Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veltman weet wat er woensdagavond gevraagd wordt: ‘Kijk naar ‘Matta’’

Laatste update:

Joël Veltman had tijdens zijn revalidatie van een kruisbandblessure nimmer kunnen voorspellen dat hij nog een belangrijke rol zou kunnen vervullen in de Europese campagne van Ajax. Er ligt woensdagavond in het eerste Champions League-duel met Juventus echter een basisplaats in het verschiet, daar hij de logische vervanger van de geschorste Noussair Mazraoui is. Dat betekent waarschijnlijk een confrontatie met onder meer Cristiano Ronaldo.

“Ik denk dat Juventus er alles aan doet om Ronaldo de wedstrijd tegen ons te laten halen. En terecht, want het is de kwartfinale van de Champions League en dan kun je hem wel gebruiken”, vertelt Veltman dinsdag in gesprek met De Telegraaf. Het is de beloning voor het harde werken om terug te komen. “Tijdens mijn revalidatie hoopte ik dat ik dit seizoen nog een mooi Europees duel zou kunnen meepikken.”

“Het is lekker dat ik nog een rol kan spelen. Maar je moet tegen Juventus op de toppen van je kunnen zijn. Kijk naar Matta”, doelt Veltman op Matthijs de Ligt. “Hij is top- en topfit, omdat hij maandenlang elke wedstrijd speelt. Onder Peter Bosz zat ik in datzelfde ritme en voelde ik me zó ontzettend goed. Lichamelijk ben ik daar nog niet.”

Veltman vindt het dan ook prettig dat hij drie volledige oefenwedstrijden heeft kunnen spelen, dat hij tegen FC Emmen minuten maakte en afgelopen weekeinde tegen Willem II een volledig duel kon afwerken. Mentaal is hij er klaar voor. “Als je na een kruisbandblessure terugkeert, trek je op de eerste trainingen in de duels je been nog weleens terug. Maar dan loop je juist blessures op. Ik ga er inmiddels alweer enige tijd volle bak in.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor Veltman om eindelijk weer minuten te kunnen maken en dat is hem gegund. Heeft toch een hoop sh*t over zich geen gehad en was het pispaaltje, net als Blind toentertijd bij Ajax. Dat heb ik nooit echt begrepen, maar goed. De wedstrijden/minuten die hij speelde, deed hij het naar mijn mening uitstekend. Ik heb het al vaker geroepen in de afgelopen weken dat ik meer vertrouwen heb in Veltman dan Kristensen, zeker in verdedigend opzicht. Dat is ook het belangrijkste in zulke belangrijke wedstrijden.

9 april 2019 om 08:44

Dat heb ik dus ook. Meer vertrouwen in hem. Sowieso tegen Juventus had ik liever hem gehad dan Mazraoui die verdedigend niet de beste is.

9 april 2019 om 09:23

Niet met jou eens. Aanval is de beste verdediging. Zeker bij de stijl van Ajax. Dan kun je toch beter Mazraoui hebben. Hopelijk gaat Veltman het goed doen, maar dit geld nog meer als geheel. Men moet in de comfortzone komen.

9 april 2019 om 09:32

En toch moet er verdedigd worden. Er zijn meer dan genoeg aanvallende spelers bij Ajax. Ik heb liever iemand daar staan die ook kan verdedigen. Trouwens, Veltman scoorde laatst ook, dus aanvallend kan hij ook iets. Hij heeft zelf aangegeven dat Ten Hag hem heeft gezegd dat hij vaker moet aanvallen.

9 april 2019 om 13:34

@kyle66

Veltman is verdedigend ook niet best natuurlijk, of hij heeft dat iig al die jaren goed verborgen weten te houden. wie weet snoert hij mijn mond tegen Juventus maar ik ben bang dat Veltman zomaar weer eens de wedstrijd kan gaan weg geven door een domme fout zoals hij in het verleden ook vaak heeft gedaan. zeker in Europees verband zoals tegen Fenerbache, Rosenborg, Rapid Wien etc.

9 april 2019 om 13:50

Japie, we verschillen daarover van mening, maar dat wisten we al. ;-) De statistieken van Opta toonden anders aan.

9 april 2019 om 09:16

Vergeleken met mazzraoui zijn beide Veltman en kristensen verdedigend een verbetering. Die hebben beide ook een betere voorzet. Dus ik ben sowieso blij dat mazzraoui niet mee doet tegen Ronaldo. Nu hopen dat Veltman een dijk van een wedstrijd speelt zodat we in Turijn niet ineens weer mazzraoui verdedigend zien schutteren.

9 april 2019 om 10:01

Heb je Kristensen wel eens zien verdedigen? Die gast doet echt maar wat. Zelfs Mazraoui is verdedigend een stuk stabieler dan hij.

9 april 2019 om 11:58

Was het bij Veltman niet ook deels zijn acties waarvan je het sportiviteitsgehalte enigszins kon betwisten? Die "winnaarsmentaliteit" van hem? Althans dat is in ieder geval hetgeen dat mij soms wat tegenstaat aan de beste jongen.

Goede speler om erbij te hebben. Als RB of als CV is het een solide back-up. Ik denk dat ie zelfs op verdedigende middenvelder zich nog zou kunnen ontwikkelen, Gewoon houden, ik blijf een fan van hem. Verzaakt nooit en dat de supporters van andere clubs een hekel aan hem hebben is eigenlijk een goed teken.

9 april 2019 om 08:46

Hij gaat altijd voorop in de strijd. Ik kan me herinneren dat hij in de EL-finale één van de weinige spelers was die een goed niveau haalde.

9 april 2019 om 09:29

Al de strijd die hij levert is mooi, maar er is ook een keerzijde. Soms zie je zijn overtredingen al seconden van tevoren aankomen, hij lijkt dan niet het vermogen te hebben om om te schakelen als de aanvaller gewoon eerder bij de bal is.

Hij moet echt minder kaarten gaan pakken, als hij vroeg geel krijgt in de wedstrijd kan je maar beter niet te lang risico met hem nemen. Verder goede verdediger hoor.

9 april 2019 om 09:34

Hij is wat onbesuisd inderdaad. Ik vind het ook een goede verdediger, hij is voor tegenstanders ook echt irritant. Qua niveau denk ik niet dat hij nog veel beter gaat worden, gezien zijn leeftijd. Prima om erbij te houden voor Ajax, maar niet voor de basis. Hoop eerlijk gezegd ook niet dat hij nog voor oranje opgeroepen gaat worden.

9 april 2019 om 09:34

Ik heb vaak het idee dat mensen zich te veel laten leiden door hoe hij jaren geleden speelde. Toen pakte hij wel kaarten maar dat werd steeds minder. Maar toch blijven mensen aan dat idee vasthouden, net zoals sommigen ook denken dat Blind alleen balletjes breed geeft.

9 april 2019 om 09:54

Murki, ik heb het eens opgezocht. Veltman heeft, voor zover ik kon vinden, nooit een directe rode kaart gekregen. Bovendien, iedereen klaagt over zijn kaarten. Lozano heeft er meer gepakt, waaronder meerdere directe rode kaarten, maar niemand zegt daar iets over. Ik wil daar best aan toevoegen dat hij de laatste tijd minder kaarten pakt. Lozano dus.

Edit: voordat ik de vraag krijg waarom ik Lozano erbij haal: dat is niet om te bashen maar om aan te geven dat er andere spelers zijn die minimaal net zoveel of meer kaarten pakken, maar er niet steeds op aangesproken worden.

9 april 2019 om 10:05

Ik kan me wel nog goed een directe rode kaart van Veltman herinneren.
Namelijk groepsfase CL tegen Barca. 😉

9 april 2019 om 10:16

Ik heb inderdaad alleen naar de nationale competitie gekeken. Mea culpa.

9 april 2019 om 15:58

Op welke plek van het veld krijgt lozano de kaarten?

9 april 2019 om 16:14

Wat maakt dat uit? Ik had ook een andere speler aan kunnen halen, maar hij kwam bij mij op.

9 april 2019 om 20:40

Dat maakt het eigenlijk nog gekker Walter. Hoewel je het bij beiden niet wil natuurlijk, maar een rode kaart van een verdediger is meestal wel iets makkelijker te verklaren dan die van een buitenspeler.

9 april 2019 om 20:46

Sander, daar heb je ook helemaal gelijk mee. Van een verdediger wordt sneller een kaart verwacht omdat die moet ingrijpen. Bij een aanvaller verwacht je dat minder. Maar nogmaals, ik bedoelde het niet provocerend, meer als een voorbeeld hoe mensen zich bij een speler steeds op iets negatiefs kunnen focussen, terwijl ze dat bij een ander niet doen.

Dat word 2x geel ben ik bang voor.

Ik hou mijn hart vast wanneer hij opgesteld wordt.

9 april 2019 om 10:42

Dat snap ik gezien je naam

OT, ik ben blij dat Veltman speelt, vaak ten onrechte bekritiseerd. Het ziet er niet altijd even spectaculair uit maar hij lost heel veel op door op de juiste plek te staan.

Heel erg benieuwd naar morgen, als Ajax in zn spel kan komen en de Arena weer los gaat dan kan het weleens een mooi avondje worden. Ik ben erbij iig!

9 april 2019 om 13:32

@jelle4ajax

vaak word hij misschien wel ten onrechte bekritiseerd, maar heel vaak ook niet

9 april 2019 om 16:02

Als Veltman speelt wordt ik altijd nerveus. Tegen Willem 2 echt helemaal goed gedaan hoor. Maat nu wordt hij pas echt instinctief getest aangezien hij nu minder tijd en ruimte krijgt. Best wel een examen voor hem maar ook voor de rest van het team alhoewel andere zich al ruim bewezen hebben. Voor nu allemaal Ajax ondersteunen.

met Veltman achterin is het iig nooit saai, die maakt het altijd wel extra spannend zo een wedstrijd. ik ben benieuwd of hij zich tegen Juve staande kan houden maar we gaan het zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren