Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse verliest Wittek: Europese topscorer aller tijden tekent in topcompetitie

Laatste update:

Maximilian Wittek vervolgt zijn carrière bij VfL Bochum in de Bundesliga, zo maakt Vitesse maandagavond bekend via de officiële kanalen. De 27-jarige linksback beschikte in Arnhem over een contract tot medio 2024, waardoor de club de Duitser deze zomer moest verkopen om nog een transfersom over te houden aan zijn vertrek. Wat Wittek oplevert is nog onbekend, maar journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf spreekt over ‘de eerste uitgaande transfer van enig formaat in jaren’.

Via de clubwebsite reageert technisch directeur Benjamin Schmedes op het vertrek van Wittek. “Maxi is op meerdere manieren van grote waarde geweest voor Vitesse. Hij is niet alleen een klassespeler, maar ook een voorbeeldprof. Hij heeft zijn transfer naar de Bundesliga dubbel en dwars verdiend. Het is bekend dat Maxi nog maar één jaar onder contract stond bij Vitesse. Uiteraard speelt dat mee bij deze transfer. Niet voor niets benadrukken we vaak dat ‘waarde creëren’ voor de langere termijn een sleutelbegrip moet zijn voor Vitesse. Daarbij hoort uiteraard ook het verkopen van spelers met waarde, voordat ze uit hun contract lopen.”

Wittek is Vitesse dankbaar voor zijn tijd in Arnhem. “Ik heb een prachtige tijd gehad bij Vitesse, waar ik me altijd enorm thuis heb gevoeld. We hebben samen mooie prestaties neergezet, zoals het speciale avontuur in de Conference League en het bereiken van de bekerfinale. Met mijn transfer naar de Bundesliga gaat er een langgekoesterde wens in vervulling, maar ik zal mijn tijd bij Vitesse nooit vergeten. De club zal voor altijd een plek in mijn hart hebben. Ik wil iedereen die betrokken is bij de club, waaronder uiteraard de supporters, heel erg bedanken. Ik wens Vitesse het allerbeste.”

Wittek kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van Greuther Fürth. Sindsdien speelde de vleugelverdediger 111 wedstrijden in dienst van Vitesse, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 21 assists. Door zijn 5 doelpunten in de Conference League-campagne van Vitesse vorig seizoen werd de linkspoot de Europese topscorer aller tijden van de club. Met name zijn doelpunt in het thuisduel met Tottenham Hotspur (1-0 winst) was memorabel. Een kwartier voor tijd scoorde Wittek op fraaie wijze de winnende goal.

Mica Pinto
Vitesse heeft direct een opvolger voor Wittek gepresenteerd in de persoon van Mica Pinto. De dertigjarige linksachter zat deze zomer zonder club nadat zijn contract bij Sparta eind juni afliep. Pinto heeft voor twee seizoenen getekend in Arnhem. De Luxemburgse international is blij met zijn nieuwe werkgever. “Ik heb vaak tegen Vitesse gespeeld, maar ben er trots op dat ik nu het mooie geel-zwarte shirt mag dragen. Na een geslaagde periode bij Sparta Rotterdam was dit de stap die ik graag wilde maken. Ik heb zeer goede gesprekken gehad met de technische leiding van Vitesse en kan niet wachten om op het veld te staan. Ik ga alles geven voor de club en de supporters.”

Is Pinto een goede vervanger van Wittek?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een aderlating voor vitesse

14 augustus 2023 om 22:04

Had van mij ook naar Ajax gemogen. Is als hij de vorm van zijn topseizoen weer kan aantikken 3x beter dan Salah Eddine en 27x beter dan Wijndal.

Haha Jezus wat een titel

Jammer. Dat was toch één van de betere linkerbenen in de eredivisie

"Waarde creëren" en dan een 30-jarige opvolger presenteren, yeah right

14 augustus 2023 om 22:05

Dat gaat toch om Wittek? Transfervrij gekomen en voor een goeie som verkocht is toch waarde creëren?

14 augustus 2023 om 22:43

Yes dat snap ik. Maar het artikel ontkracht de uitspraak enigszins door die zin

14 augustus 2023 om 23:16

Meer geld creëeren, geen waarde

15 augustus 2023 om 09:18

Dat ben ik wel enigzins met je eens. Al is waarde creeren sowieso een beetje een holle term.

Transfervrij gekomen dus als Vitesse hier circa 2 miljoen aan kan overhouden doen ze het goed!

Leuke speler dit en een mooi dat hij in zijn thuisland gewoon op het hoogste niveau gaat ballen. Volgens mij scoorde die toen ook een wereldgoal in Europees verband, maar kan het ook mis hebben. Heb dit altijd een betere LB gevonden dan zijn Duitse broer Max bij PSV.

Bedankt Letsch! Na bero ook nog ff wittek meenemen man man. Vraag me af wie nu lwb gaat spelen, misschien Kogeldans een kans geven? Ik neem aan dat Million niet weer back gaat spelen

14 augustus 2023 om 21:22

Pinto is al gepresenteerd.

Was het vorig jaar winter geweest dan had je hem graag meteen bedankt voor de bewezen diensten in het voorgaande seizoen en veel succes verder gewenst, gezien hij echt met tegenzin op het veld stond en met regelmaat verzaakte. Helaas vertrekt hij nu echter wanneer hij al enkele maanden de lijn naar boven weer had ingezet en daarbij vooral ook veel positiever rondliep bij Vitesse. Al met al een erg verdienstelijke speler geweest, die terug gaat naar de trainer die toch wel het beste uit hem wist te halen met vijf man achterop. Met Mica Pinto heeft Vitesse hopelijk ook meteen een sterke vervanger, die het bij Sparta best aardig deed.

Ik ga er eerlijk gezegd niet vanuit dat het een megabedrag is wat Wittek oplevert, gezien hem ook een transfer werd gegund en hij nog maar 1 jaar contract had. Anderzijds, zijn alle centen voor Vitesse mooi meegenomen zolang de overname nog steeds niet is goedgekeurd door de Knvb.

14 augustus 2023 om 21:05

Helemaal mee eens. Laatste jaar speelde hij absoluut niet naar zijn mogelijkheden. Hij had de leiders rol moeten nemen maar deed dat absoluut niet.

Europees topscoorder aller tijden, met 5 doelpunten. Voetbalzone, dit hadden jullie niet hoeven doen 😂

Wel een echte aderlating voor Vitesse. Hij was ongeveer de enige met een beetje kwaliteit bij Vitesse. Cocu kan wel janken denk ik.

Als er geen spelers met enigszins kwaliteit bij gaan komen, dan krijgt Vitesse wel weer een heel moeilijk seizoen. Al vond ik Pinto bij Sparta zo slecht nog niet. Ben wel benieuwd

Ben benieuwd wat Vitesse ervoor heeft gekregen. Zal wel rond de 1,5 miljoen euro zijn. Hopelijk hebben ze dan nog een doorverkoop percentage weten te regelen. Hij kan nog wel verder groeien denk ik. Jammer voor Vitesse in ieder geval...

Beetje zelfde type als Max van PSV. Eigenlijk 1 seizoen goed gepresenteerd. Mooie doelpunten in Europa. Maar vorig jaar helemaal niet meer zichbaar. Is over zijn top heen. Vond het een leuke speler. Maar is wel vervangbaar.

Vooral Europees fantastische doelpunten gemaakt.

Wat een slechte transfer. Transfervrij laten vertrekken is niet handig en nu krijgen ze nog iets maar dit is toch een belangrijke en bepalende speler?

14 augustus 2023 om 21:51

Wat had Vitesse dan moeten doen? Uit zijn contract laten lopen? Dit is een mooie kans voor die jongen, dus bijtekenen zat er niet in. Dan maar een zo hoog mogelijk transferbedrag eruit slepen.

14 augustus 2023 om 22:44

Ik denk dat Vitesse er met Pinto niet heel veel op achteruit gaat, die kan opzich ook wel een aardig balletje trappen. Qua strijd en passie (en leiderschap?) ga je er wel op achteruit.

Lijkt dat pot met geld ook beetje op is in Arnhem. Niets moeilijker dan afkicken zullen we maar zeggen. Nouja, liever normaal voetbal dan suikerooms met speeltjes

Het is 'm gegund! Vitesse heeft direct een vervanger binnen. Daar lijkt - op het eerste oog - goed gehandeld. Is er iemand die me wat meer kan vertellen over Pinto? Afgelopen seizoen kennelijk 33 wedstrijden gespeeld.

Vitesse ziet wel een leider vertrekken. Men moet op zoek naar nieuwe aanwinsten met weinig geld. Benieuwd of er wederom zoveel onrust zal zijn dit seizoen.

Wittek is vooral met de Europese wedstrijden opgevallen. Begin vorig seizoen was hij dramatisch (en ongemotiveerd), einde seizoen weer wat verbetering maar het is gewoon niet zo’n goede verdediger. Dat was afgelopen wedstrijd weer duidelijk. Goed nieuws wat mij betreft dus. Mooi dat Vitesse nog een som geld heeft kunnen krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren