Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink vergelijkt Brobbey met internationale topspits: ‘Kan een monster worden'

Laatste update:

Marciano Vink heeft nog altijd alle vertrouwen in Ajax-spits Brian Brobbey, zo laat de analist weten in Voetbalpraat op ESPN. De 21-jarige Amsterdammer, die geblesseerd moest afhaken bij het Nederlands elftal, doet Vink af en toe zelfs denken aan AS Roma-spits Romelu Lukaku.

In het praatprogramma bespreken Vincent Schildkamp, Kees Kwakman, Karim El Ahmadi en Vink zowel Thijs Dallinga als Brobbey. "Ik denk dat Brobbey een team beter kan laten spelen dan Dallinga. Vooral omdat hij ballen vast kan houden en jongens eronder kunnen komen", aldus El Ahmadi.

Vink haakt in. “Stel je voor dat Brobbey dat afwerken onder de knie krijgt, dan kan het een monster worden. Dan heeft hij echt alles. Wie weet, hij is nog heel jong hè? Dat afwerken kun je echt wel bijschaven.”

“Hij zal nooit een killer als Klaas-Jan Huntelaar of Marco van Basten worden”, gaat Vink verder. “Maar als je kijkt naar Romelu Lukaku is ook niet alles gepolijst...” El Ahmadi snapt de vergelijking wel. “Ik heb weleens spelers gesproken die met Lukaku hebben gespeeld toen hij nog jong was, die zeiden ook dat hij niet heel goed kon afwerken. Ik zie Brobbey echt nog wel verbeteren.”

Vink stelt dat Brobbey ten opzichte van Lukaku nog acht jaar heeft om het afwerken bij te spijkeren. “Ik denk dat Brobbey echt gewoon een fantastische spits gaat worden.” Lukaku ontpopte zich door de jaren heen, ondanks meerdere lastige periodes, tot topscorer aller tijden van de Rode Duivels. In 112 interlands was hij goed voor 79 treffers en 16 assists.

Kieft
Waar Brobbey de afgelopen weken veel kritiek te verwerken kreeg, was Kieft in zijn column voor De Telegraaf net als Vink positief over zijn toekomst. “In Nederland wordt overspannen gedaan over Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis, maar ik vind Brobbey completer, sneller en met een hogere handelingssnelheid. Eens komen die doelpunten. Als het vertrouwen daar is.”

Voor nu blijft Brobbey door zijn afmelding steken op één interland. De Ajacied debuteerde tijdens de vorige interlandperiode in het uitduel met Griekenland (0-1 winst). Dallinga, die in clubverband uitkomt voor Toulouse, kan dat aantal zaterdagavond evenaren tegen Ierland. Dinsdag komt Oranje vervolgens opnieuw in actie, wanneer Gibraltar in Faro het laatste karwei in de kwalificatiecyclus is.

Gaat Brobbey een internationale topspits worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lukaku was op 16 jaar al beter dan Brobbey nu.
En ook Lukaku is nou niet echt een wereld spits gebleken.

18 november 2023 om 12:02

Noem even een topclub op waar hij momenteel niet zou kunnen spelen als spits. Los van Man City en Haaland.

18 november 2023 om 12:05

Bayern en Barcelona ook niet. Bij de rest zou hij zeker speelminuten maken.

18 november 2023 om 12:19

Precies vind ik ook. Ik zou hem zeker niet afschrijven, want hij is weldegelijk nog steeds een wereldspits. Nog altijd veel te goed voor een Roma als je het mij zou vragen.

18 november 2023 om 12:56

We hebben hem allemaal in de CL finale gezien met zijn fantastische defensieve arbeid voor City. Lukaku is de Belgische Higuain, heeft allerlei kwaliteiten om een topspits te kunnen zijn maar is het toch niet.

18 november 2023 om 13:46

Wat een onzin, topscoorder alle tijden bij Belgie en heeft lange tijd in de wereldtop gespeeld.

18 november 2023 om 15:25

Tegenwoordig is topscoorder ook niet meer helemaal wat het was. Depay staat bij ons toch ook vrij hoog in vergelijking met zijn kwaliteiten? Komt gewoon omdat ze nu altijd fit zijn en dus ook tegen san marino etc.

18 november 2023 om 15:32

Depay heeft er 44, Lukaku 79. Zoveel zegt wel gewoon iets natuurlijk. Zeker aangezien hij in Europa voetbalt.

Voor mijn gevoel is Brobbey vrij klein, althans, zo ziet hij eruit. Breed en sterk, maar misschien net 180 cm ofzo?

Als men niet zoveel veren in de reet van Brobbey zo proppen dan zou hij ook niet zo gigantisch veel kritiek krijgen.

18 november 2023 om 14:27

100% gelijk. Zo is dat ook gegaan met een Taylor die de hemel werd in geprezen als zijnde toptalent en kijk maar wat daarvan is gekomen.

Wat een ongelofelijk gezeik. Lukaku op 21:

- 29 goals en 10 assists in 55 wedstrijden voor Anderlecht.
- 17 goals en 7 assists in de PL voor West Brom
- 10 goals en 5 assists in de PL voor Everton.
En de twee seizoenen na zijn 21 jaar 43 goals en 16 assists in 73 PL wedstrijden.

Ter vergelijking: Brobbey heeft 27 goals en 8 assists in 66 wedstrijden op 21 jarige leeftijd voor Ajax.

18 november 2023 om 11:39

Hij gaat dit jaar gewoon op minimaal 20 goals eindigen. Hij was juist altijd zeer scherp voor de goal. Dit gaat gewoon terugkomen.

18 november 2023 om 11:49

Zo scherp voor de goal dat hij minder doelpunten gescoord heeft voor Ajax dan Lukaku voor Anderlecht op zijn 18. Lukaku had meer PL goals en assists dan Brobbey in de eredivisie op 21. Echt een vergelijking van 5 keer niks.

18 november 2023 om 13:45

Ja so what, van nistelrooij brak ook pas later door. Sommige spelers pieken vroeg en sommige worden later pas echt top. Brobbey kan makkelijk nog groeien.

18 november 2023 om 14:06

Dat is een argument dat je voor iedereen kan gebruiken onder de 25.

18 november 2023 om 15:35

En Brobbey is nou net een speler die vroeg gepiekt is. Geweldig in de jeugd. Aardig in zijn eerste seizoen bij Ajax. En daarna bleek dat hij het niet meer op fysiek kan winnen, en hij eigenlijk vrij weinig buiten dat in zijn arsenaal had.

Lukaku maakte furore in de Premier League. Brobbey zakte volledig door het ijs in de Bundesliga.

18 november 2023 om 11:51

Op transfermarkt komt hij tot 32 goals en 10 assist namens Ajax. En dat in 4360 minuten. (48 wedstrijden) Zijn volgens mij geen slechte statistieken.

18 november 2023 om 11:54

Ik heb alleen hoogste divisiewedstrijden meegerekend. In dit geval dus de JPL, PL en eredivisie. De 9 potjes in de Bundesliga met 0 goals en 2 assists van Brobbey heb ik even achterwege gelaten.

Verder zeg ik nergens dat het slechte statistieken zijn. Maar het is belachelijk te doen of hij op dit moment enigszins te vergelijken is met de Lukaku van 21 die zogenaamd ook van alles mist en ook niet kon afwerken.

18 november 2023 om 12:00

Ah oke. Ik zeg ook nergens dat ze vergelijkbaar zijn. Ik denk ook dat Brobbey, zoals hierboven al ergens wordt aangegeven, te klein is om de absolute top te bereiken. Wel kan hij als hij nog stappen maakt fysiek en qua positionering de Eredivisie aan gort schieten en een leuke spits worden in een topcompetitie.

18 november 2023 om 11:54

Mooi voorbeeld van het niet luisteren/lezen wat er gezegd word en je er eigen interpretatie aan geven.

Volgens mij is er geen vergelijking geweest in prestaties op leeftijd of tijd, en zegt ie nergens tot Brobbey beter is of was dan Lukaku op dezelfde leeftijd.

18 november 2023 om 11:57

Absoluut niet. Ze zeggen dat Lukaku ook veel aspecten van het spel mist en er wordt gezegd dat Lukaku ook niet goed kon afwerken. Ten slotte wordt er gezegd dat hij nog 8 jaar heeft ten opzichte van Lukaku om het scoren onder de knie te krijgen.

De facto zeggen ze dus: “kijk naar Lukaku die was toen hij jong was ook een beetje als Brobbey en die is toch een echte topper geworden”. Wat dus gewoon belachelijk is. Lukaku heeft gewoon 10 keer meer talent dan Brobbey en is dus helemaal geen argument om te zeggen dat Brobbey ook een topper kan worden.

18 november 2023 om 12:12

Ja maad Lierse waarom ren je gelijk om je landgenoot zo te verdedigen? Jaa lukaku is beter en scoort makelijker dat weten we wel. Brobbey zn stats voor een 21 jarige zijn zo slecht nog niet...

18 november 2023 om 12:15

Ik ren niet om hem te verdedigen. Ik toon aan dat het een ridicuul slecht argument is om Lukaku aan te halen.

Verder ontken ik nergens dat Brobbey best goede statistieken heeft voor iemand van zijn leeftijd.

18 november 2023 om 12:28

Ja dat toon je idd aan in 9 verschillende posts...

18 november 2023 om 12:39

Ik reageer op mensen die op mij reageren. Niet zo vreemd lijkt me. En ik reageer in tegenstelling tot de meeste tenminste inhoudelijk.

18 november 2023 om 12:43

Er wordt wel letterlijk gezegd in het artikel dat Lukaku "niet heel goed was in afwerken" en dat is gewoon onzin. Lukaku stond in de jeugd al bekend als iemand die elke kans binnentrapte en zette dat door als prof. Hij was zelfs topschutter in de JPL in zij eerste jaar als prof. Daarom dus wel een onzin vergelijking.

18 november 2023 om 13:02

Lukaku is ook geen geweldige afmaker, en zijn statistieken genomen over zijn carrier zijn ook niet "top spits" waardig.

Wat hij zegt is dat hij dezelfde basiskwaliteiten als een Lukaku bezit (en niet dat hij op hetzelfde niveau zit in het gebruiken van deze kwaliteiten), en gezien dat Lukaku op zijn huidige leeftijd nog steeds veel steken laten vallen in het afmaken, heeft Brobbey inderdaad meer tijd dan Lukaku om hier nog veel beter in te worden.

18 november 2023 om 13:24

297 goals in 614 clubwedstrijden niet topspitswaardig? En daar nog bovenop 93 assists. Gaat waarschijnlijk in de top 5 aller tijden eindigen als international ooit.

Je leest hier regelmatig toch echt ongelofelijke onzin.

18 november 2023 om 13:48

Hij is bij geen topclub echt geslaagd en mocht overal vrij snel vertrekken. Zegt genoeg dat hij nu bij een club als Roma zit toch? Goede speler, maar zeker geen wereldtop.

18 november 2023 om 14:15

Inter is geen topclub? En Juventus wilde hem deze zomer gewoon hebben.

18 november 2023 om 14:41

Doorheen zijn carrière, sinds Everton, zou ik hem in de meeste seizoenen wel in de top 10 van beste spitsen plaatsen. Hangt ervan wat je dan wereldtop noemt. Namen zoals Kane, Aguero, Ibrahimovic enzo waren/zijn wel nog een stuk beter dan hem. Al zou ik geen spits liever hebben in ons nationale team dan Lukaku. Ja hij faalde tegen Kroatië maar hij was ook totaal niet fit.

18 november 2023 om 15:16

Juventus is toch ook geen topclub? Lukaku is een leuke subtop spits maar is natuurlijk in de verste verte geen top spits

18 november 2023 om 15:33

Juventus geen top meer. Kunnen gewoon kampioen worden dit jaar in de serie A.

19 november 2023 om 18:58

Ben je dan een topclub? Een juve kan je toch niet in één adem noemen met échte topclubs als Real, City, Bayern, PSG?

18 november 2023 om 12:09

De enige reden dat ze deze vergelijking maken is z'n bouw en z'n kleur. Doen analisten sowieso altijd.

18 november 2023 om 12:27

Ik snap ook wel dat je hen een beetje vergelijkt. Twee sterke en snelle spitsen met niet de meest zuivere techniek. En zoals je aangeeft eenzelfde huidskleur.

Maar daar stopt het ook wel. En waarom ze Lukaku aanhalen als voorbeeld om aan te tonen dat Brobbey een topper kan worden is me al helemaal niet duidelijk.

18 november 2023 om 12:37

Er is je wel vaker iets niet duidelijk. Dat is ook een beetje jou identiteit. Doen alsof je een onnozele bent.

18 november 2023 om 14:00

En nu de minuten erbij graag.

18 november 2023 om 14:14

Weinig spelen is geen kwaliteit hè? Maar oké.

Lukaku bij Anderlecht 3.696 minuten.
Bij West Brom 2.000 minuten.
Bij Everton ongeveer 5.400 minuten.

Bedankt trouwens dat je het vroeg want ik heb een fout gemaakt. Die 8 goals was het seizoen dat hij 22 was. In zijn debuutseizoen bij Everton had hij 15 goals en 8 assists in de PL (dus 23 goals en 12 assists in die 5.400 minuten.

Brobbey bij Ajax ongeveer 3.100 minuten in de eredivisie.

18 november 2023 om 14:41

Maar goals maken in weinig minuten wel. Bij 39 doelpunten in 3700 minuten betrokken zijn is in mijn ogen best te vergelijken met in 3100 minuten bij 35 goals betrokken zijn. Uiteindelijk ben je dan in minder dan iedere 100 minuten bij een doelpunt betrokken en dat is gewoon kwaliteit.

18 november 2023 om 14:49

Lukaku had alleen die statistieken voor zijn 18. Brobbey tot zijn 21. Een enorm verschil natuurlijk.

Als hij zich blijft ontwikkelen (techniek, scorend vermogen en variatie in het spel) kan het zeker een topper worden. Ontwikkeld hij zich niet of beperkt dan kan het ook wel eens tegen gaan vallen.

Lukaku heeft in een mindere competitie gespeeld dan de Eredivisie, namelijk in België. Daardoor is hij opgevallen en heeft hij een stap weten te maken naar Engeland. Hij heeft de juiste ontwikkelingsroute bewandeld met de juiste timing. Brobbey is opgevallen op een veel hogere podium, heeft te snel zijn keuze genomen om naar een andere club te willen gaan, had spijt van zijn keuze en is nu terug bij zijn oude club waar alles verkeerd gaat. Veel pech voor hem als je het mij vraagt, maar ook een totale onzin om te vergelijken met Lukaku.

18 november 2023 om 12:14

Goh, en dit krijgt gewoon duimpjes omhoog. Lukaku had op zijn 18de al 8 Europese doelpunten. Ondermeer tegen Bilbao, HSV en, jawel, twee doelpunten en een assist tegen Ajax.

Brobbey heeft nog altijd maar 4 Europese doelpunten dus dat "opvallen in een veel mindere competitie" argument mag heus wel weg.

Daarbij vertrok Lukaku vroeger naar het buitenland dan Brobbey maar besloot hij te vechten voor zijn plaats ipv snel terug te keren. Wat resulteerde in een uitleenbeurt waar hij opnieuw opviel. "pech/geluk" is voor een deel ook je mentaliteit en durven voor kansen te gaan.

Brobbey is een leuke spits voor de eredivisie. Alles daarboven komt hij, op dit moment nog steeds, te kort.



Het afwerken moet beter. Maar hij mag ook wel wat afwisseling aanbrengen in zijn spel. Nu gaat hij alleen het duels aan met verdediging het achter over hangen. Maar misschien keer wat diepte zoeken ofzo.

18 november 2023 om 12:18

Dat diepte op zoeken kan hij 3-4 keer doen per wedstrijd, en wordt die bij de 70e minuut eruit gehaald.

18 november 2023 om 12:23

Maar nu doet elke keer het zelfde. Hangen en trekken. En dat lever ook weinig tot niks op. Behalve veel overtredingen en fluitsingalen tegen wat niet altijd terecht is

Ach Nederland snakt na jaren van droogte gewoon naar een top spits dus klampen we ons maar vast aan potentiële goeie spitsen.

Tot dusver was hij goed tegen Almere city wel te verstaan maar bij Leipzig redde hij het niet waar Xavi Simon's het wel laat zien daar.

18 november 2023 om 12:58

Bij Leipzig kreeg hij na 2 weken gelijk een andere trainer, dat is niet echt een eerlijk scenario geweest. Al denk ik ook niet dat Brobbey de nieuwe Lukaku is.

Als je Lukaku als voorbeeld moet nemen dan is Brobbey inderdaad een matige spits.
Hoop voor Brobbey dat die vooral niet op Lukaku moet gaat lijken.

Lukaku de grote huilbaby die bij topclubs speelt door zijn fysiek, maar eigenlijk niet zo een goede voetballer is.
Als niet zo een goede voetballer zijn de graadmeter is, dan lijkt Brobbey inderdaad op Lukaku.

Brobbey moet goals maken. Dan hoor je niemand klagen. Niet met andere dingen bezig zijn. Gewoon scoren. Al zie je hem heel de wedstrijd niet en hij legt er gemiddeld twee in per wedstrijd, kan die nog een hele mooie carriere krijgen.

Waar komt deze hype op Brobbey ineens vandaan? Al die berichten over hoe goed die jongen wel niet is. Heel raar allemaal. Die jongen is vroeger altijd goed geweest door zijn fysieke voordeel. Nu merk je dat dat niet voldoende is. Een spits moet goals maken, die maakt die veel te weinig. De goals die die gemaakt heeft waren vaak nog met geluk ook.

Hou even op met deze jongen te hypen en zorg ervoor dat die gaat trainen op afwerken.

Sinds wanneer is het hip om steeds te zeggen dat brobbey het heel goed gaat doen groot gaat worden etc? Hij kan niet eens blijven staan als hij moet afronden. Hij kan echt voetballen, maar zo tof is die ook weer niet

Waar komt die Brobbey-lobby eigenlijk ineens vandaan? Je kan al weken geen krant of website open slaan of het gaat over een spits die er tot dusverre eigenlijk niet heel erg veel van gebakken heeft. Zijn mensen bang dat hij het niet gaat maken of iets en zijn dit wanhoops pogingen om hem vertrouwen te geven?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren