Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Felle kritiek op Duits international: ‘6 keer per week pizza en 8 keer kebab’

Laatste update:

Markus Babbel heeft geen goed woord over voor Borussia Dortmund-verdediger Niklas Süle. De 28-jarige mandekker is bij het Duitse nationale elftal nog altijd verzekerd van een plek in de selectie, maar moet bij BVB dit seizoen veelal genoegen nemen met een reserverol.

Volgens Babbel, die zelf 51 interlands voor die Mannschaft speelde, heeft Süle een gebrek aan discipline. “Süle is goed, maar gewoon geen topverdediger”, zegt de oud-voetballer bij de Duitse sportzender Sport 1.

“Ik denk dat hij problemen heeft met zijn discipline en niet alles voor zijn profcarrière doet en laat. Als je drie of vier kilo zwaarder bent dan je hoort te zijn, merk je dat op topniveau. Op het vlak van discipline schiet hij echt tekort.”

Babbel was in 2012 trainer van TSG Hoffenheim, toen Süle in de beloftenploeg van die Kraichgauer speelde. “Toen was er al sprake van dat hij zes keer per week pizza en acht keer per week kebab at.”

“Dat kan natuurlijk niet. Het betekent niet dat hij helemaal nooit fastfood kan eten. Soms wil je even iets ongezonds eten, dat is prima. Maar dat kun je niet elke dag doen."

Süle beleefde in 2013 zijn doorbraak in de hoofdmacht van Hoffenheim. Vier jaar later maakte hij voor twintig miljoen euro de overstap naar Bayern München. In de zomer van 2022 koos de centrumverdediger verrassend voor een transfervrije overgang naar Dortmund.

Süle speelde tot nog toe 256 Bundesliga-duels en kwam 49 keer uit voor de nationale ploeg van Duitsland. Bij die Borussen groeide hij direct uit tot een onbetwiste basisspeler. Dit seizoen verloor hij echter de concurrentiestrijd van Mats Hummels en Nico Schlotterbeck, waardoor hij nog niet verder kwam dan 383 speelminuten in het geel-zwart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha een voorbeeld van 10 jaar geleden als argument gebruiken

26 oktober 2023 om 16:56

Heb je hem recent zien spelen? Hij ziet er niet bepaald top fit uit, dus ik snap dat voorbeeld wel.

26 oktober 2023 om 18:14

Raar. Ik niet. Als ie op dat vlak weer zo vreselijk bezig zou zijn, dan zou je wel iets recents kunnen gebruiken. Dan is het ook relevant.

En ondanks zijn eetgewoontes speelt/heeft gespeeld in de Duitse top en het Duitse elftal. Dat het zijn prestaties niet bevorderd zal zo zijn, maar blijkbaar vindt hij het zo prima. Dat is dan toch ook gewoon goed.

Er zijn ook zat spelers die roken of bijvoorbeeld Vardy die voor de wedstrijd een Red Bull naar binnen giet. Schijnt ook allemaal niet bevorderlijk te zijn, maar de spelers die het doen, doen het voor zichzelf goed genoeg.

Leef en laat leven zou ik zeggen.

Tja, ik kan me voorstellen dat dit geen goed teken is.
Ongezonde voeding kan een enorm effect hebben op een speler.

Toch is het wel een grijs gebied, mag een speler zelf bepalen wat hij eet? Of dient hij een menu te volgen van de club, Erg lastig/

Zelf eet ik al jaren geen kebeb meer omdat ik vegan ben, maar een pizza gaat er soms wel in.

26 oktober 2023 om 13:26

Mag ananas op een pizza Prem?

26 oktober 2023 om 13:35

@consy, daar zijn de meningen over verdeeld. Eerlijk gezegd is voor mij iedereen vrij om op een pizza te doen wat hij of zij wil. Of het lekker is is natuurlijk een tweede

26 oktober 2023 om 13:40

@prem_93

Ananas op een pizza kan niet, ik heb het zelf wel is een keer geproefd maar het is niet om te eten haha.

Mijn favoriet blijft een pizza tonijn ik eet er bijna elke week wel eentje. heerlijk

26 oktober 2023 om 14:04

@consy m’n vrouwtje heeft er geen problemen mee

26 oktober 2023 om 15:06

Dus een pizza met ananas kan niet maar met tonijn wel?

26 oktober 2023 om 15:22

Consy ga je mond spoelen.

26 oktober 2023 om 15:26

@1900

Ananas is idd een doodzonde op de pizza.
Zie je zelfs bordjes van in Napels haha.
Pizza tonno is gewoon redelijk klassiek hoor.

26 oktober 2023 om 16:52

Ga dat eens in Italie vragen dan? Een pizza met tonijn en rode ui (en soms zwarte olijven) is gewoon een klassieke pizza. Vind je gewoon steevast in Napels en Rome (elders ook vast wel maar die 2 steden kan ik uit ervaring over spreken) en in Sardinie staat het volgens mij bovenaan elke menukaart...

26 oktober 2023 om 13:34

En is dat pizzabodem zonder ei en melk zoals een echte vegan betaamt? Of ben jij ook weleens een boefje Prem.

26 oktober 2023 om 13:39

Wie doet er in hemelsnaam melk in?

26 oktober 2023 om 13:43

Bodem gemaakt van zuurdesem denk ik? Ook nog wel luchtig

26 oktober 2023 om 14:43

Broer van theo, dat gaat door de deeg lieve jongen.

26 oktober 2023 om 15:10

Door pizzadeeg moet je geen ei en melk doen joh, elke keer dat je dat doet gaat er in Italië een omaatje dood. Pizzadeeg is in principe dan ook vegan maar je kan nog steggelen over gist (instant gist heeft soms niet vegan toevoegingen).

26 oktober 2023 om 13:39

Prem vegan, wie had dat gedacht

26 oktober 2023 om 13:46

@real8madrid

Nou moet ik zeggen dat vegan eten best lekker is, maar ik blijf het liefst gewoon lekker echt vlees eten.

Gisteren at ik ook een kroket en een durum kipdoner heerlijk!!

26 oktober 2023 om 16:04

Ik denk niet dat vegans vegans zijn omdat ze vlees niet lekker vinden 😂

26 oktober 2023 om 16:48

Ja hoor. Mijn ex was vegan en ik had er geen moeite mee om het merendeel van de week gewoon mee vegan te eten. Ze kon aardig koken dus was gewoon altijd prima te eten. 5 dagen per week geen vlees of kaas oid eten ga je ook niet dood van. Vind het gewoon wel weer heel stereotiep dat de grootste soyboy die om alles overdreven reageert vegan is.

26 oktober 2023 om 14:01

Dus een Pizza zonder kaas er op Prem, ouwe vegan dat je daar bent,

26 oktober 2023 om 14:12

Dat is inderdaad wat vegan betekent haha!

26 oktober 2023 om 14:15

Er bestaat ook vegan kaas. Bij bijna alle grote ketens kun je tegenwoordig vegan pizza's bestellen.

Zo vaak kebab vreten is ook voor mensen die geen topsport doen belachelijk veel😅

26 oktober 2023 om 13:33

Kebab is heel gezond. Tenzij je er saus overheen gaat gooien, maar dat hoort eigenlijk niet zo. De kebab zelf moet namelijk de smaak geven en niet de saus.

26 oktober 2023 om 13:37

Heel gezond is overdreven. Ook zonder saus is het nog redelijk wat calorieen en vetten.

26 oktober 2023 om 13:41

Het is minder ongezond dan een grote puntzak friet met mayo. Maar ja, "minder ongezond" is niet direct "heel gezond".

Ik denk dat voor een topsporter met name de hoeveelheid zout en vet een probleem kan zijn.

Maar ach, het is wel een beetje oud nieuws, dit geval. Bovendien was Süle toen vermoedelijk nog te jong om dagelijks voor gezond eten te zorgen en misschien begeleidde Hoffenheim de spelers daar ook niet (voldoende) in. Dus ik mis wel een beetje de relevantie. Of is Süle momenteel aantoonbaar te zwaar?

26 oktober 2023 om 13:41

Zeg er dan wel bij dat de kipkebab op een volkorenbroodje niet ongezond is, want de lams zit vol vet en calorieën en het witte brood heeft totaal geen voedingswaarde. Dit ook zonder saus.

Babbel was in 2012 trainer van TSG Hoffenheim, toen Süle in de beloftenploeg van die Kraichgauer speelde. “toen was er al sprake van dat hij zes keer per week pizza en acht keer per week kebab at.”

Ik denk dat Babbel niet zo goed kan rekenen, 14 keer warm eten in een week is al weinigen gegeven, 14x fastfood lijkt me meer broodje aap. Dan zal 3 a 4 kilo te zwaar ook wel schromelijk overdreven zijn. Dat het hem aan discipline zal ontbreken zou kunnen, maar ik ben benieuwd wat Sule Babbel misdaan heeft, want dit is wel een heel serieuze beschuldiging.
Ik heb de bewuste uitzending opgezocht, hij heeft het er eerst over dat Sule goed is maar niet zeer goed en dat hij in ieder geval te zwaar is om rechts(back) te spelen een heel seizoen. Dat dus meer discipline hem tot echt grote hoogte zou kunnen doen stijgen.
Onder de streep was er weer iemand aan het woord die in een uitzending Krach wilde maken en niet vergeten wil worden, zeg maar een Duitse Johan Derksen wannabe.

26 oktober 2023 om 14:31

Ook Jupp Heycknes heeft dit eerder gezegd. Sule zelf heeft bij zijn vertrek richting Dortmund ook bevestigd dat hij het niet zo erg vind om wat extra kilo’s met zich mee te dragen. Dus dit komt niet uit de lucht vallen, en ik denk niet dat dit een persoonlijke hetze van Babbel is.

Als hij het daarmee red dan is het toch prima zo voor hem.
Hij is wellicht geen groots voorbeeld op dat vlak, maar moeten alle voetballers een voorbeeld zijn?
Iedereen vult zijn leven in zoals hij zelf wilt.

14 keer per week pizza en kebab? Dan zou hij dus elke dag van de week 2 keer fastfood gegeten hebben in die periode. Lijkt me volkomen onmogelijk.

26 oktober 2023 om 14:25

Het kan op zich wel, Sommige mensen die veel sporten en/of zwaar fysiek werk hebben, kunnen zonder problemen heel veel troep eten. Ik heb bij een bedrijf gewerkt waar bij de productie een jongen zat die fast food meestal in drie- of vierdubbele porties at. Zijn record was acht diepvriespizza's achter elkaar. En dat was een sterke gast zonder overgewicht.

26 oktober 2023 om 14:49

@lierse1997, Ochocinco deed het soms 3x per dag. Ziet er op 45 jarige leeftijd nog steeds echt goed uit, traint ook nog steeds 2 keer per dag

26 oktober 2023 om 16:54

pizza kebab is redelijk populair in Duitsland. Twee hartaanvallen met 1 maaltijd!

Klinkt als een gemiddelde zaterdagnacht dieet voor mij

Kun je nagaan als Süle stopt met voetballen, hoe hij eruit komt te zien.

Zoals anderen hebben aangegeven, 14 keer per week fastfood lijkt me wat overdreven, dan lunch en dineer je elke dag met pizza en kebab.

26 oktober 2023 om 15:09

Misschien gaat hij na zijn carriere wel gewoon door met sporten, maar niet op deze manier? Zal hij wellicht wat aankomen, maar wel optimaal genieten van het leven. Heerlijk toch!

Dit is algemeen bekend. Hij werd ook bij Bayern een aantal keer buiten de selectie gehouden omdat hij te zwaar was en een gebrek aan discipline liet zien (ook bij Hoffenheim al). Zelfs Jupp Heycknes heeft hem erop geattendeerd dat hij nu eindelijk professioneler moest leven. Overigens heeft hij bij vertrek richting Dortmund tegen het Bayern bestuur gezegd dat hij financieel onafhankelijk is en dat hij dat bereikt heeft met deze instelling en dat hij zich niet zal aanpassen en zal doorgaan met deze lifestyle. Bijzonder type.

26 oktober 2023 om 15:08

Tsja. Geef hem eens ongelijk. Hij wist waarschijnlijk ook al dat hij niet ''de beste'' zou worden.
Dan kan je gewoon bij topclubs gespeeld hebben/spelen, een leuke zakcent verdienen (financieel onafhankelijk en als je goed investeert hoef je sowieso nooit meer te werken) en een leuk leven ernaast behouden en gewoon gegeten wat jij wil.

Ik gok dat de aantallen een tikkeltje overdreven zijn bij Sule, want dan at hij zo goed als niets anders.
Dat Sule niet de meest fitte speler is en niet de beste discipline heeft, dat blijkt wel vaker. Zowel bij Bayern als Hoffenheim en nu dus ook bij BvB blijkbaar...

Deze man heeft bij topclubs in Duitsland gespeeld. In het Duits elftal gespeeld (en maakt nog zijn minuutjes) en alsnog kan hij lekker eten wat hij wil. Heerlijk toch? Niet iedereen hoeft de instelling van een C. Ronaldo te hebben, gezond gaan tot je 40e (of nog langer) bijvoorbeeld. Ieder zijn ding.

Hij heeft waarschijnlijk voldoende gewonnen, voldoende verdiend en er een leuk leven naast gehouden. Eigenlijk wel ideaal!

6x een Pizza per week en 8x een Kebab per week is ook voor een gewoon mens heel ongezond haha. Maar ja dit is wel 10 jaar geleden waar die over spreekt. Ik denk niet dat Süle dat nu nog aan het doen is, want dat kan natuurlijk niet.

Hadden ze dat niet tegen Jhonny van de Beukering kunnen zeggen destijds

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren