Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk bedolven onder complimenten door Engelse pers en Klopp

Laatste update:

Virgil van Dijk heeft een goede week achter de rug. Afgelopen maandag werd de 31-jarige verdediger bij de FIFA-awards opgenomen in het beste elftal van het afgelopen jaar en woensdagavond nam hij de openingstreffer van Liverpool in het thuisduel met Wolverhampton Wanderers (2-0) voor zijn rekening. Van Dijk kon na afloop van de driepunter op lovende kritieken rekenen van de Engelse pers en Jürgen Klopp.

The Reds zijn bezig aan een zeer matig seizoen, maar lijken – ondanks de zware thuisnederlaag tegen Real Madrid in de Champions League (2-5) – de laatste maand weer op te krabbelen. Drie van de laatste vier competitiewedstrijden werden gewonnen, terwijl het andere duel eindigde in een gelijkspel. De defensie van Liverpool incasseerde daarnaast geen tegendoelpunten in die vier wedstrijden. Van Dijk moest het thuisduel met Everton (2-0) aan zich voorbij laten gaan wegens een hamstringblessure, maar maakte tegen Newcastle United (0-2 winst), Crystal Palace (0-0) en Wolves de negentig minuten vol.

De BBC ziet dat de aanvoerder van het Nederlands elftal ‘geleidelijk groeit naar zijn oude vorm’. “Het wereldkampioenschap in Qatar was een afleiding voor de verdediger, die bij zijn terugkomst nog meer last kreeg van een hamstringblessure die hem vier weken aan de kant hield. Van Dijk lijkt nu verlost van die problemen en groeit geleidelijk terug naar zijn oude vorm.” De mandekker werd door de BBC uitgeroepen tot Man of the Match en kreeg een 8,3 als beoordeling.

Hetzelfde medium ziet dat Liverpool ‘stabiliseert na een schrijnende start van het seizoen’. “Sinds dat uitduel in Wolverhampton (3-0, red.) hebben ze voor de vierde opeenvolgende keer een clean sheet weten te pakken. In plaats van deze overwinning als wraak te zien op die nederlaag tegen Wolves van een maand geleden, was deze overwinning vooral het teken dat Liverpool stabiliseert na een schrijnende start van het seizoen.”

Reactie Klopp
Ook de manager van Liverpool zag dat Van Dijk en Liverpool een prima wedstrijd speelden. Klopp is lovend over zijn verdediger, die woensdagavond bij het ontbreken van Jordan Henderson en James Milner in het basiselftal tachtig minuten lang de aanvoerdersband droeg. “Virgil heeft de laatste tijd veel kritiek gehad, maar zijn doelpunt en zijn gehele optreden was precies de boost die hij nodig had”, aldus de Duitser, die meteen aangaf dat iedereen bij Liverpool die boost wel kon gebruiken.

“Virgil deed het geweldig, en dat in een wedstrijd die juist voor de verdedigers erg lastig was. Hij speelde ontzettend goed.” De volgende test staat alweer voor de deur voor Liverpool. Aanstaande zondag spelen the Reds in eigen huis tegen aartsrivaal Manchester United. “Dat is weer een nieuwe uitdaging”, zegt Klopp. “Maar we zijn weer een echte eenheid. Dit is Anfield, hé. Daar gebeuren andere dingen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik lees ontzettend veel kritiek op Liverpool en Van Dijk. Maar als ze ondanks zo’n dramatisch seizoen nog steeds slechts 6 punten achter de CL staan, dan lijkt het een kwestie van tijd dat ze in winning mood komen, toch?

2 maart 2023 om 12:02

6 punten staan achter de CL os voor elke topteam dramatisch. Zelfs 6 punten achter de nr1 in maart is al zorgwekkend.

2 maart 2023 om 12:13

Ik zeg het al tijden. Kijk naar de punten die liverpool pakt met en zonder hem.

Antwoord: gemiddeld 2.3 per wedstrijd met m. Gemiddel 2.0 zonder hem.

Bron: o.a. daily mail en the athletic

De kenners waren het er toch over uit dat hij eigenlijk niks heeft gepresteerd, dat hij alleen mee heeft gelift met het goeie spel van de anderen het vorige seizoen en dat hij voorbij was? Want 'we hebben dat altijd al gezegd'.

Staat me zo bij... Kan raar lopen he

2 maart 2023 om 11:19

Het is nou niet zo dat we Klopp en de Engelse pers serieus moeten nemen toch? De waarheid zal ergens in het midden liggen.

2 maart 2023 om 11:25

Nog erger dan Klopp en de Engelse pers. Alle reacties over Van Dijk de afgelopen weken op Voetbalzone haha. Ik zie ze nog staan 'ik heb altijd al geroepen dat hij overschat is'. Lovely

2 maart 2023 om 11:34

Hij was ook gewoon over het algemeen overschat. Mensen vonden hem bij de besten van zijn generatie horen. Wat mij betreft heeft VVD 2 seizoenen consistent een niveau behaald waarvan je oprecht en vrij objectief kon stellen dat ie op dat moment bij de besten ter wereld hoorde en wellicht zelfs nummer 1. De andere seizoenen waren gewoon een heel stuk minder. Nog steeds top, op 2 seizoenen na denk ik, maar niet het niveau van de besten ter wereld.

Nu dit hosanna is ook weer belachelijk overigens. Wordt compleet onterecht opgenomen in best xi en scoort een doelpunt en plots is het weer rozengeur en maneschijn terwijl hij nu al maanden aan een stuk defensief door de ondergrens zakt. Maar ja zo zijn de media.

Even belachelijk dat mensen in zijn zwakker periodes roepen dat ie nooit geweldig is geweest natuurlijk.

2 maart 2023 om 12:46

Maar 2 seizoenen goed gespeeld?

2 seizoenen Celtic en voor 15 miljoen naar Southampton gegaan. 2 seizoenen Southampton en voor 84 miljoen (duurste verdediger ooit toen) naar Liverpool. 5 seizoenen gespeeld. Prijzen gepakt waaronder de Champions League en uitverkozen door kenners in het beste elftal.

Maar Real8madrid van Voetbalzone vind hem overschat en onterecht opgenomen. Prima goos

2 maart 2023 om 13:05

Als je zo naar Ramos kijkt dan heb je weinig verstand van voetbal.

2 maart 2023 om 13:14

Westend, begrijpend lezen blijft moeilijk. Real8madrid benoemt duidelijk dat VVD 2 seizoenen echt de beste ter wereld was. Dat is wel meer dan alleen "goed". Vind jij het terecht dat hij dit seizoen bij de beste xi hoort dan? Hoor ik graag waarom.

2 maart 2023 om 13:17

Voor mijn gevoel komt deze afkeer jegens van Dijk, Gini Wijnaldum en Depay voornamelijk door het boycotten van VI. Sindsdien zijn de mannen zelf van VI zelden nog positief geweest over deze heren. Al moet ik zeggen dat dit bij Depay daarvoor ook al het geval is geweest vanwege zijn prachtige hoedencollectie.

Kritiek mag je natuurlijk altijd geven, maar het lijkt echt op afkeer. Als je van Dijk overschat gaat noemen dan ben je wel echt doorgeslagen. Die man heeft het hoogste niveau van alle verdedigers gehaald in de afgelopen 15 jaar. Helaas door die k*t blessure en die clown van een Pickford haalt hij dat niveau nu (nog) niet.

2 maart 2023 om 14:04

Westend// Benoem anders ook zijn periode bij groningen (en wellicht bij de amateurvereniging in zijn jeugd) bij je opsomming.

2 maart 2023 om 14:04

Hoogste niveau de laatste 15 jaar? Opgelet, er zijn er wel een aantal aardige namen gepasseerd de laatste 15 jaar:

Chiellini, Hummels, Kompany, Pique, Ramos,godin,... om er maar enkele te noemen. Maar Van Dijk heeft wel zijn plaats in dat rijtje.

2 maart 2023 om 14:09

Maar 2 seizoenen goed gespeeld?

Westend nou weet ik niet of je oprecht een probleem met lezen hebt of het expres doet.

Dat heb ik nooit gezegd. Sterker nog, ik zei dat hij op 2 seizoenen na altijd goed heeft gespeeld. Ik zei ook dat van al die andere seizoenen echter slechts 2 van een zodanig niveau waren dat je hem op dat moment een van de besten of wellicht zelfs de beste kon noemen.

2 maart 2023 om 14:20

Ja, het hoogste niveau inderdaad. Van Dijk is een laatbloeier en heeft het door zijn blessure helaas niet voor een langere periode laten zien zoals de spelers die jij opnoemt. Maar dat niveau wat van Dijk aantikte in het jaar dat ze de premier league wonnen en het jaar van de CL-winst was ongekend. Fysiek, verdedigend, tactisch, coachend en met name voetballend was echt van een heel hoog niveau.

Zelden een verdediger individueel zo zien uitblinken. Ramos komt in de buurt met zijn laatste 2-3 jaar bij real madrid.

2 maart 2023 om 11:21

Ach, kritiek hebben op van Dijk is een beetje hip in Nederland. En ja, hij heeft ook wel eens een dipje. Lijkt wel alsof je in Nederland wel goed mag zijn, maar niet té goed. Want dan gaan we doen alsof je gehyped bent 😅. Jarenlang een topniveau laten zien bij Liverpool, CL gewonnen, PL gewonnen. Gekozen tot beste verdediger. Maar wij doen alsof hij helemaal niet zo goed is... tja. Bij Oranje ook met afstand de beste speler die we hebben.

2 maart 2023 om 11:30

Volgens sommigen hier doet van Dijk al jaren aan 'schijnverdedigen', ook zo'n modewoord net als 'restverdediging'. Hij was nooit echt goed, overhyped etc. Ik heb dat nooit begrepen maar dat kan aan twee kanten liggen.

2 maart 2023 om 11:35

Hahaha 'restverdediging' een modewoord? Lol.

2 maart 2023 om 11:51

'Contra kant'. Ook zo'n mooie. Zat laatst een jeugdwedstrijd van PSV te kijken en dan hoor je beide trainers ook steeds dat soort dingen roepen. Vroeger betekende dat gewoon 'openen' of 'andere kant'. Nu is dat de contra kant.

2 maart 2023 om 12:33

Lol er maar op los real8madrid, maar een jaar geleden zei bijna niemand het. Nu gebruiken sommige het omdat ze denken dat het dan lijkt alsof ze er verstand van hebben.

2 maart 2023 om 12:43

Als je restverdediging pas sinds een jaar hoort dan heb je weinig voetbal gevolgd of gespeeld haha

2 maart 2023 om 12:47

Mn lievelingsuitspraak is toch wel dat iemand zijn leven 360 graden draait. Dan sta je dus weer precies hetzelfde

2 maart 2023 om 12:48

Restverdediging hoorde ik mijn vader al over toen ik 5 jaar oud was en heb ik elke coach waar ikzelf ooit onder gevoetbald heb ook horen benoemen. Gewoon een standaardterm. Zelfs mensen die de term voorheen niet kenden of gebruikten hadden het wel over het fenomeen restverdediging zonder het op die manier te benoemen. Gewoon een integraal deel van het voetbal.

2 maart 2023 om 13:14

Restverdediging werd 10 jaar geleden zelden tot nooit benoemd door analisten. Nu hoor je het ongeveer van elke coach en analist tijdens hun standaard praatjes.

2 maart 2023 om 11:32

Die slaan deze topic over, haha geweldig!

2 maart 2023 om 11:39

Haha, Hilarisch! En in dit topic slaat iedereen ook weer compleet door. Vorige week tegen Real zag de verdediging van Liverpool incl. Van Dijk eruit als een stelletje amateurs, hij heeft zelf toegegeven dat hij geen goed WK heeft en vorig seizoen voor Liverpool heeft gespeeld. Fijn dat het de afgelopen 4 wedstrijden weer iets beter gaat in de PL maar dat maakt de eerdere kritiek niet onterecht.

2 maart 2023 om 14:07

Ik ben het met je eens dat het slecht was. Anders stonden ze ook stuk hoger op het ranglijst. Dat is het niet waar ik tegen zat, maar meer dat iedereen zei hij is helemaal niet zo goed als iedereen dacht.

Dan is het zeker hilarisch als zo speler nu opstaat ipv zo'n salah of een andere.

2 maart 2023 om 12:38

Het kan inderdaad raar lopen. Zat de verdediging van Liverpool vorige week niet nog , in een topwedstrijd, tegen Real als los zand in elkaar? Volgens mij is bovenstaand artikel vooral bovenmatig positief voor de huidige vorm waar Van Dijk in verkeerd

2 maart 2023 om 13:10

Dat was niet alleen de verdediging, maar vooral het middenveld. In principe zat van Dijk een verdediging van drie man aan te sturen, want TAA liep rechtsbuiten (en soms buiten het stadion naar mijn idee).

2 maart 2023 om 12:40

"Staat me zo bij... Kan raar lopen he."

Waarom haal jij Lucille Werner erbij?

2 maart 2023 om 12:47

Haha, de Lama's

Virgil is met gemak de beste verdediger van zijn generatie. Het boegbeeld van de wederopstanding van Liverpool en dé man in het team dat de prijzen (2 ofzo?) aan een reeg. Tot ze weer verliezen zondag natuurlijk, dan kan hij er geen hol van en is hij de meest overschatte topverdediger van de eeuw die alleen wordt bewierookt, omdat hij uit Nederland komt en een knotje draagt.

2 maart 2023 om 11:19

Als hij ook nog begint te rappen, dan raakt hij zn paspoort kwijt hoor

2 maart 2023 om 11:43

Vooral dat stukje over de prijzen aan een rijgen klopt helemaal. Voor alle aandacht en lof die Liverpool en Klopp al die tijd hebben gehad zou je minstens denken dat ze 5-10 prijzen hebben gepakt. Maar niets is minder waar. Ik denk ook niet dat er een team in de hele geschiedenis van het voetbal meer complimenten heeft gekregen voor het gebrek aan prijzen.

2 maart 2023 om 12:56

Tottenham

Je bent zo goed als je laatste wedstrijd zie je wel. Als Trent dit weekend 2 assists aflevert is hij opeens ook weer de beste RB van de wereld volgens de pers.

Behalve bij Weghorst, die is altijd de beste op het veld omdat ie hard werkt.

2 maart 2023 om 11:29

Knap dat je Weghorst op dezelfde categorie schaart als Trent en Virgil. Groot compliment wat de verwachtingen rondom Weghorst zijn!

2 maart 2023 om 11:32

Sorry maar je denkt toch niet dat Trent en Virigil zich kunnen meten met Magic Wout? Wout chat alleen met Messi en Mbappe.

Het ding met Virgil is, die man had zo'n hoog niveau voor zijn blessure en hij maakte (bijna) elke topspits kapot dat sinds zijn terugkeer iedereen hem wilt terugpakken Lijkt HET. Het probleem ligt zeker niet enkel bij Virgil dames en heren: Robertson en Trent die beide als natte kranten spelen, Matip en Gomez die beide vaak vergeten hoe te moeten verdedigen, Konate die vaak geblesseerd is... Dan heb je nog Fabinho en Henderson die beide elke wedstrijd worden overlopen... Het ligt allemaal echt niet bij Virgil, geef die man wat stabielere defensieve spelers en je zal zien dat hij weer met gemak de beste CV van de PL is.

2 maart 2023 om 11:37

Bijna volledig eens, op dat laatste stukje na want zo makkelijk zal hij niet de beste CV van de PL weer zijn. Er zijn anderen die daar nu aanspraak op maken, waaronder Gabriel.

2 maart 2023 om 13:50

Als Virgil zn topvorm weer aantikt, of in elk geval daar dicht tegenaan zit, is hij gewoon de beste. Samen met Dias van Manchester City.

2 maart 2023 om 13:55

Dat was hij toen idd, maar ik wil het wel eens zien met de Cv's die zich doorontwikkeld hebben sinds zijn vorige topvorm.

2 maart 2023 om 14:36

Gabriel? Die man is vaak de reden dat Arsenal punten laat liggen, als je een betere verdediger had dan Gabriel dan had je echt nu 12 punten boven City. Ook moeten we de lengte van iemand zijn piek in ons hoofd houden en zijn impact. Liverpool ging letterlijk van het beruchte kamikaze voetbal, alles op de aanval als krijgen we er 3 tegen wij moeten er gewoon 4 scoren naar clean sheets en dat was midden seizoen toen Van Dijk naar ons kwam met Karius in de goal. Als je nou Ruben Dias of Thiago Silva zei dan was ik het met je eens, maar Gabriel? Nee sorry, Gooners klagen zelf over hem en als ik naar andere Gooners moet luisteren dan was paar maanden geleden Saliba de beste...

2 maart 2023 om 14:55

Oke, jij kijkt dus de laatste maanden geen Arsenal, zoveel is zeker. Gabriel is onze beste verdediger dit seizoen. Saliba is juist wat onzeker na een sterk begin. Maar ik snap best dat er nog veel mensen zijn die niet alle spelers van Arsenal op waarde schatten, dat gaat nog wel veranderen komende jaren.

2 maart 2023 om 11:56

Elke spits kapot? Haha Welke wereld spits maakte hij eigenlijk kapot?

2 maart 2023 om 12:16

Als je geen voetbal hebt gekeken de afgelopen jaren kan ik me deze vraag wel voorstellen.

2 maart 2023 om 13:49

Welke topspits heeft hij kapot gemaakt?

2 maart 2023 om 14:22

Welke niet? Wellicht enkel Haaland

2 maart 2023 om 14:38

Haaland heeft dit seizoen tegen Liverpool 3 wedstrijden gespeeld en maar 1x gescoord en dat was in de beker toen tegenover Matip en Gomez. Haaland heeft het zeker ook niet makkelijk tegen Big Virg

Virgil van Dijk prima stand-in voor de Ligt bij Oranje.

2 maart 2023 om 12:48

Haha, want De Ligt speelt in Oranje de sterren uit de hemel wil je zeggen :D

Zou leuk zijn als Big Virg nog een stap maakt in zijn laatste jaren...real? Barca?

2 maart 2023 om 13:51

Van Dijk in Spanje? Daar wordt hij zwaar geëxposeerd. Daar lopen niet van de stijve aanvallers zoals in de PL.

2 maart 2023 om 13:57

Nemen Liga fans die de Liga zien als de beste competitie ter wereld uberhaupt wel eens de tijd voor een vergelijkend warenonderzoek? Jij in ieder geval niet zo te lezen.

Het probleem dit seizoen ligt voornamelijk aan het middenveld die vaker overlopen wordt en waardoor er achterin grote gaten liggen.

Grappig hoe Nederlandse voetballers in het buitenland steeds beter worden behandeld dan hier. Als ik de comments moet geloven van vz dan kan Virgil er helemaal niks van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren