met veel aanhang. Laatste jaren helaas wel weggezakt net als Werder Bremen

19 september 2022 om 20:13

Hij is helaas om de zoveel wedstrijden weer geblesseerd en dat voor langere tijd. Daarnaast steeds dezelfde fouten maken, keer op keer. Helaas niks geworden.

19 september 2022 om 20:18

Ja inderdaad jammer, is maar 23 jaar jong dus wie weet. Maar ik vind nog steeds Stuttgart te laag ofzo. Hij kon toch wel iets hoger mikken? Zoals Union Berlin, of Newcalste. En hij heeft best wel laat getekent voor Stuttgart waren en dan geen andere clubs die in hem geïnteresseerd waren.

19 september 2022 om 23:32

Stuttgart of Union is toch een no-brainer wat mij betreft? Union doet het leuk hoor maar Stuttgart is echt 1000 keer groter. Stadion, fanbase, historie alles. Ze komen wel weer terug. Net als Schalke, HSV en Werder

19 september 2022 om 22:05

Veel geblesseerd

werd zijn contract niet verlengt?

19 september 2022 om 20:10

Blijkbaar wel anders was hij niet transfervrij vertrokken.

19 september 2022 om 20:36

Hij had ook zelf kunnen kiezen om contract niet te verlengen

20 september 2022 om 14:05

Dan wordt dus alsnog zijn contract niet verlengd.

PSV had dit gokje ook wel kunnen wagen.

19 september 2022 om 20:41

Past inderdaad perfect bij onze ziekenboeg.

19 september 2022 om 20:48

Ze hebben beetje hun hoop gevestigd op de ontwikkeling van Obispo en op de terugkeer van Boscagli. Er ontreekt een leider achterin. Ramalho heeft niet echt de verwachting kunnen waarmaken als leider van de verdediging, ook al was hij de leider achterin bij Salzburg. Zagadou heeft niet echt de capaciteiten. Denayer is echter nog transfervrij en lijkt ook nog geen club te hebben gevonden. Was captain bij Lyon voordat Bosz kwam. Bosz zag niet helemaal in hem, maar het is geen onaardige verdediger. Hij heeft in ieder geval meer ervaring dan Boscagli, Obispo, Branthwaite en Teze. Baal ervan dat Max niet echt in vorm is, want die speelt echt niet goed. Na covid mist die echt scherpte, terwijl die nog met het Duitse elftal mee kon het seizoen daarvoor.

Was dat niet wat voor

19 september 2022 om 20:46

Of achter?

20 september 2022 om 03:59

Voor PSV! Achja weer een gemiste kans. Dan had je Arias en Zagadou achterin kunnen hebben. Scheelt toch weer een hoop goals tegen.

Mooie club voor Zagadou. Even een stapje terug om er vervolgens weer 1 omhoog te maken. Ben benieuwd. Hij heeft iniedergeval een prachtige club uitgekozen, paar jaar voetballen voor Stuttgart is geen schande, mooi stadion en de Canstatter kurve is goed!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren