Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veldbestormer Dylano K. krijgt celstraf voor actie tijdens PSV - Sevilla

Laatste update:

Dylano K., de twintigjarige man uit Roermond die in de terugwedstrijd tussen PSV en Sevilla (2-0) doelman Marko Dmitrovic van achteren aanviel, is woensdag veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. Ook werd hem een gebiedsverbod van twee jaar opgelegd voor de omgeving rondom het PSV-stadion.

De officier van justitie had dezelfde straf geëist. “U gaat met een dronken kop, fors onder invloed, het veld op”, begon de politierechter tegen K. “Het is volstrekt respectloos tegenover de speler, de voetbalclub en de echte supporters van PSV. U noemt zich voetbalfan, maar dit heeft helemaal niets met voetbal te maken.” De politierechter noemde het ‘fors in het nadeel’ dat K. eerder al is veroordeeld voor voetbalgerelateerd geweld.

In 2021 en 2022 kreeg K. al twee keer een taakstraf voor overtredingen rondom voetbalwedstrijden. K. wilde de rechter niet vertellen hoe hij het stadion van PSV wist te betreden tegen Sevilla. K. kan zich weinig herinneren van de desbetreffende avond. “Ik ben het veld opgegaan. Het is allemaal supersnel gegaan. Voordat ik het wist lag ik op de grond en werd ik meegenomen door de beveiligers.” K. had bij zijn arrestatie een alcoholpromillage van ruim 1,6: bij een alcoholpromillage van meer dan 0,5 mag je niet meer autorijden. Voor beginnende bestuurders is dat 0,2.

“Ik denk dat ik het een beetje stoer vond. Wat het totaal niet is. Ik weet niet wat me bezielde. Ik heb superveel spijt.” K. kan zich de vuistslag op Dmitrovic niet meer herinneren. K. is ontslagen op zijn werk en uit de supportersgroep van PSV gezet. Dmitrovic ontving na het duel in Eindhoven een pakket bloemen en een kaart van de Supportersvereniging PSV met daarbij excuses. De doelman van Sevilla aanvaarde die en bedankte de supporters van PSV met mooie woorden. "Eén persoon kan een club die zo belangrijk en gerespecteerd is als PSV en een stad (Eindhoven, red.) die voor altijd speciaal zal zijn voor Sevilla-supporters niet schaden.” De goalie sloot af met een dankwoord in het Nederlands. “Ontzettend bedankt!”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Lijkt me meer dan terecht. Nu nog even afwachten of z'n ouders vinden dat de rechter zomaar mag oordelen zonder de omstandigheden te kennen.

8 maart 2023 om 11:47

Ja een celfstraf zou je zeker kunnen inzetten als middel, maar de vraag is: helpt dit de jongen nou echt verder?
Als je zoeits doet dan is een celstraf toch niet alleen de juiste oplossing?
Ik hoop dat hij ook een stukje begeleiding/zelfreflectie krijgt aangeboden om hier echt van te leren.

Ben overigens ook benieuwd wat het gaat betekenen voor de club PSV.

8 maart 2023 om 11:49

Wat het gaat betekenen voor de club PSV? Nou voorlopig hebben ze iig geen last meer van Dylano K

8 maart 2023 om 11:51

Je hoeft hem niet te helpen. Zo eentje is niet meer te helpen. Die is al kansloos verloren.

8 maart 2023 om 11:51

@walcott, ik bedoel welke straf zal PSV krijgen van de Uefa.

8 maart 2023 om 11:53

Prem. Ik heb zomaar het idee dat deze jongen al aardig wat begeleiding heeft gezien in zijn leven. Sommige mensen willen nu eenmaal niet geholpen worden.

8 maart 2023 om 11:57

@prem_93, dat stukje begeleiding/zelfreflectie krijgt hij wel als hij vast komt te zitten.
De begeleiding krijgt hij daarna wel als hij zich steeds moet melden bij de reclassering.
TBS voor de zelfreflectie zou ook niet verkeerd zijn.
Als zo'n iemand al meerdere keren in staat is om zulke gekke dingen te doen. Wat is de volgende stap? Een vuurwapen gebruiken?

Je moet de vraag omdraaien. Hoe kunnen we de maatschappij beschermen tegen idioten die keer op keer de fout in gaan. Heel simpel, celstraf en reclassering erop zetten.

8 maart 2023 om 12:02

Ducktaildo,

Precies mijn gedachten ook over deze jongen. Zijn verleden laat niet zien dat hij spijt heeft van zijn daden. Daarom vind ik de straf best mild. Beroepsgenoot Wesley kreeg 6 maanden celstraf, 30 jaar stadionverbod en 10.000 euro boete. De acties zijn goed met elkaar te vergelijken.

En dan moet je nog afwachten wat de Uefa doet als straf voor PSV. Staat de straf dan in verhouding.

Los hiervan vind ik sowieso dat de straffen te mild/laag zijn in Nederland.

8 maart 2023 om 12:15

Zijn meerdere onderzoeken over dat strenge celstraffen de criminaliteit niet verminderen. Lekekr populaire reactie maar klopt dus niet.

8 maart 2023 om 12:16

Hem helpen is belangrijk, maar niet het enige doel van de straf. Er moet namelijk ook een afschrikkende werking vanuit gaan. Helaas.

8 maart 2023 om 12:23

Hij krijgt geen 100 jaar celstraf, hij krijgt 2 maanden de tijd om te reflecteren over zijn eigen handelen. Een stukje begeleiding zal daarna volgen maar meer hoe hij op het juiste pad kan blijven. Uiteindelijk moet zo'n jongen zelf de juiste keuzes maken.

8 maart 2023 om 12:26

@Keepertoob TBS voor iemand een klap verkopen? Gaat wat ver. Probleem in Nederland (en 95% van de rest van de wereld) is dat er niet genoeg personeel beschikbaar is om elke delinquent persoonlijke aandacht te geven. Er zullen altijd nieuwe idioten blijven opstaan, nieuwe veldbestormers zijn.

8 maart 2023 om 12:43

@marc 433: PSV heeft al aangekondigd de schade op Dylano K te willen verhalen, dus reken maar dat dit niet alles is waar K. mee te maken krijgt.

8 maart 2023 om 12:47

Zoals ik eerder zei, die onderzoeken nemen de VS als voorbeeld.
Terwijl dat land niet de zwaarste straffen heeft.
De twintig landen met de laagste criminaliteit, zijn ook de twintig landen met de hoogste straffen.
Noord-Korea scoort op alles het beste, laagste criminaliteit, hoogste straffen, laagste recidive.

8 maart 2023 om 13:15

"ja een celfstraf zou je zeker kunnen inzetten als middel, maar de vraag is: helpt dit de jongen nou echt verder?"

Niet noodzakelijk relevant, het is immers een celstraf en geen celhulp.

8 maart 2023 om 13:22

Als we zo gaan denken over alle misdadigers(in welke vorm dan ook), dan helpen we toch lekker niemand meer? Net zo gemakkelijk..

8 maart 2023 om 13:53

Probleem is dat die gast nauwelijks een opleiding heeft en dat bedrag nooit gaat kunnen betalen

8 maart 2023 om 14:33

Marc 433, beroepsgenoot Wesley kreeg 6 maand opgelegd waaarvan 4 voorwaardelijk maar dan moest hij zich 2 jaar melden op wedstrijddagen. Dat vond hij te lang en zodoende heeft hij er voor gekozen om de 6 maand in een cel uit te zitten om er eerder vanaf te zijn (begrijpelijk, zou ik ook doen als ik ontslag had gekregen).

8 maart 2023 om 13:37

Hij had andere bewoordingen moet kiezen denk ik voor een politicus. Hier heb ik geen actieve herrinneringen van en ik sta hier niet te liegen. Was het vrijspraak geworden waarschijnlijk.

Elke straf was te weinig wat mij betreft, maar 2 maanden cel is echt wel fors. Erg tevreden mee. Geloof ook weinig van die zogenaamde spijtbetuigingen van hem, als je je zo structuteel misdraagt en veroordeeld wordt. Hopelijk laat ie z'n zeepje niet vallen.

8 maart 2023 om 11:48

Ik vraag me wel af waar hij nu uiteindelijk voor is veroordeeld, wordt niet duidelijk uit het artikel. Denk dat ze van dit proces met name anderen willen afschrikken. 2 maanden voor een halve vuistslag is normaal gesproken totaal buiten proportie. Wel goed dat ze het doen, nu denken gasten zoals hij wel 2x na voordat ze ook zoiets stoms doen.

8 maart 2023 om 11:53

Tel daarbij op dat dit de derde keer is dat hij een straf krijgt voor een voetbal gerelateerd vergrijp, al een stadionverbod had en het veld heeft betreden..

8 maart 2023 om 11:57

Dat het de 3e x is zal ook zeker meewegen, maar zelfs dan krijg je hier in Nederland meestal een hoge boete en een taakstraf of een weekje in de gevangenis oid.

8 maart 2023 om 12:11

Dit is toch een totaal andere situatie. Kan je niet vergelijken met iemand op straat een klap verkopen.

8 maart 2023 om 12:12

Vandaar dat ik graag zou willen waarvoor hij nou echt is veroordeeld, als je hem namelijk alleen veroordeeld op basis van die klap moet je dat dus wel vergelijken met een klap op straat.

8 maart 2023 om 12:25

@spursfan96 volgens mij kreeg die mafkees bij ajax toen iets van 6 maanden, leg je die 2 naast elkaar dan vind ik dit wel een lichte straf hoor

8 maart 2023 om 12:55

Echt wel wat anders hoor Juweel. Die van Ajax kwam met een doodschop van achter. Dat is wel wat anders dan iemand van voor slaan. Overigens wel een terechte straf imo.

8 maart 2023 om 12:56

Die mafkees van Ajax kreeg het dan ook voor elkaar wat flinke schoppen uit te delen, waaronder een paar tegen het hoofd. Daar zou je op straat ook een flink grotere straf voor krijgen dan de klap die Dylano uitdeelde.

8 maart 2023 om 11:53

Maar deze straf is wel scheef ten opzichte van als je dit op straat zou doen. Heb nog nooit gezien dat iemand 3 maanden cel krijgt voor een vuistslag die half aankwam. Maar goed dat ze het bestraffen is goed maar dit staat wel haaks met als je het buiten het stadion zal doen.

8 maart 2023 om 11:58

Omdat deze jongen ook een gebiedsverbod had. Dus hij overtrad ook een eerder opgelegde straf.

8 maart 2023 om 12:26

Openlijke geweldpleging, dronkenschap en recidivist met blijkbaar nog een openstaand verbod dat werd overtreden. Feit dat hij niets meer weet zal ook niet in zijn voordeel werken.

8 maart 2023 om 12:02

Zie tekst op de website van van de rechtspraak: niet alleen een stadion- en gebiedsverbod heeft overtreden, hij ging ook nog eens in dronken toestand het veld op om een voetballer te mishandelen. Dit is volstrekt respectloos tegenover het slachtoffer, de voetbalclubs en alle échte supporters van PSV. Daarnaast is de verdachte in 2021 tweemaal veroordeeld voor voetbalgerelateerde delicten.

DIt telt natuurlijk mee in de straf. Je kan niet klap los zien en daat een straf aan hangen.

8 maart 2023 om 12:13

Ik vind alleen die 2 jaar verbiedsverbod rond het stadion weer erg weinig. Je zou zeggen dat die levenslang zou moeten gelden na zo'n actie. Nu weet ik niet wat de straf van 'onze Wesley' destijds was trouwens, maar kan me niet voorstellen dat die heel anders was.

Edit: Die kreeg 6 maanden waarvan 2 jaar voorwaardelijk en 2 jaar een meldplicht bij wedstrijden van Ajax, AZ en Nederlands elftal. Nu kan je nooit 2 zaken 1-op-1 met elkaar vergelijken (ik weet de overige omstandigheden niet), maar lijkt hiermee wel 'milder' dan destijds met 'wesley'.

8 maart 2023 om 12:42

Verschil is dat dit gebiedsverbod hem strafrechterlijk is opgelegd en de vorige bestuursrechterlijk. Mocht hij nu dus in overtreding zijn wordt hij strafrechterlijk vervolgd.

8 maart 2023 om 12:13

@fossen,

Zoals eerder aangegeven, 2 maanden fors, terwijl Wesley bij Ajax- Az (vergelijkbaar) 6 maanden celstraf kreeg met 30 jaar stadionverbod en een boete van 10k.

Dan valt 2 maanden cel en 2 jaar stadionverbod wel mee vind ik.

8 maart 2023 om 12:44

@jeroentje, wel lastig om te vergelijken denk ik. Weet zo niet wat de omstandigheden en geschiedenis van Wesley waren. Maar als dat vergelijkbaar is dan valt 2 maanden inderdaad nog mee.

8 maart 2023 om 13:10

Wesley was geen veelpleger. Had nog maar weinig op zijn kerfstok, helemaal niets omtrent voetbal. En hij had een fles cognac op, en was al dronken toen hij het stadion inkwam. Redelijk te vergelijken, behalve het feit dat Wesley geen stadionverbod had.

8 maart 2023 om 13:29

@j3ro3ntj33__

Dylano heeft van de politierechter een gebiedsverbod gekregen van twee jaar. Het lijkt me dat het stadionverbod dat hij van PSV (en de Knvb) gaat krijgen aanzienlijk langer zal zijn.

Bij Wesley speelde mee dat hij eveneens een stadionverbod had op het moment dat hij het veld op liep en dat hij al eens veroordeeld was voor een geweldsdelict. Hij kreeg 6 maanden cel waarvan 2 voorwaardelijk, maar dat was niet alleen voor die veldbestorming, maar ook voor een mishandeling tijdens een avondje stappen.

8 maart 2023 om 14:00

@cabinessence,

Je hebt gelijk in het geval dat hij al een stadionverbod had op het moment dat hij tegen AZ het veld betrad. Maar hij kreeg die straf puur voor het veldbestormen en aanvallen van de keeper. Er was hem zware mishandeling opgelegd, waar zijn advocaat het niet mee eens was, omdat het niet "zwaar" genoeg was.

Hij kreeg ook 6 maanden waarvan 2 voorwaardelijk, maar dan moest hij de komende 2 jaar wel tijdens alle wedstrijden van Ajax zich melden.
Daarom koos hij om 2 maanden langer te zitten, waardoor de meldplicht eraf zou gaan.

8 maart 2023 om 13:21

"geloof ook weinig van die zogenaamde spijtbetuigingen van hem, als je je zo structuteel misdraagt en veroordeeld wordt."

Komt bij dat hij zich ondanks alles ook niet echt coöperatief opstelt. Hij weigert te zeggen hoe hij het stadion in is gekomen. En hij kan zich niets van die klap herinneren? Een gezonde jongen van 20 die het gewend is om te drinken raakt zijn geheugen niet kwijt als hij een promillage van 1,6 in z'n bloed heeft. Dus of het klopt niet dat hij het zich niet kan herinneren, of hij verzwijgt dat hij wel wat meer heeft gebruikt dan alleen alcohol.

8 maart 2023 om 13:22

Fossen een straf van 2 jaar had ik beter gevonden, die beroepsidioot heeft zich al vaker misdragen.

Wat mij betreft had hij een hogere straf mogen krijgen. Hij blijkt niet te kunnen leren van zijn fouten. Die jongen heeft echt professionele hulp nodig

8 maart 2023 om 12:27

Die hulp zal hij ongetwijfeld ook krijgen of al krijgen. Recidivist blijkbaar. Ik vind een hogere celstraf niet nodig, die jongen is zijn baan ook kwijt en heeft nu een strafblad vermoed ik. Die gaat daar nog genoeg hinder van ondervinden. En volgens mij had hij al een stadionverbod.

Niet eens een stadionverbod voor het leven voor heel Nederland. Straf nou eens echt man. Dit is niet de eerste keer hè voor die gast.

8 maart 2023 om 12:27

Je gaat iemand toch niet de rest van zijn leven iemand zijn hobby afpakken voor een kleine tik?

Doen ze toch ook niet bij mensen die vaker te hard hebben gereden man

8 maart 2023 om 12:49

Op te hard rijden staan gewoon vaste boetes. Dus je wilt een "hooligan" beschermen? Stadionverbod voor de rest van zn leven had voor mij ook logisch geweest. Als je voor de 3e x een straf krijgt tijdens voetbalwedstrijden hoort het gewoon klaar te zijn. Over 2 jaar doet hij het weer, maar he, het is zn hobby..

8 maart 2023 om 13:47

Een kleine tik? Dit is niet de eerste keer dat hij iets flikt hè. Hij had al een stadionverbod vriend. Dit is verdorie de 3e keer al dat hij lak aan alles heeft. Straffen die gast

8 maart 2023 om 14:06

Salerno

Niet een kleine tik alleen he. Al een stadionverbod, dus negeren daarvan, plus dronken en stoned, al eerder twee vergrijpen waarvoor al taakstraffen waren geveven. Maar met je eens, hiervoor een levenslange straf opleggen is krankzinnig.

Besef je wel dat Soccerfan1 behoort tot die groep mensen in Nederland die, om welke reden ook, zonder enige reden of grondslag maar blijven roepen dat hard straffen een oplossing zou zijn voor de aanpak van crimineel en strafbaar gedrag. Onder het motto: dan leren 'ze' het wel! Terwijl de feiten duidelijk zijn. Keiharde straffen hebben helemaal geen positief effect op strafbaar gedrag. Integendeel zelfs.

Nog los van het feit dat Soccerfan echt geen enkel benul heeft van de straffen die Nederlandse rechters in de pratijk geven en dat die straffen tot de zwaarste straffen binnen Europa horen. Dus hij denkt wel dat een verkrachter er met een taakstraf en een standje vanaf komt en dat rechters in Nederland 'veel te soft' zijn, maar die mening berust op onterechte citaten van De Telegraaf koppen en artikelen. En zeker niet op de keiharde feiten.

Maar goed, Soccerfan staat symbool voor een deel van ons land dat een beetje verweesd is en geen enkele trek heeft in feiten die hun mooie verhalen volledig van tafel vegen.

8 maart 2023 om 15:13

Met je eens mbt soccerfan.
Hij is ook tegen uitsupporters bv 😂

Maar we weten niet waar deze jongen de eerste x een verbod voor heeft gehad.
Dat kan namelijk heel goed iets pietluttigs zijn geweest als wildplassen in de buurt van het stadion oid.
Wat de meeste mensen niet weten is dat er echt zero tolerance is rond voetbalwedstrijden. Bij zoiets krijg je dus niet alleen een boete voor wildplassen, maar ook een stadionverbod en een extra boete van de knvb van 450e en deurwaarders kosten a 60-90e.

Dat die dan nu dat stadionverbod omzeild is dom, en de echte hooligans doen dit zelden tot nooit, omdat zij dusdanig bekend zijn dat dit vrijwel altijd uitkomt.
Hij pleegt nu namelijk ook huisvredebreuk, omdat hij al een verbod had.
Boete is ook meteen heel fors van de knvb, minstens 1000e en van psv ook minstens 10.000 ivm het betreden van het veld. En nu dus ook nog even in de cel ook.

Vind dit een vrij forse straf voor een jong volwassen iemand.
Als die 4/5 jaar verder is, en enigszins verantwoordelijk wordt dan denkt die ook waarom deed ik zo dom.
Die zou dan nooit meer naar het voetballen mogen van sommigen?

Heb zelf ook in totaal 15 jaar stadionverbod gehad, achterlijke dingen gedaan.
Maar na het afstuderen, reizen en heb meerdere jaren in het buitenland gewoond, toen ik terug was mocht ik nog niet naar het voetballen en met het gedoe heb ik niks meer. Inmiddels getrouwd, 2 dochters en een zoon.
Maar vind het nu ineens wel weer leuk om naar het voetballen te kunnen hoor.

8 maart 2023 om 13:30

"niet eens een stadionverbod voor het leven voor heel Nederland."

Dit is alleen de straf die hij krijgt van de politierechter, he. Daar gaan ongetwijfeld nog straffen van PSV en de KNVB bovenop komen.

8 maart 2023 om 13:46

Knvb kennende zullen die wel weer niets doen.

8 maart 2023 om 14:07

Dan ken jij duidelijk de KNVB niet vrees ik. Heb jij uebrhaupt enig idee hoeveel stadionverboden de KNVB jaarlijks oplegt???

En dan blijft men het maar raar vinden dat voetbalbestuurders zeggen dat de politiek zich nou echt eens moet gaan bemoeien met dit soort zaken en dat zij te weinig doen. 2 maanden cel is voor zo'n vettige herder een lachertje. Een gebiedsverbod? Wie gaat dat handhaven? Tenzij hij per toeval eens van de straat geplukt wordt, doet die straf echt helemaal niks. We hebben bovendien bij deze 'man van 20' (wat een onzin trouwens, het gebruik van het woord man) dat hij met verboden niet zo nauw om gaat.

Hang gewoon een levenslang verbod met meldplicht aan zijn broek. Na 10 jaar mag je opnieuw beroep doen om de straf te evalueren en verder gewoon je muil dicht houden.

Hooligan Wesley kreeg een veel zwaardere straf toch? Die had meer dan 6 maanden volgens mij

Zou een celstraf helpen?
Gewoon een stadion verbod voor het leven geven en als hij er in komt dmv vrienden ook die een stadionverbod voor het leven geven, dat helpt zeker.

8 maart 2023 om 12:17

@mitchajax020,

Klopt , maar denk je dat zo'n jongen een van zijn vrienden gaat snitchen ?
Denk als hij dat doet, hij wel in problemen kan komen. Een vriend helpt je binnen bij een wedstrijd en vervolgens ga je hem snitchen, dan word je echt wel aangepakt.

8 maart 2023 om 12:22

@j3ro3ntj33__ nee gaat ze niet snitchen maar bedoel meer als zij er achter komen dat zijn vrienden hun kaart afgeven

8 maart 2023 om 14:53

Jeroentje

'klopt , maar denk je dat zo'n jongen een van zijn vrienden gaat snitchen ?"

Als zo'n knulletje bij de politie zit en verhoord wordt en rechercheurs zetten hem onder druk dan gaat zo'n knul meestal gewoon vertellen hoe het precies in elkaar zat. In de praktijk zijn mensen een stuk minder loyaal naar hun vrienden als hun eigen hachje op het spel staat.
Dan denken ze eerst aan zichzelf.

8 maart 2023 om 15:25

Constant Kante,

Dat geldt inderdaad voor iemand die daarmee van 25 jaar gevangenisstraf naar 10 jaar kan gaan.
Maar iemand met zijn verleden, zal niet zo wakker liggen van die 2 maanden. Daarvoor gaat hij zijn vrienden echt niet snitchen, en zichzelf daarmee ook in de problemen brengen. Al je vrienden worden dan je vijanden.

8 maart 2023 om 13:39

Deze jongen had al een stadionverbod, blijkbaar werkt dat dus niet. Enige reden dat we dat weten is omdat hij deze achterlijke streek uit heeft gehaald.

Iemand ook al gehoord wat voor consequenties dit voorval voor psv gaat hebben?
Iemand met stadionverbod het stadion in laten en ook nog het veld op laten rennen, denk dat daar ook nog wel een passende straf bij moet komen. (natuurlijk kan je niet iedereen 1 op 1 bewaken, dus iemand het veld oprennen, kan altijd gebeuren).

8 maart 2023 om 13:01

De UEFA zal hier voor straffen. Verder de KNVB niet, dat zou iig nergens op slaan. En met je "een stadionverbod het stadion in laten" is pure onzin natuurlijk. Ga maar eens kijken bij alle andere clubs hoeveel jaar aan stadionverbod daar op de tribune zit. Het is niet te handhaven en zou bij elke club kunnen gebeuren mocht er een debiel tussen zitten. Dat er straffen komen lijkt me duidelijk.

8 maart 2023 om 13:25

@psv,vvv, Lfc,

"is pure onzin" , "het is niet te handhaven".

Kunnen we met jou gedachtegang niet net zo goed stoppen met stadionverboden ?

o.a. Psv, Ajax en Feyenoord zijn clubs waarin jaarlijks miljoenen omgaan, dan lijkt me een goed beveiliging systeem wel te realiseren. Binnenkomen met ID bewijs, foto die op de ID kaart staat op een iets groter scherm laten komen, waar een beveiliger staat die de foto vergelijkt met degene die de ID kaart gebruikt. Nog nooit 100% omdat mensen soms op elkaar lijken, maar houd er al veel problemen uit. En vooral Europees en in risico wedstrijden moet er gewoon extra gecontroleerd worden.

8 maart 2023 om 21:49

Vingerafdruk scan gebruiken, zoals de Amerikaanse duoane altijd doet. Op een ID kaart heb je tegenwoordig klein chipje met daarin vingerafdruk.

Twee keer al een taakstraf, een stadionverbod, het veldbetreden en een keeper op zijn smoel slaan en dan drie maanden cel krijgen... Hoewel de impact zich zonder meer zal laten voelen als je drie maanden opgesloten in een gevangenis doorbrengt, vind ik het nog best mild. Had meer verwacht, zeker omdat hij recidivist is, maar ken de strafnormen voor vergrijpen als deze.

Jammer dat Kempkens' advocaat niet gequote is in dit bericht. Ik had graag van deze wijze man vernomen of - nu we wel alle feiten kennen - Marcel Brands nu naar buiten mag van hem met de vurige wens om deze jongen een levenslang stadionverbod op te leggen en voor een meldplicht te pleiten. Noemde Brands nota bene opruiend, wat een sujet zeg!

Overigens vreemd dat deze gast nog steeds geen levenslang stadionverbod is opgelegd nu.

8 maart 2023 om 13:44

Het is 2 maanden, niet 3. Er moest zonodig weer een maand voorwaardelijk bij.

Lafjes, zeker na eerdere voorvallen.
Dit soort knultjes hoten helemaal nooit meer in een stadion te komen.

wat een reacties, wij leven hier toch niet in Iran? 2 maand cel is toch voldoende, als ik dit vergelijk met straffen voor zware mishandeling bijvoorbeeld.



Als iedereen die (herhaaldelijk) een ander in zijn gezicht slaat 3 maanden cel krijgt, hebben we hier heel snel een tekort aan cellen. Lopen -ook buiten stadions- heel wat types rond. Blijkbaar heeft de exposure van een profwedstrijd meegespeeld in het oordeel.

8 maart 2023 om 13:42

Jij had liever 3 uur werkstraf gezien?

8 maart 2023 om 15:30



@silaz,

Bekijk het andersom.
Als ze iedereen die een ander in zijn gezicht slaat, gewoon 2 jaar de cel induwen, zullen mensen eerder nadenken voordat ze overgaan op geweld.

Blijkbaar leven we in een maatschappij waar geweld (in welke vorm dan ook), normaal is geworden. Harder aanpakken werkt. En dat begint inderdaad al bij de laagste vorm, een vechtpartij.

Maar bijvoorbeeld ook bij mensen die niet kunnen meewerken met de politie.

Ik kijk regelmatig op youtube filmpjes over de politie, maar het lijkt tegenwoordig een sport om een politieagent te filmen, vervolgens uit te dagen, en daarna in het slachtofferrol gaan zitten en het filmpje op internet te zetten in de hoop dat de politie in de problemen komt.

Ik ben geen fan van de politie, maar waar zouden we zijn zonder hun ?!

Keurig. Een terechte celstraf, ontslagen op zijn werk wat goed gedaan is door werkgever, uit de supportersclub gezet wat goed is, en een nette geste van PSV richting de goalie van Sevilla. Al met al hebben de mensen met verstand goed gehandeld en zit degene zonder verstand op de blaren in de cel.

Prima straf.
Ben alleen een beetje benauwd of dit nog invloed heeft op de beoordeling door de UEFA nu ze weten dat de idioot een celstraf heeft gekregen.

Ik hoop echt dat het meevalt. Dit is zo lastig om te handhaven.
Helaas is PSV wel aansprakelijk.

Daarnaast vraag ik mij af of de eencellige inteeltproducten die dit soort idiote dingen doen wel echt van hun club houden of dat ze er vooral zijn voor de eigen eer en glorie. Eikels.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren