Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse beraadt zich op positie Fraser: ‘Als ze me ontslaan, ontslaan ze me’

Laatste update:

Henk Fraser leidt maandagmiddag nog ‘gewoon’ de training bij Vitesse, maar het is allerminst zeker of hij het seizoen afmaakt als trainer van de Arnhemmers. Volgens de Gelderlander vindt er nog een crisisberaad plaats over de positie van de oefenmeester, die het vertrouwen bij de clubleiding kwijt lijkt te zijn.

Algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Marc van Hintum beslissen samen met commissarissen Yevgeni Merkel, Valeri Oyf en Henk Parren over de nabije toekomst van Fraser. De oefenmeester onderhoudt geen al te beste band met Merkel en Oyf, die door de Russische eigenaar Alexander Tsjigirinski in het bestuur geplaatst zijn. “Als ze me ontslaan, ontslaan ze me. Die keuze ligt bij de club”, reageert Fraser in gesprek met het regionale dagblad.

De oefenmeester beaamt dat Vitesse ondermaats presteert en begrijpt de frustraties bij de fans. “De supporters staan volledig in hun recht. Het voetbal is niet goed en de resultaten vallen tegen. Dan komt er kritiek”, stelt hij. Fraser geniet nog altijd het vertrouwen van de spelersgroep en de staf. Guram Kashia benadrukt dat hij achter Fraser staat. “Ik weet hoe hard deze trainer werkt voor de club en voor ons. Ik sta echt vierkant achter hem. En dat is geen politiek correct antwoord. Zo staan we er als groep in. Als er dan kritiek is, moet die op ons zijn gericht.”

“Onze problemen liggen niet aan de trainer. Hij doet zijn werk goed. Er is in de groep en de staf niets aan de hand”, voegt Bryan Linssen daar aan toe. “We zijn een eenheid. Alleen zitten we in een dip. Soms lukt het in voetbal niet. Daar zit geen opzet achter. Soms is er ook geen goede verklaring voor. Ons voetbal komt er nu niet uit. Het is zaak deze slechte reeks te beëindigen. In alle rust gaat dat beter dan in paniek.”

Denk jij dat Henk Fraser het huidige seizoen afmaakt als trainer van Vitesse?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties
9 april 2018 om 12:59

Fraser vindt het waarschijnlijk wel prima om niet meer verantwoordelijk te zijn voor de wedstrijd tegen Sparta. En om die Russische figuren niet meer tegen te komen in de gang. Hij verdient natuurlijk wel een vertrek door de voordeur na die beker vorig jaar. Was een mooie aanvulling op de staf van AZ geweest want Fraser wint van de toppers en verliest van de kleintjes...

9 april 2018 om 13:19

Verlies liever 6 wedstrijden van de toppers dan sta je namelijk waar azijn staat 😉

9 april 2018 om 15:13

Het is gewoon een middelmatige coach die een tijdje omhoog werd gepraat en zelfs richting Feyenoord werd geduwd.
Snapte nooit echt wat er nou zo speciaal aan deze man is/was.

Als ik het zo hoor, lijkt Henk er ook geen zin meer te hebben. Jammer dat het zo afloopt (Mocht het zo eindigen). Henk is een fantastische trainer geweest. Zeker vorig toen hij Vitesse voor het eerst in 125 jaar een prijs bezorgde. Maar ja het voetbal is soms hard

9 april 2018 om 13:01

Volgens mij heeft Henk er al maanden geen zin meer in.

Maar Fraser kent zijn eigen beperkingen wel. Heeft er niet voor niets midden in het seizoen voor gekozen om volgend jaar een club te coachen die misschien wel Jupiler league speelt. Zo'n fantastische trainer is het niet.

9 april 2018 om 13:21

Dat zegt misschien ook wel wat over vitesse dat hij die club inruilt voor een sparta?

9 april 2018 om 13:29

Kan ook gewoon beleving zijn?ik vind Sparta een mooiere club dan Vitesse bijvoorbeeld, wellicht Fraser ook wel?

9 april 2018 om 13:40

Dat mag je vinden. Ik vind Sparta ook een mooie club, stukken mooier dan jouw Twente...

9 april 2018 om 14:03

Objectief gezien vind ik dat je helemaal gelijk hebt Yatsemata, qua historie etc is Sparta een veel mooiere club dan Twente, nu ben ik fervent "support Your Local" en daarmee is het vrijwel onmogelijk voor mij om hetzelfde te vinden, het is puur subjectief voor mij.

Ik probeer alleen te duiden waar Fraser wellicht door gedreven wordt om voor Sparta te kiezen, is gewoon echt een mooie traditieclub. Wat FC Twente daar opeens mee te maken zou hebben vind ik nogal vreemd.

9 april 2018 om 14:26

@voetbalfreak,

Nee, dat zegt meer over Fraser als trainer dan over Vitesse. Fraser weet ook wel dat er geen betere club voor hem zal komen. Sparta is zijn niveau.

9 april 2018 om 15:43

Sparta is zijn niveau zeg je, riep je dit vorig jaar na de bekerfinale ook? Daarbij in Rotterdam heeft hij geen last van buitenlandse invloeden.

9 april 2018 om 17:10

Vak104

Enerzijds denk ik dat er echt geen club met grote naam is langsgekomen voor Fraser en dat hij daarom dus kiest voor deze optie. Stiekum zal hij denk ik ook wel gehoopt hebben dat Gio eruit zou gaan bij Feyenoord, waardoor hij daarheen zou kunnen. Maar dat gebeurde niet.

Wel een mooie optie, Sparta is een mooie club. En Fraser zelf heeft daar een verleden, dus dat maakt het voor hem denk ik ook makkelijker om daar dan voor te kiezen.

9 april 2018 om 17:20

Kan allemaal zo zijn Enig, maar met deze keuze wordt hier een beetje gedaan alsof dat “zijn niveau” is, als in, inferieur.
Moet je eens zien wie er bij Sparta voor de groep staat!!

9 april 2018 om 17:45

@voetbalfreak

Nee, maar lees anders eens de reacties van Voetbalzone uit die periode nog eens terug zou ik zeggen. Jullie zijn supporters van andere clubs en volgen Vitesse niet echt. Dan lijkt het allemaal nog heel wat, aangezien we de beker vorig jaar wonnen en nu nog 7e staan.

De beker was top, maar laten we eerlijk zijn: ASV de Dijk, Rkc, Jodan Boys en Sparta hoor je te winnen. Tegen Feyenoord hebben ze (ook Fraser) het uitstekend gedaan, en de finale win je uiteindelijk. Maar als je die finale niet had gewonnen, dan had Fraser er allang uitgelegen. Het was namelijk vorig seizoen al verschrikkelijk om een wedstrijd te kijken, en dit seizoen is het nog erger. Je wint 11 keer in 30 wedstrijden met slaapverwekkend voetbal. Maar goed, de meeste supporters van andere clubs kijken daar niet naar, want die zien nooit een wedstrijd van Vitesse.

Overigens: ik ben niet voor een ontslag van Fraser, omdat het bewezen is dat zoiets toch niks uitmaakt. Ik ben vooral tegen het opgehemel van Fraser door supporters en de media die nooit een wedstrijd van Vitesse zien en alleen zien dat we 7e staan en de beker hebben gewonnen.

"onze problemen liggen niet aan de trainer. Hij doet zijn werk goed. Er is in de groep en de staf niets aan de hand”, "

Precies! Er is geen echte reden om Fraser nu voortijdig de laan uit te sturen. Als er spelers hadden gemuit, was dat anders geweest. Maar die reden is er nu dus niet.

Maar het gaat om het dilemma van de wedstrijd tegen Sparta. Dat is Fraser's nieuwe werkgever. Dat heeft problemen. Want Fraser is professional genoeg om dat niet te laten meespelen, maar de schijn zal altijd blijven. En het zit gewoon ongemakkelijk. Ik kan me alles erbij voorstellen dat ze duit ook doen om Fraser te beschermen. En dus zal hij deze week echt wel op non actief gezet worden, maar dan wel met alle egards en respect.

9 april 2018 om 13:03

Die wedstrijd tegen Sparta maakt niet zoveel uit. Het gaat er meer om dat Vitesse onder Fraser dit seizoen gewoon niet meer gaat winnen. Ik zie Vitesse in de huidige vorm echt niet winnen van Sparta en Twente, en dat zegt veel. Maar het halen van de playoffs staat nog wel op het spel.

9 april 2018 om 16:51

Vitessea1

"het gaat er meer om dat Vitesse onder Fraser dit seizoen gewoon niet meer gaat winnen"

Is gewoon geen standpunt dat je kunt verdedigen. Alleen met behulp van een glazen bol kan je deze conclusie trekken. Het is gewoon net zo makkelijk mogelijlk dat Vitesse onder Fraser nog vier keer wint namelijk. Misschien is dat niet waarschijnlijk, pirma. Maar het is even zo onwaarschijnijk dat Vitesse nog vier keer gaat verliezen.

9 april 2018 om 17:50

Prima, hou het er maar op dat gezien de huidige resultaten in de laatste aantal wedstrijden en de vorm van de spelersgroep ik de kans niet zo groot acht dat Vitesse nog een wedstrijd wint dit seizoen.

9 april 2018 om 18:04

Die reactie van Vitess A1 is puur gerealiseerd op een mening, Maar wel op het feit dat Vitesse al 0x heeft gescoord in de laatste 3 wedstrijden en sinds de wedstrijd tegen Excelsior niks heeft laten zien.

9 april 2018 om 13:23

Er zijn verschillende redenen te bedenken om Fräser de laan uit te sturen:

- de recente slechte resultaten (en dito spel) zijn on-Vitesse
- Vitesse wil de play offs halen en dat gaat met deze trainer niet meer lukken
- de grote onvrede op de tribunes, bij de sponsoren en binnen het bestuur zou eveneens aanleiding kunnen zijn.

9 april 2018 om 17:07

Nufc_u2

Spel en resultaat zijn 'on-Vitesse'? Wat zou dan, in jouw ogen, 'des Vitesse's' zijn precies? Nu op de plek staan van AZ ongeveer, met dát spel? Zonder dat ik dat cynisch bedoel, ik ken Vitesse zelfs nog als club die een onbeduidend bestaan leidde in de Eerste Divisie, zeg maar wat Telstar en FC Eindhoven nu zijn, maar wat zou in vredesnaam dan ongeveer het resultaat en het spel zijn dat bij Vitesse past? Ik zie echt wel dat het spel niet echt best is en dat het nu met één uit vier even tegen zit, maar wat is jouw benchmark dan precies? Vitesse is in mijn ogen totaal niet te groot vor dit soort resultaten, ze staan godbetert zevende, met de zesde plek binnen handbereik....

En dat Vitesse de playofs niet gaat halen (met deze trainer) dat is een stelling. Geen feit en ook geen zekerheid. Ik acht het volledig mogelijk om de playoffs te halen mét deze trainer. Het staat dicht bij elkaar op plek 5-8, dus why not??

En dat van die onvrede, tja. Ik snap wat je bedoelt, maar ik mag toch aannemen dat de zetbaasjes De Wit en Van Hintum in eerste instantie weten dat ze naar 'londen' moeten luisteren en niet zozeer naar wat supporters allemaal vinden en zeggen. Zodra je als club je oor te luisteren legt bij de fans, dan ben je als club verloren.

Dus ik vind echt alleen die toestand met Sparta een issue, de rest niet. Wat meespeelt is dat ik nogal wars ben van het idee dat je maar de hele tijd na drie nederlagen een trainer moet ontslaan. Alsof dát helpt zeg? No way. Sterker, het is allang aangetoond dat het ontslaan van een trainer bijna nooit een positieve omwenteling tot gevolg heeft. Zie Ajax bijvoorbeeld, die Keizer er na een paar zeperds uit knalde. Is het daar beter inmiddels? Lijkt me niet. Of Twente. Ik weet het, het is de praktijk geworden om trainers eruit te gooien als er even niet wordt gewonnen, maar je moet je echt afvragen waarom bestuurders altijd zo enorm aan emotiemanagement doen in plaats van aan peoplemanagement.

9 april 2018 om 21:41

Constant, het zou juist people management zijn om Fraser nu te ontslaan. Hij is zelf al totaal niet meer gemotiveerd voor goede resultaten, de spelers nemen hem niet meer serieus en erger nog, vast blijven houden aan Fraser en diens bijbehorende saaie spel met slechte tactieken gaat duizenden supporters wegjagen deze zomer. Mensen zij het na 2 jaar wel zat voor de gek gehouden te worden door spelers en de trainer met hun mooie praatjes die ze vervolgebs alleen tegen de toppers waar maken...

9 april 2018 om 17:11

Hangover96

Bedoelde eigenlijk meer dat als de spelers en masse hadden aangegeven wel klaar te zijn met Fraser, het bestuur hem natuurlijk nog veel makkelijker de zak geeft dan wanneer de spelers aangeven nog alle vertrouwen in hem te hebben.

Zoals ik het hoorde heeft Fraser draagvlak bij de spelersgroep. Het seizoen is bijna ten einde, zing het dan nog even met hem uit en start volgend seizoen met een schone lei. Een schokeffect lijkt me absoluut geen garantie als ze Fraser wegsturen en het komt het imago van Vitesse ook niet ten goede.

Als ze me ontslaan, ontslaan ze me

Kijk deze ongeïnteresseerde houding van Fräser zegt al voldoende. Geen vechtlust, geen tegen argumentatie...

Jammer dat ze nog steeds moeten overleggen. In feite hadden ze gisteren al 10 minuten bij elkaar kunnen zitten om tot de conclusie te komen dat het niets meer wordt onder Fräser....

Nu maar afwachten,,,

9 april 2018 om 15:16

De vraag is alleen waardoor die vechtlust weg is bij Fraser. Lijkt me niet echt een type om snel op te geven natuurlijk.

9 april 2018 om 18:06

Ik begrijp dit ook niet. Bij andere clubs wordt deze beslissing heel snel gemaakt waarom moet het bij ons weer zo lang duren? Zal me niet eens verbazen als die nog gewoon blijft of ze hem voor 1 wedstrijd op non-actief zetten

Henk Fräser lijkt helemaal klaar met Vitesse te zijn. Er zullen vast dingen zijn gebeurt waardoor het hem niks kan schelen of ze hem wel of niet ontslaan.

Henkie blijf nog even, met zo’n vorm de play offs ingaan is alleen maar voordeliger voor ons, mochten we natuurlijk wel de play offs halen!

Ik denk dat Fraser er dit weekend al niet meer zit, belangen te groot. Komend weekend Vitesse - Sparta mocht Vitesse verliezen dan zijn de rapen bij de directe concurrenten echt gaar. En snap Vitesse ook wel, de laatste weken gaat het berg afwaarts, maar of dit alleen aan Fraser ligt weet ik niet.

9 april 2018 om 18:15

Waarom zou de rapen gaar zijn bij de concurrenten ? Als Fraser in het belang van Sparta zou werken daar , dan had hij er wel voor gezorgd dat hij eerst van die concurrenten had gewonnen ( Roda en NAC )

De wedstrijd tegen Sparta is belangrijk voor Fraser,maar het ziet er naar uit dat hij die niet meer meemaakt. Zoals het interview het boeit hem allemaal niet wat ze bij Vitesse doen.

Henk heeft er helemaal niks van gebakken net als bij Ado. De bekerwinst was meer ondanks Henk dan door Henk. Vitesse laat al 2 seizoenen dramatisch voetbal zien op een enkele wedstrijd na. Exit Fraser. Lekker de Jup. in waar je thuishoort.

Lekker laten ziiten! Hake en Verbeek hadden veel slechtere reeksen en cijfers maar daar is toch best wat verontwaardiging over.

Fraser heeft het gewoon prima gedaan buiten de huidige dip om, zou echt onzin zijn om hem op basis van 1 dip te laten zakken.

9 april 2018 om 13:33

Dus omdat er verontwaardiging over is moet hij maar blijven zitten. Kijk jij altijd eerst om je heen wat andere er van vinden voordat je een standpunt in neemt? Beetje rare redenatie. Als je kijkt naar het bedroevende spel onder Fraser 9zelfs de bekerwedstrijden van vorig jaar waren niet best) dan kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat Fraser helemaal niet de goeie trainer is die sommige leken in hem zien. Leken bedoel ik niet denigrerend maar je kan mij niet wijsmaken dat je Vitesse hebt gevolgd de afgelopen 2 jaar en dan doodleuk zegt dat Fraser het goed heeft gedaan, maar goed iedere zijn mening.

9 april 2018 om 14:09

nee Dewa, ik probeer het een te spiegelen met het andere, ik kijk, als buitenstaander, sportief naar andere clubs op basis van ranglijst en prijzen en dan vind ik Fraser het niet heel erg slecht gedaan hebben of zo.

9 april 2018 om 14:29

Nee klopt, maar als je nou eens een seizoen naar het spel gaat kijken, dan is Fraser echt een waardeloze trainer. Qua prijzen is het uiteraard geweldig, qua ranglijst gemiddeld.

9 april 2018 om 14:37

Ik zal je even aanvullen Vitessea1: en qua spel dramatisch. Kijk Vak 104: Door mensen zoals jij blijft het fabeltje maar in de wereld dat Fraser een goede trainer zou zijn. 95% van de wedstrijden onder Fraser waren niet om aan te zien. Zijn wissels verschrikkelijk dom (allemaal te controleren als je er zin in hebt) en er zit geen enkele lijn/automatismen meer in het elftal. Het duidelijkste om mijn verhaal te staven is dat bij ADO precies hetzelfde is gebeurt. Handhaving door de bus te parkeren en daarna 2 seizoenen helemaal niks meer. Wat een zaadtrainer.

9 april 2018 om 14:43

het is niet vreemd dat een trainer die een Beker wint bij een club die nog nooit iets gewonnen had daarvoor van buitenaf gezien wordt als goed. Dat kun je mensen moeilijk aanrekeken?

Het kan inderdaad zijn dat door de kwaliteit in de selectie de trainers vaardigheden verbloemd worden. Maar ik volg Vitesse niet, kijk samenvattingen en zie resultaten. Van een niet supporter kun je weinig meer verwachten?

9 april 2018 om 14:52

Ik reken je helemaal niks aan maar het is nogal vreemd dat mensen die alle wedstrijden volgen moeten aanhoren hoe Fraser constant de hand boven het hoofd wordt gehouden. Vitesse is na 2 jaar Fraser terug bij af net als Ado. Jan Joost van Gangelen en die ietwat labiele Kraay en kornuiten blijven maar roepen hoe geweldig ze Henk wel niet vinden. Het wordt tijd dat mensen hun mening geven over iets wat ze werkelijk hebben gevolgd en niet aan scorebord journalistiek doen anders zijn Erwin van der Looi en Olishe ook ineens toptrainers.

9 april 2018 om 15:00

Dewa,

Ik support FC Twente, je kunt er op vertrouwen dat ik je volkomen begrijp!
Haha, ik herken het fenomeen helemaal!

9 april 2018 om 15:48

Als die grabbelaars in de goal beter hun best hadden gedaan had je minstens 10 punten meer gehad en was Fraser wel een goede trainer. Zo dun is dat lijntje.

9 april 2018 om 17:15

Dewa

Niet om het een, noch om het andere, maar mag ik aan jou vragen aan te geven wat eigenlijk jouw verwachtingspatroon is bij Vitesse? Want als je Fraser afserveert op deze manier, wat had je dan verwacht eigenlijk? Sprankelend spel en meedoen om de landstitel? En waar is die verwachting precies op gebaseerd eigenlijk?

9 april 2018 om 13:42

Wellicht heeft dat er mee te maken dat Twente tegen degradatie strijd? Verder heeft fraser het helemaal niet zo prima gedaan. Het voetbasl is al 2 jaar niet om aan te zien buiten de wedstrijden tegen de topteams om en er zit totaal geen lijn in het spel. Het is dat de selectie kwaliteit heeft anders hadden we nu gestaan waar jullie staan...

Laat het dan verdomme eens zien als jullie zogenaamd achter de trainer sdtaan. Ja, het kan soms gewoon even niet lopen, maar het is al twee jaar (!!) niet om aan te zien. Enkel tegen de top lijken deze heren zich te kunnen motiveren en 100% te willen geven. Dat kan en mag gewoon niet. Gek he dat supporters daar vervolgens helemaal klaar mee zijn?

Ik zou me kapot schamen als Vitesse supporter wanneer ze hem ontslaan. Punt 1, je weet dat hij weggaat dus laat hem via de voordeur gaan, punt 2, hij heeft de beker gewonnen. Zo iemand ontsla je niet als het wat minder gaat. Vitesse heeft verder nog nooit wat gewonnen. Ik ben benieuwd..

9 april 2018 om 15:56

wat minder gaat? bekijk de laatste resultaten eens buiten ajax en feyenoord om.....je kunt niet meer praten over wat minder gaat want het gaat al heel lang slecht...als je tegen de onderste ploegen bijna nog geen punt weet te pakken moet je je juist kapot schamen met deze spelers

9 april 2018 om 15:58

en dan erbij het wisselbeleid van hem. Ik neem aan dat je het tegen roda wel gezien hebt...buiting in de verdediging? komop zeg

9 april 2018 om 16:09

Nee heb het helaas niet gezien. Wat ik bedoel te zeggen is, er zijn nog maar 4 wedstrijden te gaan en om hem dan te ontslaan is zonde. Zie je het al voor je " Vitesse trainer ontslagen, de trainer die als enige een prijs heeft gewonnen" dat je dit leest over 20 jaar ofzo. Laat hem het lekker afmaken joh en wie weet wint hij play offs wel..

9 april 2018 om 16:24

jou vertrouwen is nog veels te groot en ja hij heeft de beker met Vitesse gewonnen maar als je daarbuiten kijkt en je ziet al hoe ze afgaan de eerste wedstrijd tegen swift en leest dan het hele seizoen door valt hem nog weinig krediet te geven. Als ik vorig jaar bij mijn baas een keer goed gepresteerd heb en ik maak er dit jaar een teringzooi van dan krijg ik na dit jaar ook geen krediet meer en kan ik gelijk vertrekken.

Hopelijk pas na de wedstrijd tegen Sparta. Niet eens omdst Fraser bewust zou verliezen, maar omdat hij helemaal de weg kwijt is en Vitesse klaar met hem is en vice versa.


Dan wil je geen Vitesse hebben dat een boost krijgt door zijn ontslag.

als supporter zijnde zeg ik laat hem lekker die 4 wedstrijdjes uitzingen. Onslag zijn alleen maar verliezers bij dus laat hem lekker via de voordeur vertrekken. Hopelijk worden de playoffs wel gehaald.

9 april 2018 om 15:43

Hoe zouden ze die play-offs moeten halen, ze zijn op het moment de slechtst voetballende ploeg uit de eredivisie.

9 april 2018 om 15:50

Met een andere trainer aan het roer gaat het wel in 1 keer lopen verwacht je? Het ligt echt aan die 11 vedetten op het veld.

9 april 2018 om 15:55

Dan is er inderdaad een kans dat het beter gaat, slechter kan het niet worden.

Vitesse is geen uitdaging meer, zal altijd onder de 4 bungelen. Sparta is een uitdaging net als Co dat had met W2. Trainer uit et hart en niet van het geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren