Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verdiende Bergwijn rood tijdens Feyenoord - Ajax? ‘Dit is natuurlijk bewust!’

Laatste update:

Steven Bergwijn ontsnapte tegen Feyenoord aan een rode kaart, zo luidt het oordeel in de studio van ESPN's Dit was het Weekend. De aanvoerder van Ajax deelde in het voorbijgaan een tik op het achterhoofd uit aan Bart Nieuwkoop, maar kwam weg zonder kaart. "Dit is pure frustratie", zegt Marciano Vink.

"Ik zag het thuis en ik had het idee: dit wordt een VAR-moment. Volgens mij zag Danny Makkelie (de scheidsrechter, red.) het niet goed", vertelt Vink.

"Tegenwoordig weten we allemaal dat er bepaalde hardheid of intentie gebruikt wordt en dat spelers wel vaker wegkomen met zoiets. Het is pure frustratie van Bergwijn."

Voor Kenneth Perez bestaat geen twijfel over de intentie van Bergwijn. "Natuurlijk is dit bewust! Natuurlijk."

Wel twijfelt Perez over een rode kaart. "Of het rood is hangt van de hardheid van de overtreding af. Dat is hetzelfde met natrappen."

In de reglementen staat tegenwoordig bij een overtreding zonder intentie om de bal te spelen het vereiste voor een rode kaart van 'brutaliity'. Als die 'brutaliteit' niet aanwezig is, dan volstaat volgens de FIFA-regels geel.

"De VAR heeft gekeken en die vindt het niet hard genoeg blijkbaar", constateert Perez.

Bergwijn raakte na de klap in discussie met Nieuwkoop. "Dan gaat-ie nog stoer doen ook tegen Nieuwkoop! Zo van: 'Heb je niet genoeg gehad, of zo?' Wat is dat voor iets?" Perez barst vervolgens van verbazing in lachen uit.

Had het een rode kaart moeten zijn voor Steven Bergwijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

100 procent rood. Hij kan waarschijnlijk niet meer geschorst worden, maar had wel gemoeten. Wat een schande was het vandaag. Als er een film van 90 minuten gemaakt zou worden over alles wat fout is aan het huidige Ajax, dan was het wat mij betreft de wedstrijd van vandaag.Ik ben direct na de veegpartij gaan lopen met de vrouw en kids, het was heerlijk weer. Ik heb genoten.Maar ik wil alle Feyenoorders van dit platform van harte feliciteren met deze historische overwinning. Geniet er van!

7 april 2024 om 22:49

Helemaal mee eens myvision. Dit is toch totaal geen Ajaxwaardige aanvoerder. Ongelofelijk gefrustreerde kleuter.

7 april 2024 om 22:57

Kan dat niet meer? Ik dacht altijd dat je dus nog geschorst kan worden als je in de wedstrijd zelf geen geel hebt gehad bijvoorbeeld. Misschien was dat de oude regel en is dat met de var veranderd hoor. Verder met je eens dat het een rode kaart was. Slecht gezien door de var vooral.

7 april 2024 om 22:59

Volgens mij is de regel dat als het beoordeelt is er achteraf geen rood meer gegeven kan worden..

7 april 2024 om 23:01

Nee, volgens mij kan er achteraf überhaupt niet meer gestraft worden over iets in de wedstrijd gezien er dus een VAR is. Vroeger kon er niets worden teruggekeken in de wedstrijd en dus niet alles worden beoordeeld. Maar dat doen ze dus nu wel en volgens mij is dat de reden waarom ze achteraf dan geen onderzoek meer doen.

7 april 2024 om 23:04

Helder @Helyo en Myvision. Zonde, onbegrijpelijk dat de var dit niks vindt en hij er dus mee weg gaat komen.

8 april 2024 om 09:32

Ben je al van mening veranderd? Dat alles aan Sutalo lag en dat het zonder hem wel goed zou gaan?

8 april 2024 om 09:37

Gefeliciteerd ook jij arsenal890. Je hebt slechte verliezers, maar je hebt ook hele matige winnaars. Zoek ondertussen even mijn woorden op dat alles aan Sutalo lag en dat het zonder hem wel goed zou gaan, want die ga je niet vinden. Ik denk dat we gisteren Sutalo misten.

8 april 2024 om 09:41

Volgens mij heb je toch echt gezegd dat zowel Hato als Kaplan beter zouden spelen zonder Sutalo.

Heeft niks te maken met een slechte winnaar zijn. Ik vond de kritiek op Sutalo juist overdreven, is dat niet juist positief?

Perez.. je kijkt er naar en weet niet of dit rood is? Hij helikopter maait Nieuwkoop in zn nek. Donkerrood.

7 april 2024 om 22:51

Tsja Perez hangt wel vaker een lulverhaal op. Ook dat het enige verschil tussen dit Ajax en Feyenoord de trainer is. Forbs/Minteh had net zo goed andersom kunnen zijn.

Interessante invalshoek blijft de beste man toch hebben.

7 april 2024 om 22:57

Minteh kon er aan het begin van het seizoen toch helemaal niets van? Nog steeds geen wereldspeler maar hij is wel duidelijk beter geworden en dat kun je van Forbs niet zeggen.

7 april 2024 om 22:59

Snap ik wel, Taylor kan namelijk ook makkelijk mee bij Real Madrid hoorden we vanochtend dus aan het spelersmateriaal kan het niet liggen.

7 april 2024 om 23:01

Kon er in het begin van het seizoen zeker wat van maar was nog inconsistent in z'n prestaties. Is dat overigens nog steeds maar zit nu in een goede fase. Echter kon je duidelijk zie dat er voetbal in deze jongen zit.

8 april 2024 om 06:05

Nou, het zit hem ook wel in de kwaliteit hoor.

Je wilt toch niet zeggen dat Hato en Hancko hetzelfde niveau zijn?
Of Gaeei en Geertruida?
Of Wieffer en Mannsverk en ga zo maar door haha.

Feyenoord heeft op iedere positie (op Brobbey na misschien) een speler die 3-4x beter is dan wat er bij Ajax staat.

Dat komt enerzijds wellicht door de trainer die idd spelers beter maakt, maar ook door de potentie van de speler zelf.

Een Hato, Taylor en vd Boomen worden simpel weg niet beter dan dit.

Idem voor een Gaeei, Sutalo en Bergwijn.

8 april 2024 om 07:27

Maar dat is helemaal mijn punt, met een beetje trainer worden spelers beter (niet allemaal uiteraard), en Forbs en Minteh waren best vergelijkbaar. Allebei een beetje blinde dravers maar je zag wel iets van talent.

8 april 2024 om 08:03

Perez maakte hiermee juist een compliment aan Slot. Dat een echt goede trainer van ‘niets’ toch ‘iets’ kan maken. Forbs en Minteh waren begin dit seizoen beide ‘dravers’. Alleen is Minteh duidelijk verbeterd en Forbs niet.

8 april 2024 om 09:38

Oneens. In Minteh zat vanaf begin af aan al meer potentie. De beste jongen speelt pas 2 jaar op profniveau. Fotrbs heeft jarenlang in de jeugd van een bvo mogen ballen. Nogal een verschil imo. Ook een uitstekende trainer maakt van stront geen goud...

7 april 2024 om 22:52

Ik verbaas me meer en meer over de analisten. Waarom zo’n voorzichtige uitspraak. Dit is gewoon donkerrood.

Natuurlijk was dat een rode kaart. Ajax is verder ook gespaard door de VAR.

Graag s.v.p. geen "kuip intimidatie" gelul meer

7 april 2024 om 22:55

Ik ben zeker gekleurd maar was absoluut rood.

Vond Makkelie ouderwets matig. Kan wel begrijpen waarom Ajacieden geirriteerd waren bij die hlynson die geen vrije trap meekreeg bij de duw eind eerste helft van Hancko en wieffer had ook zeker donkergeel kunnen krijgen begin tweede helft, maar ja dan zou je 10 tegen 10 staan…

Vind Kuip intimidatie afdoen met dit moment wel zwakjes want bij een 4-0 achterstand tegenstander sparen is wel vaker voorgekomen en wat dacht je van 2 minuten blessuretijd… over sparen gesproken… maar dit had allemaal weinig te maken met echt belangrijke beslissingen. Tuurlijk hebben we normaal gesproken voordeel bij de Kuip, moet je ook niet overdreven tegen af willen zetten. Ajax had tegen go ahead ineens ook 5 minuten extra blessuretijd.

7 april 2024 om 23:00

Vond ik ook. Op het moment dat hij Wieffer geen geel gaf na die harde overtreding, had hij zijn kaarten helemaal niet meer hoeven laten zien.

7 april 2024 om 23:01

Vond Wieffer wel hard maar wel geel. Hij trekt beide benen in.

7 april 2024 om 23:10

Het was idd op het randje, dus kan ik me enige verontwaardiging wel indenken als je geel geeft… maar zelfs dat deed die niet. Alleen in vergelijking met bergwijn is het tenminste een voetbalmoment en kan je twijfelen. Bij bergwijn is het zo klaar als een klontje.

7 april 2024 om 22:56

Wou net zeggen. Sowieso 1 duidelijke penalty. En dit was donker rood geweest. Var was even koffie halen. Kan niet anders … duidelijker krijg je ze niet

7 april 2024 om 22:56

Vandaag is Ajax gematst met die rode kaart maar dat de arbitrage vandaag niet onder de indruk van De Kuip was betekent niet helemaal dat er nooit Kuip intimidatie is haha. Beetje bijzonder verband leg je. Wel gefeliciteerd.

7 april 2024 om 23:05

Dank je, maar vond je ook niet dat Ajax bij 1-2 penalty momenten gematst is .. (vandaar mijn conclusie dat Makkelie niet echt onder de indruk was van de "intimiderende sfeer" in de Kuip).

7 april 2024 om 23:18

Die handsbal bij 0-0 vond ik geen penalty, was van dichtbij en arm langs lichaam. Die andere waar men het over heeft heel eerlijk niet gezien, want bij zulke potjes ben je al tijdens de wedstrijd de boel aan het relativeren en ging m'n blik vooral naar de spelende kids in de tuin haha.

7 april 2024 om 23:31

Dat eerste moment was ook absoluut geen arm langs het lichaam en die tweede was echt nog veel erger. Vind dat dit ook zeker moet worden uitgelicht omdat we zoveel gezeur hebben gehad dit seizoen over Feyenoord die zogenaamd de scheids elke keer mee heeft.

8 april 2024 om 00:56

Beide momenten waren geen hands. Het 2e moment (indien we over hetzelfde hebben), dan geen de bal via de arm van een Feyenoorder op de hand van een Ajacied. Dus wederom geen hands van een Ajax speler.

8 april 2024 om 07:13

Met het tweede moment bedoel ik Ramaj die zo maar een bal loslaat en Hato die deze met uitgestoken arm wegboxt. Dat was natuurlijk overduidelijk hands. Die eerste was natuurlijk ook hands van Mannsverk Musi, wel even eerlijk blijven. Normaal houden verdedigers hun arm achter hun lichaam wanneer ze een bal willen blokken. Hij had zijn arm in een hoek van 45 graden naast zn lichaam dat is zeker niet strak langs het lichaam en dus gewoon breed maken en hands.

8 april 2024 om 07:18

Beide momenten waren geen hands? Haha, ik had het wel eens andersom willen zien, dan waren het wel strafschoppen en kwam het door de Kuip zeker? Kom op man, zet die oogkleppen of gekleurde bril eens af. Dit zijn allebei twee rode kaarten voor twee handballen. Arm was totaal niet langs het lichaam lol. En Bergwijn komt hier heel goed weg. Of eigenlijk komt heel Ajax hier heeeel goed weg. De VAR heeft gefaald.....

8 april 2024 om 07:30

Twee rode kaarten zelfs voor handsballen, aha.. die supporters in de Kuip zijn de laatste jaren zo verwend geraakt door de scheidsrechters dat ze in hun eigen regels zijn gaan geloven

8 april 2024 om 08:11

Via een Feyenoorder?? Rulli laat de bal vallen en Hato slaat die weg met zijn vuist. En die eerste… als je dat arm langs het lichaam vindt dan wordt het lastig discussie voeren. Gelukkig was de commentator van de NOS een stuk realistischer dan die van ESPN. Die van ESPN vond de klap van Bergwijn alleen ‘een beetje lomp’ en beide handsballen vond hij niets. Die van de NOS vond Bergwijn rood en de 2 handsballen beide een penalty.

8 april 2024 om 09:17

Die rode kaarten is natuurlijk onzin. Maar die 2 handsballen waren natuurlijk zo duidelijk als wat. Die ene was niet eens ongelukkig maar bewust een uitgestoken arm.

8 april 2024 om 00:26

De kuip intimidatie gebeurt vaak op een moment dat Feyenoord het nodig heeft. Niet bij een stand met 3 of 4 goals verschil.

8 april 2024 om 07:15

Aah oke dus Feyenoord wordt altijd in het zadel geholpen wanneer nodig maar als het niet nodig is worden ze genaaid. Goed om te weten lord dan hebben we het tegen Twente en Volendam toch niet nodig gehad, ik wacht rustig af tot we daar alsnog de 3 punten voor krijgen dan.

8 april 2024 om 07:39

Het wederom is een beetje overbodig, maar in dit geval is Ajax wel gespaard. Maar denk dat het theater dat Nieuwkoop maakt Bergwijn redt.

Hoeveel meer intensiteit moet erin zitten dan? Hij zwaait letterlijk vol naar achteren alvorens in volle glorie naar voren uit te halen op Nieuwkoop zijn achterhoofd. Vervolgens als een stoere jongen weglopen en hem nog wat verbaal nabijten ook en vooral heel stoer kijken.

Als dat al niet genoeg intentie is.

1000% rood. Twijfelt niemand over denk ik.

7 april 2024 om 23:34

Alleen kenneth perez twijfelt er kennelijk over, maar dat is volgens mij dan ook de reden dat hij twijfelt. Hij wilt altijd graag een andere mening hebben dan de rest

Dit lijkt mij toch hard genoeg voor een rode kaart en een schorsing van meerdere wedstrijden. Het is belachelijk dat de VAR hier niet in grijpt.

Wat bezielde hem ook om daarna nog even "tof" te gaan doen bij Nieuwkoop? Absoluut een rode kaart, ook een 100% pingel niet gegeven. Het had allemaal nog wat erger kunnen zijn, maar het is op zich ook wel mooi dat de scheidsrechter/VAR bijna uit medelijden dergelijke vergrijpen wegwuift.

Als de VAR dit echt beoordeeld heeft als geen rode kaart, is dat erg bijzonder.

Was dit vorig jaar ook niet met Alvarez en dat jaar ervoor met Antony? Toch maar eens een keer deze regel onder de loep nemen.

7 april 2024 om 22:52

Dat was dan nog met weinig intensiteit. Dit is gewoon een vrij harde klap. Al is die regel idd stom. Iemand slaan kan je wmb altijd rood voor trekken.

7 april 2024 om 22:52

Bij de andere momenten kun je nog discussiëren over de intensiteit maar bij deze was het wel duidelijk genoeg

Eerder in het seizoen al supporters die een wedstrijd saboteren uit angst voor een afstraffing en vandaag een arbitrage die medelijden boven de regels stelt. Vernederender wordt het niet.

7 april 2024 om 23:09

Mwah in een vernederend seizoen wordt het bij iedere normaalgesproken vernederende prestatie toch steeds minder vernederend. Daarbij blijft de uitschakeling tegen Hercules toch wel het dieptepunt, en daarna de tijdelijke 18e plek. Daarna komen pas enkele nederlagen.

Naast deze rode kaart ook 2 overduidelijke penalty’s (handsbal) niet gegeven, waarvan de tweede bijna uit medelijden lijkt te zijn.

7 april 2024 om 23:10

Die 1e was gewoon na een duw van santi, zelfs de commentator die de dag van zijn leven had gaf dat aan.

Natuurlijk was dit rood. Maar of je Bergwijn nu wel of niet schorst. War maakt het eigenlijk uit. Met Bergwijn op het veld gaat Ajax niet beter voetballen en zonder Bergwijn ook niet

7 april 2024 om 22:59

Het maakt wel iets uit. Misschien voor Ajax niet, maar de straf zal Bergwijn wel raken. Het is nota bene ook nog eens de captain. Om je ervoor te schamen.

Dit heeft niets met voetbal te maken. Je zou hierover niet eens moeten discussieren of het een rode kaart is. Ik vind dat spelers hiervoor best 5/6 wedstrijden geschorst mogen worden.

Rood......... duhh

Kenneth Perez weer volgens de Fifa regels moet zijn spelregels. Vraag me af of hij ooit het spelregelboek ingekeken heeft. Hij roept maar wat. Het was gewoon rood en de var liet het gaan om Ajax niet meer te vernederen denk ik zo
Feyenoord heeft ze gewoon op hun plaats gezet.
Het gaat jaren duren eer ze er bovenop zijn.

100% rood.

Heb je een var, doetie er niks aan.

Onbegrijpelijk.

Natuurlijk was dit rood maar los daarvan speelde Nieuwkoop gewoon wederom een uitstekende wedstrijd. Hij begon dit seizoen niet goed en had ook te veel overtredingen nodig maar is echt steeds beter gaan spelen zoals ook vandaag.

Wat een verschil met Tadic, ook qua voetbal.

Dit is gewoon rood, schors hem aub 5 wedstrijden dan ben je daar ook weer vanaf.

Meest frapante was niet alleen die slag, maar ook dat hij nadien nog bijdehand en een grote bel op zette jegens Nieuwkoop.. Gekke sadist, dit gekke gedrag zie je ook bij Depay, Lang, Promes, Babel.. allemaal van die zulke typetjes. 'Badboys' die niet tegen kritiek kunnen, omhoog gevallen vedetten.

10-0 over twee wedstrijden tegen Feyenoord was het absolute best case scenario voor Ajax dit seizoen. Ze zijn twee keer ontsnapt aan een ongekende, nog vele malen grotere vernedering.

Je zou denken dat het niet slechter kon dan ajax maar het is de arbitrage gelukt, wat was danny slecht zeg. De slaande beweging, hands/penalty moment en zo waren er nog wel wat momentjes

Schandalig optreden van Makkelie en de VAR gisteren. Ajax is enorm gespaard door de arbitrage. Slechtst 2 minuten blessuretijd eerste helft, 2 strafschoppen en een rode kaart. Daarnaast nog vreemde beslissingen bij uitballen en corners. Feyenoord uiteindelijk gewoon zwaar benadeeld.

Zou goed zijn als Nieuwkoop aangifte doet van mishandeling want dit gaat echt nergens om. Vervolgens hoe Bergwijn ook nog eens met afgunst kijkt naar Bart en wat brabbelt zo van 'ik had je mooi te pakken'. Voor mij typeert het ook zijn karakter, het siert hem gewoon niet in de opstelling als een gangster die rondrijdt in een Audi RSQ8 en zich ongenaakbaar voelt.

Dat hij hiermee is weggekomen nomineer ik als de dwaling van het jaar door het scheidsrechterskorp.

Oh oh Bergwijn, DNA met enorm talent in voetballen maar je hebt laten zien dat daarmee de hersenpan wat is achtergebleven. Malloot.

Donker rood was dit, maar net als de penalty die voor hato's handbal gegeven had moeten worden maar ja, de KNJB vond het waarschijnlijk als zielig genoeg ofzo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren