Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke XI Ajax: wel of geen Brian Brobbey tegen Feyenoord?

Laatste update:

Brian Brobbey gaat zondagmiddag sowieso niet starten bij Ajax, zo blijkt uit de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad. De 22-jarige spits hervatte vrijdag de groepstraining, maar journalist Johan Inan verwacht niet dat hij fit genoeg is om te starten in De Klassieker. Gerónimo Rulli lijkt de logische vervanger van Diant Ramaj in De Kuip.

De geblesseerde Ramaj mist niet alleen de wedstrijd tegen Feyenoord zondag, maar zeer waarschijnlijk ook de rest van het seizoen. De doelman van Ajax, die wordt gezien als een van de weinige lichtpuntjes in Amsterdam dit seizoen, heeft donderdagavond tegen Go Ahead Eagles (1-1) een breuk in zijn linkerelleboog opgelopen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daardoor mag Rulli zich opmaken voor zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van Ajax sinds 12 augustus 2023, toen de Amsterdammers een thuiszege boekten op Heracles Almelo (4-1). Rulli raakte in die wedstrijd na 32 minuten geblesseerd, waarna hij zijn basisplaats definitief verloor.

De ervaren Argentijnse goalie kwam op 5 februari van dit jaar nog wel in actie namens Jong Ajax. Rulli stond onder de lat tijdens het uitduel van het beloftenelftal met Jong FC Utrecht (0-1 winst). Voor de 31-jarige sluitpost wacht zondag dus een grote kans om zich te bewijzen aan trainer John van ’t Schip.

Verder lijkt Ajax te starten met dezelfde basis als tegen Go Ahead. Van ’t Schip liet tijdens een persmoment weten dat hij zijn elftal zeker niet kansloos acht tegen Feyenoord. “Het blijft een Klassieker. Dat is een wedstrijd op zich. Als wij spelen zoals we vandaag (donderdag, red.) in de eerste helft hebben gespeeld, dan denk ik dat we gewoon een heel goede partij op de mat kunnen leggen in De Kuip.”

Naast Brobbey, die kampt met problemen aan zijn hamstring, is het de vraag of Chuba Akpom (enkelblessure) behoort tot de wedstrijdselectie van Ajax. Gastón Ávila, Olivier Aertssen, Jordan Henderson, Steven Berghuis en Amourricho van Axel Dongen zijn net als Ramaj sowieso niet van de partij in De Kuip.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip begint zondagmiddag om 14:30 uur. Eerder dit seizoen won de thuisploeg gemakkelijk met 0-4 in de Johan Cruijff ArenA. Scheidsrechter Danny Makkelie heeft de leiding over De Klassieker, die gratis wordt uitgezonden op ESPN 1.

Vermoedelijke XI Ajax: Rulli; Rensch, Kaplan, Hato; Gaaei, Tahirovic, Mannsverk, Taylor; Hlynsson, Bergwijn, Godts.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt een drama met deze opstelling. Stel gewoon Rijkhoff op, hij is de derde spits en hartstikke gemotiveerd. Kegel Hlynsson uit de basis en zet Bergwijn daar neer. Voor de rest snap ik de opstelling wel, je bent er aan gebonden door blessures, maar Bergwijn als diepe spits is toch echt een keuze van de trainer die tegen Go Ahead totaal niet uit de verf kwam. En zoals wel vaker met van 't Schip dit seizoen: volgende wedstrijd doen we het weer! Net zoals dat deze formatie op zijn best een enkele keer half is gelukt, en nu doen we hem elke wedstrijd.

6 april 2024 om 09:00

Bergwijn is in dit systeem toch geen hele gekke keuze? Dit heeft hij in Oranje naast Depay regelmatig met succes en gevaar gespeeld. Dan moet je er alleen wel een spits naastzetten en niet de flut manier waarop wij het momenteel doen. Maar Bergwijn in de punt vind ik met 5 verdedigers niet heel gek.

6 april 2024 om 09:05

Hield tegen GAE ook goed ballen vast en was betrokken in veel aanvallen. Als hij een van zijn twee grote kansen had afgemaakt had hij een heel goede wedstrijd gespeeld. Ik snap ook wel dat je daar iemand met ervaring wil hebben die een bal vast kan houden. Anders kom je in de kuip je eigen helft helemaal niet af ben ik bang.

6 april 2024 om 09:10

Hlynsson is de gekke keuze. Daar moet Bergwijn staan. Het is essentieel voor dit systeem dat je een spits hebt die iets kan met een hoge bal en die hem even vast kan houden. Nu heb je niemand voorin die dat kan en dat ging duidelijk mis tegen Go Ahead.

Als je Rijkhoff daar neerzet, of normaal gesproken Brobbey, dan heeft Bergwijn iets meer ademruimte om de diepte te zoeken. Het zal niet ineens alles oplossen, maar het is de logische keuze voor dit systeem.

Bij Oranje is het verschil dat- behalve dat het systeem maar af en aan werkt, trouwens -je op papier veel meer dynamiek op het middenveld hebt en ook nog andere mensen die diepte en creativiteit hebben. Nu gaan we weer 90 minuten naar Godts kijken die ineens als jongen van 19 de enige is die alle aanvallen vorm moet geven en in elke situatie de diepte moet vinden terwijl Bergwijn een beetje verloren erbij loopt.

7 april 2024 om 11:55

Bergwijn zoekt echt nooit de diepte en mist grote kansen. Gigantische miskoop en slecht karakter. Zo snel mogelijk lozen van de zomer...

6 april 2024 om 09:39

Ik vind niet dat Rijkhoff in zijn invalbeurten al heeft laten zien dat hij toe is aan hele wedstrijden in het 1e. Laat die jongen nog maar even in de luwte doorontwikkelen voordat je hem voor de leeuwen gooit voordat hij daar klaar voor is. We hebben dit seizoen al genoeg gezien wat het met andere spelers gedaan heeft.

6 april 2024 om 09:49

Het is wat mij betreft heel simpel: Rijkhoff is derde spits en de eerste twee zijn geblesseerd geraakt. Een type spits als hij werkt beter in deze formatie. Dan moet je hem dat vertrouwen geven.

7 april 2024 om 12:13

En zo is Dennenboom ooit in Oranje beland. Van Basten riep gewoon de 6de rechtsbuiten op toen de eerste 5 geblesseerd waren. Ik vind zijn kwaliteit lastig in te schatten op basis van zijn wedstrijden in jong dus dat zal hij op de training moeten laten zien.

Bergwijn heeft in mijn ogen laten zien goed in de spits uit de voeten te kunnen. Bal vasthouden een paar keer zelf goed diep wat twee dikke kansen opleverde. Juist tegen een drukzettende tegenstander als GAE en Feyenoord lijkt hij met zijn ervaring de beste optie.

Dit moet toch met 2 vingers in de neus minimaal 4-0 voor Feyenoord worden. Enige kans die Ajax maakt op een resultaat is dat Feyenoord kans op kans verprutst i.t.t. wat Van 't Schip beweert.

6 april 2024 om 13:25

Ik word altijd toch wel zenuwachtig van zulke uitspraken. Tuurlijk zou Feyenoord deze pot moeten winnen, maar het is wel vaker mis gegaan terwijl we de betere partij waren.

7 april 2024 om 12:25

Ik besefte wel toen ik dit schreef: "ah, zo voelde een Ajacied zich nog 3 jaar geleden als Feyenoord op het programma stond in de Arena" (in de Kuip wilden ze nog wel eens gelijkspelen).

Maar als ik youtube mag geloven na de afsluitende training daarro, dan zijn de ajacieden nog steeds overtuigd van een overwinning (soms met ruime cijfers). Nu zal er een hoop geknipt worden en alleen deze Ajacieden uitgezonden worden waardoor het beeld vertekend.

Waarom geen Rijkhoff in de spits ipv Hlynsson nog in de basis.
Ajax in huidige vorm maakt totaal geen kans tegen Feyenoord maar het blijft toch Feyenoord-Ajax

7 april 2024 om 10:59

Op basis van zijn invalbeurten moet hij in de basis? Het is een talent, maar ik snap deze roep echt totaal niet. Hlynsson mag van mij zeker op de bank. Maar Schip moet gewoon 433 en Godts, Chuba en Forbs opstellen.

Wat een luxe dat je een keeper van 8 miljoen van de bank kunt halen

6 april 2024 om 22:06

Kijk, dit glas is half vol ...

Waarom blijft Hlynsson nog spelen. Stel gewoon Rijkhoff op zodat je nog een echte spits hebt en Bergwijn er omheen kan zwerven. Die obsessie van Van t'schip met die kerel is echt ongelofelijk. Hij zet hem overal neer zolang die maar mag spelen. Zelfs als rechtervleugelverdediger of als valse 9.

6 april 2024 om 13:11

Sommigen zijn Hlysson cotinue aan het afzeiken , belachelijk. Ongeacht hoe hij speelt. Lijkt een beetje een hetze te worden. Ik vind het een jonge speler die al prima potjes op de mat gelegd heeft maar begrijpelijker wijs moet groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren