Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrouweling van Mislintat zorgde voor grote verbazing: ‘Wie is deze man?!’

Laatste update:

NRC Handelsblad beschreef zondag in een uitgebreide reconstructie hoe Sven Mislintat Ajax in tweeën brak. De inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken zou individualistisch en bijna ongrijpbaar hebben geopereerd. Binnen de club plaatste de Duitser volgens de krant eigen vertrouwelingen, die voor onrust binnen de organisatie zorgden.

Zijn belangrijkste vertrouweling was Uli Schier, eerder hoofdscout bij VfB Stuttgart onder Mislintat. “Bij wedstrijden zit hij op de tribune naast Mislintat, op De Toekomst luncht hij mee met de technische staf en hij schuift uit het niets aan bij een overleg van de scouting. Wie ís die man, vragen mensen zich af in de wandelgangen. Vrijwel niemand kent hem”, aldus het NRC.

Mislintat maakte aan de directie duidelijk dat hij zijn vertrouweling er graag bij heeft. Doordat een van zijn opdrachten was om de scouting te hervormen, wilde de directie hem de mogelijkheid geven om Schier hierbij te betrekken. Uit een organogram blijkt dat Schier een hoge positie binnen het scoutingsteam kreeg. ‘Decision making support’ staat achter zijn naam, wat betekent dat hij betrokken is bij belangrijke besluiten. Andere scouts hebben die bevoegdheid niet.

Het verscherpte de al langer gespannen verhoudingen binnen de profscouting. Mislintat voerde volgens verschillende scouts nauwelijks overleg, zou adviezen voor spelers niet opvolgen, terwijl de onderbouwing van aankopen gebrekkig was. Dat Mislintat bij het wekelijkse overleg, dat elke dinsdagochtend plaatsvond, maar één keer verscheen, zorgde voor verbazing. Dat geldt ook voor de goedkeuring die de RvC voor bepaalde aankopen deed, terwijl zij zelf twijfels hadden over de hoogte van de transfersommen.

Ondertussen namen ook binnen de technische staf van trainer Maurice Steijn de frustraties over Mislintat toe. Volgens de krant was er sprake van ‘ongemak’ nadat hij besloot Max Lesser als onbekende assistent toe te voegen aan de staf. Lesser werd head of match analysis. Bij wedstrijden zat hij op de tribune achter een laptop. In de rust trok hij naar de kleedkamer om daar, volgens een bron, de oren en ogen van Mislintat te zijn. Schier en Lesser hebben de club in het kielzog van Mislintat inmiddels ook verlaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht hoor dat er zoveel nieuws is over deze waarschijnlijke Charlatan, maar het komt Steijn allemaal wel erg goed uit. Niemand die openlijk zijn functioneren in twijfel trekt, terwijl de man waarschijnlijk bij een goed functionerend bestuur en TD allang op straat was gezet

2 oktober 2023 om 11:31

Ben daar niet volledig mee eens. Als hij spelers door zijn strot geduwd krijgt. Zoals Sosa, Sutalo, Tahirovic, Mannsverk en Gaaie. En hij had liever andere spelers. Vind ik het niet heel raar dat Ajax slecht draait. Ik weet alleen natuurlijk niet waar Steijn mee kwam qua spelers.

2 oktober 2023 om 11:34

Ik denk dat we over een paar jaar gaan zien dat de aankopen van Mislintat per saldo (zowel aantal als qua kosten) beter zijn dan die van Overmars. Overmars had onder ten Hag een paar voltreffers maar had ook veel geluk met veel belovende jeugd. In de tijd van de Boer kwam overmars echt met een hoop bagger of middelmaat aanzetten .

Steijn, de jeugdopleiding en de scouting kunnen hun tekortkomingen nu camoufleren met Mislintat zijn status

2 oktober 2023 om 11:37

En het feit dat wij dit allemaal weten maakt hem in mijn ogen al per definitie ongeschikt. Die spelers weten bij voorbaat al waar ze aan toe zijn, om maar niet te beginnen over zijn goedkope statements ook weer ten koste van de aankopen. Een goede trainer zou zijn onvrede intern houden en in ieder geval die jongens op hun gemak stellen. Hij heeft ze al kapot gemaakt voor ze uberhaupt kunnen wennen. Daarnaast behalve geen people manager is hij tactisch duidelijk ook geen hoogvlieger. Niet voor het spel dat Ajax wilt spelen althans

2 oktober 2023 om 11:37



Daarbij als de bestuurskamer in de fik staat, waarom zou je dan een trainer (die opgezald is met treurige aankopen van een mislukte data knulletje) op basis van 3 verloren wedstrijden ontslaan. Tuurlijk het zag er niet goed uit, maar los daarvan zou men er goed aan doen om op het het veld wel draadkrachtig een team te vormen. Daarom staan spelers ook terecht achter Steijn.

2 oktober 2023 om 11:50

@nordic_ams: volgens bronnen wilde Steijn zelf Sint-Juste, Sepp vd Berg, Olij en Tagliafico. Het is natuurlijk achteraf praten, maar Sint-Juse had waarschijnlijk wel een betere indruk gemaakt op RB dan wat er nu staat. Olij was misschien ook wel een goede optie, maar niemand had kunnen weten dat Rulli direct geblesseerd ging raken. Zou stabieler ogen dan Gorter momenteel. Op papier was het een no-brainer tussen Sutalo en Vd Berg, maar de eerste moet zich nog behoorlijk bewijzen.
Tagliafico was mooi voor het sentiment, maar begrijpelijk dat het niet is gelukt aangezien hij geen salaris wilde inleveren.

2 oktober 2023 om 11:59

SuperVO. 'in de tijd van de Boer'. Vertel er dan ook even bij dat er geen geld was? Mislintat krijgt het voor elkaar om met veel geld troep te kopen, Overmars deed dat met weinig geld. Toch wel een groot verschil, en daarna heeft Overmars laten zien dat hij net veel geld ook nog kan presteren. Snap niet hoe mensen mislintat nog kunnen verdedigen.

2 oktober 2023 om 12:25

@ducktaildo.. komt ie… De waslijst aan voltreffers die allemaal voor hun komst al zeer grote namen waren …

Bekende namen…
Sanogi
Younes
Gudelj
Sanchez
Westerman
Cassiera
Orejuela
Dolberg (toen)
Kristensen
Tagliafico
Wöber
Ziyech
Traore
Bruno Varela
Magellan
Bandé
Labyad
Tadic
Blind
Schuurs
Babel
Alvarez
Dennis Johnsen
Marín
Martinez
Pierie
Promes
Scherpen
Haller
Klassen
Klaiber
Kudus
Neres
Antony

Stuk voor stuk wereldtoppers ver voor ze naar Ajax kwamen en allen gingen ze als nog grotere ster weg

2 oktober 2023 om 13:11

@supervo - Het is te hopen dat ze per saldo beter zijn, want ze kosten twee keer zoveel als het overgrote deel van de aankopen van Overmars en dan zwijgen we nog maar even over het salaris. Daarnaast denk ik overigens ook dat je ongelijk hebt. Het is misschien momenteel lastig om bepaalde(!) conclusies te verbinden aan de aankopen van Mislintat, maar een potentiele wereldtopper zit er sowieso niet tussen.

2 oktober 2023 om 13:32

@sirius,

maar zelfs dat is niet waar. Zijn allemaal rond Marin bedragen, waarbij de meeste meer hebben bewezen dan Bande.
De spelers die Mislintat heeft gehaald zijn allemaal zo slecht nog niet. Ja Akpom is echt een waardeloze aankoop, maar verder zijn het toch wel spelers met talent die moeten werken met een trainer waarvan de kwaliteiten zeer discutabel zijn.

Salaris is al helemaal een non-issue. Mislintat heeft het salarishuis namelijk op de schop gegooid, waardoor spelers bij slechte prestaties ook flink minder salaris ontvangen. De cijfers zie je pas op z'n vroegst volgend jaar. Maar je moet er niet raar van opkijken als de 12 aankopen van Mislintat qua salaris net zo veel kosten als een Brobbey, Bergwijn, Berghuis en Wijndal bij elkaar op het moment dat er niet gepresteerd wordt.

Steijn heeft met zijn vrienden van de telegraaf de focus weten te verleggen naar de aankopen ipv zijn tactische onkunde.

2 oktober 2023 om 14:11

Toch zie ik er een paar namen bij
Die we nu goed hadden kunnen gebruiken

2 oktober 2023 om 14:57

@sirius…wat me opvalt is dat zowel publiek als presentatoren en analytici alles klakkeloos van elkaar overnemen. Die hoge transfersommen zijn namelijk inclusief bonussen.

Verder wordt er een hoop geschreeuwd over bijv een te dure Akpom en dat hij voor de helft op te pikken was… Dat kan niet anders dan onzin zijn. Alsof de topscorer van de Engelse tweede divisie 6 mln kost… De spits van een NLse middenmoter is duurder.

Mislintat heeft 12 spelers gekocht… dat zijn er heel wat en dat maakt het totaal aan uitgaven hoog. Maar hij moest wel want er waren niet eens 11 jongens op te stellen… en er komt niks door uit de jeugd. We zijn al blij met Taylor…

Er zitten ongetwijfeld wat misperen tussen… maar in het verleden magellan voor 9mln , 80mln voor Bergwijn, Bassey, Brobbey en Wijndal (niet onder overmars maar ook niet onder Mislintat), 12mln voor daramy, 4,5 voor Klaiber, 12,5 voor Marin, 5 voor Pierie…etc

2 oktober 2023 om 11:34

Gelijk heb je Diego. Uiteraard is Mislintat medeverantwoordelijk voor het falen van Ajax, maar dat neemt niet weg dat Steijn het maximale uit de groep moet halen en je wel heel coulant moet zijn om een vijftiende plek als schappelijk te zien.

2 oktober 2023 om 14:16

@ JackHerrer
Idd als je de spelers op papier ziet daar moet veel meer uit te halen zijn, maar zelfs de spelers die al vanaf het begin met Steijn op het trainingsveld staan, hebben geen flauw idee wat ze in het veld moeten doen. Maar daar hoor je de media (nog) niet over

2 oktober 2023 om 11:54

Diego_forlan denk dat dat maar heel tijdelijk gaat zijn. Nu gaat alle aandacht inderdaad even uit naar andere mensen, maar nog een paar verliespunten en hij komt waarschijnlijk aan de beurt.
Al is bij een trainer vervangen timing natuurlijk ook belangrijk, en ook het uberhaupt hebben van een eventuele (beschikbare) opvolger.

2 oktober 2023 om 12:00

Waarom afgeven op Steijn? Die beste man krijgt jonge spelers van allemaal verschillende nationaliteiten in zijn maag gesplitst die hij zelf nooit wilde hebben. Een Kroaat die Kramer niet eens kan bedwingen, een angstaanjagende Argentijn met tattoos in de nek (want ja, grinta) voor de uitstraling die bij Antwerp lange tijd reserve was (en we nog steeds niet weten of het een centrale verdediger of een linksback is), een Engelse spits die verder overal mislukt is en uiteindelijk toch meer een nummer 10 bleek te zijn (terwijl hij nog geen bal fatsoenlijk aan kan nemen), een Nederlandse middenvelder die bij (met alle respect) FC Eindhoven en de Graafschap heeft gespeeld en het niveau van Fortuna Sittard momenteel echt niet is ontstegen, een reservekeeper voor dikke miljoenen erbij krijgen, een Kroaat die aanvallend erg goed is maar zo op het eerste oog totaal niet kan verdedigen (en op dubieuze wijze naar Ajax kwam), een jonge speler (met heel veel potentie, dat wel) vanuit Manchester City erbij krijgen zonder enige ervaring op het hoogste niveau, maar wel met een mega verwachtingspatroon in verband met een giga transfersom.. Het lijkt mij niet makkelijk hoor.Er is ook geen enkele speler die die jongens bij de hand kan nemen, want die zijn inmiddels allemaal weg. Dan kan je eisen dat Steijn er meer uithaalt, maar niet alleen de jongens op het veld zijn aan het zwemmen, maar de trainer ook. Die ziet die jongens ook continu door het ijs zakken en blijft wisselen totdat er een positie goed wordt ingevuld. Dat duurt alleen veel te lang, mede door de kwaliteit van de spelers die zijn gehaald.

2 oktober 2023 om 12:08

Dat is toch nog steeds geen excuus om zo een abominabel en ideeënloos voetbal te spelen?

Je kan geen enorme dingen van hem verwachten, maar niks is ook wel overdreven niet?

2 oktober 2023 om 12:11

@wazza: Die Kroaat speelde bij Zagreb en het Kroatisch nationaal elftal anders prima wedstrijden, waarbij hij totaal geen moeite had om spelers te bedwingen die stukken beter zijn dan Kramer. Waarom lukte het Sutalo daar wel en hier niet?

2 oktober 2023 om 12:17

Je geeft de meest negatieve draai mogelijk op elke aankoop, en ja het is inderdaad afwachten en ja de eerste indrukken zijn niet best. Toch gaat het met de week slechter ipv beter, zit er geen enkele lijn in het spel, weten we nog steeds niet wat Steijn voor voetbal wilt spelen, is de opstelling elke week weer een complete verassing, valt hij spelers publiekelijk af, zet hij spelers in een vol stadion voor lul en is hij nog te beroerd ze een handje of schouderklop te geven, geeft hij alles en iedereen de schuld ipv zijn eigen fouten keuzes, laat hij zich enorm kennen door goedkope statements door jeugdspelers die veel te kort komen te brengen ipv aankopen, is hij makkelijk uit de tent te lokken en bewaart hij op geen enkele manier de rust. Een paar van deze punten zijn erg simpel op te lossen, desnoods voor de buhne. Deze man is totaal ongeschikt voor deze functie.

2 oktober 2023 om 13:21

Lierse - Je kan als trainer zoveel willen, maar als je 'materiaal' het niet uitvoert dan heb je gewoon een probleem. Dat is wat ik constateer bij Steijn. Er is geen twijfel dat ie dat niet zou kunnen (zie Sparta), maar daar had ie wel een team. Sterker nog, hij kocht jongens die in het team pasten. Nu worden spelers voor hem gekocht die vast allemaal wel een talent hebben, maar moeten worden gedragen door ervaren spelers (die er niet meer zijn). Voetbal is meer dan pionnetjes op een plek zetten.

2 oktober 2023 om 13:23

Airbags - Klopt, maar daar had ie ook andere spelers om zich heen. Daarnaast is de Kroatische competitie een stuk minder sterk dan de Nederlandse. Dinamo Zagreb is de topclub daar. Ik moest het ook nog maar zien met Ivanusec bij Feyenoord. Die rendeert gelukkig wel goed en met Sutalo zou het straks ook vast wel goed gaan komen, maar voor nu lijkt hij in niets op die leider achterin de defensie bij Ajax. Dat komt overigens ook omdat er verder geen leider in het team, laat staan in de defensie zit. Hato moet gecoacht worden door een ervaren compagnon.

2 oktober 2023 om 13:28

Diego Forlan - Valt mee. Ik benoem een Tahirovic niet omdat ik denk dat hij het nog weleens kan halen. Net als Mannsverk bijvoorbeeld. Bij Forbs zeg ik dat hij echt talentvol is. Die moet alleen eerst een seizoen vlieguren maken voordat hij basis staat. Lekker in de luwte in plaats van vol in de basis met een bepaald verwachtingspatroon. Van de aankopen Akpom, van der Boomen, Gaaei en Avila snap ik echt helemaal niets. Van aankopen Ramaj en Forbs snap ik het wel, alleen vind ik dat er bij de voordeur al teveel is betaald waardoor ze onder een vergrootglas liggen. Sutalo komt er wel, dat is normaal gesproken een stabiele verdediger, alleen is ie aan het zwemmen bij gebrek aan kwaliteit achterin. Dat is wat ik zie. Daar hoef je het uiteraard, niet mee eens te zijn, het is enkel mijn constatering. En Steijn voelt zich in de zeik genomen. Die is eindelijk trainer van een topclub en vervolgens heeft ie 0,0 zeggenschap in de aankopen.

2 oktober 2023 om 14:35



@wazza

"je kan als trainer zoveel willen, maar als het materiaal het niet uitvoert heb je gewoon een probleem"
In principe zijn daar maar twee mogelijke oorzaken voor. De spelers begrijpen het niet of ze kunnen/willen het niet. Beide zaken liggen volledig op het bord van de trainer. Je moet je tactiek dusdanig uitleggen en behapbaar maken dat spelers begrijpen wat ze moeten en daarbij een tactiek bedenken die past bij het beschikbare materiaal. Dat gaat veel verder dan 433 of 343. Dat gaat over hoe en vooral waar op het veld druk zetten. Wat doe je aan restverdediging. Hoe stem je linies op elkaar af en zorg je voor synergie tussen deze verschillende linies. Welke wapens hebben je spelers en hoe kun je die optimaal inzetten bij de opbouw. Welke aanvalspatronen slijp je erin, hoe wil je uberhaupt tot kansen komen. Enz. enz. enz. Steijn heeft in nog geen enkele persco hier uitleg over kunnen geven. Sterker nog als hij hier naar gevraagd wordt, dan wordt het heel snel een vervelend gesprek. Container begrippen als inzet en duels winnen is het enige wat Steijn daarover kan zeggen. Nog veel erger. Steijn draait het om. Als er voldoende inzet is en spelers de duels winnen dan klopt de tactiek meestal.

'er is geen twijfel dat ie dat niet zou kunnen (zie Sparta), maar daar had ie wel een team. Sterker nog, hij kocht jongens die in het team pasten'
Er zijn juist grote twijfels of Steijn dit kan. Steijn heeft werkelijk waar nog nooit aanvallend voetbal hoeven te spelen met zijn ploegen. Bij Sparta kwam hij niet verder dan lange ballen op de spits, daarbij aansluiten en dan tot kansen komen. Dit is geen slechte tactiek, alleen dodelijk simpel en totaal niet werkbaar bij een topclub. Als je tegenstander jou de bal laat, zich volledig ingraaft en wacht op de fouten die je maakt in de opbouw, krijg je heel weinig voor elkaar als je tactiek de lange bal is. Sterker nog je sust jezelf in slaap. Het is ook precies de tactiek die Steijn momenteel hanteert. Lange ballen op Brobbey en dan aansluiten. Dat staat de tegenstander een minuut of 10 a 20 toe en dan beginnen ze vol druk te zetten op de Ajaxverdediging. Doordat Ajax als team vooral uitgaat van aansluiten bij de lange bal, staat een groot deel van het middenveld dicht tegen de aanval aan. Gevolg zeeã«n van ruimte tussen middenveld en aanval en volledige afslachting in de omschakeling.
Tegen feyenoord maakte Steijn het nog bonter. Pieter de Zwart heeft daar een mooie analyses van. Wat je tegen feyenoord niet moet doen is de opbouw via je backs laten verlopen. Waar koos Steijn voor, opbouw via de backs laten verlopen. Dat is nou niet echt een toonbeeld van een tacticus.

"voetbal is meer dan pionnetjes op een plek zetten."
Helemaal mee eens, voetbal is een ideale mix vinden tussen tactiek en het beschikbare materiaal. Daar komt ook een stukje vertrouwen geven en overtuigen bij kijken. Steijn wisselt namen, waarbij hij juist niet kijkt naar kwaliteiten.
Tegen Feyenoord speelt hij met twee ultra aanvallende backs die zwak zijn in de omschakeling. Precies wat Feyenoord wilde en gevolg totale afslachting. Tegen RKC kiest hij vervolgens voor twee verdedigende backs waardoor Ajax weer nauwelijks kansen creã«ert, totaal geen gebruik maakt van de ruimte tussen de linies en grote delen van de wedstrijd het betere van het spel aan RKC laat.
Bergwijn speelt weken lang als een dweil en brengt helemaal niets. Verprutst kansen. Die maak je aanvoerder en geef je vollop vertrouwen. Sutalo die als een Fje staat te verdedigen en opbouwend de boel aan anderen overlaat, die geef je ook vollop vertrouwen. Berghuis die zichzelf voorbij loopt en meer ballen inlevert dan aanvallen opzet, die geef je ook vertrouwen. Een mindere wedstrijd en Forbs kan weer inrukken. Mansverk die kan het helemaal vergeten nadat hij koud uit het vliegtuig op het veld werd neergezet. Godts is voorbij gestreefd door van Axel Dongen terwijl van Axel Dongen helemaal niets heeft kunnen laten zien en zelfs in jong nauwelijks minuten maakt. Hato ga je misbruiken als linksback terwijl hij nog enige vastigheid en niveau bood als CV en daar ook het beste tot zijn recht komt. Steijn laat in zijn keuzes voornamelijk zien dat voor hem voetbal vooral pionnetjes op plekjes is.

2 oktober 2023 om 15:34

Ninjakai - Je zegt dat spelers het niet begrijpen of ze kunnen/willen dit niet. Beide zaken zijn in mijn optiek cruciaal in het aankoopbeleid. Daar heeft hij 0,0 invloed op gehad. Hij heeft jongens in de maag gesplitst gekregen die (blijkbaar) enorm moeten wennen aan een nieuwe tactiek zoals Steijn wilt spelen. En al je ervaren spelers zijn verkocht. Als je als trainer spelers krijgt die het niet begrijpen of het niet zouden willen, dan sta je als trainer machteloos.

Steijn heeft nooit aanvallend voetbal gespeeld nee. Moet je dat Steijn kwalijk nemen of degene die hem hebben aangesteld? Je weet dat als je Steijn haalt, dat je geen aanvallend voetbal gaat zien. Als ik een magnetron haal, verwacht ik ook niet dat ik met dat ding televisie kan gaan kijken.

Wat betreft het opbouwen via de backs geloof ik ook dat je niet altijd een keuze hebt. Als een aanvallend sterke tegenstander (in dit geval Feyenoord) op een bepaalde manier druk zet word je wel gedwongen om de bal af te spelen naar die vrijstaande back. Daar is het Feyenoord natuurlijk om te doen. Uit onzekerheid (en een team wat niet op elkaar is ingespeeld en compleet het zelfvertrouwen mist) zoek je dan een vrijstaande man en die staat langs de zijlijn te zwaaien.

Bergwijn als aanvoerder is natuurlijk lachwekkend. Maarja, wie anders? Dan heb je Berghuis. Dat was de meest logische in mijn optiek. Aan de andere kant wordt er de band gegeven aan een Nederlands international die vorig seizoen voor 31 miljoen is overgekomen van de Spurs. Een jongen die waarschijnlijk toch een invloed heeft in de kleedkamer (wat wij als buitenstaanders niet kunnen zien). Op Bergwijn en Berghuis na heb je geen enkele ervaren speler in de selectie aan wie je zo'n band kan geven. Dus dan kunnen we met zijn allen keihard zeuren dat Bergwijn hem heeft, maar in mijn optiek had je de ervaren spelers in het team moeten behouden. Klaassen was een goede aanvoerder geweest. Alvarez had je aanvoerder kunnen maken en Tadic was al jarenlang het boegbeeld. Desnoods Timber. Anders kom je bij je 3e keeper uit (pasveer). Je hebt geen spelers aan wie je hem anders kan geven. De wanhoop zag je eigenlijk al in de eerste wedstrijd, dat Sutalo de band kreeg. Volkomen logische keuze, aangezien Bergwijn en Berghuis er niet bij waren, maar sinds wanneer krijgt een nieuwe aankoop direct de band? Dat is echt een gebrek aan leiders en opties.

Verder wisselt Steijn spelers om zo maar per positie op zoek te gaan naar iemand die rendeert. Tahirovic en Mannsverk hebben talent, maar als ik Vos zo zie zou je minimaal eentje van de 2 niet hoeven te halen. Wat ik zie is dat iedereen onzeker is gemaakt. Alle aankopen, Steijn, het publiek.. Steijn is in een wespennest terecht gekomen. Ben het volkomen met je eens dat Steijn geen aanvallende trainer is. Dat heeft hij overal laten zien. Veel de lange bal, veel op basis van inzet en karakter. Dat is geen Ajax voetbal, maar toch is hij aangesteld. Dat is een keuze vanuit het bestuur. Kan hij daar wat aan doen? Ik vind van niet. Zeker niet als hij dan ook nog eens spelers krijgt die niet bij zijn tactieken en spelopvattingen passen.

2 oktober 2023 om 13:08

Heb je afgelopen week gemist? Het ging alleen maar over Steijn en zijn functioneren.

2 oktober 2023 om 11:31

Ik vind het eigenlijk niet zo vreemd… Ajax wil de scouting hervormen en vraagt daarvoor een voormalig topscout van voor Ajax twee modelclubs Arsenal en Dortmund.. Dan is het niet vreemd om een andere structuur aan te brengen.

Laten we niet vergeten dat er er langer kritiek was op de scouting en de jeugdopleiding…alleen wordt nu alles weggemoffeld onder het Mislintat-tapijtje..

2 oktober 2023 om 11:45

Dan begint het met inzicht krijgen in huidig functioneren, en adviseren hoe te verbeteren.
Dat is iets anders dan iemand aanstullen met een bepaalde verantwoordelijkheid.

2 oktober 2023 om 14:08

Topscout voor Arsenal? Bij Dortmund heeft hij prima werk geleverd maar bij Arsenal is hij keihard gefaald en was er al gedoe met hem binnen de club. Daarna bij Stuttgart ook weggegaan vanwege gedoe met hem binnen de club. Erg verrassend is dit dus niet

2 oktober 2023 om 15:18

@ajaxnl! Dat iemand niet zo fijn de tent verlaat wil niet zeggen dat er slecht werk is geleverd. Zie Overmars..

Iedereen vindt het zo achterlijk dat Mislintat voor Ajax in 2e divisies en bij middenmoters heeft geshopt... Kagawa...kwam uit de Japanse 2e divisie... Hummels uit het 2e van Bayern, Aubameyang van een Franse middenmoter, etc... Gek genoeg hoor je daar niks over... zelfs niet als Ajax tegen Marseille speelt en hij scoort... Was toch een tamelijk makelijk op te zoeken feitje voor de presentatoren...

Ik blijf het heel opmerkelijk vinden dat en man zonder status bij Ajax, zoveel macht heeft kunnen krijgen. Ben ook benieuwd wie dit allemaal heeft goedgekeurd. Want deze mensen horen zoals Mislantat ook op straat te worden gegooid.

2 oktober 2023 om 11:32

Daarvoor moet je bij Edwin van der Sar en de RvC zijn (behalve van Halst, die was er nog niet (bij het wijzen van de functies en bevoegdheden).

2 oktober 2023 om 11:36

Van der Sar heeft hem (mede) aangesteld, maar het is maar de vraag of hij er verder verantwoordelijk voor is. Van der Sar is al een tijd weg en Mislintat kwam pas laat op gang met zijn transfers. Er is niets bekend over tijdlijnen

2 oktober 2023 om 11:57

29er "er is niets bekend over tijdlijnen"
Er is wel bekend dat vd sar algemeen directeur was en hem aangesteld heeft. Veel mensen willen nu koppen zien rollen en lijken het onbevredigend te vinden dat de hoofdverantwoordelijke al weg is. Maar dat was hij natuurlijk wel.

2 oktober 2023 om 12:06

Voor het aanstellen ja, dat zeg ik ook. Maar in hoeverre voor het controleren? Was hij al vogelvrij toen van der sar er zat?

2 oktober 2023 om 12:45

En lees voor controleren: tegengas bieden, vragen stellen etc

2 oktober 2023 om 13:38

Tegengas bieden en vragen stellen: daarvoor is de rvc. Voor zijn aanstelling en de vrijheden die hij daar kreeg toegezegd moet je ook bij de rvc en bij vdsar zijn. De originele vraag ging echter over het geven van macht. Nou, dat is dus gedaan bij zijn aanstelling.

Het is bizar, dat deze charlatan vier maanden lang zijn gang kon gaan, zonder dat er iemand in de organisatie aan de bel getrokken heeft.

2 oktober 2023 om 13:12

Het is vrij logisch, er moeten koppen rollen, dan kunnen andere hun gang gaan want er is geen toezicht. Reken er maar op dat als er straks weer vier weggaan er weer eentje ongestoord kan aanklooien totdat de harde kern ook hem weg heeft. Met een beetje pech zet Maurits Hendriks de club straks helemaal op zijn kop omdat de romp uit de rvc is gedonderd.

Wat een chaos. Toen hij werd aangesteld, had ik al serieuze bedenkingen. Ik benadrukte hier op het forum dat Ajax zijn kernwaarden moest behouden en wees op het belang van de Cruijff-revolutie. Ajax heeft een diepgewortelde filosofie, van speelstijl tot jeugdopleiding. Je kunt niet zomaar een 'moneyball'-benadering toepassen bij een club met zo'n traditie; dat is zonde van de investering. Ondanks de tegenstand die ik kreeg van mede-supporters hier op voetbalzone, hoop ik dat ze nu inzien wat ik bedoel. Ik hoop dat enkele voormalige Ajax-spelers en bestuursleden zich melden om de club weer op het juiste spoor te krijgen.

Na alles te hebben gelezen van dit NRC artikel kan ik niet echt concluderen dat Mislintat fout is geweest. Het wisselen van zaakwaarnemer gebeurt bij elke club, er is volgens de mensen binnen Ajax niet boven de marktwaarde van spelers betaald en de percentages voor zaakwaarnemers waren heel wat lager dan wat Ajax voorheen betaalde.

Wat voornamelijk naar voren komt is dat Mislintat geen makkelijke man was om mee te werken en behoorlijk tekeer durfde te gaan tegen de oude kliek van scouts, zaakwaarnemers en andere lui de rondom Ajax zijn gaan plakken en hun eruit probeerde te werken.

Natuurlijk heeft hij wel gefaald op basis van z'n werk wat betreft aanstelling van de trainer, het leveren van een complete selectie, en dubbele aankopen zoals op linksback en in de spits.

2 oktober 2023 om 12:54

Is gewoon een grote echoput hier. Mislintat heeft gewoon de oorlog verloren van het zieke scoutingsapparaat waar je niemand over hoort. De vaste zeer beperkte groep van zelfingemomen zaakwaarnemers die hun business zagen verdwijnen die ook overal mee wegkomen. Een directie die t volledig heeft laten afweten en Mislintat of had moeten steunen of hadden moeten bijsturen en zich nu opvallend stil houden. Als mensen denken dat Mislintat t probleem was dan negeer je alle echte problemen. Kroes gaat dit ook niet oplossen. Ondertussen zit de enige persoon die we nu al concreet maanden op achterbakse wijze hebben zien aanmodderen nog steeds in t zadel en wordt hier nota bene verdedigd.

2 oktober 2023 om 15:26

@ravel Teveel voetbalfans die hun mening baseren op de headlines en niet verder lezen terwijl dit artikel van de NRC en eerder van de AD toch vrij duidelijk is over wat er zich afspeelt binnen Ajax en dat elke persoon die verandering door wil voeren bij voorbaat kansloos is.

Ik zie je wel vaker reageren bij United topics dus neem aan dat je supporter bent, dan hoef ik je niets uit leggen over de echoput online, die club is daar ongeveer symbool voor.

2 oktober 2023 om 19:07

Klopt United is mijn 2e cluppie daar is het idd nog een slaggie erger . Wat ik jammer vindt is dat er vooral veel geroepen wordt. Weinig argumentatie en zodra je met tegen argumenten komt zit je meteen in 1 vd kampen. Zou t fijn vinden als er gewoon echte duidelijkheid zou komen over wat er echt gebeurd is en gebeurt maar op deze manier krijg je dat zicht nooit.

2 oktober 2023 om 15:17

Homelander, die percentages en beloningen zeggen ze mij niet zoveel gezien niet bekend is wie wat heeft betaald/verdiend gaande de transfer. Zo kan de verkopende club na een extra grote winst ook een beloning uitschrijven aan de zaakwaarnemer. Bij Ajax op de balans kloppen de cijfers terwijl het niet klopt. 1 van de redenen dat transfers transparanter moeten zijn, prima dat een zaakwaarnemer 100 miljoen aan een transfer kan verdienen maar laat dat dan duidelijk zijn.

Volgens mij is door Ajax voornamelijk door die commissie gekeken of er rare/dubieuze bedragen aan bonussen, beloningen etc zijn overgemaakt. Niet zozeer of een speler zijn transferbedrag marktconform is. Dat lijkt me lastig te beoordelen voor een boekhouder of financieel directeur (uiteraard zijn er uitzonderingen).

Dat hij heeft gefaald lijkt me meer dan duidelijk. Ik ben zeer benieuwd wat uit de onderzoeken komt en wat voor afspraken er zijn gemaakt om zijn ontslag te realiseren.

2 oktober 2023 om 19:09

Ik heb gelezen dat er wel degelijk is gekeken adv een intern rekenmodel. Daaruit bleek gewoon dat de prijzen binnen de door Ajax gedefinieerde bandbreedtes vielen.

Het is lekker makkelijk om Mislintat hier kop van Jut te maken. Hij werd aangesteld om zijn ding te doen (hij haalt bijna altijd spelers uit 2e niveaus bij vorige banen) en om de boel flink op te schudden (met name de scouting). De scouting is al jaren een drama binnen Ajax onderling omdat mensen niet meer met elkaar praten. Als er dan een wildvreemde komt, is het makkelijk om de wildvreemde de schuld te geven maar dat is niet het eigenlijke probleem. Er zijn teveel eilandjes binnen de organisatie en daar zit het grote probleem. Nu Mislintat weg is, wordt daar niets veranderd. Ook leidt het veel te veel af van het disfunctioneren van Steijn. Die is zo slecht bezig, maar in de media is daar amper aandacht voor. Die branden spelers net zo makkelijk af zoals Steijn dat constant doet. Grootste fout van Mislintat was Steijn aannemen.

2 oktober 2023 om 12:10

De scouting is al jaren drama? Sorry hoor maar heb ik afgelopen jaren wat gemist met al die gescoute aankopen die voor recordbedragen zijn weggegaan?

Overigens zijn Misintlat zijn kwaliteiten op het gebied van scouting nog steeds onduidelijk. In de toekomst kan opeens blijken dat het grotendeels prima aankopen zijn geweest (of bij een volgende club het opeens wel laten zien). Maar hoe deze man zich in de organisatie heeft gedragen is al reden voldoende om er afscheid van te nemen. Klinkt als een complete wildeman en solist. Je moet toch zelf wel doorhebben dat je je zo niet kan gedragen in zo'n grote organisatie, zeker als nieuwkomer. Je hebt het over creã«ren van eilandjes, dat is precies waar die man mee bezig was.

2 oktober 2023 om 12:16

De scouting is al jaren drama in het kader van dat de onderlinge verhoudingen in de staf van de scouting al jaren drama is. Die praten grotendeels niet meer met elkaar. Als je mijn tekst hierboven leest, zie je dat ik ook uitleg waarom ik dat drama vind.

2 oktober 2023 om 12:34

Ze praten niet met elkaar totdat Mislintat binnen komt en de boel wilt omgooien toen kon iedereen binnen Ajax elkaar ineens weer snel de hand geven heb ik zo'n idee.

2 oktober 2023 om 13:12

Ja manuitedrvp bij ajacieden is dit al jaren bekend: de scouting functioneert niet. Dit was ook een van de taken van / frustraties van Mislintat, dat de scouting zo abominabel communiceert. Grappig dat hij dat zelf dan ook doet. Allemaal egootjes en geen visie en leiderschap. Daarbinnen ontspoort de scouting maar dus ook Mislintat.

2 oktober 2023 om 12:23

@ 4ever4ajax , dat is inderdaad een belangrijke kanttekening. Vind het ook apart bijvoorbeeld dat mensen klagen dat Mislintat alles alleen doet, en tegelijkertijd klagen: " wie heeft de verantwoordelijkheid bij Ajax? " Nou, Mislintat had die dus. En die nam die verantwoordelijkheid omdat er verder ook niemand was. Ik denk dat het verstandig is om na zijn ontslag ook vanuit Mislintats oogpunt te blijven kijken. Tuurlijk, op hem kun je ook zat kritiek hebben, maar dat pleit de rest niet vrij.

Ik heb zat slechte coaches meegemaakt, en dan klaagde ik ook vaak dat er geen lijn in het spel zat, maar bij Ajax gaan al sinds Schreuder de simpelste basisprincipes van het verdedigen mis. Dat maak je zelden mee. En bij Ajax drie coaches op rij! Bizar.

Veel te veel mensen bedekken dat met de mantel der liefde. Onder het mom van: de hele selectie is nieuw. Maar zet er een man als Advocaat neer (ik noem er maar eentje, niet als kandidaat opvolger bedoeld), en je ziet de eerstvolgende wedstrijd al dat de verdediging stabieler staat. Slot doet dat. En qua niet-topcoaches, zelfs Van Nistelrooy zette meteen(!) een verdedigende organisatie neer. Ik weet niet waar Steijn mee bezig is.

Misschien is Steijn wel heel goed ná een opbouwtrainer die de organisatie neer heeft gezet en heel streng met de zweep eroverheen ging. Meer een people-manager. Maar dat heeft Ajax nu niet nodig.

2 oktober 2023 om 13:24

Dat ben ik helemaal met je eens. Ik vond dat na Schreuder er al een type Van Gaal/advocaat moest komen. Een man die op basis van autoriteit en gezag er met de zweep over gaat. Ik vond het dan ook onbegrijpelijk dat Heitinga naar voren werd geschoven. Hoe kan je een beginnende coach hiermee opzadelen? Om dan vervolgens Steijn aan te stellen, die ik tot op de dag van vandaag ook nog niet begrijp (wat in mijn ogen wel degelijk een fout van Mislintat is geweest).

2 oktober 2023 om 14:37

Is ook bizar. Heitinga werd aangesteld omdat de nieuwe TD (waarop men al weet ik hoe lang wachtte) vrije keuze moest hebben. Mislintant heeft compleet de verkeerde aangesteld, maar hij is ontslagen. En nu moet je weer wachten (??) omdat een nieuwe TD vrije keuze moet hebben... en die moet aangesteld worden door een AD die hoogstwaarschijnlijk in maart pas komt.

Dit kan toch niet.

Het is een complete herhaling van zetten. Ik ben bang dat Steijn straks onhoudbaar is, maar dat men dan Maduro doorschuift. Dat zou het huidige Ajax zo typeren.

2 oktober 2023 om 16:34

Dat zou ik zo graag Maduro willen besparen. Die moet nog echt niet alleen voor de groep staan. Die zou wel onder de vleugels van een gevestigde naam moeten kunnen ontwikkelen. Maar ja, ik vrees dat scenario ook een beetje.

2 oktober 2023 om 13:00

4ever4. Ondanks de blijkbaar de gebrekkige communicatie onderling, kwamen voorgaande jaren wel de juiste scoutingsrapporten door bij de verantwoordelijken gezien het succesvolle transferbeleid en de spelers die zijn binnengehaald. Dat moet nu nog maar gaan blijken nu Mislintat, met behulp van wat vrienden en vriendendienstjes compleet alles van die mensen links heeft laten liggen. Je kan natuurlijk de opdracht krijgen om als nieuwkomer voor een frisse wind te zorgen, de scouting door te lichten en deze te gaan verbeteren met nieuwe en andere mensen. Maar je bereikt natuurlijk het compleet tegenovergestelde van een stabiel scouting en aankoopapparaat als je vooral lekker zelf solistisch aan het werk gaat met 1 vertrouweling die je hebt meegenomen.

2 oktober 2023 om 13:20

Ik zeg ook niet dat de eindproducten van de scouting drama waren. Maar de onderlinge verhouding bij de scouting is al jaren drama en onacceptabel. Daarbij stonden schijnbaar meerdere spelers wel degelijk op de lijstjes van de scouting (hoeveel weet ik niet) die uiteindelijk door Mislintat zijn gehaald. En ik ben hier ook niet een pleitbezorger van Mislintat, maar vind het niet fair om alles was mis is gegaan toe te schrijven aan Mislintat. Ik denk juist dat het merendeel juist niet aan hem ligt.

2 oktober 2023 om 16:58

Je vergeet voor het gemak even dat er regelmatig artikelen voorbij kwamen dat de scouting niet gehoord werd in aankopen onder overmars?

Veel artikelen gewijd aan Ajax, terecht of onterecht.
Veel vingertje wijzen. een boulevardblad, zoals Misinlat de ochtend krant noemde, ging steeds dieper en dieper met het vingertje wijzen. Een aantal supporters ging zover om te Eisen dat het bestuur, de RvC moesten vertrekken, want zij waren de hoofdschuldigen.
Maar als we steeds verder de diepte ingaan om de hoofdschuldige(n) aan te wijzen dan wil ik wijzen op twee groepen die worden overgeslagen;
1. Telegraaf en xxx, die steeds eisten dat er een TD moest komen. Feijenoord doe het zonder. Heb je hem wel nodig. Overmars zei dat de job zo zwaar was dat je het onmogelijk in je eentje kon doen. Dossiers werden steeds dikker enz
Of je een TD nodig hebt is dus de vraag. Hoewel ik persoonlijk wel denk dat je hem of haar nodig hebt

2. De supporters.
Ja de supporters die eisten dat de algemeen directeur, die zijn ziel en zaligheid erin gestopt had, moest weg. Zelf bij de huldiging van een oud Ajax spelers, floten ze vd Sar uit. Walgelijk gedrag
vd Sar (ik ben ook geen fan van hem, maar hij deed zijn werk heel goed en had Ajax Dna😉😉) moest dit verschrikkelijk vinden, maar hij beet door. Na een flink aantal nachten slapen hakte hij de knoop door en zei; tegen zoveel ondankbaarheid kan ik niet op.
Hij bedankte en de supporters hadden hun zin. Ik wil niet schrijven dat wat sar daarna is overkomen hun schuld is, zover wil ik niet gaan (al denk ik het wel eens), maar de situatie waarin Ajax nu zit is mede dankzij deze leeghoofden

2 oktober 2023 om 12:22

Gast, dat je vooral benadrukt dat je niet zover wilt gaan met de supporters de schuld geven, laat zien dat je het wel vindt.

2 oktober 2023 om 12:30

nee dat wil zeker niet. Daarom reageer ik maar voor alle zekerheid op je posting

Wat ik naar begin te vinden aan voetbal is het keihard op de man spelen. Iemand doelbewust beschadigen.
je hebt een tv-programma dat toen het begon het heel leuk en goed was, vooral de nieuwtjes, maar het werd in mijn ogen een walgelijk programma.
Ik weet nog dat de rechtsback van Psv (naam kwijt) een jaar of 10 geleden gruwelijk wwerd afgemaakt door een zeer beperkte rechtsbuiten en het ging maar door
Telegraaf hetzelfde.
Ik hou van voetbal, maar mensen persoonlijk beschadigen vind ik verschrikkelijk
Het voetbal moet schoner (overtredingen sneller bestraffen, supporters die een leeg waterflesje op het veld gooien aanpakken enz, maar dit soort opruiend geweld van de media is toegestaan.
het zal wel aan mijn leeftijd liggen, mar ik begin steeds minder te houden van dit spel

er valt natuurlijk van alles over te zeggen, het meest aparte vind ik nog steeds dat er spelers gehaald zijn voor een club als ajax, die niet in het systeem passen.
aangezien het systeem heilig is zowat. en het is niet eens dat 4-3-3 super speciaal is... maar als je dan doodleuk een speler als akpom haalt, en je gaat hem dan als rechtsbuiten/10 gebruiken omdat je systeem geen plek heeft voor een extra spits naast brobbey... tsja dan faal je wel als TD in mijn ogen.

of de aankoop van 3 nummer "6en" (vd boomen, tahirovic en mannsverk). terwijl een vos blijkbaar nu wel over de juiste kwaliteiten beschikt om daar neer gezet te worden... of het is gebrek aan beter omdat bovenstaande niet voldoen aan het niveau.
ik moet eerlijk bekennen dat ik mannsverk wel een goede aankoop vind omdat ik weet dat hij het niveau wel aan zou moeten kunnen, van wat ik heb gezien bij het nationale elftal en zijn vorige club.
vd boomen was gratis, en kan ook als 8 spelen. is ook niet zoveel mis mee. tahirovic lijkt dan achteraf zwaar overbodig omdat je dus mannsverk nog hebt gehaald last-minute.

van alle andere aankopen kan je twijfels hebben over het niveau, maar daar wacht ik liever gewoon nog even af.

2 oktober 2023 om 13:16

Verdediging en middenveld vind ik goed versterkt met Ajax achtige spelers. Hooguit wat jij zegt zijn Mannsverk en Tahirovic dubbel. Maar voorin en op tien is het mis gegaan. We hebben een tien, Berghuis, nul rechtsbuitens, drie spitsen waarvan er twee meer 442 spitsen zijn, en drie linksbuitens, waaronder de aanvoerder en een aankoop van 14 miljoen. Daarnaast is er te weinig leiderschap ingekocht. Dat zou mijn kritiek zijn nu, inderdaad zoals jij zegt niet of spelers het niveau niet hebben. De aanstelling van Steijn is dan misschien de grootste fout van Mislintat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren