Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbeek: ‘Vergis je niet, daar gaat veel meer geld in om dan in de Eredivisie’

Laatste update:

Gertjan Verbeek wacht geduldig op een nieuwe kans in het trainersvak. Anderhalve week geleden kreeg de trainer zijn ontslag bij VfL Bochum, maar hij vindt zichzelf 'nog niet klaar' in het buitenland. Een fulltime job als vader, ruim vier maanden na de geboorte van zijn dochter, ziet Verbeek nog niet zitten. "Dat is vermoeiender dan het trainersvak."

Ook een rentree in Nederland sluit hij niet uit. Verbeek was in het verleden trainer van Heracles Almelo, sc Heerenveen, AZ en Feyenoord. "Ik heb gezegd dat de kans aanwezig is dat ik ooit terugkom. Als trainer, of in een bestuurlijke functie. De voorzittersrol zou dan een mooi toekomstplaatje zijn."

De afgelopen vier seizoenen was Verbeek werkzaam in Duitsland, bij 1. FC Nürnberg en Bochum. Hij vindt zichzelf daar rijper geworden. "Vergis je niet in de 2. Bundesliga. Daar gaat veel meer geld in om dan in de Eredivisie. Wij spelen ook altijd voor veertig- of vijftigduizend man. Bovendien wordt er op tactisch gebied meer gevraagd van een trainer."

Zie je Gertjan Verbeek spoedig terugkeren in Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op tactisch gebied wordt er meer gevraagd? Nu ben ik geen fervent kijker van de 2. Bundesliga, maar volgens mij wordt daar veel meer gevraagd van strijdlust, conditie en kracht dan echt het tactische plaatje. Je hoort spelers die vaak ook uit Nederland vertrekken dat ze hier juist tactisch (en technisch natuurlijk ook..) zoveel opgestoken hebben. Maar dat er meer geld in omgaat geloof ik direct.

20 juli 2017 om 10:12

Sorry, maar ik denk Verbeek hier beter zicht op heeft, dan jij hebt. Je zegt het zelf. Je bent geen fervent kijker. Maar ook al keek je regelmatig of misschien zelfs alles, dan ben je alsnog een kijker. Dat je denkt dat je het dan beter weet dan Verbeek die vier jaar lang in Duitsland heedt gewerkt, toont ongekende arrogantie.

20 juli 2017 om 10:18

Ja, dat zal dan ook wel zo zijn (of kunnen zijn) hoor als Verbeek het zegt. Daar niet van. Maar het 'verbaast' me meer in de zin dat het me niet zo ontzettend tactisch lijkt. Ik maak er geen feit van en denk het ook zeker niet beter te weten.

20 juli 2017 om 10:21

Dus omdat Verbeek het zegt, is het perse waar? Ik zit op zaalvoetbal in het tweede van ZVVS, maar als ik zeg dat wij veel tactischer spelen dan de voetballers in de Eredivisie voor zaalvoetbal, dan is dit waar? Want wat weet jij er nou van? Jij kijkt waarschijnlijk nooit zaalvoetbal. En alsnog, dan ben je maar een kijker...

20 juli 2017 om 10:24

Het valt me wel op dat Verbeek soms de neiging heeft om het voetbal in Duitsland wat op te hemelen. Heb de man hoog zitten, denk dat zijn mentaliteit daar ook beter op waarde wordt geschat dan in Nederland. Kan me alleen niet zo goed voorstellen dat er op het tweede niveau van Duitsland tactisch veel meer wordt gevraagd dan in de Eredivisie.

20 juli 2017 om 10:24

Hij zegt ook nergens dat hij het beter weet. Jij toont ongekende slechte lees kwaliteit.

20 juli 2017 om 10:27

RodyTeulings. Wat een onzin. Verbeek heeft zijn mening, Younes heeft bijv. weer totaal de tegenovergestelde mening en zegt dat de eredivisie veel technischer en tactischer is. Verbeek heeft er net gewerkt en meestal is de mens een beetje zo gemaakt om de eigen baan en werkomgeving wat op te hemelen om het beter te doen lijken dan het is. Meer strijd, passie, kracht had ik mee kunnen inkomen, maar ik geloof er ook niks van dat het tactischer is.

20 juli 2017 om 12:35

Vergis je niet in het Duitse voetbal. Die hebben sinds 10-15 jaar een enorme cultuuromslag gemaakt. Waar de tactische ontwikkeling van Nederlandse trainers al 25 jaar stilstaat (spelen balbezit, verzorgde opbouw van achteruit, voorwaartse druk en bij schrikbarend veel trainers nog steeds een voorkeur voor 4-3-3), hebben de Duitse trainers zich enorm ontwikkelt en een hele innovatieve geest gekregen. Juist in de tweede Bundesliga hebben clubs het lef om onervaren, jonge trainers aan te stellen, die het anders willen doen.
Dus ik kan mij voorstellen dat Verbeek veel vaker een goede tactische analyse van zijn komende tegenstander moest maken dan veel meer verschillende uitkomsten kreeg en harder moest nadenken over zijn strijdplan dan in de Eredivisie.

20 juli 2017 om 13:19

GroningenTom.
Kijk, jij maakt nu een vergelijking tussen competities. Dat is weer iets anders dan dat ik bedoel. Als jij, naast ZVVS, ook in de eredivisie speelt/hebt gespeelt, dan neem ik jouw mening veel serieuzer dan die van mij, gezien mijn eigen ervaring. Ik stoor mij gigantisch aan de uiterst respectloze en arrogante opmerking, welke ik net iets te vaak tegenkom.

Tactisch meer gevraagd? waarom hebben ze dan uberhaupt Verbeek aangesteld, nou niet echt een tactisch wonder bleek uit de Feyenoord periode. Hij weet spelers te motiveren en het maximale er uit te halen maar dat is nog niet hetzelfde als tactisch iets kunnen neerzetten

Sorry hoor GJ, maar hier overdrijf je een beetje.

Ik ga nu 3 jaar zo'n 5x per seizoen naar VfL Bochum toe. Er zit bij VfL max. 12.000 man.
Alleen bij de top 3, clubs zoals Stuttgart vorig jaar, zitten die aantallen, maar bij de rest van je lang zal ze leven niet.

Verder gaat er ongetwijfeld meer geld in om, dat geloof ik gelijk

20 juli 2017 om 12:34

Heb het even voor je opgezocht; gemiddeld 17.000 dit seizoen, 1 keer uitverkocht: dus ja...hoe hij aan die 40-50 duizend komt???

bron:
https://www.transfermarkt.de/vfl-bochum/besucherza...

Ik ben een fan van Gert Jan als trainer, geen omwegen en recht vooruit , maar Gert Jan als voorzitter? Daar heb je de tactische kwaliteiten niet voor, je raakt te snel in conflict wat minder erg is op de korte termijn, maar een voorzitter moet de lange termijn kunnen bewaken en daar heb je veel meer tact bij nodig.

Leuk hoor, jezelf veren in de reet proberen te steken. Wat een man is het toch..
Als het waar is wat hij zegt, getuigt dat des te meer van Verbeek zijn onkunde als trainer. Want hij heeft niets gepresteerd in Duitsland (en in Nederland ook niet veel noemenswaardigs).

Zo een wispelturig persoon en ongeleid projectiel werkt soms misschien 1-2 jaar als trainer maar hij als voorzitter... dan staat je club in brand en ben je zo sponsors kwijt.... goede trainer maar veeeeel te star

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren