Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij onthult: Ajax heeft duidelijk plan met Brian Brobbey komende zomer

Laatste update:

Een uitgaande transfer van Brian Brobbey is komende zomer onbespreekbaar voor Ajax, weet Mike Verweij. De journalist van De Telegraaf zegt in de voetbalpodcast Kick-off dat de 22-jarige spits te horen heeft gekregen dat hij absoluut niet mag vertrekken, omdat de Amsterdammers het elftal om hem heen willen bouwen. In de Johan Cruijff ArenA ligt Brobbey nog tot medio 2027 vast.

“Ik heb nieuws over Brobbey”, steekt Verweij van wal. “Hij heeft te horen gekregen dat een vertrek onbespreekbaar is en blijft na dit seizoen bij Ajax.” De huidige nummer vijf van de Eredivisie kocht Brobbey in juli 2022 voor ruim 16 miljoen euro terug van RB Leipzig, nadat hij Ajax eerder transfervrij de rug toekeerde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Er is slechts één scenario waarin Brobbey wel zou kunnen vertrekken. “Elke speler is te koop. Als hij een geweldig EK speelt, moet je kijken hoe het er dan voorstaat. Maar Ajax heeft hem in ieder geval te kennen gegeven dat ze niet van hem af willen. Ze willen in principe zelfs niet in gesprek met clubs om over Brobbey te praten.”

Verweij denkt dan ook dat er veel geld nodig is om Ajax op een ander idee te brengen. “Als er 60, 70 of 80 miljoen euro wordt geboden, kan het opeens weer heel anders zijn. Je weet niet wat er gebeurt als hij er toevallig wel één of twee inschiet tijdens het EK, of eerste spits wordt van Koeman.”

Het lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk dat Ajax komende zomer de door Verweij genoemde bedragen kan ontvangen voor Brobbey. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 25 miljoen euro. Zelf was de spits tegenover Men’s Health optimistisch over zijn waarde. “Na het EK 80 miljoen!”

Sceptische Driessen


De Amsterdammers hebben een duidelijk plan met Brobbey. “Ajax wil een elftal om hem heen bouwen”, aldus Verweij. Valentijn Driessen wil niet in het verhaal van zijn collega mee. “Dit zijn allemaal tactieken en strategieën rondom onderhandelingen. Iedereen neemt zijn posities in en zet zijn hakken in het zand, maar puntje bij paaltje wordt onder druk alles vloeibaar. Dat zal ook nu het geval zijn.”

“Als die jongen dadelijk naar Real Madrid kan en Ajax zegt ‘nee’, dan komt er geen enkele speler meer naar Ajax toe”, aldus Driessen. “Als een club nooit wil meewerken met spelers, dan zijn andere spelers gewoon niet bereid om te komen.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik kan me ook niet echt een club bedenken waar Brobbey aan de slag kan gaan als eerste spits.
Hele goede spits voor de eredivisie maar ik zie hem nog niet in top competities slagen.

19 april 2024 om 19:48

Inderdaad. Hét roepen van de heren in het artikel “als Madrid komt..” Madrid komt niet voor een jongen die er een paar in schiet in de Eredivisie en al mislukt is bij Leipzig in de Bundesliga. En zeker niet als eerste spits.

Overigens vind ik het ook onzin om te zeggen dat Ajax Brobbey dan tegen zou houden want Ajax staat er financieel lang niet zo goed voor als pak hem beet 2 seizoenen geleden. Als er echte bedragen op tafel komen gaat er gewoon een strik om.

19 april 2024 om 21:17

Madrid komt anders wel voor spelers uit Brazilië, Huntelaar, Drenthe. Brobbey wordt internationaal echt wel gezien als groot, waardevol talent. Jij snapt er vrij weinig van. Ondanks dat Leipzig geen daverend succes was.

19 april 2024 om 21:47

Huntelaar en Drenthe zijn inmiddels een behoorlijke tijd geleden en waren beide geen succes bij Real, ook niet echt relevant voor Brobbey nu. Ik hoor eerlijk gezegd internationaal vrijwel niets over Brobbey, ik vind het zelf een goede Eredivisie spits. Hier heeft hij met zijn kracht en snelheid enorm voordeel ten opzichte van alle verdedigers, maar hij kan gewoon niet echt voetballen. Ik heb ook nog mijn twijfels eerlijk gezegd



“dit zijn allemaal tactieken en strategieã«n rondom onderhandelingen. Iedereen neemt zijn posities in en zet zijn hakken in het zand, maar puntje bij paaltje wordt onder druk alles vloeibaar. Dat zal ook nu het geval zijn.

Joh tuurlijk Valentijn. Maar dat betekent niet dat je voor nu niet je plannen aan Brobbey moet communiceren. Marja als hij er straks 8 inschiet op het EK en United of Real komt lekker opportuun langs met een zakgeld, tuurlijk zegt Ajax dan, ja. Omdat dat dan ook beter is voor de club, maar daar lijkt het momenteel nog allemaal niet op he.

Nee mensen ik beweer niet dat Brobbey geschikt is voor dat niveau

19 april 2024 om 18:43

Even een reality check...

... Real komt niet voor Brobbey. Prima spits, maar wel met een paar mankementen.

19 april 2024 om 19:02

Dat wil ik ook helemaal niet beweren. Gaat mij meer om dat als Brobbey er een paar inschiet er echt wel wat opportune topclubs ineens geld gaan neerpleuren. En dat Ajax dan inderdaad wel tot verkoop over zal gaan. Meer irritatie over de nutteloze bijdrages van Valentijn.v

19 april 2024 om 19:06

Dan zijn we het daar over eens, maar ik denk ook dat Valentijn een terecht punt aanhaalt dat dit (nu al) een uiting is van de onderhandelingsstrategie van Ajax.

En eerlijk gezegd: ik denk dat Ajax dat slim doet.

19 april 2024 om 19:28

Oh dat is het ook. Maar dat ziet iedereen. Vond het gewoon een erg nutteloze opmerking
Ik denk uiteindelijk dat Brobbey gewoon blijft, want ik zie hem niet veel spelen op het EK eigenlijk. Koeman is daar de trainer totaal niet naar.

Het is een gelukkig huwelijk. Voor alle partijen (Ajax, Brobbey, kopende club) het beste dat Brobbey bij Aajx blijft. Er is geen betere club bewaar Brobbey vrijwel verzekerd is van een basisplaats. De eredivisie is een goede competitie en hij heeft de afgelopen 2 jaar grote stappen gezet.

19 april 2024 om 19:02

Weet dat ik in de minderheid ben... maar ik blijf het nog steeds niet zien in Brobbey. Hoop dat hij mij een keer weet te overtuigen, maar ik denk dat het nooit zal gebeuren.

19 april 2024 om 19:42

Als je het nu nog niet ziet dan weet ik ook vrij zeker dat dat nooit meer gaat gebeuren

Als die jongen dadelijk naar Real Madrid kan en Ajax zegt ‘nee’, dan komt er geen enkele speler meer naar Ajax toe”, aldus Driessen.dit is natuurlijk wat overdreven, kijk maar eens naar de Spurs daar willen nog steeds spelers naar toe ondanks dat Levi heel moeilijk doet bij uitgaande transfers.
Ik vind het altijd lastig als je een team rond een speler bouwt, zeker als die niet van uitzonderlijke klasse is. Als zo'n speler vertrekt of langdurig geblesseerd raakt, dan sta je daar met je team.

19 april 2024 om 20:03

Maar de Spurs spelen al in de beste competitie en kunnen bovendien ook salarissen van 10 miljoen uitdelen aan hun spelers. Er zijn veel meer clubs vergelijkbaar met Ajax, dan clubs met Spurs

Voor Brobbey heeft het ook weinig zin om een transfer te maken.. wordt nergens een 1ste spits op dit moment bij een Europese (sub) topclub. Kan beter nog een jaar bij Ajax blijven en proberen daar topscorer te worden van de eredivisie. Hij doet het prima dit seizoen maar verdedigingen in de eredivisie zijn geen maatstaaf. Als spitsen als Luuk de Jong, Pavlidis en in mindere mate Gimenez, er al richting de 30 maken.. 17 goals is nou ook niet enorm speciaal al heeft hij wel wat gemist door blessures.

19 april 2024 om 20:10

Wat een vergelijking is dat PSV loopt goed. Brobbey moet zich laten zien in een team uit vorm. Waar de betere spelers vaak geblesseerd zijn. Giminez doet het na de winter stop niet beter dan Brobbey in dit geval is het niet het team dat uitvorm is maar Giminez zelf.

20 april 2024 om 14:23

En AZ loopt zo geweldig wil je zeggen? Kan je ook wel andere voorbeelden geven hoor. Toney vorig jaar bij Brentford, Solanke bij Bournemouth. Ajax doet nog steeds mee in de top 6 en de verdedigingen in de eredivisie zijn zwak..

Wat een armoe om elftal om hem heen te bouwen. Komt alles te kort om een echte Ajax spits zijn. Gebrek aan verfijnde techniek niet koelbloedig voor de goal enz. Goede prijs gelijk verkopen.

Als er een club 40 a 45 miljoen bied dan wil ik het nog wel eens zien of ze hem niet verkopen. Al ben ik er van overtuigd dat er niet een club is die dat gaat bieden. Brobbey is een prima spits, maar is geen topspits en word het ook niet. Hij valt elke keer als die op goal schiet zijn techniek is niet van hoog nivo en hij is niet koelbloedig genoeg. Maar we gaan het zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren