Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermeulen zaagt aan de stoelpoten van Steijn: ‘Ajax heeft vervanger al in huis’

Laatste update:

Arno Vermeulen is niet te spreken over de technische staf bij Ajax. De commentator geeft te gast in het programma Voetbalpraat aan te vermoeden dat Maurice Steijn over drie wedstrijden op straat staat. De (tijdelijke) opvolger hebben de Amsterdammers volgens Vermeulen al in huis gehaald: Danny Blind of John van ‘t Schip.

“Er is eigenlijk helemaal geen lichtpuntje bij Ajax”, concludeert Vermeulen bij ESPN na afgelopen voetbalweekend. “Was dat er maar. Het wordt er zeker niet beter op en de spelers worden voortdurend gewisseld. We hebben een buitenlands elftal gezien en blijkbaar is het nu tijd om met een Nederlands team te spelen, maar het maakt allemaal niet uit.”

“Iedereen blijft dezelfde fouten maken en blijkbaar is de hele staf niet in staat om ook maar enige lijn in het spel aan te brengen. Ik vind het eigenlijk onbegrijpelijk dat Ajax doorgaat met de staf die er nu zit. Die is namelijk Ajax-onwaardig. Ze kunnen het zich eigenlijk niet permitteren.”

Vermeulen vermoedt dat de tijd van Steijn er bij Ajax spoedig op zit. “Je kan hem nu laten zitten en zeggen dat het tactisch slim is. Ze treffen in de komende drie wedstrijden nog FC Utrecht, Brighton & Hove Albion en PSV, en die verlies je allemaal. Dan is het een mooi moment om afscheid te nemen.”

“Daarna komt er gewoon een trainer die schoon schip kan maken in de periode dat er gezocht wordt naar een nieuwe trainer.” Vermeuelen vermoedt dat Ajax een eventueel vertrek van Steijn al heeft ingecalculeerd. “Je hebt natuurlijk ook al een aantal potentiële trainers in huis gehaald. Het kan best meespelen dat John van ‘t Schip is gehaald om in ieder geval een alternatief in huis te hebben.”

“Ik denk dat hij zelf niet wil, maar ook Danny Blind zou Ajax in ieder geval naar een veel betere positie kunnen brengen dan waar de club nu staat. Hij is heel dik met Van Gaal en het is gewoon echt een goede trainer. Hij heeft verstand van voetbal en kan er een lijn in aanbrengen”, aldus de journalist, die overigens geen bijval krijgt van tafelgenoot Kenneth Perez.

“Ik geniet ook van Blind als analist, maar ik denk niet dat hij hoofdtrainer kan zijn”, stelt de Deen. “Je moet een groep ergens naartoe brengen. Ik denk dat Blind theoretisch geweldig is: hij heeft veel opgestoken van Van Gaal en heeft een eigen voetbalvisie. Maar dat is niet alles. Als hoofdtrainer moet je mensen motiveren en ze ergens in laten geloven. Ik denk niet dat hij de oplossing is”, besluit Perez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Danny Blind is wel echt een geweldige keuze obv verrichte prestaties. Die zou het zowaar nog slechter kunnen doen.

9 oktober 2023 om 20:57

Hahah

Ik begrijp deze optie echt helemaal niet

vh Schip oke, maar Blind !!!???

Zie liever Koster of Grim komen dan Blind.

9 oktober 2023 om 21:00

Koster en Grim zijn minstens zo lachwekkend

9 oktober 2023 om 21:22

Ik zie graag Wim Jonk als hoofdtrainer van Ajax. Of was hij ook met ruzie weggegaan destijds toen Van Gaal er zat?

9 oktober 2023 om 21:25

Ik heb zelf liever Blind dan koster of Grim. Die hebben ook niet echt iets laten zien.

9 oktober 2023 om 22:52

Koster heeft het eerder gedaan, prima vent. Doet geen gekke dingen.

9 oktober 2023 om 21:03

Wie ik voor volgende jaar zou nemen als Ajax zijnde Pascal Jansen zou een goeie zijn.

9 oktober 2023 om 21:08

Stein deed het al beter met Sparta in de ED (naar verhouding) dan Jansen met AZ. Waarom zou je weer een lichtgewicht moeten nemen.

9 oktober 2023 om 21:20

Omdat hij progressie boekt . Ik zie in hem geen lichtgewicht.

9 oktober 2023 om 21:28

Jansen mist een beetje de uitstraling die je van een Ajax manager mag verwachten. Maar die had Ten Hag ook niet.

Maar hij laat AZ wel leuk voetbal spelen. Ik zou binnen de eredivisie of zelfs binnen de beschikbare Nederlandse trainers (al is dat in zijn geval bij AZ ook maar de vraag) even geen betere optie weten als ik eerlijk ben.

9 oktober 2023 om 22:39

Ik denk dat Jansen eerder een stap in het buitenland zet of Arne Slot opvolgt. Waarom zou hij naar Ajax gaan?

9 oktober 2023 om 21:26

‘Het is echt een hele goede trainer’. Dit is toch compleet lachwekkend?

Ok, ik heb een hoop onzinnige namen voorbij zien komen, als het gaat om wie er trainer moet worden van Ajax, met momenteel van Gaal toch wel als de meest vergezochte naam, maar Arno doet er nog een schepje bovenop.

Danny Blind... Really?

9 oktober 2023 om 21:26

Je mag het vast hier niet zeggen maar Arno Vermeulen bewijst al jaren volslagen seniel te zijn.

Ik denk dat je Blind er wel kunt neerzetten ja. Die gaat geen gekke dingen doen en heeft krediet. Voor dit seizoen prima, ondertussen verder kijken.

Goh roep ik al weken, maar Steijns woorden hebben vele gebrainwashed waardoor ze zijn gaan denken dat het niet aan hem ligt, dat ie zogenaamd tijd nodig heeft. Lol ja doe dat gerust. Gaat vast goed komen dan. Zal Psv ook blij mee zijn. 👍

9 oktober 2023 om 20:50

Heb het echt nog niemand anders horen roepen inderdaad!

9 oktober 2023 om 20:57

Ten eerste ik heb het letterlijk over het begin he! Toen zelfs Mislin er zat! Toen riepen vele alle schuld ligt bij Mislin, en geef Steijn zogenaamd tijd, ze steunden hem zelfs! En uit polls zag je die steun! Dus leuk gedaan hoor.

En ten 2e nu nog zie je de helft zijn steun uitten voor Steijn, zie polls bijv.

9 oktober 2023 om 22:22

Ik heb in het begin ook geroepen dat Steijn de tijd moet krijgen, omdat hij pas zo laat in het transferwindow zijn elftal op orde kreeg. Het is niet zo dat de basis er voor 99% al stond en hij in de laatste week een buitenkansje kreeg die hij nog in het elftal moest inpassen, maar er werd gewoon een heel blik aan nieuwe spelers opengetrokken in die laatste week.

Dat op elkaar ingespeeld raken kost nou eenmaal tijd, dus dat het vanaf dag 1 niet loopt vind ik helemaal niet erg. Zelfs Erik ten Hag, louter geprezen om zijn prestaties bij Ajax, had enkele wedstrijden nodig om het team aan de praat te krijgen.

Het probleem met Steijn is dat er geen progressie zichtbaar is. Nogmaals, ik verwacht echt niet dat het vanaf dag 1 perfect loopt. En ik ben ook bereid om als Ajacied genoegen te nemen met een tweede of derde plek als er na een stroeve start progressie te zien is en je als supporter merkt dat het wel eens iets heel moois kan gaan worden als de ploeg bij elkaar blijft. Maar met Steijn is er nul komma nul progressie zichtbaar. De poppetjes staan niet op de juiste plek, er zit geen lijn in het spel, de verdediging en het middenveld zijn een drama. Alleen voorin gaat het wel prima omdat Brobbey, Forbs en Bergwijn op karakter nog wel eens wat kunnen forceren, maar omdat de linies daarachter dramatisch zijn renderen ook zij verre van optimaal.

Er moet gewoon per direct een andere coach komen. Ik (we?) hebben afgelopen jaar genoeg afgegeven op Alfred Schreuder, maar als ik zie hoe het er nu voor staat zou ik hem bijna gaan missen want dit is zowaar nóg slechter.

9 oktober 2023 om 22:54

Dus jij wilde blind al sinds het begin?

10 oktober 2023 om 10:49

@airbags: "alleen voorin gaat het wel prima omdat Brobbey, Forbs en Bergwijn op karakter nog wel eens wat kunnen forceren,"...
Kom op man! Wat een onzin. Eén bal op goal tegen Az... Eén!!!
Forbs houdt wel een belofte in, maar Bergwijn is de man die de ondergang van Ajax inluidde. Bergwijn past helemaal niet in het systeem, moést maar steeds spelen en daardoor werd het hele spel van Ajax ontwricht. Tadic werd als een pingpongbal door de voorhoede geschoten en alle automatismen verdwenen.

9 oktober 2023 om 20:52

Het gaat sowieso niet goed komen. Misschien haalt hij er inderdaad niet alles uit. Maar als PSV zijnde hoef je momenteel niet eens te kijken naar Ajax. Bij PSV staat zo veel meer kwaliteit op het veld, daar ben ik echt van overtuigd. Alleen Hato zou Ramalho kunnen vervangen, de rest van de basisspelers zit bij PSV gewoon op de bank. Daarnaast is de achterstand nu al zo groot, dat ik niet verwacht dat Ajax überhaupt nog in de buurt komt.

Erg jammer voor Steijn maar Mislintat heeft hem gewoon opgezadeld met een bak ellende.

9 oktober 2023 om 20:55

Alsof Steijn een slachtoffer is. Hij is de hoofdverantwoordelijke voor wat er nu allemaal misgaat hoor.

9 oktober 2023 om 21:16

Nee dat is Mislintat. Waarom is er in hemelsnaam zo makkelijk afscheid genomen van Klaassen en Tadic? Iedereen kan toch zien dat geen een grote persoonlijkheid meer in je selectie zit. Deze man dacht op te kunnen lossen met spelers die nog jeugdspelers waren of spelers die uit een kleine competitie kwamen. Je kan toch onmogelijk zeggen dat hij Steijn met een goede selectie heeft opgezadeld.

9 oktober 2023 om 21:19

Hato is welkom, maar Vos ook wel. En als ik mag voorsorteren op het stoppen van Luuk, dan kunnen we Brobbey denk ik ook wel gebruiken.

9 oktober 2023 om 21:19

Beide spelers wilden zelf weg. Jij bent van mening dat Steijn er met de selectie die hij nu heeft niet meer dan een gevecht om degradatie uit kan halen. Hij is toch degene die bepaalt om 5-0-5 te spelen elke week met 250 kansloze lange ballen, omdat de middenvelders te diep staan.

9 oktober 2023 om 21:22

Brobbey? Alsjeblieft niet! Wij hebben Pepi trouwens al als vervanger van Luuk

9 oktober 2023 om 21:30

@Damsterdam,

Het spel ziet er ook niet uit hoor en de kans is ook zeker aanwezig dat hij met een andere td mislukt was. Maar een elftal zonder de gewenste kwaliteit en leiders gaat nou eenmaal ook niet veel bereiken en tel daarbij ook nog is op hoeveel nieuwe spelers erbij zijn, die in zeer korte termijn aan elkaar moeten wennen. Ik vind het dan ook niet zo gek dat hij er vanaf gaat tegen Twente, Feyenoord en AZ.

Daarnaast is Mislintat degene die Steijn heeft aangesteld, om die reden vind ik hem de hoofdschuldige.

9 oktober 2023 om 21:33

Dan nog kun je een tactisch strijdplan hebben en dat ontbreekt iedere week. We hebben iedere week een XG van onder de 1.Inmiddels weten we dat Mislintat Knutsen wilde en als Nederlandse optie Bosz. De keuze voor Steijn daarna is echt een bizarre en alleen om die reden is het al terecht dat Mislintat eruit ligt. Steijn kan echter veel meer uit de huidige selectie halen.

9 oktober 2023 om 21:50

Het kan zeker allemaal beter en ben het ook voor 100% eens dat zijn positie vrij wankel is, zeker als de spelers ook klaar met hem zijn. Een ontslag lijkt mij vroeg of laat wel te komen.

Maar alsnog vraag ik me wel af hoeveel beter het kan want dit Ajax gaat echt niet zo maar even 3e worden. Ook als de achterstand niet al zo groot zou zijn. Ik vind er weinig bijzondere spelers instaan. Normaal heb je wel een speler Ajax zelfs meerdere waarvan je weet dat die niet meer te houden is na nog 1 goed seizoen, deze zie ik momenteel niet rondlopen.

9 oktober 2023 om 21:57

Ben het grotendeels met je eens, alleen in een elftal zonder enige tactiek waar de ruimte tussen de linies zo enorm is zouden de beste spelers nog verzuipen. Ik wil pas een oordeel vellen over de spelers als ze onder een capabele trainer spelen .

9 oktober 2023 om 22:56

Waarom precies vos en hato , misschien over 5 jaar maar dit is toch nog niet eens tweede div niveau op het moment?

10 oktober 2023 om 10:51

Onzin! Dat is Van der Sar, Mislintat, Van Halst, Eringa, de RVC en zelfs Overmars. Als die lummel zijn pik in zijn broek had gehouden, dan had dit allemaal niet gebeurd!

9 oktober 2023 om 21:19

Yep same here.. Exact dit dus ^^ . Maar dat je hem na gisteren nog laat zitten is echt onbegrijpelijk. Hoelang wil je dat die man je nog voor absolute schut blijft zetten met zijn incompetentie en tactisch onvermogen? Ik snap het echt niet. Moeten we dan ook nog echt eerst van Utrecht en PSV verliezen voordat je hem eruit dondert? Wat zullen mensen zich toch voor hun kop slaan dat ze dachten dat hij het wel even zou omdraaien.

9 oktober 2023 om 22:52

Nou ja, je hebt een aanzienlijke kans dat een nieuwe coach op dit moment ook van Utrecht en PSV zal gaan verliezen met dit team, wanneer deze instapt…. Dat is dus ook meteen geen goed begin. Wellicht tillen ze alles over de wedstrijd tegen PSV heen?
Geen idee hoor….

10 oktober 2023 om 10:54

Welke trainer er ook komt: het is altijd een tussenpaus. In maart komt Alex Kroes de nieuwe TD van AZ over en die zal uiteindelijk de koers gaan bepalen. Die zal ongetwijfeld zo zijn mening hebben. Wellicht dat hij het is die achter de schermen Steijn in het zadel houdt. Nóg meer onrust zitten ze in Amsterdam niet op te wachten..

Fijn dat er nog iemand is die een beetje tegengas geeft als er van dit soort onzin de wereld in geslingerd wordt. Hoe krijg je het uit je mond dat Blind en Van 't Schip wel prima vervangers zijn?

Blind een goede trainer? De man die slechts 2 klussen op het hoogste niveau heeft gehad en die bij beide totaal faalde? De man die Oranje naar de laagste plek op de wereldranglijst ooit bracht en die ons een WK en EK door de neus boorde?
Als Feyenoorder hoop ik van harte dat hij aan de slag gaat bij Ajax.

9 oktober 2023 om 21:10

Rijkaard heeft bij oranje ook gigantisch gefaald en is gedegradeerd uit de ED. Toch vinden velen hem een goede trainer.

9 oktober 2023 om 21:21

Deed het dan wel weer meer dan aardig bij Barca en won daar zelfs de CL.

9 oktober 2023 om 21:25

Whut, Rijkaard haalde bijna de EK-finale maar er waren spelers die en in de wedstrijd en tijdens de strafschoppenserie een strafschop misten, dramatisch in de steek gelaten door een team vol wereldsterren. Rijkaard heeft alles behalve gefaald, hij had alleen een hele hoge ondergrens. Ik zou hem meer dan welkom heten als hoofdcoach. Heeft ook het succes van Barcelona van Pep vormgegeven.

9 oktober 2023 om 22:23

Het succes van Barcelona van Pep vormgegeven? Ohja? Hij eindigde 3e in de competitie en in de CL en beker haalde hij halve finale. Pep nam het over en stuurde Ronaldinho en Deco als sterren van Rijkaard weg en haalde Pique, Alves, Pedro, Busquets bij het elftal. Rijkaard heeft goeie periode gehad bij Barca maar laten we alsjeblieft niet doen alsof hij het succes van Pep heeft vormgegeven. Pep heeft juist een team overgenomen die alles had gewonnen en geen honger had en die getransformeerd naar een machine.

Kan echte genieten van hoe het nu met Ajax gaat maar zelf ik gun ze Danny Blind niet.
Wat een slechte zet zou dat zijn zeg.

Jezus wat kletst deze man toch uit zijn nek schakel dan naar iemand die wel enig id heeft waar hij mee bezig is. Blind is beweezen ongeschikt. Iedereen die er loopt eigenlijk behalve van Gaal zelf. Slot of die van az als in Nederland kijkt. En die gaan het allebei niet doen. Anders iemand van buiten zoeken maar we iemand met verstand van zaken

"You can't polish a turd" zoals ze in het Engels zeggen. Je kunt Pep Guardiola met Jürgen Klopp als assistent voor deze groep zetten maar dat maakt nog niet dat de gekochte spelers opeens meer dan middelmatig zijn.

9 oktober 2023 om 21:01

De gekochte spelers bestaan uit een Bosnisch international, 2 internationals van Kroatië, international van Georgië, de beste speler uit de Premier League 2, een sterkhouder van Toulouse, een jeugdinternational van Denemarken, een jeugdinternational van Noorwegen, speler van de kampioen van België, talentvolle Duitse keeper. Alleen van Medic en Akpom kun je nu al zeggen dat ze het niet gaan halen vind ik. Als je met zo’n selectie 16e staat ben je gewoon de allerslechtste trainer ooit.

9 oktober 2023 om 21:24

Ach kom, is geen één speler die in de top van de eredivisie kan spelen.

9 oktober 2023 om 21:29

Maar ze kunnen wel 3e worden op het WK en een foutloze finale spelen in de Nations League.

10 oktober 2023 om 00:33

Tja, betreft het punt dat je wilt maken heb je misschien gelijk, maar tevens vat je hiermee ook een aardig deel van de Ajax-selectie samen. Dan wordt het ineens wel wat pijnlijker.

9 oktober 2023 om 21:03

Issue ligt vaak bij de spelers die er al waren. Geen middenveld dat aansluit door Taylor en Berghuis bijv.
Een Bergwijn die geen leider is en niets toevoegt.

Gorter een bron van onrust.

9 oktober 2023 om 21:24

Matige doelman ook.. en daarnaast, kan hij de achterhoede wel fatsoenlijk neerzetten? Ik mis de coaching. (Sowieso in heel het elftal)

9 oktober 2023 om 22:27

Toch brengen ze meer dan de aankopen, hoe weinig ze ook brengen. Dat alle linies zo ver uit elkaar staan ligt aan de trainer. Er moeten gewoon duidelijke afspraken en instructies zijn die worden nagekomen.

Wordt ook constant over Gorter geroepen, maar tegen AZ niks van gemerkt.

Danny Blind heeft natuurlijk wel een geweldig CV als trainer…

Ik had niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen. Maar het lijkt mij geweldig om Frank de Boer terug langs de lijn te zien die spelers helemaal verrot scheld.
Ik had toentertijd een hekel aan het spel onder hem, maar nu begin ik er bijna naar te verlangen om in ieder geval punten te pakken.

9 oktober 2023 om 22:42

De alsjeblieft niet dan degraderen we echt nog

Danny Blind echt absoluut niet. Maar Vermeulen die heeft het zelden bij het juiste eind en vorige week verschenen er nog artikelen dat Blind ook geen fulltime-job meer wilde in het voetbal, dus lijkt mij sterk dat hij de opvolger van Steijn zal worden indien hij binnenkort ontslagen wordt. Van 't Schip heb ik wel begrip voor.

Ik sluit bij van 't Schip oprecht niet uit dat hij door wordt geschoven als Steijn ontslagen zal worden. Die gaat dit echt niet meer kunnen omkeren en het is gewoon uitstel van executie. En van 't Schip heeft veel meer ervaring als trainer dan dat Blind heeft en het vaak ook nog goed gedaan. Zijn laatste trainersklus was als bondscoach bij Griekenland en daar heeft hij het gewoon prima gedaan en bij de andere trainersklussen bij PEC Zwolle (1ste seizoen, 2de seizoen vielen ze helaas terug en werd hij rond de winterstop ontslagen), Melbourne City en Guadalajara heeft hij het ook gewoon uitstekend gedaan en als tijdelijke oplossing lijkt hij mij dan ook niet zo gek.

Hou toch op.... Danny Blind of John van't Schip!
Dan kun je net zo goed de koffiejuffrouw vragen!

Echt pure armoe

Danny Blind?! Kom op zeg. Een uitstekende assistent, maar hij heeft toch geen enkel moment aangetoond geschikt te zijn als hoofdcoach?

En hij zal er zelf ook waarschijnlijk geen zin in hebben.

Frank de Boer heeft al eerder bewezen we hebben nu een trainer nodig die punten pakt

Dan kom je met een goed kritisch betoog over de trainer/spel en dan breek je dat compleet af door daarna met Danny Blind aan te komen.

Sorry hoor maar Danny Blind haha. De slechtste bondscoach die Oranje heeft gehad sinds ik voetbal kijk. Wat een drama was die man. Als assistent prima maar meer dan dat lijkt me niet.

Van t Schip was destijds bij Twente geflopt en heeft bij elk ander team ook geen successen gehaald volgens mij, maar ja, Ajax-DNA

9 oktober 2023 om 21:38

Dan praat je over ongeveer 20 jaar terug en de eerste trainersklus van hem op het hoogste niveau. Vanaf ongeveer 2012 gewoon prima werk verricht in Mexico, Australië, PEC Zwolle en als bondscoach van Griekenland.

Oké Arno.....

Hoe komt ESPN er ook bij om Arno Vermeulen uit te nodigen? Die man mag wekelijks bij Studio Voetbal aan tafel zitten puur omdat hij chef voetbal ofzo is bij de NOS. Niet omdat hij er verstand van heeft.... Zoveel blijkt ook weer uit dit relaas.

Als Vermeulen zo gaat praten dan kan ik er ook nog eentje noemen Edgar Davids. Die is door van Gaal ook bij het nederlands elftal gehaald, dus wie weet ?

9 oktober 2023 om 22:48

Oh ja, dat standbeeld naast Louis op de bank. Dat was Davids ja. Ongeschikt…..vink.

10 oktober 2023 om 01:04

Daarom als Vermeulen met Blind komt aanzetten , dan kan hij net zo goed Davids zeggen ;-)

Arno vermeulen neem ik nu ook niet meer serieus.
Er is maar 1 trainer die korte termijn resultaat kan leveren en die is ook nog eens vrij. Dick Advocaat 😄

Als er een Nederlandse trainer moet komen heb ik liever dat ze Marcel Keizer een 2e kans geven. Die liet echt progressie zien met Ajax na een tijdje alleen werd er uitgegooid na een verlies in de beker na penalty’s. Had het natuurlijk ook moeilijk met de Nouri situatie in het begin.

Danny blind heeft al coach hopeloos gefaald Arno. Als iemand het slechter zou kunnen doen dan Steijn dan is het blind wel.

Whahahahah ja aub laat het alsjeblief D Blind worden.

Vermeulen weet wie er klaarstaat om Steijn op te volgen en noemt vervolgens 2 kandidaten. Veel zwakker dan dit mag het niet worden. M.a.w. heel onsportief en smerig spel dat opnieuw door de media ten opzichte van Ajax gespeeld wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren