Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling AZ: Jansen wijst vervanger Karlsson aan

Laatste update:

Na het tweeluik met Santa Coloma treft AZ donderdag SK Brann in de play-offs van de Conference League. In het eigen AFAS Stadion moeten de Alkmaarders de Noren, die zelf FC Arouca over twee wedstrijden uitschakelden, zien te elimineren. De naar Bologna vertrekkende Jesper Karlsson kan ze daarbij niet helpen. Wie kiest Pascal Jansen als zijn vervanger?

Karlsson ontbrak de afgelopen drie duels al vanwege een hamstringblessure. Jansen had dus al tijd om aan een leven zonder de Zweed te wennen. In alle drie de duels begon Ruben van Bommel aan de aftrap en ook in alle drie de duels werd er gewonnen. Van Bommel kwam bovendien tweemaal tot scoren, tegen Santa Coloma (2-0) en Go Ahead Eagles (5-1).

Tegen RKC Waalwijk kon Van Bommel echter minder imponeren. De jonge linksbuiten oogde zichtbaar vermoeid en werd bij rust – toen AZ nog op achterstand stond – vervangen door Ernest Poku. Laatstgenoemde kwam beter voor de dag en hielp zijn ploeg met twee assists naar de 1-3 overwinning.

Toch lijkt Van Bommel nog het voordeel van de twijfel te krijgen. Hij start als meest linker man achter diepe spits Vangelis Pavlidis. Dani de Wit en Jens Odgaard completeren de voorste vier, terwijl Sven Mijnans en Kenzo Goudmijn de balans bewaken op het middenveld. Aanvoerder Jordy Clasie is er niet bij vanwege een blessure. David Møller Wolfe, Pantelis Hatzidiakos, Riechedly Bazoer en Yuni Sugawara vormen de defensie voor onbetwiste eerste keus Mathew Ryan.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Hatzidiakos, Møller Wolfe; Goudmijn, Mijnans; Odgaard, De Wit, Van Bommel; Pavlidis

Voor wie moet Pascal Jansen kiezen op de linksbuitenpositie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Bommel lekker volop de kansen geven op linksbuiten en je hebt Van Brederode nog, Karlsson opvangen moet geen probleem zijn!

24 augustus 2023 om 09:37

Ik zie toch veel meer potentie in Poku dan in Van Brederode. Beste AZ aanval is voor mij Poku - Pavlidis - van Bommel. Lahdo en Odgaard als vaste wissels.

24 augustus 2023 om 09:47

Poku idd helemaal vergeten, viel de vorige keer heel sterk in!!

24 augustus 2023 om 13:28

Poku was dan ook uitblinker in de Youth League van het afgelopen jaar, al is dat natuurlijk wel een ander platform want dat is voor jeugdspelers. Wat komt er een prachtige lichting aan bij AZ, nu eens de boel bij elkaar houden maar dat zal wel weer teveel gevraagd zijn.

24 augustus 2023 om 17:15

De boel is al uit elkaar gevallen en hoewel dit goede talenten zijn, vind ik ze echt niet klaar voor een heel seizoen op 3 fronten meedoen, wat de ambitie van AZ is. Het begint langzamerhand onbegrijpelijk te worden dat je 40 miljoen binnenhaalt, er volgend jaar een extra CL plek is waarmee je nog eens 35 miljoen binnen kunt halen en er alsnog niet 1 'zekerheidje' is aangekocht.

24 augustus 2023 om 13:32

Absoluut. Groot talent en als hij de mentaliteit van zijn vader heeft voorspel ik hem een grote toekomst als voetballer. Als PSV fan vind ik het jammer dat PSV hem niet heeft opgepikt bij MVV want bij blessures van Lang of Bakayoko wordt de spoeling dun op de flanken daar.

Odgaard mag wat mij betreft wel een tijdje op de bank, naar mijn idee gaat er meer dreiging uit van Lahdo.



Mijn AZ! Ben helemaal klaar voor deze pot! Met onze top-aanwinst van Bommel voorop hoop ik echt op een overwinning.

Forza AZ!

Edit: ook wens ik aan alle andere Nederlandse ploegen veel succes vanavond! Laten we Nederland weer omhoog stuwen in de lijst.

24 augustus 2023 om 16:10

Grappig dat je Van Bommel verkiest boven een toptalent uit jullie eigen jeugd. Poku. Die heeft ook een prima voorbereiding gespeeld en heeft alles bij elkaar toch al meer laten zien bij AZ dan Bommel?

Lijkt wel dat AZ weer een jasje uitgedaan heeft.

Op papier is het team wel minder geworden. Ben benieuwd en hopelijk kan Jansen er weer wat van maken.

24 augustus 2023 om 10:04

Zegt men elk jaar! Vooralsnog lijken we er niet veel slechter op te zijn geworden

24 augustus 2023 om 17:18

De gok dit jaar is groter dan ooit, kan me niet zo'n piepjong eerste efltal herinneren. Om over de bank nog maar niet te spreken. Op BMI, Clasie en Ryan na zit er totaal geen ervaring in het elftal, zeker als Hatzidiakos en Pavlidis nog vertrekken.

Wel een matig team dat AZ zo op papier, ben benieuwd of daar nog wat kwaliteitsaankopen gedaan worden

Ik ben zelf nog meer gecharmeerd van Poku. Was bij het talententeam ook altijd supersterk. Ook fysiek denk ik dat er meer dreiging van hem uitgaat dan van Bommel. Maar van Bommel presteert redelijk en scoort wel in de minuten die hij speelt. Echter gaf Poku meteen 2 assists in zijn invalbeurt. Ik vind het wel mooi om te zien dat er meteen 3 talenten staan en dat deze ook de kans krijgen om het stokje over te nemen. Dat beleid voeren ze gewoon heel erg goed bij AZ.

24 augustus 2023 om 17:20

Eens. Maar daar zat ook wel ongelofelijk slecht verdedigen van RKC bij. Mijn gevoel zegt dat we nu echt kwaliteit ontberen tegen elftallen die zich ingraven, wat er veel doen tegen AZ (zeker Europees). Poku is ongelofelijk snel bij een uitbraak, maar tegenover een ingegraven tegenstander zie ik te weinig techniek. Dan maar hopen op Van Bommel, maar met 50 wedstrijden+ te gaan..... Hoop op een kwaliteitsimpuls in de voorhoede, zeker als Pavlidis vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren