Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk open over mentaal lastige periode tijdens vormcrisis

Laatste update:

Virgil van Dijk erkent dat hij een lastige periode heeft doorgemaakt. De 31-jarige verdediger is sinds zijn overstap van Southampton naar Liverpool altijd een rots in de branding geweest bij de Engelse topclub, maar kreeg begin dit seizoen voor het eerst te maken met hevige kritiek. “Ik weet dat ik beter kon. Ik ben niet naïef, ik weet ook dondersgoed dat ik fouten maak”, aldus van Dijk.

Onder meer na de nederlaag van Liverpool tegen Manchester United (2-1) kreeg Van Dijk flinke kritiek te verwerken van analisten als Jamie Carragher en Gary Neville. Twee weken later beleefde de verdediger een rampavond met Liverpool in de Champions League op bezoek bij Napoli, dat de ploeg van manager Jürgen Klopp op een kansloze 4-1 nederlaag trakteerde. Van Dijk worstelde in het nog prille seizoen lange tijd zichtbaar met zijn vorm. “Met de uitwedstrijd tegen Napoli als dieptepunt, zowel voor de club als mij persoonlijk’’, zegt Van Dijk tegenover het Algemeen Dagblad. “Hopelijk was dat ook een kantelpunt. Later tegen Ajax en nu met Oranje tegen Polen ging het goed. Dat biedt zeker iets om op verder te bouwen en vertrouwen uit te putten.”

Van Dijk toont zich schuldbewust en is van mening dat de kritiek op hem destijds terecht was. “Ik weet dat ik beter kon. Ik ben niet naïef, ik weet ook dondersgoed dat ik fouten maak. Dat gebeurt in voetbal, dat weet iedereen. Maar leuk is anders.” De aanvoerder van Oranje erkent dat het mentaal een lastige periode voor hem was. “Ik weet ook dat ik een van de belangrijke spelers ben, bij mijn club en bij Oranje. Die verantwoordelijkheid voel ik ook heel erg. Ik probeer iedere wedstrijd, iedere training, de allerbeste versie van mezelf te laten zien. Maar soms gaat dat even niet zo makkelijk.’’

Klopp eiste van zijn spelers dat Liverpool tegen Ajax (2-1 winst) in de Champions League een reactie zou laten zien. De Engelsen kwamen op Anfield tegen de ploeg van trainer Alfred Schreuder een stuk beter voor de dag en Van Dijk trok zijn goede vorm donderdagavond door in het Nations League-duel met Polen (0-2 winst). “In die week richting de wedstrijd tegen Ajax hebben we echt goed gesproken met elkaar... Dat wil niet zeggen dat het in de toekomst niet meer voor kan komen, een mindere wedstrijd kan altijd. Maar de basis is om allemaal dezelfde focus te hebben.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je bent profvoetballer dus leer dan omgaan met kritiek. Ik snap best dat het niet leuk is om het te krijgen maar onderdeel van prof zijn is leren hier mee om te gaan. Zou beter zijn als ze hier al aandacht aan besteden in de jeugdopleiding van BVOs. Hoe om te gaan met media, kritiek van buiten af.

23 september 2022 om 14:04

Is dit bedoeld als kritiek tegen van dijk? Want ik vind juist dat hij in elk geval in dit interview goed met die kritiek om gaat. Hij herkent dat het terecht is en gaat er dus op een realistische manier mee om.

23 september 2022 om 14:05

Gaat van Dijk hier juist niet heel professioneel om met de kritiek? Hij geeft zelf aan dat het terecht is en dat hij de fout bij zichzelf zoekt. Dat hij er last van heeft lijkt mij een persoonlijke kwestie en iets wat niet te leren valt (en natuurlijk ook gewoon menselijk en logisch is). Als wij op onze kantoorbaan kritiek krijgen vind je dat ook niet altijd fijn.

23 september 2022 om 14:07

Excuses voor mijn reactie. Zie dat Tim op het moment van schrijven een zelfde soort comment heeft geplaatst!

Goede reactie van hem. Niet groter voordoen dan hij is. Ik weet zeker dat hij zich herpakt

Goed dat hij dit zegt. Heb de interviews na Napoli en na Ajax gezien en daarin oogde hij vermoeid en breekbaar. Was even niet meer de Big Virg die we allemaal willen zien. Vroeg me al af waardoor dat kwam. Na de wedstrijd tegen Polen kwam hij alweer wat sterker over. Hopelijk tankt onze captain tegen België nog meer zelfvertrouwen. Want als Van Dijk met vertrouwen speelt is het echt een genot om hem te zien verdedigen.

Van Dijk is een absolute klasbak. Hoop dat ie zn lijn blijft doortrekken naar het WK. Hij is de verdediger waar we het meest trots op kunnen zijn sinds Jaap Stam.

Ik vind het echt ontzettend lachwekkend dat mensen letterlijk 1/2 jaar zitten te wachten op een mindere periode van van Dijk en dan meteen schreeuwen dat hij overschat is. Echt lachwekkend gewoon. Ik heb zelden een centrale verdediger gezien zo dominant is zoals hem, en ook nog eens voetballend ontzettend goed is. Mindere periodes horen erbij

23 september 2022 om 14:38

Anderzijds worden sommige spelers ook te snel als topniveau bestempeld. Maguire heeft een goede periode gehad, maar echt een topniveau heeft hij naar mijn mening nooit aangetikt. Verder vind ik Van Dijk wel een wat andere categorie dan de rest van de namen. Die is gewoon de leider bij Oranje en Liverpool. Verder is het bij De Ligt sowieso een beetje afwachten wat er nou echt in gaat zitten. Momenteel worstelt hij al een poosje met consistentie waarbij hoge pieken worden afgewisseld met hele diepe dalen.

23 september 2022 om 15:07

Maguire een hogere niveau aangetikt dan die namen? Dat is ook flink overdreven hoor. Maguire heeft zeker een aantal jaar een goed niveau bereikt maar een beter niveau dan hun of zelfs gelijkwaardig niveau totaal niet na mijn mening.

23 september 2022 om 16:49

Ik ben het met je eens hoor dat van Dijk gewoon een fantastische verdediger is. Maar in mijn ogen is het in deze tijden makkelijker om verdediger te zijn dan 20 jaar geleden. Toen had je de ene top aanvaller na de andere topaanvaller. Hoeveel fantastische aanvallers en creatieve middenvelders heb je vandaag de dag? Vindt het aanvallende/creatieve niveau echt gigantisch tegenvallen. In Engeland heb je Jesus, die niet top is. Je hebt nu Haaland en verder?

Kijk nou, een wereldtopper met zelfreflectie. Het kan dus toch.

In deze vorm vind ik Timber gewoon de beste centrale verdediger die Nederland heeft. Van Dijk vond ik vorig seizoen in de CL finale al matig lijkt die lijn door te hebben getrokken. de Ligt lijkt nog steeds concentratie problemen te hebben, ook gaf Nagelsmann de voorkeur aan Upamecano - Hernandez.

Dan heb je nog de Vrij die een ontzettend matig seizoen bij Inter draait en Ake die bijna nooit speelt.

23 september 2022 om 14:32

Timber heeft ook nog niet de vorm die hij vorig jaar had. Hij is absoluut een erg groot talent, maar Van Dijk is gewoon de beste centrale verdediger die we hebben. Je moet maar afwachten hoe Timber het er in een top competitie vanaf gaat brengen. Die komt eigenlijk ook net kijken en als we iets inmiddels wel moeten weten, is dat de Nederlandse competitie geen graadmeter is voor de potentie van jonge spelers.

Hoe dan ook zal het WK niet af gaan hangen van de spelers centraal achterin. Dat zit eigenlijk wel goed, wie je ook opstelt. Het is vooral hoe goed en met name hoe consistent het middenveld en de aanval is ten tijde van het WK. Oranje kan het iedereen moeilijk maken, maar 1 slechte dag en je kunt zelfs van een Tsjechie verliezen (zoals is gebleken). Als het bij Oranje niet draait, is het ook direct heel matig wat ze laten zien. Dat moet Van Gaal zien te voorkomen.

Ach ja, iedere voetballer heeft weleens een periode waarin het allemaal minder gaat. Soms valt alles net even de verkeerde kant op waardoor zelfs topspelers mentaal breekbaar zijn. Vaak valt zo'n vormdip niet eens erg op als de ploeg verder wel gewoon draait. Van Dijk had echter de pech dat hij ineens Joe Gomez naast zich kreeg en Liverpool als collectief liep (en misschien loopt) te worstelen. Dan hebben fouten plots ook consequenties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren