Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke XI's Feyenoord en AZ: Slot wil creativiteit, Pavlidis geschorst

Laatste update:

Feyenoord-trainer Arne Slot voert woensdagavond waarschijnlijk twee wijzigingen door in zijn opstelling voor het TOTO KNVB Beker-duel met AZ. De geblesseerde Justin Bijlow wordt vervangen door Timon Wellenreuther, terwijl Yankuba Minteh als rechtsbuiten lijkt te gaan starten. Dat zou dan vermoedelijk ten koste gaan van Ramiz Zerrouki. Bij AZ staat Lequincio Zeefuik op pole position om de geschorste Eredivisie-topscorer Vangelis Pavlidis te vervangen.

Feyenoord rekende afgelopen zondag in de Eredivisie af met AZ (0-1). Na afloop ging het vooral om het uitvallen van Bijlow, die acht weken moet toekijken met een kuitblessure. Zondag kwam Wellenreuther voor hem binnen de lijnen en dat zal woensdagavond eveneens het geval zijn. Calvin Stengs startte zondag nog als rechtsbuiten, maar lijkt naar de 10-positie geschoven te worden.

''Als je met Mats, Quinten en Ramiz speelt, dan lever je creativiteit op het middenveld in dan wanneer je met Stengs daar speelt", vertelde Slot dinsdag. ''Ik vind dat Ramiz die positie heel goed kan invullen, alleen het gaat wel om het samenspel van meerdere spelers. Ik weet niet of ik het woensdag anders ga doen, maar ik was heel blij met hoe Ramiz ons geholpen heeft afgelopen zondag. Met Ramiz staat er wel iemand op het veld die nooit opgeeft.''

Op de persconferentie werd ook even getwijfeld aan een basisplaats voor Santiago Gimenez. De Mexicaan kwam in de laatste vier officiële duels van Feyenoord namelijk niet tot scoren. "Het is voor elke speler hetzelfde: als die speler het goed doet, krijgt hij een bepaald vertrouwen", ging Slot daar op in. "Daar is Santi geen uitzondering op. Hij zal ook wel moeten blijven leveren, want we hebben het hier wel over een topclub, die wedstrijden moet winnen. Gelukkig doen we dat heel erg vaak, mede door hem."

De vragen over Gimenez volgen op een uitstekende periode van zijn concurrent Ayase Ueda, die op de Azië Cup liefst vier treffers liet noteren. In de kwartfinale tegen Iran gingen Japan en Ueda kopje onder door een in blessuretijd benutte strafschop van Feyenoord-teamgenoot Alireza Jahanbakhsh (2-1), die dus nog afwezig is. Woensdagavond lijkt Gimenez, ondanks de terugkeer van Ueda, wel gewoon aan de aftrap te staan.

Pavlidis geschorst


AZ vertoonde zondag prima spel in het eigen AFAS Stadion, maar daar koopt de ploeg van trainer Maarten Martens niets voor. Het volgende teleurstellende resultaat, nadat er de afgelopen weken tegen zowel sc Heerenveen als PEC Zwolle met 2-2 gelijk werd gespeeld. "Maar de progressie geeft moed en energie. Als je de drie wedstrijden bekijkt hebben we drie keer progressie geboekt."

"In het resultaat is dat dus nog niet merkbaar, maar je voelt dat we een bepaalde energie hebben en die moeten we meenemen naar de toekomst." De Belgische oefenmeester heeft zondag wel een probleem door de schorsing van Pavlidis en lijkt voorin te kiezen voor Zeefuik. "Lequincio heeft de afgelopen weken veel gespeeld bij Volendam en hij maakte in De Kuip al een mooie goal dit seizoen. Maar Ernest Poku is ook een optie. En Ibrahim Sadiq ook.”

Mathew Ryan keerde afgelopen weekend terug van de Azië Cup, net als Yukinari Sugawara. Beide sterkhouders lijken direct te gaan starten bij de Alkmaarders. Achterin moet AZ het nog altijd stellen zonder de geschorste Denso Kasius. Alexandre Penetra, die afgelopen zondag nog als rechtsback startte, lijkt zijn basisplaats kwijt te raken aan Sugawara. De kwartfinale in De Kuip begint om 21:00 uur en is te zien op ESPN 1.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:

Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Vermoedelijke opstelling AZ:

Ryan; Sugawara, Goes, Bazoer, Møller Wolfe; Clasie, Mijnans, De Wit; Addai, Zeefuik, Van Bommel.

Bekijk Feyenoord-AZ live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit gaat feyenoord denk ik wel winnen, die gaan koste wat het kist vol voor de beker.

7 februari 2024 om 08:12

En AZ niet? Denk inderdaad wel dat Feyenoord deze pot naar zich toe trekt maar niet omdat AZ niet vol voor de beker gaat natuurlijk…

7 februari 2024 om 14:50

Thuis met de 12de,13de en 14de man moet dat geen probleem zijn nee.

Bijzonder dat je als spits bij een wedstrijd tegen de amateurs een gele kaart pakt waardoor je geschorst bent

7 februari 2024 om 08:15

Je pakt een kaart in een bekerwedstrijd, maakt niet uitbreng wie. Hij had zelf slimmer moeten zijn

7 februari 2024 om 12:47

Het is nou niet zo dat we die amateurs wegbliezen hè… Hoe kansloos ook, we moesten op het scherpst van de snede voetballen om door te ploeteren in de beker. Dan heb je geen tijd om na te denken over wel of geen geel te pakken

Durf nou gewoon eens Milambo op te stellen en schuif Stengs door naar de rechtsbuiten positie... Die Minteh is echt 3x niks.

7 februari 2024 om 08:01

Of Lingr

7 februari 2024 om 08:14

Ik wil graag een keer Ivanusec op 10, Paixao links en Stengs rechts zien. Ik denk dat je ze dan alledrie in hun kracht gebruikt.

7 februari 2024 om 08:17

Ivanusec op 10 lijkt mij ook niet zo'n goed idee op dit moment, weliswaar creatief, maar als je op de flank al moeite hebt met het tempo en je de bal laat afsnoepen dan gaat dat in de as gewoon een risico opleveren.

7 februari 2024 om 08:39

Ik zie daar ten op zichte van stengs geen verschil, die is ook traag aan de bal. Wanneer tegenstand meer weerstand biedt.

7 februari 2024 om 16:56

Dit heett hij destijds bij Zagreb en zelfs bij Kroatië een aantal x gespeeld. Daar scheen hij al helemaal dramatisch te zijj.

Hoezo Paixao niet op rechts? Daar heeft ie zn meeste goede wedstrijden gespeeld.

Paixao heeft totaal geen actie, maar wel een goede voorzet.

Zet Sauer op links en Milambo op 10.

Denk dat je dan veel meer wil en dynamiek in het team hebt.

En Timber kan dan ook weer gewoon op zijn beste positie spelen.

7 februari 2024 om 08:15

Milambo is ook niet bijzonder creatief evenals Lingr, dat zijn vooral jongens die bij de spits komen op loopvermogen. Milambo kan wel iets met de bal aan zijn voet, maar lijkt mij vooral een goede vervanger van Timber. Nee, Stengs op 10 is voor ons echt wel een must als je het spel moet maken. Dat hebben wij dit seizoen wel geleerd.

7 februari 2024 om 08:17

Als er 4 trainers op het trainingsveld staan en alle spelers voortdurend in de gaten houden dan vermoed ik dat zij meer onderbouwd zijn dan jouw opmerking die gebaseerd is op enkele invalbeurten

7 februari 2024 om 08:46

Ik zou je ondersteunen met deze tekst maar we zien ook al 3 jaar slot dat hij zijn lievelingetje altijd minuten gunt of laat staan. Nieuwkoop op rechtbuiten gooien terwijl je genoeg flank spelers heb. Sorry dit is slot die gewoon een punt wilt maken richting directie. Of gewoon niet weet hoe hij met zijn buitenspelers om moet gaan aangezien het al 3 jaar drama is op de flanken bij hem. En dit jaar met stengs op 10 werkt dan ook niet mee als je daarvoor shymanski had die wel meters maakt en vecht voor elk duel. Slot speelt te veel fifa wat goed gaat tot aan de voorhoede, maar daarna stokt het gewoon.

7 februari 2024 om 08:48

Hahahah, bedankt voor deze sketch op de woensdagmorgen.

Nieuwkoop op rechtsbuiten was om zich aan te passen aan de tegenstander. Tot nu toe heeft dat vrij aardig uitgepakt qua resultaat toch?

7 februari 2024 om 10:34

Wilde net zeggen, nadat Nieuwkoop op rechtsbuiten kwam tegen AZ heeft AZ haast niks meer gecreëerd, terwijl daarvoor bijna al het gevaar juist van de linkerkant van AZ kwam. Dat heeft Slot heel knap onschadelijk gemaakt.

7 februari 2024 om 16:54

Stengs aub niet op rechts. Daar komt hij helemaal niet uit de verf.
Gewoon lekker banken.

Milambo op 10
Sauer links, Paixao rechts.

7 februari 2024 om 17:00

Sauer en Milambo zijn duidelijk nog niet klaar voor het grote werk.

Stengs op 10 ben ik blij mee. We misten zondag echt creativiteit. Milambo zou ook een keer leuk zijn, maar die is ook niet heel creatief, dus dan zeker liever Stengs. Ik vind wel nog steeds dat links Ivanusec en rechts Paixao moet staan wat potjes achterelkaar en ik had ook gewoon graag een keertje Üeda gezien, al zal die wel moe zijn van zijn toernooi.

Je zou zeggen dat we dit moeten winnen aangezien we thuis spelen en AZ Pavlidis mist, maar hoewel we zondag hebben gewonnen, stelt die wedstrijd me niet per se gerust.

Heel goed en vooral lief van Slot dat hij Zerrouki niet afvalt. Hij heeft hem voor veel geld gekocht na veel gedoe en heeft hem misschien nog nodig dit jaar, maar Zerrouki kan het tempo niet aan dat Slot wil hanteren en dat Az hanteerde. Az speelde heel snel wat veel balverlies opleverde maar het zag er leuk uit om naar te kijken

Voor de mensen die van statistieken houden, In de laatste 10 seizoenen (vanaf 2014/2015) speelde Feyenoord 25 van zijn 35 bekerduels in De Kuip (71,4). Met Feyenoord-AZ komt het percentage op 72,2. Van alle huidige profclubs speelde geen club in de laatste 10 seizoenen procentueel zoveel thuiswedstrijden in de KNVB-beker als Feyenoord (71,4). Onder de andere profclubs komen alleen Almere City (61,1) en FC Twente (60,0) in deze periode ook aan minstens 60 procent.kortom: de bewering dat Feyenoord zo vaak thuis speelt in het bekertoernooi klopt. Uit het AD van vandaag.

7 februari 2024 om 19:39

Ik weet niet hoe vaak Feyenoord de finale heeft gehaald in die tien jaar maar het feit dat de finale altijd in de kuip wordt gespeeld vertekent de boel wel een beetje natuurlijk.

7 februari 2024 om 20:17

Feijenoord heeft 2x de finale gehaald en gewonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren