Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veltman maakt standpunt: ‘Ik wil helemaal niet dat er zo gedacht wordt’

Laatste update:

Joël Veltman is sinds een jaar rechtsback van Ajax. Zijn plek op deze positie was toentertijd geboren uit nood, maar de verdediger stelt nu dat het zijn vaste plek is en sinds kort ook in zijn hoofd. "Een paar weken geleden heb ik in mijn hoofd écht de knop omgezet. Ik ben rechtsback. Klaar", zo benadrukt Veltman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

/

De positie van rechtsback is de positie waar Veltman zich op moet richten en waar hij beter moet worden. "Natuurlijk ben ik van nature een centrale verdediger. Het zal allemaal wel zo zijn, maar daar moet ik niet meer aan denken. Als ik nu een slechte wedstrijd speel, zeggen mensen ook niet meer: ja, het is ook niet zijn positie, hè."

"En terecht. Ik wil ook helemaal niet dat er zo gedacht wordt." Veltman blijft kritisch op zichzelf; hij weet dat er nog veel dingen beter moeten. "Aanvallend belangrijker worden. Dat is juist in ons systeem essentieel. En dat verlang ik ook van mezelf."

Ik vind Joël Veltman een goede rechtsback

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe je het ook went of keert: hij doet het gewoon niet slecht als back. Tete deed het zeker niet slecht, maar Veltman heeft gewoon zijn kans gegrepen op deze positie en doet het prima. De sliding van Tete is beter, maar Veltman kan zo'n heerlijke pass over 40/50 meter geven, dat heeft al een aantal mooie assists opgeleverd.

19 januari 2017 om 08:07

En het leuke van het verhaal is dat op Ajax Showtime laatst stond dat juist Veltman (voor de statistiek geile mensen) kwa tackles, gewonnen duels het een stuk beter doet dan Tete en dat ze voetballend gelijk zijn.. Alleen voor het gevoel lijkt Tete verdedigend beter maar volgens de statistieken is dat dus niet zo

19 januari 2017 om 08:11

Worden in die statistieken ook meegenomen hoe vaak de tegenstander in balbezit komt? Als Veltman vaker in duel komt betekent dat automatisch ook dat zijn tegenstander vaker vrij staat en dreigend kan worden. Soms lijken dingen spectaculair maar had het voorkomen kunnen worden.

19 januari 2017 om 09:10

Zo vaak verliest Veltman zijn directe tegenstander niet uit het oog in de praktijk. Hij is positioneel gewoon prima en weet wanneer hij op kan komen of wanneer te blijven hangen. Daarnaast zal zijn mannetje ook mee moeten verdedigen als hij als rechtsback opkomt. Opbouwend heeft hij een goede inbreng voor het elftal.

Tactisch is hij een slimme speler, geen wonderkind, maar zeker geen nitwit en niet zo slecht als velen hem toeschrijven. Hij heeft voor de backpositie voldoende felheid, grijp meestal resoluut en op het juiste moment in en is niet te beroerd om gaten te dichten, die anderen laten vallen.

Veltman komt maar moeilijk af van zijn stempel flegmatiek en slordig te zijn in zijn passes. Dat imago heeft hij in het begin van zijn carriere gekregen. Daar blijft blijkbaar bij velen hangen. Als hij tien goede wedstrijden achtereen praktisch foutloos speelt, wat ook het geval is geweest, dan hoor je niemand erover.

Speelt hij een wedstrijd minder, zoals tegen Pec, iets wat elke voetballer dat zo nu en dan overkomt, dat staan de gieren alweer klaar om hem af te kraken en vooraan te schreeuwen om de vooroordelen te bevestigend te krijgen.

Joel Veltman is wat eerst Daley Blind (en tussendoor even Nicolai Boilesen) was: de makkelijke pispaal, waar je lekker onbeperkt tegenaan mag zeiken. Blijkbaar hebben supporters zo'n pispaal nodig om hun figuurlijke volle blaas te legen.

Ik vind dat zulke jongens dat niet verdienen. Het zijn intelligente jongens, die nooit verzaken op inzet, altijd klaar staan voor de media en supporters, nooit negatief over de club, de collega's, de coaches of de fans en prima voetballers zijn.

19 januari 2017 om 12:44

Je laatste alinea is leuk, maar de meeste aspecten waren ook van toepassing op Rogier Meijer van de Graafschap.

Ik vorm mijn eigen mening en volg niet de rest. Die stempel wat hij had, heeft hij in mijn ogen nog steeds. Ik zie nog steeds erg veel beginnersfouten dat hij niet meer mag hebben met zijn ervaring. De meeste aanvallen van de tegenstander gaan via zijn kant en zijn tegenstander is altijd aanspeelbaar en ook zie ik hem regelmatig in stappen waardoor de tegenstander uit een onmogelijke positie toch de ruimte krijgt.
Ik probeer zeker te letten op de positieve dingen en weet als geen ander dat je eerst 10 dingen goed moet doen voordat dat ene fout goed gemaakt is en je het vervolgens weer door een foutje alle krediet kan verspelen. Vertrouw mij er op dat ik men daar niet op probeer te beoordelen. Anders was ik nu ook al wel klaar geweest met Onana en had Sinkgraven bij mij nooit een kans gehad.

Blijkbaar zien wij het beiden totaal anders en dat is ook prima. Ik vind het leuk om te discussiëren, maar zal altijd respectvol blijven als iemand een andere mening heeft want ik Ben hier tenslotte niet om anderen te overtuigen.

19 januari 2017 om 20:28

Roger Meijer ken ik niet direct, maar als de aspecten ook op hem toepassing zijn verdient hij zeker net zo respect.

Verder snap ik niet zo goed wat je bedoelt met je laatste drie zinnen. Lees ik nou tussen de regels door dat je het gevoel hebt dat ik niet respectvol ben in mijn vorige post? Zo bedoel ik het namelijk niet hoor, nog probeer ik je mijn mening op te dringen.

Eigenlijk is alleen mijn eerste alinea een directe reactie op je post, verder laat ik gewoon mijn gedachten op de loop over hoe ik over Veltman denk en spreek ik mijn hoop uit, dat er door het meerendeel van de voetbalfans anders tegen hem aankeken zal worden in de toekomst. Dat spreek ik uit in algemene zin, niet zozeer als reactie op jou.

Het is geen poging om jou te overtuigen of je mening te disrespecteren. Ik vind het prima dat jij een andere mening over Veltman heb. Ik respecteer zoals gezegd je mening en argumenten. Ik denk zeker niet dat je de kudde volgt of je niet in staat zou zijn een mening te vormen.

19 januari 2017 om 08:07

Ik vind hen echt dramatisch op de back. Tegen Zwolle afgelopen weekend ook weer, hij had wel zo'n prachtige assist als waar jij het nu keer hebt, maar daar tegenover staat ook enkele malen uitermate dom balverlies. Zelfs verdedigend blundert hij regelmatig. Ik snap juist oprecht niet waarom Ajax niet speelt met Tete

19 januari 2017 om 08:40

Tete heeft de laatste paar wedstrijden dat die mocht spelen ook niet goed gespeeld, tegen Cambuur bijvoorbeeld viel hij ook zwaar door de mand op verdedigend vlak, als Tete echt veel beter zou zijn zoals vele denken had die wel gespeeld, Veltman is natuurlijk al jaren de pispaal, als hij een foutje maakt is het heel erg, net als met Viergever het geval is terwijl Viergever ook vaak zat Sanchez heeft moeten corrigeren

19 januari 2017 om 09:26

@lanjouwer

Alleen het woordje 'weer' al in de zin na een mindere wedstrijd van hem tegen Pec, terwijl hij over het algemeen toch een heel stabiel niveau haalt. Elke speler heeft wel eens een mindere dag. Maar als het om Veltman gaat dan schreeuwt men om bevestiging, dat hij er niets van kan.

Ja, hij had twee, drie domme foute inspeelpasses, maar kijk de wedstrijd eens terug en turf van elke speler een de foute passes. Je zult ongetwijfeld tot de conclusie komen, dat er niet veel verschil in percentage foute passes zal zijn t.o.v. Veltman bij anderen.

Ik heb vaak het idee, dat men elkaar maar napapegaait en er heel veel mensen die roepen dat hij er niks van kan, nauwelijks integrale wedstrijden van Ajax zien, laat staan hem in de Arena zien spelen. Die hun mening op samenvattingen baseren waar defensieve foutjes de 10 minuten halen. En verder elkaar maar naschreeuwen.

Dat gelul dat hij frequent blundert, terwijl hij vaak een van de stabiele factoren in het elftal is, is zo overtrokken en strookt niet met de realiteit. Het is zo gemakkelijk om enkel missers te benadrukken. Besef je wel hoevaak Tete in zijn vorige seizoen in de fout ging? Dat was niet minder vaak dan Veltman, in zijn laatste periode als basiskracht zelf aanzienlijk meer.

Het wordt tijd dat er weer wat eerlijker naar Veltman gekeken gaat worden en hij net zo als zijn voorganger pispaal Blind voetballend zijn voeten laat spreken en het tegendeel aan de criticasters zal bewijzen. Die eerlijke kans verdient hij.

19 januari 2017 om 08:28

Veltman is ook gewoon geen verkeerde speler, maar vroeger was hij vaak gewoon de kop van jut. Van die status heeft hij nu nog steeds last. Dat komt wellicht ook door zijn lieve uitstraling. Enorm verschil als je als speler kijkt in de ogen van Sanchez of in de ogen van Veltman.

Dat hij verkozen wordt boven Tete vind ik ook niet raar. Zelf heb ik het idee dat Tete verdedigend wat sterker is, probleem is dan alleen dat Ajax in 9 van de 10 wedstrijden (op papier) de sterkere ploeg is. Op dat moment heb je vã©ã©l meer aan een back die voetballend meer toevoegt aan het elftal.

19 januari 2017 om 08:37

Veltman mist de natuurlijke scherpte en felheid die Tete wel altijd in zich heeft.

Daarbij wordt Veltman geroemd om zijn voetballende vermogen. Hoeveel assists heeft dat dan opgeleverd ? Verder dendert hij toch ook niet over El Ghazi heen zoals Karsdorp dat bij Feyenoord wel kan. Tegen PEC zag je ook bij hem heel veel dom balverlies en slappe passes.

Jammer, want ook hier gaat een talent verloren bij Ajax...

19 januari 2017 om 08:49

Veltman heeft dit seizoen 1 assist gemaakt (en 14 kansen gecreã«erd), niet veel, maar toch. Karsdorp dendert ook veel minder vaak langs de zijlijn sinds we met Jorgensen spelen.

Voetballend vermogen hoeft niet persee te maken te hebben met assists hã¨. Welke scherpte heeft Tete dan? Tete wint dit seizoen namelijk maar 35% van zijn duels. Oke, pas twee wedstrijden gespeeld. Vorig seizoen won Veltman ook meer duels dan Tete. Alleen Tete zijn tackle is 1% beter dan die van Veltman vorig seizoen.

Het kan ook meer aan de uitstraling van een speler liggen hã¨. Bij een speler als Veltman of de Vrij ziet het er niet zo spectaculair uit. Maar dat houdt niet in dat het niet goed is natuurlijk.

19 januari 2017 om 10:08

@nufc_u2

Veltman mist helemaal geen scherpte en felheid in de duels. Nee, zo fel als de tackles van Tete zijn, zul je bij hem nooit in die mate tegenkomen, maar zijn felle verdedigen op techniek hoef je andersom ook niet van Tete te verwachten. Als het moet gooit Veltman er een tackle uit. Maar meestal zit hij fel op de man. Verdedigers die vooral tackelen worden vaak betitelt als felle verdedigers.

Laten we niet vergeten dat de manier van verdedigen van Tete ook de nodige risico's met zich meebrengt. Het oogt fel en dat komt voornamelijk omdat hij vaak op het laatste moment een tackle inzet, nadat hij in de sprint zijn tegenstander moet achterhalen. Positioneel verdedigend is hij aanzienlijk minder onderlegd dan Veltman

Een tackle is eigenlijk bedoeld al laatste poging de tegenstander af te stoppen. Als je horizontaal gaat en dus ligt na een tackle en deze mislukt, dan ben je als verdediger gezien. Dat overkwam Tete einde vorig en begin dit seizoen in zijn mindere vorm regelmatig en leverde soms gevaarlijke tegenaanvallen en zelfs tegendoelpunten op.

Ik kan me voorstellen dat een coach minder vertrouwen heeft in een speler, die het moet hebben van zijn tackle en snelheid, maar in mindere vorm is. Dat is veel te veel risico.

Voetballend vermogen is overigens wat anders dat constant over je tegenstander denderen of met beslissende assists strooien. Daarnaast is het niet nodig om telkens maar over El Ghazi of Traore heen te denderen. In de tactiek van Ajax, op rechts, zouden ze elkaar dan voordurend voor de voeten lopen, dat kun je niet vergelijken met de rol van Karsdorp bij Feyenoord.

Veltman zal denk ik komend seizoen een stap naar het buitenland maken, die ambitie sprak hij ook al uit. Tete zal zijn vorm eerdaags wel weer terugvinden en zal dan klaarstaan om de positie over te nemen. Hopelijk kan hij dat geduld opbrengen. Maar hij is zeker nog niet verloren voor Ajax zoals jij stelt.

19 januari 2017 om 10:26

@fr12jules

Mijn complimenten voor je objectieve kijk op Veltman. Toch een speler, waar je ook persoonlijk lopende zijn carriere het enige had aan te merken en die je minder als persoon kon waarderen, naar ik me herinner. Mooi dat je nu ook ziet, dat hij over de nodige kwaliteiten beschikt en in hem in vergelijking met Tete op waarde inschat als nuttige speler voor het elftal. En niet in de laatste plaats, om dat je dat objectief brengt ondanks je andere clubvoorkeur.

19 januari 2017 om 13:23

Vorig seizoen had hij 2 goals en 8 assists als centrale verdediger. Hij komt nu niet eens in de buurt van dat gemiddelde want dan had hij nu 1 goal en 4 assists moeten hebben. Terug naar het centrum lijkt mij het beste.

19 januari 2017 om 13:28

Maar een verdediger staat er niet voor de goals/assists.

19 januari 2017 om 12:35

Hij doet het idd "niet slecht" maar hij is toch niet het niveau dat ajax moet nastreven. Het is een leuke spelervoor maximaal niveau subtop eredivisie. Deze jongen hoort niet thuis in de basis bij ajax (Ja nu misschien bij gebrek aan beter) en al helemaal niet bij oranje. Het is ook niet meer zo dat het een talent is, hij speelt nu al jaren in de eredivisie en maakt nog steeds vaak cruciale fouten.

20 januari 2017 om 03:16

Ja wacht maar totdat Sanchez niet in de basis staat. Dan valt Sinkgraven, Viergever en Veltman zwaar tegen. Veltman is totaal geen back. Heeft niet de drive om naar voren te rennen. Tete overigens ook niet, maar die zie ik ook meer als Centrale verdediger naasr Sanchez, dus op de plek van Viergever. Riedewald zou ik op de plek van Schone zetten. Schone doorschuiven naar het middenveld op de plek van Klaassen. Klaassen dan op de bank zetten. Veltman zou ik laten vervangen door een onbevangen speler van Jong Ajax. Het moet een jongen zijn die 90 min lang de achterlijn haalt en goede voorzetten heeft. Verdedigen is ook belangrijk, maar ik heb liever ee. Type Sinkgraven of Karsdorp. Iemand die aanvallend ingesteld is. Tijden toen Maxwel en Trabelsi als een trein gingen, dat is wat Ajax nodig heeft. Zeker als je twee vleugelspelers hebt die naar binnen komen. Veltman zie ik zelden de achterlijn halen. Die twijfelt elke seconden en als back moet je ballen hebben en de spelers voeden die in de 16 staan.

Denk dat hij het internationaal ook een stuk beter kan rooien dan centrumverdediger. Qua kracht zit hij een beetje tussen centrum en rechtsback in en dat past precies bij de duitse of engelse competitie. Daar lopen niet enkel snelle jongens met een voorzet zoals in nederland.

Echt geen verkeerde gozer, maar gevoelsmatig heb ik toch altijd nog liever Tete als back. Toch wat meer agressie en felheid, een speler die lekker opstoomt a la Karsdorp. Veltman is wat rustiger, maar niet perse minder goed.

19 januari 2017 om 10:46

Tete heeft zijn kansen verspeeld.
De laatste paar keren dat hij mocht spelen is hij zwaar door de mand gevallen.
Veltman is de betere en de stabielere.

Veltman kan beter zen biezen pakken en lekker elders spelen waar die wellicht wat meer waardering krijgt. Tete is toch velen malen beter. Iedereen ziet het behalve bosz

19 januari 2017 om 10:39

Dan zou ik de paar laatste wedstrijden van Tete maar even gaan terug kijken, Veltman is communicatief sterker, voetballend beter en verdedigend minstens zo sterk alleen bij Tete is het spectaculair door zijn tackles, waar Veltman wordt onderschat en ondergewaardeerd wordt Tete licht overschat, als Tete zoveel beter zou zijn zou die wel spelen.. Vorig seizoen speelde Veltman ook uitstekend op de back positie tijdens de blessure van Tete.. Bosz is niet gek, heeft Tete aan het begin van het seizoen de kans gegeven en later in de beker ook en daar is Tete ook gewoon door het ijs gezakt

19 januari 2017 om 10:44

Dat zag niet alleen Bosz trouwens, maar ook nog eens een keer Frank de Boer het afgelopen seizoen.

19 januari 2017 om 10:48

Goed verhaal, ook goed onderbouwd.

Heb je toevallig ook de laatste wedstrijden gezien van Tete? Waarin hij zwaar door de mand viel?

19 januari 2017 om 17:20

Mee eens hoor, dat Ajaxieden dat niet willen zien is logisch. Dus laat em lekker daar zitten toch (met zn kennelijk uitmuntende statistieken)? Tevens, wat is het nut van een back met een pass over 50m?

Waar ik niet tegen kan is dat hij wordt opgeroepen voor oranje. Dit is geen kerel, en excuus als de bewoording onnodig hard is, maar hij komt over als een schooljongen in een snoepjeszaak. Denk dat bv een Zlatan zijn ballen uit zn broek lacht met zo'n tegenstander...

Ik snap de voor en tegens t.o.v. Veltman. Maar velen lijken te vergeten dat hij ook gewoon ervaring en balans brengt in dit team. Komop je ziet toch ook wel dat er 3 andere jongens vanachter staan in vergelijking met vorig jaar? Een nieuwe colombiaan, een nummer 10 en Viergever die door velen wordt weggezet als een nietsnut. Ik vind het best handig dat je dan Veltman laat staan voor leiding, ervaring en communicatie achterin. Trouwens het is gewoon afwachten tot hij svs verkocht wordt. Door hem te banken krijgen we er amper wat voor terug. Tete moet gewoon rustig aan zijn aanvallende kwaliteiten werken en krijgt als hij bijtekend gewoon zijn basisplaats.

Ik vind het altijd jammer dat mensen zo negatief over veltman zijn. Hij komt op mij altijd over als een sympathiek persoon en een zeer ijverige speler. De manier waarop sommige mensen hem uitkotsen is echt ongepast.

19 januari 2017 om 16:46

Dat is jammer Jerom dat ze negatief zijn over Veltman.
En wat je weergeeft in je reactie Jerom.
Hij komt op mij altijd over als een sympathiek persoon en een zeer ijverige speler.
ben ik met je eens ,veltman is te ijverig vergeet te voetballen om dat zijn plek niet is.

De positie van rechtsback is de positie waar Veltman zich op moet richten en,
waar hij beter moet worden. uit het artikel.
Jammer dat hij daar moet spelen je kan iemand zomaar geen back zetten.
Bij sommige spelers luk dat wel, maar Veltman hoor gewoon c.v te staan.

Hoe je het ook bekijkt, dort het aardig niet meer of minder, wat mij opvalt dat bij tegengoals hij vaak positioneel slecht staat , het lijkt of hij het spel niet goed leest, en dan altijd dat irritante gedrag van hem ,nee mmijn favoriete speler zal het nooit worden.

Een prima rechtsback, maar geen rechtsback die de Europese top haalt, wat ik bij Tete wel verwacht (als hij kan spelen)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren