Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Verweij: ‘Mislintat steekt bij Ajax niet alleen Steijn mes in de rug, maar...’

Vrijdag, 22 september 2023 om 20:09Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:17

Sven Mislintat heeft collega-directeur Susan Lenderink een mes in haar rug gestoken, zo stelt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Mislintat deelde als directeur voetbalzaken van Ajax geen informatie over zijn zakelijke banden met Arthur Beck, de nieuwe agent van Borna Sosa, met financieel directeur Lenderink. "Zij is natuurlijk gigantisch voor schut gezet door Sven Mislintat", zegt Verweij.

Lenderink werkte zestien jaar bij De Bijenkorf, waarvan de laatste zeven als financieel eindverantwoordelijke, voordat ze in 2019 bij Ajax aan de slag ging. "Wij zijn in deze podcast meermaals kritisch geweest op Lenderink, en ze zal ongetwijfeld fouten hebben gemaakt, alleen één ding durf ik wel te zeggen: ik denk dat zij gigantisch integer is", stelt Verweij. "Dat moet ook wel als je zo'n baan hebt."

Toch loopt er inmiddels een onderzoek verricht door externe forensische accountants naar de financiële handel en wandel van Ajax. Dat heeft te maken met de in opspraak geraakte Mislintat, die banden blijkt te hebben met de nieuwe spelersagent van Sosa. Laatstgenoemde zou op Deadline Day min of meer gedwongen zijn door Mislintat om over te stappen naar Beck, omdat de deal anders niet door zou gaan.

Deze week onthulde de NOS dat Beck drie procent van de aandelen bezit van Matchmetrics GmbH, een databureau dat deels in handen is van Mislintat. Daarmee wordt op zijn minst de schijn van belangenverstrengeling gewekt. "Mislintat had dat bij indiensttreding bij Ajax gewoon moeten melden", zegt Verweij. "Dan was het niet duister geweest. Als hij dat aan Susan Lenderink had gemeld, dan was het duidelijk geweest. Zij heeft geen mes, maar een hele messenset in de rug gekregen van Mislintat. Zij is financieel eindverantwoordelijk. Nu wordt er onderzoek verricht door forensische accountants. Dat heeft zij nu aan haar broek hangen. Dat wil je als directeur van Ajax natuurlijk niet."Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door littlelebowski)

Nou, vind dat wel meevallen. Een hele messenset, kom op zeg. Niet netjes idd, maar denk dat Lenderink de laatste was waar Mislintat aan dacht op dat moment. En als ze de zaakjes verder prima in orde heeft, is er toch niks aan de hand. De cijfers van Ajax worden toch gecontroleerd als beursgenoteerd bedrijf.

22 september 2023 om 20:43

Ik denk dat we sowieso het onderzoek moeten afwachten. Er worden al harde conclusies getrokken door Verweij en z’n vrienden, maar Ajax kan Mislintat nog niet op non-actief zetten ivm juridische consequenties. Mislintat geeft zelf aan alles te hebben gemeld en heeft zich verzekerd van een zeer gehaaide advocaat. Dan kan Verweij wel van alles gaan blaten, maar je wil als werkgever geen dingen doen die later als een boomerang terugkomen.

22 september 2023 om 20:50

Mike Verweij is zonder twijfel een van de beste voetbaljournalisten in het vak. Zijn toewijding aan het verslaan van het laatste voetbalnieuws en zijn diepgaande kennis van de sport maken hem tot een waardevolle bron voor fans over de hele wereld.

Wat Mike Verweij onderscheidt, is zijn vermogen om niet alleen de feiten te presenteren, maar ook om de context en het inzicht te bieden die nodig zijn om het grotere plaatje te begrijpen. Zijn analyses zijn scherpzinnig en informatief, en hij is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de voetbalwereld.

Bovendien is Verweij een betrouwbare en geloofwaardige bron van informatie. Zijn rapportage is nauwkeurig en gebaseerd op grondig onderzoek, wat hem een favoriet maakt onder voetbalfans die op zoek zijn naar betrouwbare berichtgeving.

Maar het is niet alleen zijn professionaliteit die indruk maakt, het is ook zijn passie voor de sport. Het enthousiasme waarmee hij over voetbal praat en schrijft, is aanstekelijk en brengt de opwinding van de sport naar voren in zijn verslaggeving.

Kortom, Mike Verweij is een uitstekende voetbaljournalist die de waardering en bewondering verdient van voetbalfans over de hele wereld. Zijn toewijding aan kwaliteit en zijn diepgaande kennis van de sport maken hem ongetwijfeld een van de beste in zijn vak.

22 september 2023 om 21:09

Helemaal mee eens ik heb nog nooit zo'n integere, betrouwbare kwaliteits journalist meegemaakt! Zijn analyses zijn van een diepgang, vernuft en fijnzinnigheid dat iedere journalist er een voorbeeld aan mag nemen.

22 september 2023 om 22:35

Sterker nog. Ik zou willen dat Mike met zijn vaardigheden in plaats van enkel Ajax fans heel Nederland gaat verblijden en zijn ogen op de politiek gaat richten. Enkel dan kan heel Nederland de vruchten plukken van zijn inzicht.

Geen mes maar messenset, prachtig hahah

22 september 2023 om 20:30

Gauw Messi naar Ajax halen

22 september 2023 om 20:33

Ene quincy p schijnt al een dm gestuurd te hebben naar sven zijn Instagram account... Nee zonder gekheid, ik kijk vooral naar mevrouw Lenderink. Als je tot 2019 financieel eindverantwoordelijke was bij een (bijna) failliet bedrijf, dan is deze aanstelling toch op zijn minst even bijzonder als die van Sven en Steijn?

22 september 2023 om 20:45

Bijna failliet? Ben benieuwd waar je dat vandaan haalt. Zij heeft in de financiële wereld haar strepen verdiend. Op haar positie heb je juist een goede kasbeheerder nodig, heeft daar de laatste jaren misschien niet de populairste beslissingen in gemaakt maar financieel (nog) niets op aan te merken.

22 september 2023 om 21:54

Mwah dat het erg slecht gaat met de Bijenkorf is toch gewoon terug te lezen? Er moet gereorganiseerd worden en vorig jaar nog erg slechte cijfers behaald waar ze bijna voor 45m in het rood stonden. Dan kan je toch niet echt spreken van een gezond bedrijf. Overigens ook niet zo gek, de hele economie draait slecht en dan laten mensen de luxe producten (waar de Bijenkorf zich op richt) al snel liggen.

22 september 2023 om 22:20

Juist tm 2019 was bijenkorf financieel gezond, makkelijk terug te lezen. Of heeft Lenderink een dubbelfunctie?

22 september 2023 om 20:51

Meslintat klinkt dan stukken beter!

Ontopic: Wel verschrikkelijk deze gang van zaken zoals het nu op de achtergrond gaat bij Ajax... Hopelijk is de rust snel weer terug in de hoofdstad en gaan we voor de titel en de Europa League zonder dit gelazer.

Nou ja, je kunt het ook anders bekijken: Als ze bij Ajax de boel op orde hadden gehad, waren dit soort capriolen niet gebeurd. Op het moment dat een TD dit soort rare constructies aan kan gaan zonder dat er bellen gaan rinkelen, is er sowieso iets goed mis. Het is eigenlijk wachten op de dag dat de boel definitief in elkaar stort en Ajax weer echt kan gaan bouwen. Tot die tijd is het afzien met de huidige incapabele mensen aan het roer.

22 september 2023 om 20:32

Het aandeel van 3% is toch ook pas vrij recent in bezit gekomen van? Weliswaar over een afspraak uit 2020, maar dat kan ze, mits hij het niet verteld heeft, niet hebben geweten. Daarnaast was er geen AD die de operationele taken van Mislintat grondig kon bestuderen. Dus nee, de boel was niet op orde.

Maar de schuld (als die bewezen wordt) ligt in deze casus echt maar bij 1 persoon. Waarom er geen AD was/ waarom het geheel een puinzooi is, ligt natuurlijk bij de rvc

22 september 2023 om 20:44

Het is ook niet aan Lenderink of andere directieleden om dit te controleren. Ze is onderdeel van dezelfde directie waar ook Mislintat lid van is. De RVC is daarin wel verantwoordelijk.

Het voelt wel alsof Verweij het zich persoonlijk aantrekt dat de Telegraaf geen ingangen meer heeft…

22 september 2023 om 21:10

Of hij heeft er 1 die t niet zo ziet zitten om met Mislintat te werken

Vind Steijn die twee weken geleden al publiekelijk afstand neemt van Mislintat zijn aankopen veel smeriger.

Ajax heeft al lang en breed verteld dat ze bij indiensttreding op de hoogte waren van het bedrijf van Sven en zijn aandeel erin. Het gaat enkel maar om die zaakwaarnemer die ook 3,5% heeft en daarmee dus een connectie heeft. Die Febo Verweij doet nu alsof Mislintat verborgen hield dat hij een bedrijf heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren