Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VI oppert vertrouweling van Van Gaal als potentiële trainer voor Ajax

Laatste update:

Algemeen directeur Alex Kroes staat in de komende maanden voor de zware taak om bij Ajax een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Er zijn al heel wat namen met de openstaande vacature in verband gebracht. Voetbal International zet acht potentiële trainers op een rij.

De Amsterdammers werden recent nog in verband gebracht met Graham Potter. De 48-jarige Engelsman is momenteel clubloos, maar lijkt geen topkandidaat. “Hoewel de deur voor een buitenlander niet bij voorbaat dicht zit, gaat de voorkeur wel uit naar een Nederlander die bekend is met de filosofie en identiteit van Ajax”, schrijft VI.

Het weekblad verwacht dat Pascal Jansen, Pepijn Lijnders, Frank de Boer, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Mitchell van der Gaag allemaal op de shortlist van Ajax staan.

Dat geldt ook voor Albert Stuivenberg, die nog niet vaak met het hoofdtrainerschap in Amsterdam in verband is gebracht. De 53-jarige oefenmeester wordt omschreven als een goede bekende en vertrouweling van Van Gaal. Als bondscoach van Jong Oranje werkte hij nauw samen met de huidige adviseur van Ajax, later was hij assistent-trainer onder Van Gaal bij Manchester United.

Stuivenberg stond vervolgens een jaar op eigen benen bij KRC Genk en was assistent bij de nationale ploeg van Wales. Inmiddels fungeert hij alweer vijf seizoen als rechterhand van Mikel Arteta bij Arsenal.

“In Noord-Londen wordt Stuivenberg geroemd om zijn voetbalbrein en zijn oog voor detail. Tevens heeft hij affiniteit met opleiden, ontwikkelen en presteren: als coach van Oranje Onder-17 werd hij in 2011 én 2012 Europees kampioen”, schrijft VI.

Dave Vos


Tot slot wordt ook de naam van Dave Vos, de huidige trainer van Jong Ajax genoemd. Het weekblad stelt dat het in de sterren geschreven staat dat de nog altijd pas veertigjarige coach ooit trainer van Ajax 1 wordt. Vos zou er intern goed opstaan, maar het lijkt logischer dat hij komend seizoen als assistent-trainer bij de hoofdmacht de verantwoordelijkheid krijgt over de begeleiding en doorstroming van de eigen talenten richting het eerste elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk niet dat Dave Vos voor dit moment de juiste keuze is. Haal een naam met top-club ervaring, een bewezen trainer. Ik kan op dit moment geen enkele Nederlandse trainer bedenken die vrij is of naar Ajax wil. Mocht ten Hag vrij komen verwacht ik niet dat hij terug gaat.

27 maart 2024 om 13:17

Stuivenberg lijkt me ook geen optie. Ajax moet geen lichtgewicht hebben, maar iemand die het klappen van de zweep als hoofdtrainer kent. Een goede assistent is niet altijd een goede hoofdtrainer gebleken

27 maart 2024 om 13:45

Als je zo iemand aanstelt, acht ik de kans groot dat Van Gaal achter de schermen aan de touwen trekt.

27 maart 2024 om 16:04

@degebetenhond, Dat snap ik, maar dan nog. Ajax zit behoorlijk ver weg gezakt in het moeras, er moet een echte leider komen die voldoende persoonlijkheid, charisma heeft om die kar te trekken. En dat moet dan gecombineerd gaan worden met voetbalinhoudelijke skills als het kunnen bouwen van een nieuw elftal op basis van een duidelijk aanvallende visie dat weer zich kan ontwikkelen richting het niveau van de Champions league.

Het lijkt bijna wel of ze bijna random wat namen bij elkaar hebben geraapt, als het maar Nederlanders zijn. Terwijl er maar 3 Nederlanders aan dit profiel voldoen, en die zijn niet beschikbaar. Ik snap dat een Nederlander de lokale cultuur zal begrijpen, en ook een beter beeld zal hebben waar de club Ajax voor staat.

Maar kwaliteit lijkt mij boven het bovenstaande te gaan, dus zou ik doorschakelen naar een buitelandse trainer. Een nieuwe Steijn of Van 't Schip zijn die mensen niet gebaat, en de club nog veel minder.

27 maart 2024 om 13:18

Niet Frank de Boer a.u.b… Ik ben vooral benieuwd hoe de selectie er volgend seizoen uit zal zien. Daar ligt volgens mij het meeste werk.

27 maart 2024 om 13:21

Ja de spelers die de trainer tot zijn beschikking gaat krijgen is van groot belang, maar hopelijk krijgt ajax dan ook een trainer die naar de mogelijkheden van zijn spelers kan spelen. En niet allemaal rare uitprobeersels gaat doen. Als ze bijwijze van geen rechtsbuiten kunnen kopen om wat voor reden dan ook, dan hoop ik dat zo'n nieuwe trainer dat inziet en dan ook niet vast gaat lopen klampen aan een 4-3-3 "ajax school" systeem maar gewoon iets verzint waarbij het anders wordt ingevuld.
Ik zou het voor de ajax fans toch wel treurig vinden als je weer een seizoen naar een berghuis (zonder snelheid of passeer actie) op de rechtsbuiten moet lopen kijken.

27 maart 2024 om 13:44

Ten Cate..is die vrij? Of toch stiekem proberen bij Rijkaard..ik denk trouwens wel.dat het Pascal zal worden...De ideale kandidaat zou in mijn ogen Unay emriy zijn .. zOu perfect passen.. maar helaas zal die teduur zijn.

27 maart 2024 om 13:52

Rijkaard heeft inmiddels al 100x aangegeven niets meer in het voetbal te willen doen.

Lekkere een buitenlandse trainer halen die verzorgd, aanvallend voetbal wil spelen. Elke trainer op deze lijst is toch topclub onwaardig...?

28 maart 2024 om 18:54

Wat heeft ten Cate ooit gepresteerd dat hij nog altijd door mensen genoemd wordt?

27 maart 2024 om 14:13

Dave vos is van dit lijstje juist de perfecte trainer. Een nieuwe generatie trainer, met moderne ideeën en een bij de tijd passende visie. Bij Ajax, maar ook het Nederlands elftal wordt te vaak en te veel gekeken naar namen uit het verleden, terwijl de ideeën inmiddels achterhaald zijn. Net als Ajax stond het Nederlands elftal in een grote rondo. Dankzij ouderwetse gedachten en spelprincipes. De gehele vernieuwing onder ten hag is door Ajax vakkundig te niet gedaan….

27 maart 2024 om 16:23

Helemaal eens wat betreft Vos, maar totaal oneens met je opmerking over Ten Hag.

Na dat enige successeizoen 2018-2019 met twee voetballende 6-en en vrijheid voorin, is dat na dat seizoen er meteen weer uitgesloopt met sindsdien alleen nog meer breken op 6, en met Alvarez die medespelers liever niet inspeelden, terecht, ging de opbouw alleen nog laf via de flanken, zeer eenzijdig, en heeft niks met Ajax/totaalvoetbal te maken. Het combinatiespel voorin maakte ook al die jaren plaats voor lopen en voorgeven.

Echt een verschrikking voor Ajax, Ten Hag. En men doet alsof hij zo succesvol was. Met 3-4 keer zo dure selecties als de concurrent is het geen prestatie kampioen te worden in de eredivisie, Europa is dan de graadmeter, en daarin heeft hij steeds gefaald, en totaal onnodig, door zijn aanpak en keuzes en eeuwig puzzelen, los dus van dat ene successeizoen 2018.

27 maart 2024 om 19:15

Ten Hag heeft met Ajax europees echt wel wat meer laten zien dan dat ene seizoen hoor.

Gefaald vind ik erg negatief, we hebben toen ook een paar keer pech gehad bijvoorbeeld uit bij Chelsea.

27 maart 2024 om 14:55

En welke buitenlandse trainer zie jij dan wel naar Ajax komen? Graag wel realistische namen!

Ik houd er niet van om de ‘nationalisme’ kaart naar boven te trekken, maar wat zijn de redenen dat ze bij Ajax altijd voor een Nederlandse trainer willen gaan? Misschien kan een trainer van een ander land het ook even goed doen bij Ajax.

27 maart 2024 om 13:26

Het is denk ik niet echt nationalisme. FC Twente is die weg ook ingeslagen betreft zowel het selectiebeleid als het samenstellen van de technische staf. Dat ging vooral om communicatieve redenen en omdat je ze veel makkelijker in kunt passen. Daar zullen ze wel iets meer vanaf gaan stappen nu er financieel weer meer mogelijk wordt, maar het heeft ook z'n voordelen.

Bij Ajax heeft het denk ik te maken met het terugbrengen van dat zogenaamde DNA, maar onderaan de streep kun je in minder deftige woorden wel inschatten dat de eerste alinea belangrijke beweegredenen zijn; communicatie en het snappen hoe men graag wil spelen.

Overigens ben ik het wel met je eens. Ajax had allang een trainer in kaart moeten hebben. Het laat vooral zien dat ze het intern allemaal ook niet weten en nog steeds stuurloos ogen. Het feit dat zo'n Kroes een dubbelfunctie op zich kan nemen spreekt daarin boekdelen. Die man heeft nog niets relevants laten zien voor zo'n grote rol binnen Ajax. Als die man niet functioneert, ga je niet alleen technisch de boot in, maar ook organisatorisch. Dan ben je nog verder van huis, al kan het eigenlijk niet meer slechter.

Volgens VI gaat de voorkeur uit naar een Nederlandse trainer die de filosofie en identiteit van Ajax goed kent en vervolgens komen ze met namen die bijna haaks staan op wat ze net benoemd hebben.. Op basis waarvan staat Pascal Jansen op de shortlist bij Ajax? Hij heeft goed werk verricht bij AZ, is wat mij betreft niet terecht ontslagen, maar hij is toch in niets de trainer die Ajax nu even uit het slop komt trekken?

Pepijn Lijnders en Dick Schreuder? Waarom? Wat weten zij nu meer van de manier van werken bij Ajax dan een buitenlandse trainer?

Ik vind het echt een lachwekkend lijstje met namen (want over een lachwekkend idee als Frank de Boer terughalen ga ik niet eens beginnen). Als dit de vijver is waarin je moet gaan vissen omdat men zich blind staart op dat Nederlandse paspoort dan worden het hele zware jaren voor Ajax, want dan zijn ook de mensen die nu neergezet zijn om beleid te maken hopeloos incompetent.

27 maart 2024 om 13:29

De manier van werken? Het is geen Hogeschool-wiskunde. Het probleem is niet dat er niet meer dan genoeg trainers rondlopen die bezitten wat Ajax zoekt. Het grote probleem is dat Ajax kennelijk vreselijk veel moeite heeft ze te vinden omdat ze blijkbaar denken dat je vreselijk speciaal moet zijn om te snappen wat het Ajax DNA is, iets dat uiteraard helemaal niet bestaat.

Je merkt sowieso dat dat bestuur in paniekmodus is. Ze hebben duidelijk nog geen idee wat ze zoeken gezien het feit dat er nog geen trainer is voor volgend seizoen en daarbij leggen ze hun toekomst in de handen van een onervaren Kroes door hem de twee belangrijkste bestuurlijke functies in de handen te drukken. Dat neigt niet naar een weloverwogen beleid.

27 maart 2024 om 13:44

Dus omdat VI een berg namen dropt weet Ajax nog niet welke kant ze op willen? Heb jij een direct lijntje met Kroes? Misschien is het juist allemaal al duidelijk maar kan de naam nog niet naar buiten ivm huidige werkgever. Dus alles zo makkelijk wegzetten als; "ze weten zelf niet welke kant ze op willen" is wel makkelijk scoren op dit moment. Maar.goed, de toekomst zal het uitwijzen.

27 maart 2024 om 13:49

Ironisch genoeg werken de Nederlandse trainers die het Ajax-DNA waarschijnlijk het best begrijpen momenteel in Eindhoven en Rotterdam.

27 maart 2024 om 13:55

"het grote probleem is dat Ajax kennelijk vreselijk veel moeite heeft ze te vinden omdat ze blijkbaar denken dat je vreselijk speciaal moet zijn om te snappen wat het Ajax DNA is, iets dat uiteraard helemaal niet bestaat."

Dit is toch het hele probleem van Ajax in de notendop? Bij Ajax vinden ze zichzelf fantastisch, hebben ze het waanidee dat hun manier van voetballen de enige juiste manier van voetballen is en is vooral de filosofie heilig verklaard terwijl ze in een situatie zitten die het bijna onmogelijk maakt om puur op basis van een filosofie te werken.

Ik ben het met je eens dat men een beetje paniekerig overkomt, zeker als je dit soort berichten leest dan lijkt het niet heel erg duidelijk over te komen. Ik vind het bovendien ook vreemd dat Van Gaal nu tot cultuurbewaker pur sang bestempeld is terwijl de vorige cultuurbewaker pur sang (cruijff) tot in de rechtszaal gevochten heeft om Van Gaal buiten de deur te houden.. Ook daarin blijkt dus maar weer dat die identiteit iets heel erg vloeibaars is, waarom zou je er dan zoiets kleins als een nationaliteit aan vast hangen?

27 maart 2024 om 14:13

Juist ja, in het voetbal lekt alles uit, dus nee verwacht niet dat ze al een trainer hebben aangesteld. Ze zullen vast en zeker namen in hun hoofd hebben. Toch denk ik (niet bedoelt om hatelijke te zijn) dat de toekomst van Ajax bepaalt word door de aankomende jaren, als ze nu nog een enorme blunder maken is het voor de komende jaren echt wel uitgespeelt en is de voorsprong die ze hadden op PSV en Feyenoord totaal verdwenen. En dat door 2 a3 jaar wanbeleid zo snel kan het mis gaan.

27 maart 2024 om 16:07

@heuvel1974 - Het is eigenlijk best simpel: Als ze een trainer op het oog hadden die realistisch te halen was, had die trainer al getekend voor komend seizoen en was er absoluut al wat over bekend. Men is immers al een heel jaar bezig. Het feit dat ze een onervaren man met een heel klein CV zowel algemeen- als technisch directeur maken, spreekt ook niet van een weloverwogen beleid.

27 maart 2024 om 13:32

Eigenlijk staan er alleen maar koekenbakkers op die lijst waar je de tranen van in de ogen springen als je voor ajax bent vermoed ik zo.

net zoals pepijn lijnders, vind ik deze stuivenberg een prima assistent, maar als hoofdtrainer... toch net niet. Als ze 1 van deze 2 kunnen strikken als assistent naast een pascal jansen of wie dan ook.. zou mooi zijn lijkt me.

Denk overigens niet dat een stuivenberg of lijnders zitten te wachten op een baan als assistent bij een trainer die ze niet "kennen"... zo'n lijnders zit bijna vastgebonden aan een klopp.
En het zou dan ook einde maduro betekenen, of net zoals nu gewoon een aantal assisten? Hele puzzel voor de technische staff, denk dat het vooral slim is om dit allemaal rond te krijgen voor de zomer stop begint zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn wanneer het nieuwe seizoen begint.

Gaan we weer. Een bak nietszeggende namen, tikkie terug tikkie breed F de Boer en een Britse eendagsvlieg die totaal niks te maken heeft met hoe Ajax hoort te spelen.

27 maart 2024 om 13:21

Wat zou jij dan een goede optie vinden? Het lijkt me niet makkelijk. Jammer dat Van Gaal het niet meer wil doen

27 maart 2024 om 13:26

Klopp, Zidane, Mourinho ? Om maar een paar namen te noemen

27 maart 2024 om 13:33

Zeer realistisch, denk dat Xabi Alonso ook hoopt dat Ajax contact opneemt

27 maart 2024 om 13:34

Mourinho moeten we niet in Amsterdam hoor haha..

27 maart 2024 om 13:33

Eendagsvlieg vind ik Potter toch een beetje te kort doen.
Ik vind juist dat hij over een langere periode heeft laten zien (zij het op een lager niveau voor een groot gedeelte) dat hij een ploeg goed kan laten voetballen en dat hij aanpassingen in het systeem kan toepassen wanneer dat nodig is. Je moet maar eens lezen wat hij bij Osterunds destijds heeft bereikt, ik vind dat wel een hele prestatie.

Bij Swansea werd hij ook alom geprezen door het soort voetbal dat hij speelde, en hetzelfde geldt voor toen hij Brighton kwam. Zeker met de middelen die beide teams hadden, speelde hij goed en leuk voetbal.

Zijn tijd bij Chelsea is lastig in te schatten, daar was van alles en nog wat aan de hand destijds.

De tijd zal het leren of Potter een grote trainer is of niet, om hem van te voren al af te schrijven als trainer voor ajax vind ik te vroeg.

27 maart 2024 om 13:49

Een trainer met een 31% win rate met bijna 300 mil uitgaven op zn laatste klus. Als we op die tour gaan kunnen we net zo goed Schreuder of Steijn terug halen.

27 maart 2024 om 14:04

De enige topclub in het rijtje is Chelsea en daar heeft hij met veel geld om handen niets gepresteerd. En dat komt omdat daar nogal wat aan de hand was destijds.

Volgens mij is de situatie van Ajax best vergelijkbaar als met Chelsea. Ajax is een topc,ub en heeft in 2 jaar tijd 200 miljoen uitgegeven, heeft een matige selectie een nieuw bestuur, geen technisch directeur en is van alles aan de hand en sportief gaat het slecht.

Waarom zou Potter wel slagen bij Ajax terwijl hij heeft gefaald bij Chelsea. Sterker nog daar had hij ook geneens een taalbarriere die hij wel bij Ajax zal hebben.

27 maart 2024 om 13:50

Hoe zit het trouwens met die voormalige coach van Chille... Sampaoli volgens mij...is die bezet?

27 maart 2024 om 17:36

Potter een eendagsvlieg noemen laat direct zien dat je geen idee hebt wie het is. Waarom dan een mening over hem geven?

Ik zou Potter juist een hele goede trainer vinden. Misschien dat Marcelo Gallardo te tippen is, volgens mij heeft die het niet zo erg naar zijn zin bij Al-Ittihad. Steeds met die voorspelbare Nederlandse namen komen vind ik niks.

27 maart 2024 om 15:55

ik hoopte vorig jaar eigenlijk al op Marcelo Gallardo, maar snap ook niet waarom die naam echt nergens genoemd word. die heeft zich toch wel bewezen bij een gevalle topclub en weer omhoog gebracht naar de top.

27 maart 2024 om 18:58

Ja River is echt weer een grote naam na jarenlang niks van ze gehoord. Het voelt wel heel on-Nederlands, maar als je een goede coach neerzet die gewoon Engels kan spreken en wat passie erin gooit ben je al een stuk verder dan de nietsnutten van de laatste 2 jaar. Ik heb ook vertrouwen in Kroes. Met een paar spelers weg doen, er een paar goed inkopen en een mix van de jeugd kan je ook zomaar mee doen volgend seizoen. Feyenoord en PSV zullen ook hun sterren moeten verkopen, niet allemaal, maar ik durf te wedden dat Gimenez, Bakayoko, Wiefer, Geertruida, Veerman en co volgend jaar niet in Nederland spelen.

Het is wel een heel treurig lijstje.. Met deze opties is het kiezen van een buitenlandse coach gelijk een teken van goed beleid wat dat betreft.

"het weekblad verwacht dat Pascal Jansen, Pepijn Lijnders, Frank de Boer, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Mitchell van der Gaag allemaal op de shortlist van Ajax staan."

Misschien is het handig om als weekblad met wat concretere aanwijzingen te komen dan slechts een inschatting van een journalist; gewoon een mening.

Hoe dan ook doet Ajax er goed aan om gewoon een profiel op te stellen en van daaruit te kijken naar trainers die dergelijk voetbal al bij meerdere clubs hebben laten zien. Dan kun je wel met eeuwige assistenten aan komen zetten, maar je hebt nog geen enkel idee wie zo'n persoon is als trainer. Je hebt iemand nodig die een bepaalde speelwijze aantoonbaar over kan brengen op een ploeg.

Met een Pascal Janssen heb je een resultatentrainer die daarop kan maximaliseren, maar die niet per se staat voor aantrekkelijk voetbal. Met coaches als Dick Schreuder en Joseph Oosting haal je dat laatste wel binnen, maar die hebben weer moeite om ook te maximaliseren. Frank de Boer kan omgaan met de situatie waar je moet roeien met de riemen die je hebt, maar die heeft echt al jaren niets gepresteerd.

27 maart 2024 om 13:25

Waarom moet het een Nederlander zijn? Datzelfde probleem heb je bij het Nederlands elftal. Er zijn 3 goede Nederlandse trainers: Bosz, Ten Hag, Slot. Alle drie gaan niet naar Ajax, en gaan vermoed ik ook niet Koeman opvolgen. Dan moet je het over een andere boeg gooien en een buitenlander aanstellen toch? Je pakt toch de beste trainer die beschikbaar is. Je hebt nu met Schreuder, Heitinga, Steijn en Van ‘t Schip 4(!) matige Nederlandse trainers op rij aangesteld. Binnen 2 jaar. Leren ze dit nou nooit?

27 maart 2024 om 13:33

Er lopen genoeg goede Nederlandse trainers rond. Ze hebben allemaal alleen niet een even grote naam. Bosz, Ten Hag en Slot zijn enkel de trainers die het al bij relevante clubs hebben laten zien. Coaches als Dick Schreuder en Joseph Oosting hebben het vak ook wel in de vingers, terwijl een Ron Jans nog altijd vreselijk onderschat wordt. Ik ben ervan overtuigd dat er nog wel meer goede coaches rondlopen waar we in de komende jaren meer van gaan horen. Wij als liefhebbers hebben ze niet in kaart, maar een club had ze allang in beeld moeten hebben.

Overigens kan ik me wel in jouw betoog vinden. Het hoeft niet per se een Nederlander te zijn, maar dan moet je wel heel specifiek weten wat voor coach je zoekt. Bovendien is de vijver in het buitenland ook niet vreselijk groot, omdat de relevante coaches behoorlijk duur zijn. Bovendien spreken ze niet overal ook daadwerkelijk Engels en dat laatste is toch wel het minimaal vereiste op het gebied van communicatie.

27 maart 2024 om 14:14

Klopt dat laatste heb ik over het hoofd gezien, ze moeten inderdaad minimaal vloeiend Engels kunnen.

Dick Schreuder heeft tot nu toe alleen nog bij kleine clubs gezeten, dus over hem kan ik niet oordelen. Oosting vind ik prima, maar niet bij Ajax passen. (Vond ik van Ten Hag ook, dus daar kan ik mis zitten) Ron Jans zei zelf al dat hij niet wilde, vind ik een prima trainer overigens, maar hij heeft nooit de kans gekregen in de echte top van Nederland. Is inmiddels ook al aardig op leeftijd.

Dat Ajax-filosofie geneuzel gaat je de kop kosten. Als je alleen dit soort lichtgewichten hebt als opties die “het Ajax spelletje begrijpen” kan je beter gewoon een buitenlander aanstellen.

De Ajax filosofie is mooi verzorgd dominant voetbal spelen, terwijl je de jeugd de kans geeft. Alsof dat een O zo ingewikkelde filosofie is die alleen begrepen wordt door almachtige trainers als Albert Stuibenberg, Frank de Boer en Mitchel van der Gaag.. je stelt al 4x op rij een Nederlander met “ajax indentiteit” aan. 4x waren het matige trainers. Kap daar nou eens mee. Je hebt genoeg trainers die voor goed voetbal staan. Daar hoef je niet eerst voor in de leer bij het machtige Amsterdamse voetbalinstituut Ajax…

Een trainer als Hassenhuttl, Potter, Pimienta etc staan allemaal voor goed verzorgd voetbal, en staan voor het inpassen van jeugd. Nee, ze hebben niet eerder bij Ajax gewerkt. Nee, het zijn geen Nederlanders. Ze zijn wel 10x betere trainers dan de middelmaat die in dit artikel staat. Dat lijkt me toch belangrijker.

27 maart 2024 om 13:38

Maar wat denk je wat die trainers die jij noemt kosten? Een Hassenhuttl heeft Leipzig en Southampton als laatst gecoacht. Potter komt van Swansea, Brighton en Chelsea. Pimienta komt van Barcelona B en coacht nu Las Palmas. Die coaches staan op veel lijstjes in Europa. Het kost je miljoenen per jaar om ze aan te trekken en onderaan de streep weet je nog steeds niet precies wat je nou in huis haalt. Bovendien vraag ik me af of Pimienta uberhaupt Engels spreekt. Ze moeten ook nog betaalbaar zijn, hè?!

27 maart 2024 om 14:19

Zo’n Potter heeft miljoenen meegekregen van Chelsea na zijn ontslag, die zou best eens akkoord kunnen gaan met een lager salaris nu.

Trainers als Hassenhuttl en Potter kunnen elders meer verdienen, dat klopt helemaal. Dat soort trainers moet je ook lokken met een mooi project. Ze zullen vast veel willen verdienen, maar is 2/3 miljoen voor een goede trainer het niet “gewoon” waard?

Ik ken de beste mannen niet persoonlijk, dus ik kan niet oordelen of ze geld extreem belangrijk vinden. Ajax weer opbouwen tot kampioen Eredivisie, en een Ajax dat zich in Europa weer laat gelden is best een interessant project voor een trainer.

27 maart 2024 om 16:03

In theorie snijdt het hout, maar in de praktijk werkt dat niet zo. Iedere club schotelt ze een 'mooi project' voor. Ajax is zo interessant niet als ze geen CL spelen, althans niet voor buitenlandse coaches die al bij relevantere clubs in top competities hebben gezeten.

En daarbij: Wat voor project wil je ze voorschotelen dan? "er is momenteel geen geld en de selectie is nogal uitgekleed, maar met wat jeugd gaan we weer waar we twee jaar geleden mee gestopt zijn"?

Verder weet je niet of dat het waard is. Potter bakte er niets van bij Chelsea, terwijl Hassenhuttl bij Southampton ook zeer wisselend was. Bovendien heb je ze niet voor 2 tot 3 miljoen euro. Dat kost je minimaal het dubbele.

Dit gaat een hele lastige keuze worden. Aan de ene kant reppen ze in VI dat het verwachtingspatroon in Amsterdam nog nooit zo laag is geweest, maar aan de andere kant kun je het als club je niet nog een seizoen veroorloven dat je met een slechte trainer opgescheept zit. Er moet iemand voor de groep staan, die een duidelijke lijn in het spel brengt. Dat missen we nu al 2 seizoenen. Ik zou kiezen voor de combi Dave Vos/De Boer, of Janssen met Vos als assistent. In ieder geval een voetbalfreak als Vos gecombineerd met een trainer die de broodnodige ervaring heeft. Dat is wat Ajax nu nodig heeft.

Reiziger, Bogarde, Maduro en Vos. Dat moet de staf volgend jaar worden. Reiziger en Bogarde zijn kampioen geworden met Jong Ajax, Maduro is als assistent voor een groot deel verantwoordelijk geweest voor de promotie van Almere CIty en Vos moet even wat ervaring opdoen voordat hij zelf de hoofdtrainer word. Dan nog even iemand toevoegen die gaat zorgen dat de spelers fit worden en zo veel mogelijk blijven. En haal nou gewoon Tadic weer terug zodat hij zich alvast kan gaan inwerken om assistent te worden.

27 maart 2024 om 17:41

Maduro is als assistent ook verantwoordelijk voor het allerslechtste ajax ooit.

Duidelijk is dat B en C garnituur de voorkeur heeft zolang de geboorteakte maar aantoont dat het heeft plaatsgevonden op Nederlands grondgebied. Erg bekrompen en vooral erg jammer. Garanties op succes bestaan niet, maar met een Steijn bijvoorbeeld was er bijna wel een garantie op falen. Wat is deze club toch op ieder vlak topclub-af aan het glijden zeg. 1 voor 1 ontzettend treurige opties, maar hey.. in ieder geval Nederlands en bekend met een achterhaalde filosofie!

Het is allemaal afhankelijk van welke koers Ajax gaat varen. Gooi je het over eigen talent en vroeg gescoute internationale spelers, dan heb je een trainer nodig die spelers aantoonbaar beter maakt en die goed is met jeugd. Echter, bij Ajax is het net zo vaak goed ( Michels, Van Gaal, De Boer) als fout ( Blind, Keizer, Heitinga) afgelopen met intern gepromoveerde trainers. Dus, iemand als Dave Vos is een dubbeltje op zijn kant.

Er zit altijd een risico aan het promoveren van een assistent-coach: Jan Wouters, Danny Blind en Alfred Schreuder zijn prima assistenten, uitstekende ondersteuners, maar op eigen benen als eindverantwoordelijke vielen ze stuk voor stuk tegen. Dat is het risico bij deze Stuivenberg. Daarentegen heeft hij goede statistieken bij Genk, plus ervaring bij United en Arsenal: het kan slechter.

Ik persoonlijk zou gaan voor de tussenweg en er alles aan doen om Michael Reiziger voor deze groep te krijgen. Echte Ajacied, had een tijdje terug goede kansen trainer van Ajax 1 te worden, goed met jeugd, wordt ook nog assistent naast Koeman op het komende EK. Bogarde en Davids erbij als assistenten, geef Wim Jonk zijn baan terug als hoofd jeugdopleidingen en je hebt weer een authentieke Ajax-structuur in ere hersteld.

Als Graham Potter daadwerkelijk interesse heeft, is hij verreweg de beste optie. Ik zie voornamelijk assistenten in de overige kandidaten. Als Potter geen optie blijkt te zijn, is Oosting mijn favoriet. In korte tijd heeft hij aangetoond aantrekkelijk en realistisch voetbal te spelen. Alhoewel ik liever zie dat hij zich nog een jaar bij FC Twente bewijst en laat zien dat hij bijvoorbeeld niet op het werk van Ron Jans teert.

27 maart 2024 om 14:25

Potter is met afstand de slechtste optie uit die lijst. Dat moet je als Ajax zijnde absoluut niet willen.

27 maart 2024 om 14:31

Waarom?

Ik mis Reiziger in dit lijstje. Weet niet of hij de beste optie is, maar zou niet misstaan in deze lijst.

27 maart 2024 om 14:02

Ik noemde 'm (post #32)

Ajax is in het recente verleden nooit voor een trainer gegaan voor wie Ajax 'een stap terug of erbij' is geweest. Het dient altijd iemand te zijn voor wie het trainerschap van Ajax een stap hogerop in zijn (of haar) loopbaan is.

Graham Potter valt af: die is de Premier League gewend en organisaties ter grootte van Chelsea FC. Voor zo iemand is Ajax een stap terug of een zijsprong; gaat niet gebeuren, zet maar uit je hoofd. In dat opzicht is iemand als Stuivenberg ook al dubieus, hoewel hij nooit eindverantwoordelijke is geweest bij een voetbalorgansatie met de omvang van Ajax.

Dus ook in dat opzicht (plus datgene wat ik zelf al schreef) is Reiziger inderdaad de meest voor de hand liggende optie.

Ik weet niet of een buitenlandse trainer het zou brengen misschien wel, die zal wel willen investeren in goed spelers en dat is nu eigenlijk niet de bedoeling, voor weinig kopen ontwikkelen en eigen opleiding en natuurlijk lekker in Rotterdam de talenten van Sparta weghalen hahahah denk niet dat Potter de juiste keus is

Ik ben zelf geen fan van Jansen, maar van de namen die worden genoemd lijkt hij mij sowieso de beste kandidaat en mijn gevoel zegt ook dat hij het zal worden. Dan lijkt de combinatie Jansen als hoofdtrainer en Lijnders als assistent mij ideaal. Mijn tweede keuze voor het hoofdtrainerschap zou dan Oosting zijn en mijn derde keus dan toch Lijnders, maar dan wel met een ervaren assistent naast zich. Maar Lijnders is dan wel echt de derde keus, want ik heb liever een trainer met meer of veel ervaring.

Jansen heeft het in zijn periode bij AZ prima gedaan als coach. En zoals ik al schreef ben ik geen fan van hem, maar dat is meer vanuit tactisch oogpunt dat ik hem niet hoog heb zitten. Met het materiaal dat hij bij AZ had heeft hij eigenlijk gewoon altijd maximaal gepresteerd en ja, ook dit seizoen. Met een 3de (toen nam Jansen het halverwege het seizoen over van Slot), 5e en 4e plek in de Eredivisie heeft hij het goed gedaan met AZ en Europees vorig seizoen natuurlijk halve finale van de Conference League gehaald en sowieso (op dit seizoen na) Europees best wel oke gepresteerd.

Denk dat hij gewoon prima is voor de eerste paar jaar, ik noem maar wat 3 tot 5-jaar om wat stabiliteit te creëren. Een beetje zoals de Boer toen destijds ook begon.

Als dit de namen zijn waar Ajax aan denkt, dan gaat de huidige crisis nog heel lang duren.

Het allerbeste scenario zou zijn als Van Gaal het gewoon zelf doet voor een jaartje met Vos als assistent. Dromen mag, maar dit gaat helaas toch niet gebeuren.

27 maart 2024 om 16:48

2 jaartjes Louie met een trainer naast hem die het dan erna kan overnemen.
Haha, zou wel tof zijn. Kijk nu al uit naar de interviews

Dat is dus een lijstje waar ik niet warm van wordt. Het zal moeilijk worden om een goede trainer te vinden, maar ik zou toch iets hoger inzetten dan dat lijstje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren