Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vieri voorspelt recordtransfer van ‘misschien wel 300 miljoen euro’

Laatste update:

Borussia Dortmund beschikt volgens Christian Vieri met Erling Haaland over de beste spits ter wereld. Hoewel de Noorse aanvaller pas negentien jaar oud is, is er volgens de oud-international geen spits op aarde die zijn niveau kan aantikken. Vieri, voormalig spits van onder meer Juventus, Internazionale en AC Milan, denkt bovendien dat Haaland de duurste voetballer aller tijden wordt.

Haaland werd dit seizoen bekend bij het grote publiek. Hij scoorde aan de lopende band voor Red Bull Salzburg, waarna hij in januari werd weggekocht door Borussia Dortmund. Het toptalent had diverse aanbiedingen op zak en kon ook naar Manchester United, maar koos voor een verhuizing naar de Bundesliga. In het shirt van Dortmund zette hij zijn goede vorm door en was hij in elf wedstrijden in alle competities goed voor twaalf doelpunten. Vieri is diep onder de indruk van de prestaties van Haaland en denkt dat de Noor de geschiedenisboeken aal ingaan als de duurste voetballer ooit.

Nagenieten: Achraf Hakimi, het Marokkaanse toptalent van Dortmund

Paris Saint-Germain betaalde in 2017 een recordbedrag van 222 miljoen euro aan Barcelona voor Neymar, maar Vieri verwacht dat een club op een dag een veel hoger bedrag voor Haaland zal betalen. “Haaland is verreweg de sterkste en hij heeft er goed aan gedaan om voor Borussia Dortmund te kiezen”, aldus de Italiaan in gesprek met Corriere della Sera. “Dat is de beste club om zijn talent te ontwikkelen. Over een paar jaar gaat hij naar een grote club voor tweehonderd miljoen, misschien wel driehonderd miljoen euro.”

De voormalig international droeg zelf de shirts van onder meer Juventus, Atlético Madrid, Lazio en Atalanta. Tussen 1999 en 2005 verdedigde hij de clubkleuren van Internazionale en stond in zijn eerste drie seizoenen in het Giuseppe Meazza naast Ronaldo, wie hij ziet als de beste spits ooit. “De beste spits ter wereld was O Fenomeno (Ronaldo, red.). Hij was niet van deze wereld. We hebben samen drie fantastische jaren gehad. Hij rende sneller met de bal aan de voet dan een verdediger zonder.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

300 miljoen wordt lastig als Haaland een afkoopclausule in zijn contract heeft.

24 april 2020 om 18:40

Klopt, maar die kan je pas activeren vanaf de zomer van 2022.

Ik neem aan dat hij Mbappe als buitenspeler ziet. Haaland is gewoon erg goed, maar nu gaan we wel heel ver.

24 april 2020 om 11:50

Hij heeft ook wel een punt hoor. Haaland heeft toch wel iets dat je niet bij andere spitsen ziet. Op dit moment heeft hij genoeg dingen om te verbeteren, maar hij hoort nu al bij de beste spitsen ter wereld en het is in mijn ogen een kwestie van tijd voordat hij een niveautje hoger dan de rest is.

24 april 2020 om 11:59

Ik vind dat we wel heel snel iemand de beste noemen, zelf denk ik dat er in de Bundesliga een andere spits rondloopt die fenomenale dingen laat zien. Jongens als Aguero, Lewandowski en Kane laten al jaren heel veel klasse zien. We beoordelen verwachte groeipotentieel met mensen die er al staan.

Toch wel grappig dat elke speler van het tijdperk jaren 90 begin deze eeuw Ronaldo verreweg als beste spits zag terwijl er tientallen andere goeie spitsen was. Maaar Haaland is natuurlijk nog steeds geen niveau Lewandowski.

24 april 2020 om 11:37

Wat bedoel je? Dat Haaland het NOG niet bereikt heeft of dat hij het niet Gaat bereiken? Dat eerste is natuurlijk absurd aangezien Haaland eigenlijk al 2/3 jaar het maximale presteert. Dat hij nog niet dat niveau heeft komt dan misschien omdat het te vroeg is om te zeggen, maar op die leeftijd was Lewa niet zo goed en op dit moment heeft Haaland een veel beter moyenne dan Lewa in de bundesliga. Ten tweede, Haaland is een iets ander type spits, veel sneller maar minder goed in de korte ruimte. Dus om hem nou nu al niet van het niveau van Lewa te noemen is raar.

24 april 2020 om 11:50

Ach kom op. Haaland is een fantastische jonge spits, maar Lewandowski staat al ruim 5 jaar aan de absolute top. Dat mag Haaland van mij eerst nog wel eens laten zien voor een langere periode. Daarnaast vind ik Lewandowski veel technischer, beter in de korte ruimte, sterker in de duels en ook een stuk slimmer qua positionering. Ik vind het allemaal wel beetje een hype als ik eerlijk ben.

24 april 2020 om 12:01

Elphe/ Ik snap wel wat je bedoelt, we hebben zoveel talenten als zien komen en gaan, maar ga maar eens 5 jaar aan de top staan en er jaarlijks 30 in schieten, verre van makkelijk. Tegenwoordig is ieder talent the next big thing, daar moeten we echt voorzichtiger mee zijn maar Haaland heeft wel veel potentie, een hele vloeiende afmaker, een ouderwets neusje voor de goal, maar toen hij 1 keer slecht speelde tegen PSG uit vond iedereen hem weer middelmaat, zo snel kan het gaan in deze voetbalwereld, daar moeten we echt voorzichtiger mee zijn.

24 april 2020 om 12:16

@CR9! Haaland is toch ook gewoon nog niet van het niveau Lewandowski? We hebben zoveel potentiële beste spelers ooit het niet zien worden: Walcott, Wilshere, Adu, Dos Santos, Bojan. Ik ben altijd voorstander van eerst laten zien en dan de hemel in prijzen. Sommige zeggen dat De Ligt beter is dan Van Dijk gezien zijn leeftijd, maar het is nog de vraag of De Ligt die stap kan maken naar dat niveau. Zo geldt dat ook voor Haaland.

24 april 2020 om 12:35

@ELPhenomeno. Natuurlijk is Lewandowski nog beter. Maar Lewandowski speelde op z’n 19e nog bij Pruzskow in Polen en Haaland is nu al de ster in Dortmund.
Wie weet wat de toekomst brengt

24 april 2020 om 12:59

Jaa maar datzelfde kan je ook over Mbappe zeggen. Ronaldo speelde op zijn 17de nog bij Porto terwijl Mbappe op 17jarige leeftijf Man City eigenhandig eruit knikkerde. En dat hij al wereldkampioen was op 19 jarige leeftijd, toen was Messi nog niet eens geselecteerd. Wil dat dan zeggen dat hij beter dan die 2 geweldenaren wordt? Ik hoop het wel, want ik ben fan. Maar het zal heel moeilijk worden. Haaland heeft nog een hele lamge weg te gaan wil hij Lewa voorbij streven

24 april 2020 om 15:01

Ik zou maar niet tegen Ronaldo zeggen dat hij bij Porto heeft gespeeld . OT: Laten we gewoon bekijken wat de aankomende jaren gaat gebeuren met Haaland en Mbappé bijvoorbeeld. Ze doen het allebei heel leuk bij hun clubs en die clubs stellen zeker wat voor in Europa. Maar de echte topclubs, daar zijn ze (nog) niet en dat is heel anders dan bij hun huidige clubs natuurlijk. Dit is overigens geen sneer naar Psg, want qua selectie zijn ze natuurlijk wereldtop. Ik doel meer op het feit dat ze nog niet de statuur hebben van wereldtop, waar een Barcelona en Real Madrid dit wel hebben bijvoorbeeld.

24 april 2020 om 11:38

Daar is ook niks aan gelogen. Ronaldo is legendarisch, baal gewoon heel erg dat hij zijn blessure kreeg, anders sprak je niet enkel over beste spits ooit kandidatuur maar overal best Player!

24 april 2020 om 11:59

Bp/ De wereld heeft R9 nooit in zijn prime gezien ben ik bang, daarvoor was hij te blessuregevoelig, moet je nagaan wat hij anders gepresteerd zou hebben. En alsnog won hij drie keer de gouden bal

24 april 2020 om 12:24

Ronaldo was ook een veel betere speler dan die overschatte Pele, in alles was die beter.

24 april 2020 om 12:44

Moeilijk te vergelijken. Pelé wordt ondergewaardeerd omdat hij in een ver verleden gevoetbald heeft. Pele is een top 5 speler of all time. Die man kon voetballen als een monster.

24 april 2020 om 13:21

Pele wordt gigantisch overgewaardeerd omdat die een paar Wk's heeft gewonnen. Maar in Zuid - Amerika gebeurt dat wel vaker. Maradonna was een veel betere speler, Cruijff was een veel betere speler, hij was niet eens de beste Braziliaanse speler aller tijden en zeker geen top 10 in de wereld. Blijf het altijd jammer vinden dat men hem zo hyped terwijl andere spelers juist die aandacht verdienen.

24 april 2020 om 14:04

Garrincha was inderdaad beter van die generatie van de Brazilianen. En spelers als Best, Eusebio, Di Stefano, Puskas etc deden er ook niks voor onder.

24 april 2020 om 15:43

Mooi dat je Garrincha noemt. Heb deze ook altijd een stapje hoger gehad dan Pelé.

24 april 2020 om 12:09

Nee, maar Lewandowski was al bijna 20 toen hij überhaupt debuteerde en dat was in de Poolse competitie. Hij was 22 toen hij bij Dortmund kwam en scoorde zijn eerste seizoen maar 8 keer in 33 bl wedstrijden. Haaland heeft er 9 inliggen in 8 wedstrijden en is pas 19.

24 april 2020 om 12:34

Leeftijd zegt mij vrij weinig kijk maar eens na de carrières van mijn held en Owen. En kijk bijv maar eens na de carrières van Lewandowski en Cristiano. Dan weet je dat leeftijd niks zegt.

24 april 2020 om 16:13

Het zegt niet alles nee, maar Haaland is op zijn leeftijd al een heel stukje verder dan Lewandowski destijds was. Dat kan prima wat beloven voor de toekomst.

Als je dat niet mag benoemen dan is het een beetje onnozel om bij een jongen van 19 te roepen dat hij nog niet het niveau heeft van een ervaren wereldtopper die rond de top van zijn kunnen zit. Dat is gewoon vanzelfsprekend.

24 april 2020 om 16:17

Vieri zegt dat hij de beste spits van de wereld is, dat is gewoon pure nonsens (ongeacht de leeftijd).

Natuurlijk is hij een geweldige speler, maar ik mag toch hopen dat in deze corona-tijden niet dergelijke bedragen voor spelers worden betaald. Uiteindelijk zal dan dezeboomerang bij het voetbal terugslaan...

Vieri zelf was ook absolute geweldenaar. Ik ben blij ik 33 ben en hem bewust zo nu en dan heb kunnen zien spelen en goals heb zien maken. Maar 300 miljoen gaat nu weg bij Dortmund niet worden voor Haaland maar misschien jaren later bijvoorbeeld van PSG naar Real of Barcelona whatever. Met FM mobiel heb ik Haaland voor prikkie van 60 miljoen bij Lazio weggehaald en hij heeft me gelijk mede geholpen aan de CL ongeslagen te winnen met Arsenal door oa met City , Real en Barcelona in finale af te rekenen. Waarom altijd de discussie wie wel of niet beter was? Geniet gewoon van wat er geweest is en nog gaat komen zijn zoveel mooie en goede spitsen in loop der jaren hier aantal op rijtje sorry voor degene die ik vergeet;klose, Batistuta, Crespo, Solksjaer, Henry, Recoba, Adriano, Inzaghi, Del Piero, Ronaldo Lima, Ronaldinho, Lewandowski, Torres, Raul, Morientes, David Villa, Eto'o, Luca Toni, Bergkamp, Kluivert, Mbappe, Messi, CR, Haaland, Werner, Andy Cole, Dwight Yorke etc etc

24 april 2020 om 12:15

Van Nistilrooij was ook echt pure afmaker en leefde voor goals

24 april 2020 om 12:25

Je mist de bondscoach van Oekraïne in jouw rijtje

24 april 2020 om 13:02

@voetbalfreak oooohhh wat was dat een geweldenaar😱😱 Andriy "FREAKING" Shevchenko.

Vieri is niet goed bij zijn hoofd en leeft onder een steen getuige zijn reactie. Nooit dat je zo'n bedrag zal kunnen krijgen na de huidige ontwikkelingen, nu clubs financieel creatief moeten zijn en er miljarden worden misgelopen.

Maar ja het is nou eenmaal komkommertijd, wanneer anders zouden we de mening van Vieri over Haland horen?

24 april 2020 om 14:19

Ik ben het eens met je mening, maar ik heb zo het gevoel dat de zakenwereld geen ene moer geeft...

Haaland is op het moment een sensatie, maar ga hem aub nog lange niet vergelijken met de toppers van weleer, nog met geen ene, zeker niet met een Romario of Ronaldo den Eerste.

24 april 2020 om 14:31

Haaland zit met zijn niveau al net zo goed als Ronaldo en Romario. Toen hun ook pas 19 waren. Net zoals hij nu is.

24 april 2020 om 16:18

Lol R9 werd op die leeftijd wereldvoetballer van het jaar, scoorde 47 doelpunten voor Barca in 49 wedstrijden en won de Copa America. Werd topscoorder en beste speler van dat toernooi.

Een geweldige spits met een geweldig jaar, maar hij is jong, hij kan blessures krijgen waardoor z'n lichaam verdandert of z'n speelstijl moet aanpassen, of hij krijgt een terugslag en mensen realiseren dat het alleen maar een spits is die met ruimte kan spelen. Dat zeg ik niet, maar ik vind het heel makkelijk en ook niet goed om meteen zo'n jongen helemaal te bestempelen. Ik moet het nog zien, hij is een erg indrukwekkende speler, neemt gigantische stappen op t veld, scoort en maakt makkelijk af, is erg koel, een goede versnelling, nee goede goede spits hoor, maar om aan de wereldtop te staan moet je ook in de kleine ruimte etz dingen kunnen doen, daar moet hij nog in groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren