Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgende domper in Europa voor Feyenoord na uitschakeling in Champions League

Laatste update:

De UEFA heeft Feyenoord een boete opgelegd voor misstanden tijdens het thuisduel met Atlético Madrid (1-3) van 28 november, zo meldt de Europese voetbalbond. Tijdens de wedstrijd in de groepsfase van de Champions League werd er door Rotterdamse supporters vuurwerk afgestoken en waren er trappen geblokkeerd op de tribune, waarvoor Feyenoord nu gestraft wordt.

Het blokkeren van 'openbare doorgangen' op de tribune tijdens het duel levert de regerend landskampioen een boete van 26.000 euro op. Het afgestoken vuurwerk kost Feyenoord 6.000 euro.

Het is allesbehalve de eerste keer dit seizoen dat de Stadionclub wordt gestraft door de UEFA. In totaal deelde de voetbalbond al 112.250 euro aan boetes uit aan Feyenoord gedurende de huidige voetbaljaargang.

Ook in de seizoenen daarvoor was het veelvuldig raak voor de de huidige nummer twee van de Eredivisie. Bij elkaar opgeteld was Feyenoord in de seizoenen 2021/22 en 2022/23 ruim acht ton kwijt aan boetes van de UEFA.

Het duel met Atlético eindigde voor Feyenoord in mineur. Ondanks een sterk optreden tegen de Spaanse topclub werd er met 1-3 verloren, wat voor de ploeg van Arne Slot uitschakeling betekende in het miljardenbal.

Wel verzekerde Feyenoord zich van de derde plaats in Groep E van de Champions League. Die plek geeft recht op deelname aan de tussenronde van de Europa League na de winterstop.

Daar kan Feyenoord één van de volgende acht teams treffen: SC Freiburg, Toulouse, Olympique Marseille, Stade Rennes, Sparta Praag, AS Roma, Sporting Portugal of Qarabag FK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Guttegut, wat een misstanden weer. Het is algemeen bekend dat het boetesysteem een leuke inkomstenbron voor de UEFA en bijna elke club er meerdere keren mee te maken heeft. Niet echt nodig om daar weer een heel artikel aan te wijden.

16 december 2023 om 08:39

Ze zijn gewoon hardleers, volgens mij heeft Feyenoord elke thuis wedstrijd onderhand wel boetes voor blokkeren van de trappen en dat soort gedoe, het is niet veel geld maar wel zonde

16 december 2023 om 08:47

Gaat dat op ten duur ook niet gewoon een eigen leven leiden? Dat de waarnemers bij het minste of geringste wat er maar naar neigt gewoon de bekeuring uitschrijven? Heeft het soms wel iets van weg.

16 december 2023 om 08:52

Ze zullen vast niet zomaar iets uit hun duim zuigen en dan een boete geven, met alle camera's tegenwoordig is alles prima te zien wat er gebeurd op de tribunes, zo ook gasten die eruit gepikt worden met spullen op het veld gooien

16 december 2023 om 08:57

Iets uit je duim zuigen of een situatie zwaarder beoordelen doordat club X nou eenmaal was slechter bekend staat, zijn wel twee verschillende dingen natuurlijk.

Dan kun je het hebben over recidivi. En dat zal vast. Maar dat ze Feyenoord inmiddels zwaarder beoordelen geloof ik wel in. Daar zullen ze gewoon sneller een bekeuring trekken dan bij bijvoorbeeld AZ, voor hetzelfde begrijp. En daar ben ik niet zo van. Je moet alle situaties gewoon los beoordelen. Zonder van te voren zoiets al bevooroordeeld te beoordelen.

16 december 2023 om 09:36

Je laatste alinea is puur speculatie. Daar ben ik niet zo van. Iets is een overtreding of niet, ik ga ervan uit dat de Uefa niet beboet zonder bewijs. En anders zou Feijenoord bewijs kunnen aandragen mocht het niet terecht zijn

16 december 2023 om 11:14

Ik zeg er toch ook bij dat ik daarin geloof? Dat is een onderbuikgevoel. Klopt. En volledig speculatief. Ik zei ook nergens dat het feitelijk zo is.

16 december 2023 om 12:55

Ik ben het met je eens, maar zo werkt het in het leven. Indien je elke dag 80 gaat rijden in een stuk waar je 50 mag, kom je op een gegeven moment ook niet meer weg met een waarschuwing.

16 december 2023 om 13:29

Nier veel geld?1 miljoen in nog geen 3 seizoenen weggooien terwijl iedereen een vaste zit/staplaats heeft.Of verkoopt Feyenoord ook trapplaatsen, zo nee....leidt je stewards beter op.

16 december 2023 om 09:04

Lijkt me juist heel goed dat ze hier een artikel aan wijden. Het is kansloos dat vuurwerk en al helemaal de vluchtroutes blokkeren, je kan ook lekker voor je stoeltje staan. Het zou clubs sieren als ze echt eens hun best doen om er wat tegen te doen. In 5 minuten is iemand die een beker gooit opgespoord, laten we dit nu ook eens doen met vuurwerk en ze 10 jaar bannen!

16 december 2023 om 10:02

Een leuke inkomstenbron, geloof je het zelf? Die geven 100’en miljoenen per seizoen aan alle clubs die Europees spelen en jij denkt dat een x aantal keer een boete van een paar 10-duizend euro een relevante inkomstenbron is voor hen.

16 december 2023 om 10:42

Vraag me ook echt oprecht af over welk vuurwerk ze het hebben. Dat vuurwerk bij aanvang was door de club georganiseerd. Of zou het echr gaan om her en der een verdwaald fakkeltje? Als je daarvoor toch een boete krijgt, kan je het beter echt goed doen lijkt me.

Wat is dat toch met dat blokkeren van die trappen bij Feyenoord ? Gaan er dan supporters ipv op hun stoel op de trap zitten ofzo? Dat is voor stewards toch heel makkelijk op te lossen of zie ik dat verkeerd?

16 december 2023 om 08:56

Ga jij maar als 55 jarige steward tegen een doorgesnoven groepje zeggen dat ze van die trappen weg moeten

16 december 2023 om 09:24

Dat is toch letterlijk zijn werk? Ik snap dat bepaalde zaken lastig te handhaven zijn, maar mensen die op een trap zitten/staan zou je, wellicht met enkele stewards, toch wel moeten kunnen vragen om op hun plek te gaan zitten omdat het anders boetes kost?😅

16 december 2023 om 10:20

In Duckstad zou dat kunnen, in voetbalstadia zou ik het afraden.

Je bent echt compleet wereldvreemd als je doodleuk op een forum tikt dat een 50-jarige steward een groepje opgefokte twintigers naar hun plek moet wijzen. Die gasten pikken dat soort ‘disrespect’ niet en eigenen zichzelf meteen een reden toe daarmee om jou op je plek te zetten. Waarschijnlijk moet die arme man nog ‘sorry’ zeggen ook nadat hij is toegetakeld.

Deze week in de ArenA nog drie stewards mishandeld omdat ze vroegen of mensen op hun plek wilden gaan zitten, met je ‘moet kunnen’.

16 december 2023 om 10:28

Misschien wat meer sociale controle en anders volgende keer dat hele vak leeg, prima oplossing toch?

16 december 2023 om 11:09

Sociale controle is een farce, een dooddoener om maar niet over structurele oplossing te hoeven nadenken. Geen enkele 22-jarige die tegen zijn mede-‘supporters’ gaat zeggen “jongens, even normaal doen, die man is 50 joh!”. Werkelijk compleet losgezongen van de realiteit met al dat idealisme.

Er is geen oplossing behalve compleet zonder publiek te spelen. Als samenleving eigenen we onszelf meer rechten dan plichten toe, is ons politieapparaat niet op schaal om naleving van die plichten te handhaven, ons juridisch stelsel is niet ingericht om dit systematisch aan te pakken en ons politieke stelsel zorgt ervoor dat een echte oplossing altijd dermate afgezwakt wordt dat hetgeen overblijft een papieren tijger is, een halfbakken oplossing waar niemand echt iets mee opschiet zoals de nieuwe voetbalwet.

Voetbal blijft een sport die bij uitstek het uitschot van de samenleving aanspreekt omdat ze daar het gevoel hebben ‘ergens bij te horen’. De gemiddelde capouchon kan je waarschijnlijk niet eens vertellen wie er nou de linksbuiten is.

16 december 2023 om 09:01

Het probleem bij Feyenoord is dat je in meerdere vakken kan komen. Dus in de sfeervakken zitten meer mensen dan dat er stoelen zijn

16 december 2023 om 09:05

Er komen gewoon 250-350 man zonder kaartje naar binnen bij de belangrijke wedstrijden… Gevalletje sleutel van het stadion… harde kern is niet voor niets zo tegen nieuw stadion.

Tja, dit doen "ze" altijd, is te makkelijk door de verouderde infrastructuur. Vermoeiend.

16 december 2023 om 10:20

Je hebt gelijk. Ze zouden het beter eens bij de UEFA bij de wortel aanpakken. De Kuip dicht tot de infrastructuur wat van deze tijd is.

16 december 2023 om 10:26

Hahaha, doe dan maar een potje zonder publiek en zo'n boete 🤣 of beboet die sukkels zelf, maar dat kan vast niet. Ik bedoelde met "ze" en vermoeiend overigens de supporters, niet de uefa.

16 december 2023 om 11:02

Het is internationaal gezien echt niet zo uitzonderlijk dat op vakken waar de fanatieke aanhang staat trappen bezet zijn. Let er maar eens op. Of heeft die gelbe wand helemaal geen trappen bijvoorbeeld? Bijkomend probleem in de Kuip is wel dat er veel overloop van vakken is, omdat je beneden het hele stadion kunt rondlopen en er bij ingangen van vakken geen controle is, laat staan dat mensen bij hun eigen stoeltje gaan staan.

16 december 2023 om 11:16

Het heeft te maken met veiligheid. Als ze bij de gelbe wand nog steeds veilige uithangen hebben dan is er geen probleem.

Dit moet je niet veralgemenen, maar casus per casus bekijken.

16 december 2023 om 12:10

@Ckoen in de CL waren die tussenvakken juist gesloten om precies dat probleem te voorkomen.

AZ heeft een boete van 40.000 euro gekregen van de UEFA omdat ze de veiligheid van Legia niet gewaarborgd hebben.

16 december 2023 om 13:32

Die moeten ze direct doorspelen naar die achterlijke supporters van Legia die voor deze onveilige situatie gezorgd hebben.

En daar gaat je geld.
Bijna 1 miljoen weggegooid omdat je eigen stewards o.a. de trappen niet vrij weten te houden, wat uiteraard rete gevaarlijk kan zijn bij calamiteiten.
Zo zonde dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren