Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Veldmate voerde namens Ajax gesprek met entourage van Pavón’

Laatste update:

Henk Veldmate, hoofd scouting van Ajax, heeft reeds een gesprek gevoerd met de entourage van Cristian Pavón, zo weet Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf te vertellen. De journalist van de krant stelt dat de Argentijnse vleugelaanvaller een ‘serieuze optie’ is voor de Amsterdammers, maar dat de gesprekken zich tegelijkertijd in een ‘aftastende fase’ bevinden.

Pavón werd in januari al in verband gebracht met een overstap naar Ajax, maar Marc Overmars sloot destijds vlak voor het verstrijken van de transferwindow zijn komst op dat moment uit. “Ik denk dat iedereen Pavón wel kent. Hij is wel een goede aanvaller, maar wij gaan echt niets halen nu”, zei de directeur spelersbeleid van Ajax tegenover FOX Sports. Pavón bevindt zich nu dus naar verluidt nog steeds op de radar van de Amsterdammers.

De 23-jarige aanvaller, die bij Boca Juniors nog vastligt tot medio 2022, werd in eerder ook in verband gebracht met onder meer Barcelona, Zenit Sint-Petersburg, Newcastle United, AS Monaco en Arsenal. In een eerder stadium zou sportief directeur Nicolás Burdisso namens de Argentijnse topclub al gesproken hebben met een afvaardiging van Ajax, dat Pavón al sinds 2017 in de gaten houdt.

De elfvoudig international van Argentinië heeft een afkoopclausule van 42,5 miljoen, al beseft men zich bij Boca Juniors dat dit bedrag er op korte termijn niet inzit. Volgens eerdere berichten zou Ajax een bedrag van 9 tot 10,5 miljoen euro willen neertellen voor Pavón. De aanvaller was dit seizoen tot dusver goed voor vier doelpunten en drie assists in vijftien officiële wedstrijden. Dat Pavón in deze jaargang relatief weinig duels achter zijn naam heeft staan, heeft te maken met verschillende blessures.

Is Cristian Pavón een aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
9 april 2019 om 21:22

Als ze hem uitgebreid gescout hebben en hem graag willen hebben, mag Ajax ook wel meteen 15 of 20 miljoen neerleggen. Stel je eens voor dat die Richarlyson nu bij ons in de spits zou rondlopen....

9 april 2019 om 21:22

Ik denk dat hrt ietsje duurder zal gaan uitpakken. Hinderd niet, wat goed is is zijn prijs waard.

9 april 2019 om 21:33

Dan begrijp je er niet veel van en heb je je niet echt verdiept. Hij heeft een marktwaarde van 20 miljoen, dus dat zou vast wel het dubbele van 12,5 worden...

Zou een fantastische aankoop zijn ! Maar denk niet dat het voor die 10.5 milj klaar is . Ik schat tussen de 22 en 25 . Maar ook dat is ie waard! Fantastische vervanger voor ziyech !

9 april 2019 om 21:27

Verwacht eerder de vervanger van Neres..

9 april 2019 om 21:31

Dit is echt een pure buitenspeler, een klassieke. Nu Ziyech op de flanken speelt, zou je hem kunnen zien als potentiële vervanger. Het is echter een heel ander type speler. Een speler die het beste tot zijn recht komt wanneer hij veel ruimte voor zich heeft. Bij Ajax gebeurd dit echter niet. Pavon is qua type speler meer met Lozano te vergelijken als met Ziyech. Persoonlijk zie ik Skov van Kopenhagen dan meer als hetzelfde type speler.

9 april 2019 om 22:03

@ De Toekomst

Pavon is dan ook echt geen type speler voor Ajax, die is gemaakt voor het spel van ploegen als Psv. Iemand die met een beetje ruimte achter de verdediging een geweldenaar is. Tegelijekrtijd ook iemand die in de kleine ruimte zijn wapen niet echt kan gebruiken.

Zijn techniek op hoge snelheid is geweldig, in de kleine ruimte is hij juist minder.
Het is een transfer die zijn waarde nooit verliest, alleen geloof ik niet dat hij Ajax direct veel beter maakt.

9 april 2019 om 23:55

@D Bergkamp
Ik vind het altijd grappig als men schrijft dat er bij Ajax geen spelers passen met snelheid en diepte terwijl Ajax niets anders doet dan counterpressen.
Daarom rendeert Neres goed. Neres is ook niet goed in de kleine ruimte en heeft ruimte nodig en toch rendeert hij omdat Ajax hoger countert door de bal hoog te veroveren en dan toe te slaan.
Hoezo zou Pavon dat niet kunnen en Neres wel?

10 april 2019 om 00:16

Niet waar, Neres is juist zeer sterk in de kleine ruimte en heeft met zijn snelheid en loopacties een extra wapen. Pavon is net als Lozano juist heel zwak in de kleine ruimte. Hoge pressing is dan ook niet counteren. Bij counteren laat je juist ruimte ontstaan achter de verdediging, bij hoge pressing probeer je juist weer de bal te onderscheppen in de ruimte tussen de verdediging en het middenveld. Ajax is juist heel kwetsbaar voor counters omdat ze zelf met meters ruimte in de rug verdedigen, counterploegen doen dat juist niet, omdat dat de ruimte in de rug van de tegenpartij beperkt. Dat beide zoveel mogelijk omschakelen momenten willen hebben, maakt het nog niet hetzelfde. Neres moet zich vaak genoeg langs twee man wurmen, met bal. Dat maakt dat ik (en blijkbaar genoeg andere met mij) verwacht dat Pavon niet hetzelfde gaat brengen. Pavon was een uistekende speler voor het Ajax onder Jol. Dat was een grote countershow. Maakt Pavon niet tot een slechte speler, maakt hem gewoon niet geschikt voor.

10 april 2019 om 08:22

Odegaard

10 april 2019 om 12:37

Neres niet goed in de kleine ruimte???? Dat is juist het mooie aan hem, hij kan beide zowel in de kleine ruimtes spelen en hij is ook nog eens snels voor de eventuele counter.

10 april 2019 om 12:54

Je laat weer zien totaal geen verstand van voetbal te hebben bombanera. Knap toch steeds hoe je dat voor elkaar krijgt. Lozano is een countermannetje. Neres is een topper die ook nog kan voetballen.

10 april 2019 om 14:08

Inderdaad een speler die ruimte nodig heeft. betekent echter niet dat het gelijk geen ajax-speler is. Ook ajax heeft spelers nodig die de ruimte achter de laatste lijn willen bespelen. Klinkt misschien gek omdat hij bij boca en argentinie vaak van de zijkanten speelt, maar zou hem nog wel eens als diepste middenvelder willen zien met een spits voor hem als tadic en een type ziyech aan de rechterkant. Kan je spel wellicht nog dynamischer maken in de laatste fase

Als ie zo goed is als iedereen beweert, dan is het genoemde bedrag echt een fooi.

Ik hoop dat ze serieus naar Vargas kijken. Denk dat die qua type beter bij Ajax past, draait een goed seizoen én heeft een afkoopclausule van 15 of 18 miljoen. Zou me niet verbazen als hij de topprioriteit is.

9 april 2019 om 21:25

Ik hoop dit eigenlijk ook. Vargas is iets verfijnder en imo meer eentje met het 'DNA van Ajax'.

9 april 2019 om 21:36

Maar allebei geen vervangers van Ziyech imo. Er is wel een speler nodig die ballen op gaat eisen zoals Ziyech want spelers als Neres en Vd Beek (maar ook Vargas/Pavon) renderen beter als ze in beweging zijn. Ben ook benieuwd wat plan met Bandé is, die moet ook in beweging zijn. Mag dus wel een speler bij die spel wilt verdelen, zeker als je een ploeg uit elkaar moet spelen.

9 april 2019 om 22:06

@ Wolterx

Dat lijkt me duidelijk, wanneer men aan zulke buitenspelers als Vargas/pavon denkt en een Neres aan houd zal de creativiteit weer van het middenveld af moeten komen. Marin/vd Beek zullen de 6 en 8 positie gaan combineren en een creatieve 10 zal moeten komen (odegaard?)

Pavon is niet het type speler dat ik in eerste instantie graag bij Ajax zou willen zien omdat ik niet geloof dat zijn manier van spelen bij Ajax past. Een Vargas is inderdaad veel passender met zijn techniek in de kleine ruimte. Desondanks is Pavon wel een erg groot talent en gaat hij zeker een kwaliteitsimpuls in de breedte brengen. Minder als Labyad is hij in ieder geval niet.

9 april 2019 om 22:17

Eens Wolter. Maar wellicht gaat Tadic naar 10 om die rol in te vullen?

9 april 2019 om 22:31

Odegaard zou niet de eerste keuze zijn volgens Verweij, verwacht ook niet dat Vd Beek en Marin defensief georiënteerd genoeg zijn om met een creatieve 10 te spelen. Allebei hebben wel een redelijke drang naar voren, vooral zonder bal. Ik denk dat er een 6 moet spelen die ballen op gaat eisen en spel gaat verdelen, Marin en Vd dan 8 en 10 met creativiteit vanuit de halfspaces. Denk dat Vargas passend best bij Ajax zou passen, heeft net als Neres dat onbaatzuchtige dat ik graag zie bij buitenspelers. Bande, Neres, Tadic en Vargas zou ik echt perfect vinden om als aanvallende opties te hebben. Dan heeft Kühn nog een vol seizoen om in zijn rol als buitenspeler te groeien (vind hem beter als '10', op de flank wilt hij te beslissend zijn, moet daar balans in vinden) en na dat jaar kijken hoe Hansen en Ünüvar zich hebben ontwikkeld in o19/jong Ajax.

9 april 2019 om 22:35

Tadic zou ik niet als 10 gebruiken met huidige spelsysteem, daar kan hij beter hangend op de flank blijven of als spits. Momenteel heeft de 10 veel diepgang nodig en diep in de 16 in positie komen zoals vd Beek. Zou ten koste gaan van een lopende speler, iets waar we er relatief weinig van hadden dit seizoen maar wel heel belangrijk zijn.

9 april 2019 om 22:41

Geen toekomst voor Cerny?

9 april 2019 om 22:45

Hoop dat ze hem verlengen en verhuren. Als hij soortgelijke cijfers als in KKD kan aantikken zou je hem een kans kunnen geven. Voor volgend seizoen zal Bande of Cerny 4e man zijn op de flank, zie van die 2 Cerny liefste uitgeleend worden (spreekt vloeiend Nederlands en moet vlieguren maken ergens anders dan Jong Ajax)

9 april 2019 om 22:57

Zoiets verwacht ik ook wel inderdaad. Ben echt benieuwd naar Bandé. Wordt door veel mensen al onterecht afgeschreven.

9 april 2019 om 23:09

Vargas is wel meer dan een speler die graag in beweging is. Heeft prima overzicht en word ook wel de Argentijnse Hazard genoemd. Wel zou er nog meer creativiteit bij moeten komen dan, of Tadic een seizoen als eerste spits met daarachter Donny met op de flanken Neres en Vargas. Dat zou smullen zijn.

10 april 2019 om 02:31

He jongens, is er niks in de jeugd wat de positie van Ziyech gaat invullen of wordt nu alles gekocht? Is Gravenberch een tien?

10 april 2019 om 10:35

Gravenberch is een soort Pogba, je kan hem als 10 gebruiken maar dan hij komt beste tot zijn recht als een soort dynamische 8 met iets meer creativiteit dan de laatste '8' spelers die we hebben gehad (Siem, Klaassen, Vd Beek etc) aangezien Gravenberch met bal aan de voet wilt dribbelen en steekpasses wilt geven terwijl hij ook op middenveld gaten dicht wilt lopen (alleen defensief nog te nalatend) en zonder bal zich ook vrij loopt. Heeft ook de neiging om naar linksbuiten uit te wijken als deze naar binnen komt. Is nogsteeds 16 dus zie hem niet direct aansluiten maar in de loop van het seizoen kan hij het niveau best aantikken. Qua type Ziyech is Ünüvar de eerstvolgende die in de buurt komt maar die is nog 15, zal volgend seizoen tussen o19 en Jong Ajax inhangen denk ik. Voor de '02/'03 groep was het ideaal geweest als deze groep nog 2 jaartjes samen zou kunnen blijven voor ze stokje over kunnen nemen. Denk dat Dest (rechtsback) de grootste kans heeft om vast bij Ajax 1 aan te sluiten op korte termijn (met Gravenberch en Lang) dus hoop dat hij mee op trainingskamp kan. Is een hele aanvallende rechtsback met meer dan prima technische bagage.

9 april 2019 om 21:47

Vraag me af of Vargas gezien zijn geringe afkoopclausule afgezet op zijn prestaties nog wel te halen is voor Ajax. Gezien de mogelijke interesse van andere clubs die voor 15-18 miljoen best bereidt zullen zijn om dit risico te nemen.

9 april 2019 om 21:51

Wie is Vargas

9 april 2019 om 21:52

Matias Vargas, ook een Argentijnse buitenspeler.

Ondanks zijn mindere vorm dit seizoen is dit toch wel een heerlijke speler hoor. Heeft in principe alles wat je van een buitenspeler wilt zien. Mocht je hem echt voor ongeveer 11 miljoen binnen kunnen hengelen moet je dat direct doen. Zijn statistieken zijn zelfs dit seizoen niet eens zo slecht. Lozano had in Mexico ook geen denderende statistieken, terwijl hij in de Eredivisie bijzonder productief is voor een buitenspeler.

Zou natuurlijk vreemd zijn als Ajax hier met een vierde van de afkoopsom vandoor mee zou gaan. Toch lijkt het me voor Boca niet eens zo stom om de prijs iets lager te houden om vervolgens een groot percentage mee te nemen in een volgende transfer. De prijzen die Ajax momenteel krijgt voor spelers en de markt die blijft groeien, kan je toch nog een heerlijke som aan over houden!

Persoonlijk zie ik Pavón graag bij Ajax, want hij is echt een zeer goede vleugelaanvaller met veel potentie en rek in zich.

Afgelopen WK zat Pavón ook bij de selectie van het Argentijnse elftal, maar sindsdien staat hij mede door wat pech met blessures stil in zijn ontwikkeling. Maar ik denk dat het beter is als Pavón nu een transfer maakt, zodat hij in een nieuwe omgeving terechtkomt en misschien dat hij dan wel weer stappen vooruit kan zetten in zijn ontwikkeling en hetzelfde heb idee heb ik eigenlijk bij Lozano (met wie je Pavón ook wel kan vergelijken qua type speler).

Vaak lees ik ook reacties dat Pavón niet bij Ajax past omdat hij niet goed is in de kleine ruimte, maar toch denk ik dat hij een goede aanwinst voor Ajax kan zijn en zoals ik al aangaf: hij staat stil in zijn ontwikkeling, maar ik denk dat hij toe is aan een nieuwe club/omgeving om zich door te ontwikkelen.

Als Pavón komt, dan zou ik aankomend seizoen proberen om spelers als Neres, Tadic, van de Beek, Onana (heeft verlengd dus verwacht wel dat hij zal blijven), etc. proberen te behouden en dan zou ik in de Champions League-variant spelen (zie opstelling, ervan uitgaande dat Tagliafico, de Ligt, de Jong en Ziyech zullen vertrekken).

Onana
Mazraoui
Álvarez
Blind
Filipe Luis
van de Beek
Marin
Odegaard
Neres
Tadic
Pavón

Ajax zou meteen moeten schakelen naar Vargas, mocht deze speler niet haalbaar zijn dan meteen Pavon ophalen. Daarbij als er een mogelijkheid is om Pavon te halen dan is dit nu wel, gezien de financiele mogelijkheden bij Ajax. Maar ook zeker de vorm en daaraan gekoppelde prijs voor Pavon. Voor het WK was hij totaal onhaalbaar maar nu wel weer, dus vind dat Ajax zijn kans moet pakken en moet toeslaan voordat hij dadelijk weer begint te draaien. Want dat Pavon kan voetballen is een feit! Ook zijn statistieken voor dit seizoen vind ik niet eens slecht, als je 15 wedstrijden speelt waarbij je niet in vorm kan komen door blessures is 4 doelpunten en 3 assists zo slecht nog niet.

lijkt me zeker een goede speler, maar bang dat 10 miljoen niet genoeg is. Mocht het wel lukken, zal er wel weer een hoge doorverkoop percentage vastgesteld worden, zoals wel vaker bij (zuid-) amerikaanse landen.

We gaan het meemaken!

Als Ajax Pavon kan halen voor zo'n 12,5 miljoen met daarnaast 20% doorverkooppercentage vind ik dat gewoon uitstekend gehandeld. Pavon is gewoon een uitstekende speler die direct van toevoegde waarde is voor Ajax. Vind hem eigenlijk wel een buitenkansje, zeker als hij voor deze prijs is op te halen. Lozano is ook met constructies gehaald en gaat zich ook terugbetalen

Hij was heel slecht op het wk.

9 april 2019 om 23:46

Flauw, dat was heel Argentinie namelijk, inclusief Messi. Niet helemaal fair om alleen daar je mening op te baseren. Als Messi, Aguero, di Maria en consorten slecht waren hoe moet je dan van deze jongen verwachten dat hij het dan wel even doet.

ON: Hele goede buitenspeler. Al hoewel ik het qua spel geen Ajax speler vind maar meer een PSV speler (met snelheid in de omschakeling erg sterk). Desondanks kan Ajax financieel wel een gokje wagen. Daarbij is dit een talent die ook zijn waarde niet snel verliest. Mocht het niks worden kan je hem zo kwijt bij een Sevilla/fiorentina/schalke.

Vargas en Pavon zijn namen waar ik wel vrolijk van word. Als Neres en Ziyech vertrekken zou het niet gek zijn om ze allebei te halen, mits het financieel verantwoord is. Tadic gaat ook zijn laatste seizoen bij Ajax in, dus er mag wel wat bij op de vleugels. In Jong Ajax en de A1 zie ik ook geen toptalenten rondlopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren