Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Afrikaans voetballer van het jaar kondigt einde loopbaan aan

Laatste update:

Frédéric Kanouté is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De aanvaller beschikt over een aflopend contract bij het Chinese Beijing Goan en heeft bij Radio Sevilla laten weten dat hij deze verbintenis niet zal gaan verlengen. Kanouté zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan.

/

De 36-jarige goaltjesdief werd geboren in Frankrijk en begon zijn loopbaan bij Olympique Lyon, voordat hij via West Ham United en Tottenham Hotspur bij Sevilla belandde. Bij die club kende hij zijn grootste successen: Kanouté won met de Spanjaarden twee keer de UEFA Cup en werd de meest scorende buitenlander uit de geschiedenis van de club.

Dankzij zijn goede spel bij Sevilla werd Kanouté in 2007 gekozen tot Afrikaans voetballer van het jaar en daarmee werd hij de eerste speler die de prijs won die niet in Afrika werd geboren. Kanouté speelde echter zijn interlands voor Mali en staat op 39 caps. De spits ging in 2012 naar Beijing Goan en daar zal hij zijn loopbaan dus gaan afsluiten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 november 2013 om 21:16

Dat het jou niet boeit betekent niet dat het niemand boeit.

21 november 2013 om 21:18

Mooie voetballer. Denk dat hij wel beter kon krijgen dan Sevilla

21 november 2013 om 22:56

Denk het ook, maar vergis je niet!!
Sevilla was in die tijd echt goed, net als Atletico Madrid nu.
Ze hadden als ik het me niet vergis Copa del rey, Uefa cup, Suppercoppa en Supercup toen gewonnen (2007). Met Dani alves, Adriano, Luis Fabiano, Poulsen en Kanout'e natuurlijk!!

21 november 2013 om 23:09

Heeft ook o.a voor Olympique Lyon en Tottenham gespeeld.

22 november 2013 om 09:42

Daar was hij nooit zo goed als bij Sevilla.

21 november 2013 om 23:28

Ongelofelijk dat jochies zoals jij zo respectloos zijn richting voetballegendes. Dit getuigt er ook van hoe weinig je om voetbal geeft, aangezien je alles dat niet met aan je naam te zien Real Madrid te maken heeft loopt af te zeiken.

On: Kanouté was echt een geweldenaar. Hij heeft een mooie loopbaan gehad, met name zijn tijd bij Sevilla was zeer succesvol. Ik gun hem het beste in zijn verdere leven!

Geweldige speler in zijn Sevilia tijd. Was toch echt een grootheid daar. Jammer dat hij er mee uitscheidt ook al hoor je de laatste jaren niets meer van hem

Voetbalzone heeft me te pakken, dacht ineens aan Drogba, maar die is nog te jong.

21 november 2013 om 21:31

Staat ook een Chinese vlag naast he!

21 november 2013 om 22:46

Niet iedereen kijkt naar die vlaggen!

22 november 2013 om 00:00

Drogba heeft even in China gespeeld,... .

21 november 2013 om 21:32

Drogba is 35 jaar , en waarom zat je aan Drogba te denken zo ver ik weet is dat de Chinese vlag en Drogba speelt bij Galatasary

21 november 2013 om 22:47

Ik zag speler van het jaar, afrika en ik dacht meteen aan Drogba hij is de 30 ruim gepasseert, maar voor zijn doen is het veel te vroeg.

21 november 2013 om 22:18

Als het drogba was stond het wel op de voorpagina

Oeff deze man. Dacht dat hij al gestopt was.

Ik had echt alleen maar goede woorden voor hem in zijn prime. Was toch wel de man bij Sevilla toendertijd, met Alves, Keita en Adriano.
Was een geweldige spits.

21 november 2013 om 22:59

Luis Fabiano en Poulsen deden het ook niet verkeerd destijds en natuurlijk ex-Valenciaan Navarro als een rots in de verdediging!

Wat heb ik van hem genoten bij Sevilla toen ze de Uefa Cup wonnen.
Geweldige speler met een prima carriere achter de rug.

Jammer dat deze geweldige speler stopt. Hij samen met Luis Fabiano maakten velen verdedigers bang Geweldig koppel waren hun 2

21 november 2013 om 21:25

Dat was me een duo zeg... Zeer gevreesd en ook zeer compleet samen.

21 november 2013 om 21:27

Dat zeker, Luis Fabiano was snel behendig, Kanoute was sterk en kop duels waren no problemo. perfect samen met als beloning de Uefa Cup

22 november 2013 om 00:55

Ze doen gewoon Koller en Radzinski na bij Anderlecht. Echt een paar na-apers. Nou ja, laten we maar zeggen de zwarte versies van Koller en Radzinski

Was een geweldige voetballer voor Sevilla en ik denk dat hij nog wel hoger had gekund. Waarschijnlijk de beste Malinees aller tijden.

21 november 2013 om 21:33

Keita is ook wel aardig.

22 november 2013 om 00:13

Salif keita eordt door de malinezen gezien als de beste aller tijden. Gevolgd door seydou keita. Kanoute komt op een derde plaats.

On toppic:
Kanoute een geweldige voetballer en een nog geweldigere persoon. Hij betekent ontzettend veel voor mali. Hij heeft echt veel geld gestoken in hulp en dergelijke. Hij gaf wel een extra dimensie aan de africa cup toentertijds.

Beest van een aanvaller. Perfect eindpunt voor een geweldig team dat Sevilla toen had: Fabiano, Alves, Adriano, Palop.
Dacht eerlijk gezegd dat hij al gestopt was, maar ja, cashen in China, dat verdiende hij dan wel.

Fabiano en Kanoute was een mooi duo ik kocht altijd Kanoute bij Ac Milan met fm.

Weet iemand hoe hij het in China heeft gedaan.

Leuke voetballer was dat bij Sevilla, in de tijd van Dani Alves, Palop, Luis Fabiano, Puerta, Adriano, Jesus Navas etc. Hij was toch de evenknie van Luis Fabiano op zijn hoogtepunt.

Altijd een zeer goeie spits gevonden die toch wel wat beter zou hebben gekund dan Sevilla. Nog veel geluk toegewenst en geniet van je pensioen Frederic!

Ben ik de enige die denkt dat 39interlands best weinig is voor zo een voetballer?

22 november 2013 om 07:02

Vooral als je bedenkt dat hij uitkwam voor een land als Mali...
Weinig concurrentie op zijn positie.

Misschien zijn ze weinig gekwalificeerd geweest voor de Afrika Cup, dat scheelt toch wel een aantal interlands per jaar, maar dan nog: oefenwedstrijden, kwalificatiewedstrijden Afrika Cup, kwalificatiewedstrijden Wk...

22 november 2013 om 09:51

Dit viel mij inderdaad ook al op, maar op wikipedia staat dat hij tussen 2004 en 2010 interlands voor Mali heeft gespeeld. Dat betekend dus dat hij pas op zijn 27ste zijn eerste interland speelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren