Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig doelpuntenmachine van Bali United keert mogelijk terug in Nederland

Laatste update:

Sylvano Comvalius is aankomend seizoen mogelijk voor het eerst als prof actief op de Nederlandse velden, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Zephnad Wattimury van Inspire Football Consultancy tegenover Voetbalzone. De dertigjarige spits traint vanaf woensdag mee met FC Volendam, dat hem mogelijk op huurbasis overneemt van het Thaise Suphanburi FC. Comvalius kende afgelopen seizoen bij Bali United een droomjaar, waarin hij goed was voor 37 doelpunten en 11 assists in 34 wedstrijden. Dit leverde hem uiteindelijk een mooie transfer naar Thailand op, maar daar kan hij nauwelijks op speeltijd rekenen.

Suphanburi nam Comvalius een halfjaar geleden over van Bali United en de spits kon in het begin van het seizoen nog op een basisplaats rekenen in Thailand. Nadat trainer Adebayo Gbadebo het veld moest ruimen voor Pairoj Borwonwatanadilok maakte de spits niet langer deel uit van de selectie van Suphanburi. Het contract van Comvalius in Thailand loopt nog tot het einde van 2019, maar de club heeft besloten mee te werken aan een tijdelijk vertrek.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Omdat Comvalius zich altijd professioneel heeft opgesteld, is Suphanburi bereid om een deel van het salaris voor zijn rekening te nemen. Daardoor is het voor Comvalius interessant is om zich eens in Nederland te oriënteren. Vanaf woensdag zal de geboren Amsterdammer meetrainen met de selectie van FC Volendam, die onder leiding staat van Misha Salden. Het zou voor Comvalius zijn eerste dienstverband in Nederland betekenen sinds hij tien jaar geleden vertrok naar Hamrun Spartans op Malta.

Via Birkirkara (Malta), Stirling Albion (Schotland), Al-Salmiya (Koeweit), FK Atyrau (Kazachstan), Shijiazhuang Ever Bright (China), Eintracht Trier, Dynamo Dresden, Hessen Kassel (allen Duitsland) en PFK Stal (Oekraine) kwam hij begin 2017 bij Bali United terecht. Op het Indonesische eiland kende Comvalius een buitengewoon seizoen, met 37 doelpunten en 11 assists. Verschillende clubs uit onder meer Maleisië en Thailand meldden zich vervolgens voor de spits, die dus koos voor een dienstverband bij Suphanburi.

Goldvalius is nog altijd onwaarschijnlijk populair op Bali. “Mensen zeiden dat ze de hele avond hebben gehuild toen ik bekendmaakte dat ik zou gaan vertrekken. Ik ben daar uitgegroeid tot een idool van de mensen en ik ben er zelf een beetje van geschrokken hoe dat is gaan leven. Des te moeilijker was het om te vertrekken”, gaf hij in een eerder stadium te kennen in gesprek met Voetbalzone.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijp ik het dan goed dat je in Thailand beter betaald wordt dan in Nederland? Of in elk geval Volendam?

7 augustus 2018 om 17:30

Ik weet de salarissen niet in thailand. Maar in indonesie kan je aardig wat verdienen bij de traditionele topclubs. Persija bv keert een jaarsalaris van paar ton oplopend tot een half miljoentje. Persib gaat nog iets extremer.

7 augustus 2018 om 18:22

Zijn geschatte inkomen is 325.000 per jaar.. dus verdien je daar net zo veel als bij clubs als Feyenoord, AZ, Vitesse.

7 augustus 2018 om 18:40

Als het goed is verdiend de best betaalde speler in Thailand rond de 10 tot 12k per maand en dat is een Braziliaan, verder is 325k wel veel meer waard Thailand dan hier, als je kijkt qua belasting. Ook het eten en alles bij elkaar opgeteld is Thailand een heel goedkoop land om in te wonen.

7 augustus 2018 om 20:14

Als je in Thailand die kan rekenen op speeltijd heb je hopelijk ook niks te zoeken in de Top van de Tweede divisie in NL. Hoop ik...

8 augustus 2018 om 07:08

Ik denk dat je bij de topclubs in NL meer betaalt krijgt. Alleen Roda betaalde Schahin vorig seizoen al 500.000 euro per jaar.

8 augustus 2018 om 07:31

Ja zeker. Hij had vorig jaar nog een interview. Daarin maakte hij de opmerking, dat hij niet begrijpt waarom zoveel spelers in de jupiler league blijven voetballen voor een heel laag salaris, terwijl hij daar leeft als een koning en ook nog het weer en eten mee heeft

Vond t jammer dat persija deze man niet heeft opgepikt. Hadden we goed kunnen gebruiken ipv die kroaat simic.

8 augustus 2018 om 04:51

Voetbal is enorm populair hier, veel mensen weten ook veel van de Nederlandse clubs en weten veel spelers bij naam te noemen. Collega van me is zelfs naar Johan Cruijf vernoemd door zijn vader. Ook zie je hier veel futsal. Zelf kijk ik niet naar de Indonesische competitie, maar zelf de eredivisie wordt hier gewoon live uitgezonden.

7 augustus 2018 om 18:42

Vind het wel raar dat hij niet terugkeert bij Bali aangezien hij daar als held werd gezien? waarom Volendam kiezen als je in het prachtige Bali kan wonen en ontzettend geliefd bent.

Zelden een artikel gezien dat zoveel bijzondere namen bevat.

Allemachtig wat een carriere. Via zo'n route in Nederland terecht komen, en waarschijnlijk inmiddels bijna financieel onafhankelijk, dan ben je toch echt wel een doorzetter. Niets dan respect hiervoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren