Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek bestuursraad Ajax haalt niets uit: Van Halst en co tóch beloond

Laatste update:

Dat de bestuursraad van Ajax zijn vertrek heeft aangekondigd, heeft geen invloed op de beslissing om de raad van commissarissen (rvc) te gaan vergoeden. Dat schrijft Het Parool donderdagavond. Ingewijden binnen Ajax bevestigen aan de Amsterdamse krant dat 'het beloningsbesluit' vrijdag op een aandeelhoudersvergadering bekrachtigd zal gaan worden. Onder anderen Jan van Halst kan zo komend jaar 50.000 euro tegemoet zien.

Woensdagavond laat werd bekend dat de volledige bestuursraad van Ajax uiterlijk per 1 september zal opstappen. De leden van het machtigste orgaan binnen Ajax (voorzitter Frank Eijken, Wendy Nagel, Sander Mallie en Marc Stuut) gaven op de algemene ledenvergadering aan te weinig vertrouwen te voelen en daarom hun taken neer te willen leggen. Die vertrouwensbreuk ontstond vooral toen het veelbesproken beloningsbesluit werd genomen. Onder meer rvc-voorzitter Pier Eringa en voetbalcommissaris Van Halst zouden daardoor zo'n 50.000 euro op jaarbasis gaan opstrijken.

Het beloningbesluit zorgde bij Ajax intern voor veel verzet, ook binnen de bestuurskamer. Bestuursraadleden Ruud Haarms en Mike Harman besloten daardoor al in een eerder stadium op te stappen. Nu ook hun ex-collega's van hun taken afzien, betekent dat niet het beloningsbesluit wordt teruggedraaid. Volgens Eijken vormt vrijdag alleen een formele bekrachtiging en is het besluit in principe al genomen.

Het Parool spreekt wel van iets andere bedragen dan voorheen door de media werden genoemd. De 'reguliere' commissarissen zullen 25.000 euro op jaarbasis gaan opstrijken, waaraan bij president-commissaris Eringa nog zo'n 10.000 euro wordt toegevoegd. Van Halst wordt grootverdiener in de rvc met een totaalsalaris van 45.000 euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Gelul om niks. Waarom is er nog geen duidelijkheid over nieuwe coach en eventueel nieuwe aankopen?

26 mei 2023 om 00:11

Dan zal ik deze maar geven. Scenario één is dat Keje Molenaar de nieuwe voorzitter van Ajax zal worden. Jordi Cruyff wordt na het ontslag van Mislintat de TD en zal direct Peter Bosz aanstellen. Bassey wordt verkocht net als de rest van de houthakkers in de selectie en de jeugd wordt aangevuld met creatieve en goed gescoute talenten met het Ajax DNA. Scenario twee is dat er niks gaat gebeuren, en iedereen op zijn plekkie blijft zitten; management, staf en aankopen. Helaas is het laatste scenario wat gaat gebeuren want Ajax is compleet uitgehold en een kansloos gedrocht geworden.

26 mei 2023 om 05:53

Hoezo stel je scenario 1 überhaupt voor, dat is toch bijna onmogelijk? Mislintat zit er net, die ontsla je pas over een jaar op zn vroegst, behalve als hij VdSar zn vrouw afpakt ofzo.

26 mei 2023 om 09:02

Taxi

"behalve als hij Vdsar zn vrouw afpakt ofzo."

VD Sar kennende komt hij dan met een interview dat hij bepaalde zaken niet goed heeft aangepakt, dat hij wederom in de spiegel heeft gekeken en bla bla.

Nee dat zal geen effect hebben op ontslag.

26 mei 2023 om 09:23

Scenario 1 is ook niet mogelijk omdat niemand geld wil geven voor Bassey.

Echte klinklare onzin er word zoveel gerept om Ajax heen maar het draait toch om het balletje ik bedoel 50 K naar van halst met alle respect er worden miljoenen gesmeten naar spelers die er niks van bakken en daarentegen waar is de nieuwe coach waar zijn de targets wie komt er wie gaat er, wat gaat er gebeuren met alle respect het nieuwe seizoen is al beginnende over een maand en Heitinga word echt keihard genaaid dus al met al word weer een verschrikkelijk jaar wat we tegemoet gaan ma goed

25 mei 2023 om 23:34

Het wrange is natuurlijk dat er verhalen rond gaan, dat als je die 50k eerder beloofde aan anderen je een betere optie had dan Van Halst.

26 mei 2023 om 00:05

Toch maak je mij niet wijs dat bestuursleden (die waarschijnlijk heel wat meer verdienen dan 50.000 euro per jaar) opstappen om zo'n regeling. Dan krijg je toch wel het idee dat er heel wat meer achter de schermen speelt, wat dat ook moge zijn. Het neigt in ieder geval naar een soort machtsstrijd.

26 mei 2023 om 07:17

@Sirius,

En dan is het netjes dat het huidige bestuur aftreed uit belang van de club. Als vervolgens alleen de beloning gewoon geaccordeerd word, waar zijn we dan precies mee bezig?

Om vergelijkingen te treffen, bij Akzonobel verdient de RVC 130-150k. Philips hetzelfde. De gehele AEX index is gemiddeld 128.000 euro kwijt per bestuurder RVC, en dit was in 2016 al!

Waarom doen we dan zo moeilijk over 30% van het bedrag bij een multinational met 100+ miljoen euro omzet?

26 mei 2023 om 08:19

Omdat Ajax eigenlijk een voetbalclub is. Bij een beursgenoteerd bedrijf hoort dit en bij een voetbalclub niet. Waarom niet bij een voetbalclub geen idee en ook geen idee hoe dit gaat bij andere clubs. Maar nu Ajax winst wilde halen via de beurs moet je ook de negatieve kant erbij nemen en die gasten gewoon betalen

26 mei 2023 om 09:04

D-Bergkamp

Het gaat niet om de bedragen, maar vooral om de emoties en nostalgie.

RvC pakt dit daarom niet handig aan. Beste was om gewoon dit even uit te stellen en volgend jaar voorstellen / invoeren. Dan is de rust hopelijk terug.
Stel Ajax draait weer goed, in strijd met Feyenoord en/of PSV om het kampioenschap. Het zal ieder een worst wezen als je RVC gaat betalen.

Nu in een bagger seizoen, wordt ieder punt aangepakt om af te kraken.

Dus RVC voelt dit gewoon niet goed aan als je zo veel verzet nu voelt.

26 mei 2023 om 13:35

@mrkrillin

Een RVC moet een beleid van het bestuur controleren en de lange termijn visie in de hand houden. Moet dezelfde RVC dan rekening houden met het sentiment van een groep supporters die vinden dat ze geen geld horen te verdienen vanwege een slecht seizoen?

Je post geeft precies aan waar het aan schort bij de supporters op het moment, het kleine denken, emotie de overhand laten nemen en met alle winden mee blazen.

Voor een RVC moet je capabele mensen hebben, juist om te zorgen dat de fouten van afgelopen seizoen niet gebeuren. En capabele mensen kosten geld. Dat heeft niets met een verkeerd moment te maken of emotie bij supporters.

Als we mensen willen die er gratis gaan zitten, zullen we Sjaak Zwart voordragen? Kijken of de club dan vooruit gaat...?

26 mei 2023 om 09:35

Kan het niet mogelijk een optie zijn dat er dingen spelen, maar dat er een keer niet gelekt wordt?
Heb ik persoonlijk liever dan de praktijken die momenteel bij PSV gaande zijn.
Ik vind dus helemaal niet dat Heitinga genaaid wordt, seizoen is nog niet eens af en transferperiode nog niet eens van start.

Wat een geneuzel om dergelijke micro bedragen. Ajax voelt hier niets van en van Halst zal vast niet opeens "zijn collectie Ferrari's en Porsches" significant uitbreiden.
Een fatsoenlijke beloning van de RVC hoort gewoon bij een beursgenoteerd bedrijf.

25 mei 2023 om 23:35

Over de kundigheid van Van Halst weet ik echt niks, maar zijn onder de ajacieden ook zoveel tegen hem?

25 mei 2023 om 23:46

Ach ... In de media is een hoop is beeldvorming en persoonlijke voorkeur. In zijn analyses op Tv met beeldmateriaal vond ik hem wel duidelijk.
Wie had je anders gezien? Blind of Molenaar ?

25 mei 2023 om 23:56

En hoe deed Van Halst het in daadwerkelijk relevante functies binnen de voetballerij? Iedereen die ook maar een beetje tactisch inzicht heeft, kan zinnig over voetbal lullen. Als commercieel medewerker was het al niet heel indrukwekkend, al zat hij destijds soort van in de leer. Als financieel- en algemeen directeur hopeloos door het ijs gezakt, een club richting degradatie gebracht en zichzelf vervolgens nog beloond ook door behaalde doelstellingen (wat die ook mogen zijn geweest... ahum...).

Overigens denk ik niet dat al die bestuursleden opstappen, enkel omdat de RvC een vergoeding krijgt. Dan is er echt wel meer aan de hand. We praten over mensen die meer verdienen en meer opgeven dan die 50.000 euro per jaar. Ze stappen 1 voor 1 op. Dat is wel merkwaardig.

26 mei 2023 om 00:13

Een toezichthoudende functie is heel wat anders dan een uitvoerende functie.
Mensen die meer verdienen dan 50K (who cares?) staan verbazend vaak onder invloed van emoties in hun beslissingen.

26 mei 2023 om 06:56

Een goed paard is idd nog geen goede ruiter, net zoals een goede keeper niet per se een goede directeur is, of een commissaris een goede interim-td

26 mei 2023 om 07:19

@Dirius,

En hoe doet van Halst het met zijn eigen bedrijf waar in hij mensen in management functies trained dat explosief aan het groeien is? Hoe deed van Halst het als analist?

Je hebt een succesvol zaken man, een ex prof voetballer, met een Ajax verleden, met ervaring bij diverse clubs in diverse besturen.

En ja hij heeft zeker fouten gemaakt, kunst is juist te leren van fouten en het beter te doen. Want de verassing: iedereen maakt fouten!

Man, moet onze RVC uit super krachten bestaan?

26 mei 2023 om 08:09

@bergkamp heel helder geformuleerd ik zie in de comments onwijs veel haat op van Halst, maar zie geen enkele onderbouwing die stand houdt.

Zoals jij opsomt is dit iemand die voldoende competenties heeft om zowel zakelijk evenals voetbal gerelateerde overwegingen te nemen.

Overgens zou ik ook graag zien dat Frank de Boer voor een functie wordt aangetrokken. Desnoods in de jeugd of scout, want ik verwacht dat zijn trainerscarriere voorbij is maar gezien zijn verdiensten voor Ajax lijkt het mij waardevol om hem te binden aan ajax. Wellicht wilt hij Heitinga ondersteunen als assistent aangezien je van fouten leert en hij er voldoende heeft gemaakt

26 mei 2023 om 08:37

@Trobii,

Er moeten mensen zitten bij Ajax op basis van competenties en ervaring. We hadden van Basten als TD, een geweldig oud voetballer met oog voor talent. Zakelijk gezien dramatisch.

Van Gaal was als voetballer niet bijzonder, wel een griezelig oog voor talent en karakter. Zakelijk gezien ook dramatisch. Wel een enorm goede trainer.

Van Halst was voetballend misschien niet de beste, en in zijn tijd bij Twente als technisch directeur zakelijk niet goed. Maar zijn analyses van spelers en spel zijn vlijmscherp en onderbouwd. En dat is precies zijn kerntaak nu. Het analyseren van de speler en de deal en dan beoordelen of het goed is..

Lijkt me goed passend bij hem?

26 mei 2023 om 09:10

D-Bergkamp

"met een Ajax verlede"

Vooral iemand met ervaring in kleedkamer 2 bij Ajax

Maar serieus jij moet wel de meest positief ingestelde Ajacied ooit zijn.

Jij was ook voorstander en heel lang verdediger van Schreuder.
Daarna/nu zeer positief over Heitinga. Als een van de weinige vind jij dat Heitinga het wel goed deed bij Jaj.

En nu v Hast. Weer de verdediger.

Ben je stiekem een Feyenoorder

Weet je wat het is. Als je met een willekeurige Twente supporter praat. Zij zijn zeer negatief over v Halst. Heeft daar echt vieze streken uitgehaald en de club vernield.

v Halst heeft zoals jij zegt een goedlopend bedrijf. Waarom voelt hij niet aan dat het nu geen goed idee is om dit door te voeren? Waarom niet gewoon een jaar uitstellen. Als Ajax volgend jaar weer draait, niemand die er wakker van ligt.

Toen Ajax Schreuder aanstelde, meeste Twente supporters lagen gelijk op de vloer van het lachen. Waarom zouden we nu niet hun opmerkingen serieus nemen over v Halst.
Hij is een van de grootste aanstichters van vernieling van de club toen.

26 mei 2023 om 09:14

Trobiii

" Frank de Boer voor een functie wordt aangetrokken. Desnoods in de jeugd of scout"

Met alle respect, maar waarom zou je FdB in zulke posities willen?

Die man heeft een beperkte kijk op talent. Wil je dat hij als scout of trainer weer alleen maar types als Siem de Jong gaat laten doorbreken? Die houdt van de ideale schoonzoon types met scheiding in de haren. Krijgen we komende jaren op 10 weer Siem, Klaassen, de Wit, Ekkelenkamp types (v Beek vond ik wel positieve uitzondering).

Ik heb liever dat zij Vanenburg behouden. Iemand die kijkt naar ruwe talenten. Spelers met dat extra's.

Of Wim Jonk ten koste van alles terughalen.

Maar aub geen Blind, Boer types meer.

26 mei 2023 om 13:40

@mrkrillin

Meest positief ingestelde ajacied? Of een eigen ondernemer met een eigen bedrijf die de zakelijke kant kan scheiden van de emotie?

Want in de emotie word er veel geroepen, zeker afgelopen jaar. Terwijl als er feitelijk gekeken gaat worden is die emotie in 90% van de gevallen onterecht, overtrokken en verre van realistisch. Zo ook omtrent Jan van Halst.

Op je vraag waarom van Halst dat nu door te voeren, het geeft precies aan hoe weinig je van de materie begrijpt en waarom je er dus continu naast zit.

Jan van Halst is gevraagd om RVC lid te worden, en heeft gevraagd om een vergoeding hier van in een onderhandling. De normaalste gang vna zaken als je voor een (werk) positie benaderd word. Waarom zou van Halst geen geld mogen vragen voor een verantwoordelijke functie met 10-20 werk uren per week?

Het bestuur van de ledenraad heeft met dit verzoek voor vergoeding ingestemd en voorgedragen aan de Ledenraad om het definitief te maken.... Daar heeft van Halst niets mee te maken....

26 mei 2023 om 08:01

De timing dat ze dit naar buiten brengen is natuurlijk niet goed. Dit is een slecht jaar voor Ajax en om dan naar buten te brengen dat de beloning van sommige mensen omhoog gaan. Het is wat Danny Blind al zei , als ze dit hadden gedaan bv in een jaar dat het goed ging , dan zou er lang niet zo veel ophef over zijn. Wat dat betreft hadden ze beter kunnen wachten tot volgend seizoen

Natuurlijk haalt het wel wat uit. Dit is de eerste stap naar het terugnemen van de club. Weg met alle bobo’s

25 mei 2023 om 23:42

Kun je mij uitleggen hoe het betalen van de RvC ertoe gaat leiden dat “alle bobo’s weg gaan” en dat “de club wordt teruggenomen”?

25 mei 2023 om 23:46

Wie gaat de club "terugnemen"?

Hij bedoelde met Bobo's de bestuurders van het "bedrijf" Ajax, zonder binding met de "club" Ajax.
Als je het zo leest, is het geen gekke gedachte. En terugnemen; teruggeven aan de mensen met een hart voor Ajax. Zonder alle zakenlui die zich indirect bemoeien met het voetbal.

26 mei 2023 om 07:26

@MOB031,

Zakenlui als Keje Molenaar, die het liefst alleen maar in the picture staat?

Je kan een hoop zeggen over het vertrokken bestuur, maar kon je er überhaupt twee bij naam?

Zo niet, kunnen we dan stellen dat deze mensen bezig waren met Ajax en niet met publiciteit?

Wat is dat, in ××××naam, voor redenatie. Dat hoort toch niet bij "SPORT". Dan mag ik wel een vrouw zijn, maar dat gaat echt véél te ver.

Die 'tegemoetkoming', daar kan ik niet zoveel mee. Voor een club als Ajax is het niet bepaald veel geld, die mensen steken wel tijd in de club en het is toch wel functie met bepaalde verantwoordelijkheden (tot op zekere hoogte).

Echter is het wel merkwaardig dat iedereen bij Ajax in een razend tempo opstapt. Dan krijg je toch een beetje het idee dat bepaalde mensen een clubje om zich heen aan het verzamelen zijn. Niet alleen verstevig je zo je eigen positie(s), maar je hebt dan ook nog eens veel meer controle over zaken. Ik vind dat allemaal toch wel erg link, vooral omdat de faalhaas er nog steeds zit.

Nou hoeft dat natuurlijk niet direct iets te zeggen en ik ben ook vooral 'hardop' aan het denken, maar als Van Der Sar er na de zomer nog zit, vraag ik me toch wel af of hij zich achter de schermen niet in die positie heeft gemanoeuvreerd. Maar goed, dat kan sowieso enkel als Ajax alsnog tweede wordt, want zonder die tweede plek brokkelt het laatste beetje draagvlak bij de achterban sowieso af. Dan kun je nog zoveel voorzorgsmaatregelen hebben genomen, maar dan ben je geheid klaar...

26 mei 2023 om 07:31

@Sirius,

Wil je namens de achterban aub alleen voor jezelf spreken, er zijn hier genoeg mensen op het forum en in het echt die verder kijken dan afgelopen dag, week of jaar. Die verder kijken dan VI met hun Peter Bosz.

Die zijn namelijk dat van der Sar de afgelopen 10 jaar in 9 jaar fantastisch werk heeft neergezet. En die zien ook met de huidige vorming van de club en mensen dat de basis word gelegd voor een verdere toekomst. (Geelen, Lenderink, Mislintat, Huntelaar, de Lang, Westerveld, Reynolds etc)

Supporters zonder visie, die het liefst klein denken, vallen over dingen zoals persconferenties, bedragen voor een RVC etc.

Supporters met visie kijken vooruit ipv achteruit en zien dat het geraamte weer staat voor de toekomst.

De eerste bestuurder die foutloos is moet nog geboren worden, en voorlopig staan er bij Edwin 9 (enorm) goede jaren tegenover 1 beroerd jaar.

26 mei 2023 om 14:54

@D-Bergkamp - Dat mag je vinden en hij heeft op bepaalde vlakken ook vast goed werk afgeleverd. Daarnaast spreek ik in algemene termen en behoor ik niet tot die achterban.

Verder doe jij exact wat jij noemt als 'supporters zonder visie'. Je kijkt naar achteren om Van Der Sar goed te praten en niet naar hoe het er momenteel voorstaat. Het verleden is geen garantie voor de toekomst en als Van Der Sar iets heeft laten zien, is dat hij zich laat leiden door emotie door het compleet negeren van Bosz (of hij de juiste kandidaat is laat ik even in het midden) en veel te weinig expertise heeft om een voetbalbedrijf samen te stellen. Anders kom je niet aan met een dramacoach als Schreuder en broekie Hamstra/huntelaar (al kun je die laatste nog weinig verwijten; die moet alles nog leren).

Ook jouw laatste is lekker selectief. Je kunt je immers afvragen hoe groot de impact van Van Der Sar op de sportieve successen van Ajax is geweest. Overmars zat er immers al en die kwam ook met Ten Hag op de proppen. Ik geloof prima dat de man voor de commercie en het financiele aspect leuke dingen gedaan heeft, maar het gedoe rond Overmars, de zaak Nouri, corona en het afgelopen seizoen laten zien dat de man toch wel veel fout doet als hij er echt moet staan.

Het is peanuts vergeleken met wat de Directie en technische staf krijgen.

Waar hebben we het over? Een beloning voor de RvC is toch normaal bij een groot bedrijf? Waar kan de media lang over door blijven miepen.

26 mei 2023 om 09:51

Het probleem is dat Ajax zowel een beursgenoteerd bedrijf is als een voetbalclub. Bij de een zijn vergoedingen gebruikelijk, bij de ander worden dat soort functies normaal op vrijwillige basis of op basis van onkostenvergoeding ingevuld. Daardoor ontstaat die tweedeling, sommige supporters bekijken het vanuit de ogen van een voetbalclub en zijn daarom fel tegen de vergoeding, anderen bekijken het vanuit het oogpunt van een bedrijf en zien het probleem niet.

Even los van de hoogte van de bedragen in het grotere plaatje, of de discussie over wel/niet belonen. Wat maakt Jan van Halst nou zo speciaal dat hij bijna het dubbele van de andere RVC leden moet krijgen en meer dan 20% meer dan de voorzitter mag bijschrijven?

Maar krijgen ze nou netto 50k of is het een brutovergoeding van 50k.
Maakt voor de azijnzeikerds rondom de Amsterdamse club vast een verschil.

Kom op zeg ..niet zo piepen!
Iemand met de stature als v Halst komt niet zomaar ergens binnen, hij brengt natuurlijk wel een karrevracht aan No How, dus ..gewoon lappen! En al dat geklaag helpt toch niets..dit is een gewoon een club die door Echte Vrienden geleid word en daar komt niets tussen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren