Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Virgil is een erg goede speler, maar kan een speler van wereldklasse worden'

Laatste update:

Over een kleine week opent de transferwindow zijn deuren en mag Virgil van Dijk weer hopen op een mooie overstap. De verdediger van Celtic wordt constant in verband gebracht met clubs uit de Engelse Premier League en Sunderland zou op het moment het meest concreet zijn. Ronny Deila, de coach van Celtic, zit echter niet op een aanbieding van the Black Cats te wachten.

/

Deila maakt nog maar eens duidelijk dat hij Van Dijk niet wil zien vertrekken. "Hij is veel geld waard, maar ik blijf er rustig onder", zei de oefenmeester. "Virgil geniet van het voetbal hier, speelt goed en zegt tegen mij dat hij zich goed voelt bij Celtic. Dat is positief. Virgil is een erg belangrijke speler voor ons, het is duidelijk dat we hem niet willen laten gaan."

In de zomer waren er ook al veel geruchten rondom Van Dijk, die toen met zijn hoofd niet helemaal bij Celtic zat. "Ik denk dat hij daar nu van heeft geleerd", zei Deila. "Hij is niet de eerste speler die last heeft gehad van de geruchten. Je ziet het nu ook een beetje bij John Guidetti. Maar als hij zich weer helemaal op Celtic richt, dan zullen de doelpunten wel weer komen."

"Als je te veel aan onzekerheden denkt, bijvoorbeeld aan wat je kunt verdienen, dan raak je een bepaalde energie kwijt", meende Deila. "Maar Virgil weet dat hij moet blijven presteren en dat er dan mooie dingen voor hem kunnen gebeuren. Hij is een erg goede speler, maar kan een speler van wereldklasse worden. De tijd dat clubs je kopen na een goede wedstrijd is voorbij: ze zien je in tien, vijftien wedstrijden aan het werk. Je moet daarom op een constant niveau presteren en Virgil doet dit een stuk beter dan vorig seizoen." Het contract van de 23-jarige Van Dijk bij Celtic loopt tot de zomer van 2017 door.

Vind je dat het tijd is voor een transfer van Virgil van Dijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen is zwaar overhyped, de schotse competitie is nog slechter dan de Nederlandse en misschien zelfs nog wel slechter dan de Oostenrijkse of Zweedse.. naast Celtic heb ik nog nooit een club in europa ook maar iets zien presteren. Zal wel een tussenstap moeten maken in Engeland, misschien iets voor Villa als Vlaar vertrekt?

26 december 2014 om 08:27

Ik zie daar toch ook geen speler van wereldklasse in. Gewoon een doorsnee goede huis-tuin-boompje voetballer zoals er 13 in een dozijn zitten.

Middenmoot Engeland, dat kan ie misschien net nog aan. Maar dat moet nog blijken.

Enne naast Celtic waren de Glasgow Rangers en Aberdeen FC, Europees wel succesvol hoor.

Mja, sinds de Rangers niet meer doen op het hoogste niveau, is het niveau echt gedaald. Jammer wel.

26 december 2014 om 11:47

Mja, ik vind er niks speciaal aan. Dit type kan je met hopen vinden.

Subtop? Neen, zie ik hem niet halen. God ja, je weet nooit natuurlijk. Misschien komt ie wel bij een goede subtopper terecht en kan ie meeliften met de betere spelers.

Van Celtic naar de middenmoot in de PL, het is best wel een grote stap. Zou al heel wat zijn, dat hij dit kan overbruggen.

26 december 2014 om 11:51

We zullen het zien. Het maakt natuurlijk geen donder uit wat wij allemaal denken, behalve het feit dat wanneer we gelijk hebben, we daar goed over kunnen stoefen op t café.

27 december 2014 om 02:05

Huis tuin en keuken of huisje boompje beestje

26 december 2014 om 08:39

Zwaar overhyped...
In zijn laatste jaar in Nederland was hij al beter welke andere cv in de eredivisie dan ook...
En hoezo minachtend doen over de Schotse competitie. Misplaatste arrogantie ten top. Alsof de eredivisie zo briljant niveau heeft. Celtic zou hier heel gewoon meedoen om de titel.
Maar goed, lekker blijven negeren en voor die inferieure alternatieven gaan zoals Veltman, BMI en de Vrij waarvan het aantal fouten in een wedstrijd niet te tellen zijn. Zo'n Veltman houdt zich in de eredivisie nauwelijks staande en voetbalt nota bene bij een Ajax waar per definitie al weinig druk op de verdediging staat.... En die komt in Oranje, lachwekkend. Van Dijk is in alle opzichten beter en heeft nog nooit een kans gekregen. Schandalig gewoon gezien het niveau spelers wat wel opgeroepen wordt (buiten Vlaar om trouwens). Maar van Dijk breekt wel door in Oranje, daar twijfel ikb niet aan.. En dan zullen een aantal mensen hier beseffen hoe bekrompen ze hebben gereageerd omdat iemand ' maar'. Bij Groningen en in de Schotse competitie heeft gespeeld. Ik zal m'n glimlach niet kunnen onderdrukken

26 december 2014 om 09:50

Nou sorry dat ik het zeg.. maar als je ver uit de beste was in de eredivisie dan had hij wel een betere transfer gemaakt dat jaar (zie Alderweireld) Celtic zou hier serieus niet eens mee doen om het kampioenschap zijn voor 2 jaar terug ofzo door Utrecht met 4-0 (?) Afgedroogd, verliezen 2x van een of andere gare poolse club of vervolgens van een ander half gare club nog een keer te verliezen.
Nee Celtic doet het soms leuk in de CL als het een makkelijke poule heeft, heeft natuurlijk wel fantastische fans.
Daar is ook alles mee gezegd, van Dijk heeft niks te zoeken in oranje tot hij in een betere competitie speelt.

26 december 2014 om 10:37

Waarom de Eredivisie erbij halen? Het gaat toch over de Schotse league?
Ja de Eredivisie is nog altijd 2 klassen hoger dan die van Schotland. Welke grote spelers zijn er de laatste jaren doorgebroken in Schotland? Of sowieso door de hele geschiedenis heen? Ik kan me eigenlijk maar 1 wereldtopper herinneren en dat was Larsson.
Verder.. hoe kan een league waar maar 1 team bovenuit steekt sterker zijn dan dé talentenfabriek van Europa?! Denk daar nog eens over na, neem nog een glaasje azijn en ik wacht je antwoord wel af.
Je noemt een Veltman die nu even een dip heeft, maar dat toont in elk geval aan dat er nog verbetering in zit! Bij van Dijk kun je nog niet eens beoordelen hoe hij er voor staat, voornamelijk vanwege de beperkte tegenstand in Schotland. Die zou een heel seizoen TOP moeten spelen en dan weet je alsnog niet hoe hij er werkelijk voor staat

Van Dijk zal ongetwijfeld slagen in Engeland omdat hij daar ook het type verdediger voor is. Maar je kunt nu simpelweg niet zeggen dat hij de beste verdediger van Nederland is, daarvoor heeft hij gewoon te weinig bewezen. Dat hij door van Gaal buiten Oranje is gelaten zegt mij ook wel voldoende. Als er iemand is met oog voor talent is hij het wel. Maargoed hier op voetbalzone weet men het altijd beter dan deskundigen die soms al 50 jaar in het vak zitten

26 december 2014 om 10:58

Altijd leuk om mensen te zien die het beter weten dan toptrainers als Van Gaal, en ook precies weten hoe de toekomst zal gaan, namelijk dat zij hoe dan ook gelijk gaan krijgen.

Van Dijk heeft wel een kans gekregen maar is tegengevallen en daarna niet meer opgeroepen.

Het is bovendien niet voor niks dat het kaliber clubs dat hem wil, in de categorie Sunderland zit. Topclubs willen hem niet, de bondscoaches van Oranje willen hem niet, en hij speelt in een matige competitie.

Ik zie een patroon.

Misschien redt hij het in de Premier League, misschien niet. Maar de grote clubs staan niet in de rij, dus laten we maar niet te enthousiast worden om niks.

26 december 2014 om 11:17

Celtic zou hier waarschijnlijk wel meedoen om de titel jaar, de rest van de ploegen echter zouden hier meedoen om degradatie. Op Dundee United na dan die hebben ook nog wel een paar aardige spelers.

26 december 2014 om 11:49

Ik denk dat Celtic in de Eredivisie helemaal zoek getikt zou gaan worden door het veel betere positiespel. Daardoor zou men wanhopig de duels op gaan zoeken en waarschijnlijk heel veel kaarten krijgen. Een Zwolle zou Celtic echt helemaal van de mat spelen.

26 december 2014 om 12:32

Top vergelijking, toch afgelopen jaren veel vaker overwinterd in de UCL dan ajax.. maar dat is natuurlijk ook een lager niveau dan de eredivisie

26 december 2014 om 13:23

Celtic won vorig jaar wel van de Nederlandse kampioen. Voor wat het waard is tegenwoordig.

26 december 2014 om 14:14

Tja zo'n cahill slaagt ook in Engeland maar ik betwijfel of hij bij nl in de basis zou staan.

26 december 2014 om 15:15

Denk dat Celtic een leuke subtopper zou zijn in de Eredivisie. Ja, ze hebben 1 keer gewonnen van Ajax, maar dat doen subtoppers ook regelmatig...recent Vitesse nog, die doen dan ook niet meteen mee om het kampioenschap. Bijvoorbeeld door Legia Warschau werden ze he-le-maal weggespeeld. En dan heb ik het nog niet over het niveau van zijn tegenstanders....hij krijgt alleen maar wat rauwdouwende spitsen tegen die aardig kunnen koppen. Wat al bij al niet wil zeggen dat hij niet ooit Oranje kan halen....wie had 5 jaar verleden verwacht dat Vlaar een wereld-wk zou spelen....maar allereerst zal hij naar een andere competitie moeten...houd hij zich daar staande dan praten we verder....zolang hij in de Schotse competitie speelt, valt er niks over zijn niveau te zeggen. Dan heeft hij gewoon in Vlaar, De Vrij, BMI 3 spelers voor zijn positie voor zich en moet hij strijden met Veltman, Kongolo, Bruma, Reikik, om 1 plekje op de reservebank. Hij is meegweeest op een trainingsstage in Portugal en daar kennelijk geen indruk gemaakt.

26 december 2014 om 09:24

Ach kom op zeg. Celtic heeft gewoon op tijd gezien dat hij in zijn tijd de beste verdediger uit de eredivisie was. Ploegen als Ajax en PSV zaten te slapen. Ik durf te wedden dat als een van die ploegen hem had aangetrokken, hij basis stond op het WK en er niemand over hem aan het zeuren was geweest. Hij is zowel fysiek als technisch gezien een geweldige verdediger, bij wie een Veltman en een BMI volledig wegvallen. En denigrerend doen over Celtic, hij staat gewoon basis bij een buitenlandse ploeg, die elk jaar kampioen daar en CL speelt. Het wordt maar eens tijd dat een Engelse subtopper hem oppikt.

26 december 2014 om 09:59

hij staat gewoon basis bij een buitenlandse ploeg, die elk jaar kampioen daar en CL speelt
Serieus Dankoot?

Niet elke buitenlandse club is per definitie beter dan de Nederlandse hoor, zelfs niet als ze CL spelen... Volgens mij heeft ajax de afgelopen jaren bewezen dat er toch telkens weer 1 club van de 3 anderen in de poule slechter was dan ajax zelf (waaronder Celtic), dus statistisch gezien is een kwart van alle cl ploegen slechter dan ajax is.....
kom op man, ga geen kulargumenten gebruiken, want eigenlijk zeg je nu zelf al dat Veltman beter is dan van Dijk, want hij speelt elk jaar om kampioenschap en in CL met Ajax, dat Celtic weer heeft uitgeschakeld en dus een betere ploeg is

Snap je mn punt?
t gras is niet altijd groener aan de overkant

ot.
ik heb echt geen idee hoe hij het daar in Schotland doet, maar blijkbaar wel goed, leuk toch voor die jongen! We zullen vanzelf zien waar z'n top blijkt te liggen ^^

26 december 2014 om 10:02

Ben het met je eens. Die anderen hebben echt een bril nodig. Of nee, eerder een 3 dubbele verrekijker. Virgil is goed genoeg voor de top 3 in Nederland! Zonde dat veel mensen hem onderschatten

26 december 2014 om 10:27

Maar dan is t nog wel leerzaam

26 december 2014 om 10:22

In Groningen weten ze wel beter ...
De spl scheelt qua niveau niet veel met de ED.
Zie ook de resultaten van Ajax en Groningen in Europa tegen Schotse tegenstanders

26 december 2014 om 10:45

Ik vind Ajax hetzelfde niveau van Celtic en Red Bull Salzburg. Maar dat is mijn mening

Heeft wel alles om te slagen in Engeland! Groot sterk, kan goed koppen. Denk wel dat die het goed zou doen in Engeland

Natuurlijk wordt deze jongen veel sterker weg gezet dan hij is. Ik zie hem nooit voetballen in Schotland, maar ik kan me werkelijk waar niet voorstellen dat hij slechter is dan Veltman en al helemaal niet dan Bruma. Als hij naar Engeland gaat zal hij toch wel een keer een kans krijgen?

26 december 2014 om 14:00

Hij word juist onderschat, vooral in Nederland. Want mensen herinneren vaak de laatste dingen die ze hebben gezien en het geval van Dijk was dat een lakse verdediger de laatste maanden bij Groningen die in de winter al weg wilde.

Die jongen kwam terug na de zomer nadat hij zowat voor de dood is weg gehaald (veel mensen vergeten dit), verloor een hoop gewicht, werd daadoor bewegelijker en speelde direct elke spits zoek en gaf rugdekking aan 3 verdedigers tegelijk bij Groningen en deed dit vaak op zijn sloffen.

Scout van Groningen heeft ooit in een radio interview verteld over de eerste keer dat hij van Dijk zag spelen bij Willem 2, eerste wat hij doorgaf aan de club was dat er een jeugdspeler bij Willem 2 rondloopt die we moeten halen en vreselijk hard gaan moeten pushen en hem het zo moeilijk mogelijk moeten maken want hij speeld op 20% op dit moment. En dat is nog steeds zijn zwakke punt, laks als een hond als het te makkelijk gaat.

Ik zie hem regelmatig voetballen in Schotland en hem zien voetballen nu is net als je soms bij de jeugd ziet. Een spelertje die veel te goed voor de rest en uit verveeldheid maar wat doet en eigenlijk bij een andere club op een hoger niveau moet spelen.

Als ik hem was zou ik tenminste nog een halfjaartje blijven om de old firm in de beker mee te maken. Moet je toch een keertje meegemaakt hebben

Als drie bondscoaches (Pot, Van Gaal en Hiddink ) anderen beter vinden zou het dan misschien niet zo zijn? Ik heb weinig zicht op de SPL maar in Nederland vond ik hem niet beter dan Mike van der Hoorn. En dat die bij Ajax zit is echt zo lachwekkend. Van Dijk zal zich bij Celtic wel wat ontwikkeld hebben maar dat een club als Sunderland komt ipv een Newcastle of Southampton zegt alles. Alle seinen wijzen er op dat hij niet goed genoeg is en er andere Nederlandse centrale verdedigers zijn die beter zijn.

Virgil is helemaal niet zo goed. Ik heb hem in het laatste jaar bij Groningen goed bekeken en vond hem vies tegenvallen. Dus was het geen verrassing dat Ajax of PSV hem niet haalden. Ook in de Champions League wedstrijden tegen Ajax was hij duidelijk minder dan Veltman. Dus ook weer geen verrassing dat hij niet geselecteerd werd voor Oranje. Hij heeft zijn roem te danken aan een goede wedstrijd tegen Feijenoord, waarin ook alles lukte. Hij heeft alleen mee dat hij langs de meetlat past, maar kan niet goed voetballen, heeft weinig inzicht en zijn aanvallend koppen valt ook tegen. In dit opzicht is van der Hoorn beter.

Van Dijk word een wereldtopper, heeft letterlijk alles. Hij heeft 1 probleem en dat is zijn laksheid als hij begint te merken dat hij zich eigenlijk niet heel veel hoeft in te spannen maargoed dat is al jaren bekend.

Celtic moet die jongen ook nu laten gaan, als je CV op linksbuiten gaat lopen in wedstrijden omdat hij zich begint te vervelen dan is het tijd dat je hem een stap laat maken.

26 december 2014 om 14:11

Als hij echt zo goed is of potentie heeft, was hij allang dit begin van het seizoen maximaal naar een BPL middenmoter club gehaald.

Zoals eerder gezegd, is dat al de bondscoaches incluis Vangaal(die oog heeft voor talent) nooit is gebruikt of opgeroepen.

Case closed.

26 december 2014 om 18:01

Uuh hij mocht niet weg, Arsenal bood op de slotdag nog 10miljoen pond en Southampton zag een bod van 8 miljoen pond afgewimpeld worden bijvoorbeeld.

Kan jij wel roepen case closed maar als je de feiten al niet eens weet.....

Wat zit iedereen hier te haten? Niks overhyped! Hij is gewoon een beest, boeie dat schotse league geen andere topteama heeft, fysiek word je 1000x beter getest dan de eredivisie waar een speler met weinig techniek en fysiek (ik noem geen namen) zelfs doelpunten maken. Virgil was in NL al beter dan bijna alle verdedigers dus is hij technisch al getest en geschikt en fysiek staat hij ook z'n mannetje. Virgil wordt gewoon een topper!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren