Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Ajax: rentree Brobbey lijkt Godts basisplaats te kosten

Laatste update:

Ajax kan zondagmiddag tegen FC Twente weer beschikken over Brian Brobbey, zo werd eerder deze week bekend. Zijn terugkeer is een flinke opsteker voor de Amsterdammers, die zich moeten zien te herstellen van de vernedering tegen Feyenoord (6-0). In tegenstelling tot Brobbey zijn Jordan Henderson en Steven Berghuis nog niet van de partij. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 16:45 uur en is te zien op ESPN 2.

Om de kans op een Europa League-ticket in leven te houden moet Ajax minimaal vijfde eindigen. De Amsterdammers, die nu zesde staan, zullen tegen Twente aanzienlijk beter voor de dag moeten komen dan tegen Feyenoord. De ervaren Henderson en Berghuis zijn dus niet in staat om hun ploeg te helpen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Gerónimo Rulli is door hun afwezigheid een van de meest ervaren Ajacieden die zal starten in de Johan Cruijff ArenA. De Argentijn ziet drie centrumverdedigers voor zich staan: Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato. De verwachting is dat Anton Gaaei (rechts) en Kenneth Taylor (links) andermaal als vleugelverdedigers acteren.

Op het middenveld kan Van ‘t Schip nog altijd niet beschikken over Henderson, die in zijn thuisland Engeland herstelt van zijn blessure. De middenvelder bekeek zijn ploeggenoten de afgelopen weken niet in het stadion en zal ook tegen Twente niet in de Johan Cruijff ArenA aanwezig zijn. “Dat heeft te maken met de behandeling die hij voor zijn rug heeft", legde Van 't Schip uit. "Die specialist gebruikt hij in Engeland. Of die methode hier niet voor handen is? Blijkbaar niet.”

Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk zijn de aangewezen centrale middenvelders. Voorin lijkt Mika Godts het slachtoffer te worden van de terugkeer van Brobbey. Steven Bergwijn stond tegen Feyenoord in de punt van de aanval, waar Brobbey zondag weer zal aantreden. Bergwijn verhuist naar links en verdrijft Godts waarschijnlijk naar de bank. Kristian Hlynsson behoudt in dat geval zijn plek aan de rechterkant.

FC Twente


FC Twente is inmiddels wel zeker van een Europees ticket en is hard op weg om een voorrondeticket voor de Champions League te grijpen. De voorsprong op AZ bedraagt vijf punten, waardoor een zege in Amsterdam zo goed als zeker plek drie oplevert.

Tegenvaller voor trainer Joseph Oosting is de afwezigheid van Myron Boadu. Naast de huurling van AS Monaco staat er nog een vraagteken achter drie andere belangrijke spelers: Mees Hilgers, Michel Vlap en Gijs Smal. “We trainen morgen nog. Daarna kijken we hoe fit de mannen zijn en wie kan starten of eindigen”, liet Oosting vrijdag weten op de clubwebsite.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Kaplan, Hato; Gaaei, Tahirovic, Mannsverk, Taylor; Hlynsson, Bergwijn; Brobbey.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Unnerstall; Sampsted, Hilgers, Pröpper, Smal; Kjølø, Sadílek, Steijn; Rots, Van Wolfswinkel, Vlap.

Bekijk Ajax - FC Twente live op ESPN via Ziggo!

Ajax - FC Twente:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou dit dan weer 4-3-3 worden of Taylor nog in de vrije back rol?
Daarnaast zie ik toch liever godts dan Hlynsson maar ja

14 april 2024 om 08:30

Zelfde opstelling en systeem als tegen Feyenoord met dien verschil dat Bergwijn op de plek van Godts speelt en Brobbey op de plek van Bergwijn.

14 april 2024 om 08:34

Het beste is om Bergwijn te laten banken. Misschien meedoen in de KKD. Wat is die man slecht zeg. Echt een drama.
Laat Godts maar staan, dit wordt jouw toekomst.

14 april 2024 om 09:15

Wat raar joh. Nu wordt het misschien 1-6 doelpunt Brobbey dan. Die 5-3-2/4-4-2 wat komt daar eigenlijk een hoop ellende van op Spanje 1-5 na.

14 april 2024 om 09:20

Dat riep ik al vanaf het begin dit seizoen. Bij PSV was het echt een pareltje om naar te kijken. Had nog een opleving bij Oranje in combinatie met Depay terwijl hij de bank bij Spurs warm hield. Heeft max 5 goede wedstrijden gespeeld bij Ajax of ben ik nu heel complimenteus.

Is Bergwijn nou het voorbeeld van teveel krachthonk? Anders niet te verklaren hoe een speler al zijn talent verliest.

14 april 2024 om 12:17

Pareltje? Was mijn inziens toch echt een heel stuk minder dan Depay, Lozano en Gakpo bijvoorbeeld destijds. Hij was wel een stuk sneller en explosiever, maar qua rendement en overzicht vond ik hem ook toen vrij matig

14 april 2024 om 08:39

Zie ik ook liever. Dat minder goals tegen krijgen met 5 verdedigers kan ook wel weer weg… Gaaei Kaplan Hato Rensch achterop en Taylor gewoon weer op het middenveld. Dat Hylnsson blijft staan ipv de enige speler die voor dreiging wil zorgen is ook typisch van t schip dit seizoen

14 april 2024 om 08:42

Gaaei als rechtsback in een 4 mans verdediging is suicidaal, die jongen kan gewoon totaal niet verdedigen.

14 april 2024 om 08:46

Rensche ook niet dus het maakt niet uit of gaai en staat of rensche

14 april 2024 om 11:01

Gewoon als rechtsbuiten opstellen. De beste optie die we hebben.

14 april 2024 om 11:23

Nee hoor dat is godts. Hijxbeste op links. Maar bergwijn moet helaas altijd maar voetballen

14 april 2024 om 11:01

Welke rol Taylor ook krijgt toebedeeld, hij zal niks toevoegen aan het huidige Ajax. Gewogen en te licht bevonden. Net als overigens het gros van de jongens met het beroemde Ajax DNA en de aankopen van voor dit seizoen. Gebrek aan kwaliteit heet zoiets….

Op basis waarvan behoudt Hlynsson zijn plek aan de rechterkant? Zelfs al speel je Godts of Bergwijn uit positie daar, dan nog moet je die opstellen ipv Hlynsson. Die jongen levert totaal niet. Begint er ook nog eens zelf in te geloven, begint op het veld een grote mond te krijgen. Ondertussen hebben zijn paasjes de elegantie van het derde elftal van Spakenburg.

Het ken dooien het ken vriezen, maar wat is het een pijn om Ajax te zien spelen dit seizoen. Twente zal opzich content zijn met een gelijkspel en zullen de kat uit de boom kijken maar er is geen enkele reden waarom ze niet toe zouden kunnen slaan in de tweede helft.

0-1 denk ik zo.

14 april 2024 om 08:15

Als Twente slim is spelen ze hun eigen spel en zetten ze druk op ajax. Die defensie kan daar niet mee om gaan. Als je achteruit gaat hangen krijg je het moeilijk, vooral omdat Twente geen snelheid heeft.

14 april 2024 om 08:34

Doe wat Feyenoord deed afgelopen zondag waaronder idd constant hoog druk zetten en je wint met ruime cijfers.

14 april 2024 om 08:21

Daar is op zich een best logische reden voor.

Zie jij Godts of Bergwijn de hele wedstrijd achter Smal aan rennen? Ik persoonlijk niet.

Jij bent duidelijk geen fan van Hlynsson, dat mag natuurlijk, maar die jongen werkt t.o.v. een hoop anderen zich nog altijd 3 slagen in de rondte. Daarnaast denk ik dat hij in een beter Ajax wel degelijk potentie heeft, maar daar zullen we voorlopig niet achter komen.

Na die wanprestatie van vorige week vind ik overigens de vraag niet Hlynsson wel of niet... maar eerder op basis van wat verdiend Bergwijn het ten koste van Godts te blijven staan?

14 april 2024 om 09:45

Ja alleen kijk ik naar het hele seizoen en hoe veel minuten Hlynsson heeft verbrast en niet naar 1 wedstrijd waarin Bergwijn als enige diepe spits stond en Godts zijn 5e wedstrijd speelde dit seizoen

14 april 2024 om 09:46

Maar ja heeft dat geholpen de afgelopen tijd? Dit Ajax kan gewoon niet verdedigen ook al speel je nu met 5 verdedigers. Dit gaat weer ten koste van de aanval. Wat wil je straks doen met alleen Brobbey en Bergwijn voorin. Je kan beter gewoon is aanvallen en kijken of je Twente daarmee pijn kan doen. De hele tijd op je eigen helft zitten werkt ook totaal niet. Hlynsson heb je gewoon niks aan als buitenspeler en zeker niet aan de bal.

14 april 2024 om 11:40

@shenkie, leuk dat hij veel rent maar hoe vaak wint hij een duel of pakt hij een bal af?

14 april 2024 om 08:22

Twente staat veilig 3e en kunnen een gelijkspel hebben, maar dat ze er content mij zullen zijn geloof ik niet. Het gehele linkerrijtje kan dit jaar gewoon winnen van Ajax zonder enorme inspanning. Zeker als we die dramatische opstelling weer zien is Twente bijna verplicht hier te winnen

14 april 2024 om 09:46

Dat denk ik niet dat het zo makkelijk wordt. Helemaal met Brobbey er bij en vorige week de veegpartij v Feyenoord. En 3e is nog niet zeker. Als we vandaag verliezen is het verschil met az 5 punten en we moeten daar nog naar toe

14 april 2024 om 09:55

Oosting heeft al aangegeven dat ze niet tevreden zijn met een gelijkspel. Ze willen de 3e plek gewoon zo snel mogelijk veilig stellen.

14 april 2024 om 10:25

En terecht, ondanks de matige statistieken qua overwinningen in de Arena is dit zeker een van de grootste kansen van de laatste jaren om als Twente zijnde 3 punten mee te nemen uit Amsterdam.

14 april 2024 om 10:25

Ik zie Twente ook nog niet een twee drie winnen van Ajax, dat in ieder geval het thuisvoordeel heeft met een volle Arena, en Brobby weer in de basis heeft.
Ook al verliest Twente, moeten ze inderdaad nog naar AZ, die nog een behoorlijk pittig progamma hebben daarna.
Dit in tegenstelling tot Twente, die volgens mij in staat moeten zijn om uit de laatste vier, 12 punten moeten kunnen pakken.

14 april 2024 om 11:22

Gelukkig voor Twente heeft Ajax zelf zn gevaarlijkste speler al onschadelijk gemaakt door hem wekenlang op een eiland te zetten omringd door keuken kampioen divisie spelers als Hlynsson en Taylor. Bergwijn is er nu weer bij maar die neemt tegen het linkerrijtje standaard een snipperdag op.

14 april 2024 om 12:06

Als FC20 snel voorkomt, hebben ze de Arena mee, zo gaat dat meestal

14 april 2024 om 11:05

Heb het wel eerder gepost, je moet Gaaei op de rechtsbuiten opstellen. Die zorgt vanaf die positie voor het meeste gevaar bij Ajax. Dat is zijn positie ook van origine. Daarbij, vanuit die positie bestrijkt hij de hele rechterkant, want die jongen blijft maar gaan. Lees nu niet dat Gaaei een topper is, want dat is hij (nog) niet. Maar als je moet roeien met de riemen die je hebt, is dit de beste optie op rechtsvoor. Niet weer die niks brengende Hlynsson.

14 april 2024 om 14:23

Ajax speelt zonder buitenspelers. Het idee is dat ie met twee tienen speelt die een beetje hangen, en dat het veld breed wordt gemaakt door de vleugelbacks. Om onverklaarbare redenen is dat nu Taylor op links, en Gaaei op rechts. Voorin, dus een beetje als hangende 10, wordt het niks voor Gaaei. Je moet namelijk ook wel een beetje kunnen passen daar. Als pure rechtsbuiten in een 4-3-3 kan je het proberen, maar eerlijk gezegd kan die jongen beter vertrekken in de zomer. Al dan niet op huurbasis.

14 april 2024 om 14:57

Het huidige systeem lijkt toch helemaal nergens op. Nog afgezien van de verkeerde poppetjes op de verkeerde plaatsen.

Laten we de enige aanvallende speler buiten Brobbey die aanvallend soms nog voor genot zorgt er inderdaad maar snel weer uit halen. Veel liever zien we kleurloze muizen als Taylor en Hlynsson. Wat zie ik weer als een berg op tegen vandaag en eigenlijk de rest van het seizoen

14 april 2024 om 09:06

Laten we hopen voor jullie dat Ajax volgend jaar weer leuk is om naar te kijken, op bezoek bij schoonmoeder gaat op deze manier nog voor 😉

14 april 2024 om 10:40

Sterker nog. Ik zou ze bijna vrijwillig vragen iets af te spreken haha

Hlynsson eruit en Godts erin, laatstgenoemde brengt echt veel meer dan Hlynsson

Ga toch 433 spelen joh!

Ja wat moet die Brobbey denken. Staat die daar de hele wedstrijd te wachten op ballen omdat er geen vleugels zijn, raakt ie geblesseerd zijn er wel vleugels maar geen spits en nu is hij terug en gaat de vleugel er weer uit. Maar vooral Hlynsson en Taylor altijd en eeuwig laten staan.

Tuurlijk wordt Godts geslachtofferd want Van t'schip heeft natuurlijk altijd plek voor zijn lieveling Hlynsson. Maar even serieus toch te bizar voor woorden dat je je enige aanvaller met wat snelheid en die een mannetje kan uitspelen gaat banken. En dat voor iemand die weer uit positie gaat spelen en überhaupt niet goed genoeg is. Maar ja Hlynsson is een onbetwiste basisspeler onder John. Toch bizar.

Belangrijke pot voor een potentiele 4de of 5de plek voor ajax en twente kan zijn eigen positie versterken. Leuk.. Ik ga zeker kijken...

Lekker weer creatief bezig van het schip, de enigste aanvaller die zen man voorbij komt, en zo brobbey wat te helpen op de bank te zetten, zullen we maar gewoon gelijk stoppen met dit seizoen???

Weet dat het geen Ajaxvoetbal is maar ik zou momenteel beginnen met lekker op de counter spelen. Paar snelle jongens erin (die ook gewoon heel de tijd voorin blijven hangen) die af en toe van posities wisselen, en een paar middenvelders die kunnen passen, zoals vooral vd Boomen en misschien Taylor. Als je dan op voorsprong komt lekker zo blijven spelen, kom je op achterstand ja dan moeten die voorhoede spelers wat meer naar achter en moeten ze wat meer als team gaan spelen. Is nog geen garantie voor succes hoor maar weet ook geen betere opties.

Pasveer
Rensch kaplan hato ????
Taylor boomen
Gaaei/forbs Bergwijn Brobbey godts.

Forbs en godts kun je ook als rechts en linkshalf zien. En misschien gaaei eens als linksback proberen, maar je wil daar eigenlijk iemand die achterin blijft hangen.

Hoe kan je de enige die voor gevaar zorgt nou reserve maken? Gewoon Bergwijn naar rechts want of hij op links of op rechts staat maakt niet uit! Hlynson eruit die moet ff de gym in en minder flegmatiek worden!

Ik verwacht eerder Bruns op de positie van Hilgers... of nouja eigenlijk hoop ik dat, Hilgers oogt soms heel laconiek

Nou zakt me de broek toch wel af..... heb je eindelijk een boorhoedespeler die wat creativiteit brengt, ga je hem slachtofferen. Wat mij betreft gewoon een 4-3-3 spelen met Bergwijn rechts, Godts links en Brobbey centraal. Middenveld van Mannsverk, Tahirovic en Taylor op 10. Gaaei rechtsback, Kaplan en Hato centraal en Rensch bij gebrek aan beter linksback. Of Rensch en Kaplan centraal en Hato linksback mag ook wat mij betreft. Het excuus dat er geen aanvallende spelers zijn voor een 4-3-3 is wel weggevallen dus na de decepties met deze opstelling terug naar de roots en maar gaan aanvallen. Verdedigen kan dit team toch niet lol.

Ach die v/t Schip is aan aardige vent maar als trainer totaal ongeschikt , hebben we eindelijk een beetje goede rechtsbuiten Godts met een beetje creativiteit ook v/d Boomen nee hoor stel je voor dat het elftal dan goed speelt moet je Mannsverk en Taylor eruit halen die totaal niets toevoegen pff

Kansloos als er weer 5-4-1 wordt gespeeld. Hlynsson blijven opstellen en Godts op de bank zou ook van de zotte zijn.

Beste opstelling is Rulli - Rensch - Kaplan - Hato - Sosa - Mannsverk - Fitz-Jim - Taylor - Godts - Brobbey - Bergwijn. Gewoon 4-3-3 spelen, want verdedigen kan Ajax gewoon niet. Dan moet je aanvallen en meer scoren dan de tegenstander.

14 april 2024 om 10:52

Twente heeft het juist lastig als clubs zich gaan ingraven zie een wedstrijd tegen Heracles en Fortuna, tegenstanders bleven alleen maar hangen op eigen 16... en Twente heeft geen genoeg creativiteit om tot kansen te komen.

Ik hoop dat Ajax gaat aanvallen.. want dan zie ik Twente makkelijker winnen van Ajax! bij ingraven zie ik ons nog wel gelijkspelen

14 april 2024 om 12:27

Ajax kan zich niet ingraven met deze spelers. Dan win je zeker als Twente zijnde.

Voorin met Godts, Brobbey en Gaaei spelen. Rulli op doel, Kaplan en Hato in het centrum, en de rest haal je maar uit de grabbelton.

Gaan we weer met Hlynsson en 5 achterop. Het heeft niet gewerkt, het werkt niet en het gaat ook niet werken. Hoevaak moet je de deksel op je neus krijgen voordat je bedenkt misschien is het niet al te best wat ik heb bedacht. Speel gewoon 4-3-3, maak het simpel en zie wat er van komt. Denk alvast aan volgend jaar en bekijk wie het wel aankunnen en wie niet. Waarschijnlijk wint Twente alsnog maar beter met misschien aanknopingspunten dan dat tammeloze 541 wat totaal niet werkt.

De grootste fout die Ajax na het ontslag van Stijen heeft gemaakt is niet direct een goede trainer aan te stellen met als doel het eerste halfjaar top 5 om daarna verder te kijken wat de mogelijkheden zijn en vandaar verder gaan. Ook wat een nieuwe TD betreft hebben ze te lang gewacht en iemand hadden moeten aanstellen die er gelijk stond en niet pas in maart zoals Kroes.

Dus we kunnen weer 5-4-1 verwachten? In eigenhuis..
Het is wel de tactiek waar Twente het meeste moeite mee heeft. Maar dit Ajax is beter in het maken van goals dan het voorkomen van goals. Zoals Oosting al aangaf, minder dan 3 punten is gewoon en teleurstellend resultaat.

Eerst maar eens kijken of we het eindsignaal gaan halen. Toch serieuze kans om weer een gestaakte wedstrijd te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren