Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Viergever: ‘Gelukkig noemde de stadionspeaker mijn vorige club niet’

Laatste update:

Nick Viergever maakte zaterdag zijn thuisdebuut voor PSV. De verdediger deed mee in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Valencia en was benieuwd hoe het publiek in het Philips Stadion hem zou ontvangen. Hij is immers afkomstig van Ajax.

“Ik vroeg me dat van tevoren wel af, ondanks dat ik tot dusver geen gekke dingen heb gehoord”, aldus de 28-jarige Viergever in een interview met De Telegraaf. “De stadionspeaker noemde bij een andere speler wel zijn vorige club. Toen dacht ik: doe dat bij mij maar niet, haha. Zo goed was hij gelukkig wel.”

De drievoudig international van het Nederlands elftal speelde voor Sparta Rotterdam en AZ alvorens hij in de zomer van 2014 naar Ajax vertrok. De linkspoot kwam in Amsterdam tot 118 wedstrijden, maar won er geen prijzen. In mei tekende hij een contract tot de zomer van 2022 bij regerend kampioen PSV.

“Ik had alleen gehoopt om iets verder te zijn qua fitheid, maar ik heb de laatste weken goede wedstrijden kunnen spelen”, vertelt Viergever over de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegen Valencia vormde hij het centrale duo met Daniel Schwaab.

Denk jij dat Nick Viergever komend seizoen kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik neem aan dat ze hem dat bij PSV niet kwalijk nemen, net zoals bij Ajax ongeveer niemand het hem kwalijk neemt dat hij de overstap gemaakt heeft? Sympathieke gozer, geen wereldtalent maar wel een echte buffelaar en echt wel een waardevolle speler. Daar gaan ze in Eindhoven echt nog wel veel plezier aan beleven.

30 juli 2018 om 07:51

Kan me niet voorstellen dat iemand het hem kwalijk neemt, want een speler met zijn skils bij zowel Ajax als PSV is voor hem echt een puike prestatie. Zulke kansen dien je te grijpen. Verder kan ik het me niet voorstellen dat hij bij PSV in de basis blijft. Is echt geen goeie CV. Opbouwend wel, maar verdedigend niet vh gewenste niveau. Tenzij je een sloper als sanchez of Alex dernaast zet denk ik. We zullen het zien.

30 juli 2018 om 08:07

Als er opbouwend iets verwacht wordt van Viergever in Eindhoven, dan kan het alleen maar tegenvallen.

30 juli 2018 om 08:26

Opbouwend vond ik hem amper teleurstellen hoor. Vaak goeie crosspass over 40 meter. Verdedigend en met name in het mandekken stelde hij teleur. Hij knokte zich op een gegeven moment knap terug, maar zijn toenmalige concurrent Riedewald bakte er niks meer van.

30 juli 2018 om 15:29

Wou net zeggen, die crosspass is dik in orde. Kan me de assist op Dolberg tegen Feyenoord bij de 1-4 nog wel herinneren vorig seizoen, daar was vrij weinig mis mee.

30 juli 2018 om 07:56

Zou niet weten waarom iemand hem iets kwalijk neemt.
Was een bankzitter bij Ajax en die club wilde niet met hem verder en was ook geen toekomst.
Kan niemand hem kwalijk nemen dat ie dan elders heen gaat.

30 juli 2018 om 11:19

Hij had al anderhalf jaar een basisplek bij Ajax voor zijn blessure hoor???

Bij die goal van Valencia zag je weer die typische Viergever actie. Dat eindeloze naar achteren lopen

30 juli 2018 om 11:58

Zo kan je altijd wat zeggen.. als hij had gehapt en weg was geweest had je waarschijnlijk gezegd dat hij hem voor zich moest houden.

Ik vind dit altijd zo zielig. Je moet er letterlijk boven staan. Kom toch is op man, het is voetbal. Voor wie doe je het die paar supporters die leed vermaak zo ontzettend leuk vinden? Net als wat Van Persie deed gewoon met respect naar elkaar toe omgaan. Matige reactie van Viergever.

30 juli 2018 om 07:56

Het valt hier nog mee, maar ik heb Viergever de afgelopen weken een paar keer tussen de regels door horen afgeven op Ajax. Jammer dat hij dat nodig vindt.

30 juli 2018 om 08:06

Viergever heeft niet af lopen geven op Ajax, maar in uiterst nette bewoordingen weergegeven hoe zijn situatie bij Ajax was. Daar is toch niets mis mee.

30 juli 2018 om 08:20

Waarom zou je? Focus je lekker op je nieuwe ploeg. Een frisse start. Je bereikt hier werkelijk niks mee, behalve dat je jezelf van een onnodig rancuneuze kant laat zien, terwijl er als speler van een topclub altijd wel dingen gebeuren waar je minder blij mee bent. Dat staat hem bij PSV ook nog misschien te wachten. Laat lekker gaan joh.

30 juli 2018 om 08:56

Ik heb die opmerkingen ook gelezen. Ik kan me er niet aan storen, want hij deed het netjes. Ben het wel met je laatste opmerking eens: waarom zou je dit doen? Hij is vrij nadrukkelijk nog bezig met Ajax, en dat kan hij beter los laten. Hij speelt nu voor PSV, dus kijk vooruit. Je staat voor een mooi seizoen, geen enkele reden om met het verleden bezig te zijn. En zoals hierboven al door meerdere mensen gezegd: niemand neemt hem iets kwalijk. Alle ingredienten zijn er dus voor een mooie nieuwe start.

30 juli 2018 om 07:58

Wat een komedianten gedoe zeg je komt van Ajax zowat , de technische staf wilde hem graag hebben dus dan kun je toch gewoon zeggen dat hij bij Ajax vandaan komt ? Zieligheid ten top zeg misschien dat volwassen worden helpt bij die paar zogenaamde supporters .

30 juli 2018 om 10:26

Er is geen enkele aanleiding om te denken dat PSV supporters hebben afgegeven op Viergever vanwege zijn geschiedenis. Ik snap dan ook niet waar jullie je druk om maken.

30 juli 2018 om 10:32

Idd hij is niet met trammelant vertrokken bij Ajax.kon gewoon door de voordeur weg. En de PSV fans die begrijpen dit ook wel. Het is dat Viergever er nu zelf over begint anders had niemand zich er wat van aangetrokken. Verder een voorbeeldige prof.

30 juli 2018 om 08:40

Wanneer je dit al een matige reactie vindt kun je beter stoppen met het lezen en luisteren van interviews. Kom op zeg. Hij maakt hier een onschuldige opmerking die ook nog eens met een knipoog moet worden gelezen.

30 juli 2018 om 08:44

Het maakt me helemaal niks uit. Men moet niet daar heen gaan of iets maken. Gewoon normaal met elkaar omgaan. Zieltjes winnen is voor zielige mensen. Heb respect voor elkaar. Wat Van Persie deed was het beste wat je ooit kon doen. Dat vind ik nou klasse. Maar dat zie je direct wat voor kwaliteitsverschil en denken tussen die 2 zit.

30 juli 2018 om 08:58

Wat deed van Persie dan? Heb ik geloof ik gemist

30 juli 2018 om 09:28

Van Persie kreeg de vraag van kinderen op de open dag of hij ook zo'n haat had aan 020. Hij reageerde in de trans van dat hij niet in haat gelooft en dat de kinderen dat ook niet zouden moeten doen. Dat gezonde rivaliteit gezond is, zolang het maar niet omslaat naar haat. Een heel volwassen reactie, waar de kinderen hopelijk iets van geleerd hebben. Hopen op nog meer van zulke rolmodellen. Hij profileer zich niet enkel als een sieraad voor de competitie, maar zegt ook heel zinnige dingen. Kan als ajacied oprecht van die man genieten. Pure klasse op en naast het veld.

Verschillende ex Ajaxieden zijn hem voorgegaan (Klieft, Koeman, John Bosman, Lerby en Arnesen) en zijn ook nooit negatief behandeld. In Brabant zijn ze waarschijnlijk niet zo haatdragend. Dus een beetje onterechte angst bij Viergever. Wellicht is dat bij de competitie wedstrijd straks in Amsterdam wel andersom. Hij was natuurlijk wel gewend dat je bij Ajax door je eigen publiek wordt uitgefloten.

30 juli 2018 om 08:06

Nouja, niet zo haatdragend? Wanneer je er voor kiest de naam Ajax bewust achterwege te laten, speelt er sowieso iets.

30 juli 2018 om 08:10

Juist, omdat je niet wil provoceren omdat je als club niet haatdragend bent.

30 juli 2018 om 08:51

Maar waarom zou je provoceren wanneer je zijn vorige club noemt? Het bewust niet ervan noemen lijkt mij eerder een provocatie.

30 juli 2018 om 08:25

Vind je? Ik vind het altijd wel opvallend dat er bij een kampioenschap van PSV bij de supporters meer aandacht gaat naar het feit dat Ajax géén kampioen is geworden dan dat ze zélf wel kampioen zijn geworden. Sneren naar de rivaal is belangrijker dan liefde voor je eigen club in dat geval. Ik heb genoeg mensen in mijn vriendenkringen waar ik dat van dichtbij bij zie en dat zijn vaak nog best intelligente mensen. Ik zag het vorig jaar bij Feyenoord ook soms, maar wel beduidend minder en daar zit de rivaliteit een stuk dieper.

30 juli 2018 om 12:15

Ja enzo was ajax het hele seizoen lang aan het klagen over het “geluk” van psv. Zet die bril eens af en kijk naar je eigen club.

30 juli 2018 om 08:43

Haha ja klopt wat je zegt eigenlijk moeten ze juist blij zijn als er veel spelers bij Ajax vandaan komen de ploeg die in 88 Europacup 1 pakte telde heelveel Ajacieden: lerby, arnesen,vanenburg,kieft,Koeman dat zijn er 5 en dat waren ook nog eens best bepalende jongens. Knap toch dat je als club dat verleden van een speler opzij zet en zonder verkeerd sentiment puur op kwaliteit die jongens binnen haalt!! Denk alleen dat viergever een 12/13e man moet zijn.

Ach, als ze daar zelf iemand van Ajax overnemen hoor je ze sws nooit klagen. Genoeg spelers in t verleden geweest die bij ajax speelden en later bij psv. Zolang hij presteert zullen ze er daar ook niet over vallen

Het is ook echt niet zo dat PSV-supporters je per definitie niet mogen als je voor Ajax hebt gespeeld. PSV heeft in z'n geschiedenis al aardig wat oud-Ajacieden gehaald (koeman, Vanenburg, Kluivert, Reiziger, Vink, Jonk, Lerby, Arnesen, Menzo, Perez, S. de Jong, Bosman, Geels, Kieft, Wouters) en die werden heus niet allemaal met fluitconcerten onthaald.

Spelers als Veltman, Schone of Labyad, die zich negatief over PSV uit hebben gelaten of zich anderszins "irritant" op hebben gesteld, zouden bij PSV waarschijnlijk niet gepruimd worden, maar een rustige, bescheiden jongen als Viergever, ik denk niet dat iemand bij PSV daar een probleem mee heeft.

30 juli 2018 om 08:57

Klopt. Bij Ajax krijg je zelfs doodsbedreigingen (Vermeer) als je bij een andere club gaat voetballen.

30 juli 2018 om 09:10

Doe nou niet alsof dat alleen bij Ajax gebeurd.
Feyenoord heeft het nouri-probleem gehad.
Bij PSV wenste een aantal Bazoer dood na zn overstap naar Ajax.
Iedere club heeft er zulke debielen rondlopen..

30 juli 2018 om 09:12

Ja joh, Labyad werkt lekker benaderd toen hij vertrok bij Psv. Los van dat het verkeerd is, heeft het ook wel te maken met de manier waarop een speler vertrekt. Viergever heeft geen doodsbedreiging of wat dan ook ontvangen.
Hij hoeft geen afscheid te verwachten, maar dat had hij kunnen weten. Vermeer daarentegen, jongen van de club, die een transfer gegund werd omdat hij niet meer aan spelen toe kwam en door de jaren heen wel van waarde was geweest. Vervolgens gaat hij het smerig uitspelen, daarmee verpest hij het niet alleen voor zichzelf bij het publiek, maar ook voor andere spelers die in een soort gelijke situatie terecht komen.

30 juli 2018 om 10:26

Dat is zeker waar

30 juli 2018 om 11:47

Ik heb alleen voorval schone gemist dan? Waarom schone dan ook?

30 juli 2018 om 12:09

Schone heeft er een beetje een handje van om zich in interviews laatdunkend uit te laten over Psv. Zo moest hij afgelopen seizoen een keertje laten weten dat hij meestal niet de moeite nam om naar wedstrijden van PSV te kijken, om een paar dagen later op te merken dat "ajax tenminste probeert te voetballen, in tegenstelling tot Psv" (wat ik dan weer opmerkelijk vond, want hoe kun je weten dat PSV niet probeert te voetballen als je niet kijkt?).

30 juli 2018 om 14:59

Nou zo rustig en bescheiden was ie anders niet in het interview dat ie gaf nadat hij weg was bij ajax... Met het nodige nagetrap en verwijten maar het heeft geen seconde aan nick gelegen... (Dit heeft helemaal niks met zijn overstap naar psv te maken maar met het interview wat ie heeft gegeven)

Gezien de armoede die PSV al had achterin is Nick Viergever een welkome versterking, hoewel het overigens even armoedig is dat je zoektocht naar een eerst mogelijke opvolger voor Jetro Willems twee jaar duurt en dit het dan geworden is. Van Viergever verwacht ik iets meer voetballend vermogen dan nu aanwezig, maar verder is hij even gemiddeld als zijn concurrenten in het verdedigend blok. Hij werkt hard, kan op meerdere plekken uit de voeten en zal als Nederlander de komende jaren wel uitgroeien tot een gewaardeerde jongen in de groep. Dit wordt een type Andre Ooijer voor Psv, voor wie ik echter wel hoop dat Obispo dit jaar de grote verrassing achterin gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren