Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij spreekt VI tegen: 'Veel grotere clubs dan Ajax hebben belangstelling’

Laatste update:

De belangstelling van Ajax in Julian Rijkhoff is niet concreet, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De Amsterdammers hebben wel degelijk interesse in de jonge spits van Borussia Dortmund, maar er zijn 'veel grotere clubs dan Ajax' die het op Rijkhoff gemunt hebben.

"Het probleem is", begint Valentijn Driessen in de podcast, "Ajax heeft afgelopen zomer gigantisch gespendeerd. Dan kan je wel met een hele hoop namen komen... Eén, hooguit twee spelers zullen er komen, maar dan moeten eerst een aantal spelers weer verdwijnen."

"Je kan met hagel gaan schieten", gaat Verweij in op zijn collega. "Dan schiet je echt wel een keer raak. Ik zag al weer namen voorbij komen... Waar wél sprake van is: Julian Rijkhoff. Die speelt nu bij Dortmund."

"Dat is een jongen die er met Ajax niet uitkwam, geen nieuw contract tekende en toen naar Dortmund ging. Die wordt in verband gebracht met Ajax, maar dat is niet zo concreet als nu links en rechts wordt gesuggereerd."

Woensdagmiddag pakte Voetbal International uit met het nieuws dat Ajax de mogelijkheden onderzoekt om de achttienjarige aanvaller terug naar Amsterdam te halen.

"Maar er zijn veel grotere clubs dan Ajax die hem ook willen", reageert Verweij in de podcast op de berichtgeving. "Want dat is echt een uitzonderlijk talent, echt een hele goede spits." Een transfer van Rijkhoff naar Ajax is dus nog verre van een uitgemaakte zaak. "Al die namen noemen is heel mooi, ik kan wel dertig namen noemen. Dan heb ik het echt wel een keer goed", besluit de Ajax-clubwatcher.

Rijkhoff stond in de jeugdopleiding van Ajax bekend als groot talent. Er was echter onenigheid over het te volgen traject, waardoor de aanvaller in 2021 koos voor een meerjarig contract in Dortmund. Rijkhoff was in het Onder 19-elftal van de Duitsers tweemaal op rij topscorer en een van de uitblinkers in de UEFA Youth League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is voor Ajax zo zonde dat een groot talent als Julian Rijkhoff de club verliet, ik zie in Julian Rijkhoff de toekomstige spits van Oranje met als potentiele concurrenten Mexx Meerdink (AZ, zoon van) en Jason van Duiven (psv).

15 december 2023 om 23:30

Tja weer een jonge speler die niet snel genoeg mag debuteren en naar een grote buitenlandse club gaat en denkt daar wel snel in het 1e te komen. Nu komt het weer niet snel genoeg en dna maar weer verder. Blijkbaar leren die talenten het toch niet echt af om op jonge leeftijd naar het buitenland te gaan. Soms gaat het goed maar heel vaak niet.

16 december 2023 om 00:08

Ach, ik ben ook ooit 15, 16, 17, 18 geweest, op die leeftijd ben je meestal ongeduldig en wil je alles zo snel mogelijk.

Neem aan dat Rijkhoff wil vertrekken omdat hij snel een kans wil in een eerste elftal. Dan kun je wel naar een “veel grotere naam” dan Ajax gaan, maar dan kan hij net zo goed bij Dortmund blijven en zich evt laten verhuren.

15 december 2023 om 21:36

Als hij inderdaad slim is moet hij voor het plan gaan wat een club met hem heeft en niet kijken naar de grootste club imo. Heb hem nooit zien spelen maar ik denk dat Ajax behoefte heeft aan ervaring en met Brobbey een spits voor de basis in huis heeft.

15 december 2023 om 21:54

@BVDP,

Met Adeyemi, Haller, Malen, Gittens en ook Moukoko zit er een diverse groep aanvallers die van nature allemaal spits zijn voor zijn neus. Waarvan laatst genoemde 19 is en het gekoesterde talent is. De kansen zijn er dus niet heel erg bij Dortmund.

Rijkhof terug halen is echt wel een droom als Ajacied, is echt heel erg compleet en heeft altijd en overal boven gemiddelde aantallen doelpunten gemaakt.

15 december 2023 om 22:35

Rijkhoff is ook een speler die gewoon bij Ajax hoort door te breken. Evenals bij Brobbey het geval is. Akpom en Mikautadze eruit en hij erbij met Brobbey zou echt fantastisch zijn! Toch denk ik dat het een lastig verhaal wordt, juist omdat Mikautadze en Akpom er nog zijn en Rijkhoff best wat zal kosten. Zo enorm zonde dat Ajax straks misschien wel 30/40 miljoen kwijt is aan 2 zelf opgeleide spitsen..

15 december 2023 om 23:32

Tja maar ze gaan zelf wel op hele jonge leeftijd weg omdat hrt te lang duurt voor ze mogen debuteren of een salaris vragen waar je u tegen zegt. Nu komt de kans op een debuut in dortmund niet snel genoeg en weer verder kijken. Misschien moeten die talenten eens echt goed in de spiegel kijken en naar voorbeelden om hun heen.

16 december 2023 om 01:15

Tja er valt altijd wat van te zeggen. Er zijn er ook velen die niet gaan en het niet redden, zie Unuvar en Hansen bijvoorbeeld.

16 december 2023 om 08:23

@Jeffrey0487

Bij Rijkhof heeft Overmars zelf aangegeven niet adequaat gehandeld te hebben. Rijkhof is ook de reden dat Hamstra als assistent kwam voor de jeugd.

Ajax heeft 1x een voorstel gedaan en daarna maanden niets laten horen. En in de tussentijd heeft Dortmund meerdere malen zijn ouders over laten komen voor gesprekken. Om vervolgens pas Rijkhof over te laten komen.

Toen Ajax terug kwam bij Rijkhof waren er al 10+ gesprekken geweest met Dortmund, welke veel en veel doortastender is geweest.

Dat is dan ook hoe Ajax probeert om hem nu terug te verleiden. Door veel en vaak contact te zoeken en echt te laten blijken dat ze hem willen hebben.

Als zo’n jongen dan weg wilt om ergens basis te spelen dan vraag jij je toch af waarom ben je dan weggegaan bij Ajax vanwege het financiële plaatje.

15 december 2023 om 23:35

Hij vond het te lang duren net zoals nu bij dortmund en daar was het salaris stukken hoger. Kijk naar bvb brobby heeft zelf gezegd dat die eigenlijk te vroeg is vertrokken bij ajax. Leuk dat ze dan terug komen maar jammer genoeg mag je er dan de volle bak voor betalen net zoal bik brobby. Wil rijkhoff terug komen prima maar een middel salaris en geen transfersom voor dortmund anders jammer genoeg lekker daar laten. Je zet je zelf als club ook als gek neer dat je ze voor niks laat vertrekken omdat ze contracten niet willen verlengen maar wel voor de volle transfersom terug halen. Helaas moeten ze eens niet alleen maar aan die centen denken als ze ergens tekenen



Maar Dortmund zelf is geen optie. Is dat dan omdat hij bij Dortmund hetzelfde doet als bij Ajax? Als ik niet heel snel eerste elftal spits wordt dan vertrek,ik.

Dat gedrag zie ik ook bij onze amateur club. Spelers die niet in het hoogste elftal komen, pakken hun biezen en vertrekken naar een club 2 kilometer verderop. En als het daar dan spaak loopt, komen ze evengoed weer terug bij de oude club die ze met open armen ontvangt. Waanzin. Dan weet je, dit wordt m niet. Willen niet werken voor een plek, maar het moet ze worden aangeboden, anders zijn ze weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren