Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Verwende’ Gakpo komt van heel ver: ‘Cody was af en toe een natte scheet’

Laatste update:

Bert Konterman is heel blij dat Cody Gakpo momenteel bij Liverpool in de absolute top van Europa speelt. Als bondscoach van Oranje Onder 20 maakte hij de voormalig PSV'er van dichtbij mee en toen leek het er nog helemaal niet op dat Gakpo in een topcompetitie zou spelen en het Nederlands elftal zou halen. Konterman ergerde zich destijds vooral aan de instelling van de miljoenenaankoop van Liverpool.

In gesprek met Voetbal International erkent Konterman dat hij 'veel strijd' heeft gehad met Gakpo in het jeugdelftal van Oranje. "Ik was absoluut niet tevreden over zijn manier van presteren, over hoe zich presenteerde in de groep. Ik miste plezier in zijn spel, ik miste de echte passie om die laatste stap te zetten. Hij was een verwend jeugdspelertje van PSV, net als Armando Obispo en Jordan Teze", somt de voormalig trainer van Gakpo op. "Die jongens hadden het te goed bij hun club, dat zeiden ze zelf ook weleens. Ze dachten het makkelijk te halen."

Konterman hield de jeugdspelers al snel een spiegel voor. "'Met die instelling halen jullie het niet', waarschuwde ik ze. 'Stop eens met klagen en janken, en ga nou eens echt met mekaar aan de slag'". Gakpo begreep de boodschap en ging met zichzelf aan de slag. Enkele jaren later mag de aanvaller zichzelf speler van Liverpool noemen. Konterman had destijds nooit verwacht dat de international zover zou komen. "Cody was af en toe een natte scheet, vooral in de omschakeling. Maar hij is echt een kerel geworden", krijgt de linksbuiten als compliment mee.

Ondanks alle lof had Konterman liever gezien dat Gakpo wat meer geduld had getoond in de winterse transferperiode. "Ik denk wel dat hij zijn transfer iets te vroeg heeft gemaakt. Hij had dit seizoen beter kunnen afmaken bij PSV, om nog wat meer body te krijgen. Maar ik snap ook dat hij de kans om voor Liverpool te spelen heeft gepakt. En PSV kon het geld goed gebruiken." Gakpo had dinsdagavond een basisplaats bij Liverpool, dat in de replay van de derde ronde in de FA Cup met 0-1 zegevierde tegen Wolverhampton Wanderers.

Zie jij Cody Gakpo slagen bij Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Had ik oprecht niet van deze jongens verwacht. Vond ze alle drie al in de jeugd juist vrij timide voor jongens in een jeugd elftal. Ik weet dat Ihattaren makkelijk scoren is maar dat was nou echt een jongen die in de jeugd er al de kantjes vanaf liep. Net als Bergwijn. Ik vond juist Teze, Obispo en Gakpo al vrij volwassen voor hun leeftijd. Dat hadden Depay, Locadia, Labyad en Malen trouwens ook. Dus een volwassen houding in de jeugd hoeft ook niks te betekenen als je naar de carriere van Labyad en Locadia kijkt.

18 januari 2023 om 19:06

Of deze meneer zit gewoon te overdrijven

18 januari 2023 om 23:21

Volwassen of rustig betekent natuurlijk niet dat je een alles-of-niets mentaliteit hebt.

Hebben we ze dan toch teveel gepamperd? Die slogan op de Herdgang zou toch een mantra moeten zijn. Ihattaren is natuurlijk een lichtend voorbeeld, maar daarbij is veel meer aan de hand. Laatst bij Rondo was er kritiek dat ze elkaar in het veld ook niet terecht wijzen, of verrot schelden bij slaapmomentjes. Allemaal te lief voor elkaar in ieder geval. Zomeravondvoetballers. Daar kon ik me wel in vinden. En ik denk ook vaak, net als wat Van Halst zei: je wil verdomme toch kampioen worden?

18 januari 2023 om 19:07

Tsja, maar spelers met zo'n mentaliteit worden ook vaak minder gepruimd door trainers, omdat ze intern ook kritisch zijn op de technische staf.

18 januari 2023 om 19:51

Dat denk ik wel. Trend laatste tijd.
Zelfs Kokcu begon erover dat ie laatste jaar pas serieus bezig was met zichzelf.
Apart fenomeen. Alle expertise en ruimte om overal te ontwikkelen. Denk dat clubs t laten liggen. Performance trainer op maat en zet ze maar keihard aan t werk.

18 januari 2023 om 21:21

Als jij denkt dat dat het hoofddoel is van de gemiddelde speler dat zit je er toch naast. Ze spelen puur voor zichzelf om in de picture te komen en een mooie transfer te maken met een astronomisch contract. De gemiddelde prof ligt echt niet wakker van een titel meer of minder. Een jeugdspeler zal nog een beetje connectie hebben met de fans maar zodra er een grote club komt met een monster-contract dan is die band met het thuispubliek 0,0€ waard.

Gakpo begreep de boodschap ...... speelt nog steeds vaak als een natte krant ..... beetje shinen .... weinig pit. Niet verassend dat hij in de jeugd al de koning was.

18 januari 2023 om 18:27

Vandaar ook de transfer inderdaad.

18 januari 2023 om 19:01



Zal zeggen ... laat maar zien dan .....zyech en bergwijn waren ook grote transfers. Prima als jij wel in hem gelooft, ik twijfel enorm. We gaan het zien.

Tijd zal het leren of Gakpo het gaat redden.
Ik vind het veel te vroeg om al naar Liverpool te gaan. Net een half seizoen redelijk gespeeld en een aardig WK.
Clubs gooien dan met geld alsof het kleingeld is maar garantie hebben ze niet. Gakpo kan maar zo een ster worden maar ook net zo makkelijk een volgende flop.
Ik denk dat hij niet lang bij Liverpool blijft en toch weer stapje terug gaat maken😉

18 januari 2023 om 18:28



Lekker miljoenen bij elkaar schrapen, evt verhuurd , ern daarna met staart tussen de benen naar middenmoter. Gevalletje Depay / Bergwijn / Stengs enz. Geen grinta te bekennen. Wel overvolle bankrekening. Ongekend hoeveel talent er verloren gaat door gebrek aan vechtlust. Lijkt wel een generatiedingetje.

18 januari 2023 om 18:52

Ik hoop toch dat zo'n speler als Gakpo slaagt en nietszeggende mannetjes als jou de mond gaat snoeren. Hij heeft z'n transfer gewoon verdiend, wat heb jij tot nu toe gepresteerd in je leven?

18 januari 2023 om 19:04



Nietszeggend mannetje ? Ik heb net een post gestuurd. Redisthecolour ....wat ben jij een grap zeg. Je mag pas een mening geven als je zelf top bent, kan je meteen stoppen, wihiteisthecolour ?

18 januari 2023 om 19:18

Je kent die hele gast niet, maar je kraakt hem wel af om het gebrek aan vechtlust. Je denkt dat hij er niets voor heeft hoeven laten in z'n leven? Je denkt dat hij niet elke dag hard traint? Het is zo enorm gemakkelijk om iemand af te kraken vanaf je zolderkamertje achter een schermpje. Iedereen mag een post sturen, maar je doet net of jouw verhaal waarheid is.

18 januari 2023 om 19:44

Geloof zeker dat ie veel moet laten als prof. Maar ik denk niet je iemand hoeft te "kennen " om zijn spel te beoordelen. Zal wel eeg stil worden hier als het aan jou ligt. Reageren mag, maar dan wel binnen jouw rijkwijdte. Anders ken je de speler niet .... ff seriers

Was getekend topcoach Bertus Konterman

18 januari 2023 om 18:36

Je hoeft geen topcoach te zijn om zoiets te constateren

18 januari 2023 om 18:47

Natuurlijk hoeft dat niet, maar je moet ook niet verbaast zijn als niemand iets geeft om wat jij er dan van vind. Iedereen vind wel iets.



Sterker nog stond in de jeugd van PSV niet eens bekend als grootste talent door hard werken toch veel weten te bereiken...

In de absolute wereldtop? Afgelopen jaren wel maar dit jaar is Liverpool geen wereldtop. Er mag nog heel wat bij voordat ze dat weer zijn. Vooral op het middenveld is kwaliteit nodig

Konterman wil ff een veer in zijn kont.

Gakpo zie ik het niet redden bij dit Liverpool, wordt de grootste flop / miskoop van het seizoen. Zodra Jota en Diaz blessurevrij zijn is het over voor Gakpo.

18 januari 2023 om 19:09

Er loopt een zekere Uruguayaan die voor 70 miljoen meer is gekocht rond bij Liverpool, en die speelt tot nu toe om de 2 wedstrijden erg slecht.

Dat heilige vuur vind ik eigenlijk nog steeds ontbreken bij em.

Geen een speler uit de Eredivisie kan op niveau meedraaien in de PL. Het verschil in klasse is te groot. Het heeft een paar jaar nodig om je aan te passen en die tijd krijg je niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren