Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vejinovic: ‘Ik had alleen even de tijd nodig om het in te zien’

Laatste update:

Marko Vejinovic stapte deze zomer over van Vitesse naar Feyenoord, na twee sterke seizoenen in Arnhem. Vorig seizoen miste de middenvelder maar drie wedstrijden gedurende de hele competitie en was hij goed voor tien doelpunten. Dat trok Feyenoord over de streep om tot actie over te gaan en Vejinovic binnen te halen. De aanwinst is vastberaden zijn tijd in Rotterdam-Zuid succesvol te maken en er voor de volle honderd procent voor te gaan.

/

Vejinovic versleet al redelijk wat clubs, wanneer ook zijn jeugdjaren worden meegeteld: hij kwam uit voor Ajax, FC Utrecht en AZ en maakte bij die laatste club ook zijn debuut als prof. In 2009 deed hij een stap omlaag naar Heracles Almelo en van daaruit begon hij weer te groeien naar een hoger niveau. Vejinovic kreeg wel eens het verwijt dat hij te gemakzuchtig was en terugblikkend op zijn jongere jaren geeft hij toe dat dat klopte.

In een interview met Feyenoord Magazine zegt Vejinovic dat hij jong, onervaren en ongeduldig was en dat het daarom niet altijd ging zoals zou moeten. “Ik teerde vooral op mijn talent en was me er nog niet van bewust wat het vak profvoetballer allemaal met zich meebrengt”, erkent de 25-jarige middenvelder. Hij zegt ook dat hij koppig was en per se ‘op tien’ wilde spelen en vanuit die rol doelpunten wilde maken. Nadat hij bij Vitesse kwam, ging dat beter. “Toen is die knop omgegaan en ben ik me dankzij Peter Bosz gaan richten op de rol van controlerende middenvelder.”

Inmiddels is Vejinovic er compleet van overtuigd hoeveel waarde hij op die plek kan hebben, zegt hij in het clubmagazine. “Ik had alleen even de tijd nodig om het in te zien, zoals bij mij ook een spiegel moest worden voorgehouden als het ging om mijn mentaliteit en houding van vroeger. Als ik op die manier door was gegaan, had ik de stap naar de top nooit kunnen maken.”

Zal Marko Vejinovic een grote aanwinst blijken voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens bij was het bij heracles al duidelijk dat hij zich moest focussen op de cvm plek. Daar was duarte naar mijn weten de "10".

4 augustus 2015 om 16:34

Het was vooral Willie Overtoom die Vejinovic op de bank hield, Duarte was de linkermiddenvelder en in de beginperiode van Vejinovic bij Heracles was zijn concurrent vooral Fledderus.

Nou Marko, het is nog maar af te wachten of je de stap naar de top kan maken. Want dat heb je nu natuurlijk nog lang niet bereikt.

4 augustus 2015 om 16:57

Feyenoord is natuurlijk geen topclub, maar als hij bedoelt qua supporters is dat wel zo. Als voetballer kun je bij St. Etienne voetballen of een Rangers maar dat is geen top, top ben je als je kijkt naar sportief behaalde successen en die schaars als je naar de laatste 20 jaar kijkt.

4 augustus 2015 om 18:50

Top is altijd relatief he.
Als je met Top Barcelona, Real Bayern bedoeld zit hij er nog wel even bij vandaan.
Voor NL begrippen is Feyenoord nog steeds een topclub.

Natuurlijk een goede speler,maar heb nu 3 wedstrijden van hem.gezien bij Feyenoord, en ik vond ze alledrie zeer matig. Tegen VVV ronduit slecht, Southampton matig en Olympiakos ook matig. Verdedigend zeer kwetsbaar

4 augustus 2015 om 16:32

Of het ligt aan de speelstijl, vitesse speelde afgelopen 2 jaar gewoon geweldig en hadden veelal de bal. Of hij kan de druk nu al niet aan. Een middenveld met toornstra en ahmadi vind ik persoonlijk niet echt geweldig. Je hebt geen verdedigende kwaliteit en geen scorend vermogen. Immers zou in deze selectie altijs moeten spelen, wat de meeste Feyenoord supporters liever niet hebben.

4 augustus 2015 om 16:38

Ik vind wel dat El Ahmadi beschikt over verdedigende kwaliteiten maar dan moet je hem ook gebruiken als de meest verdedigende middenvelder. Wint veel persoonlijke duels en is ook niet te beroerd om die duels aan te gaan.

4 augustus 2015 om 16:45

Vejinovic komt denk ik het best tot zijn recht op 10. Als je ahmadi inderdaad als meest verdedigende man zet, en een goede middenvelder naast of achter vejinovic zet heb je denk ik een goed middenveld. Deze wedstrijden bieden niet veel perspectief. Clasie won natuurlijk heel veel duels, en was verdedigend super belangrijk. Alleen aanvallend geen inbreng. Dat betreft debk ik dat je er ip achteruit gaat. Lag al die wedstrijden flink open. Was met clasie niet gebeurd denk ik.

4 augustus 2015 om 16:53

Het liefst zie ik Gio ons formatie wijzigen als hij dat niet doet dan vind ik Vilhena nodig omdat hij verdedigend beter is dan El Ahmadi. Helaas ziet Gio het anders.

El Ahmadi - Vejinovic zie ik sowieso niet werken aangezien beide geen echte balafpakkers zijn, zoals Clasie wel was.

4 augustus 2015 om 17:17

Kijk dat niet Feyenoord supporters dit gaan beweren, oké, die zien waarschijnlijk niet al te veel wedstrijden van Feyenoord, maar gaan zeggen dat El Ahmadi niet zo'n goede balafpakker is, El Ahmadi is vorig seizoen vaker het duel aangegaan en heeft er meer gewonnen als Clasie, zijn statistieken zij wat dat betreft beter, kun je ook nalezen op Squawka.

Komt dat omdat Clasie de naam heeft een bijtertje te zijn?

4 augustus 2015 om 17:31

Welke statistieken van El Ahmadi zijn volgens Squawka beter? Neem aan dat jij bij comparison matrix kijkt?

Was hij het nou die bij Heracles door Bosz of Verbeek - dat weet ik niet meer - op een gegeven moment laatste man werd gezet? Het was Vejinovic of Vujicevic maar ik weet niet meer welke van de twee. Lijkt erop dat hij in ieder geval zijn verstand heeft gevonden en dat het met de instelling wel goed zit. Voetballend is hij in elk geval heel sterk en heeft een erg goede traptechniek.

4 augustus 2015 om 16:36

Op een gegeven moment speelde Heracles 3-4-3 met Bruns als rechtsachter en Vejinovic als laatste man. Toen werd er (samen met Vujicevic, Overtoom, Duarte o.a.) wel geweldig voetbal gespeeld. Roda JC werd met 5-1 verslagen en Heerenveen met 6-3.

4 augustus 2015 om 16:40

Oke, hij was het dus toch wel. Ik kan me inderdaad herinneren dat het spel toen heel erg attractief was, maar ook dat elk duel zo werd aangegaan dus dat ze er soms tegen de beste ploegen echt met 1-4 ofzo afgingen en het soms wat naief overkwam. Maar Vejinovic creeerde toen erg veel door zijn goede passing van achteruit.

4 augustus 2015 om 17:29

Kamikaze-voetbal was dat, kon goed uitpakken maar ook slecht. Je scoorde veel maar kreeg er ook veel tegen, maar het was een genot om te zien. De meeste trainers bouwen toch graag zekerheid in, wat het spel er niet beter op laat worden.

4 augustus 2015 om 19:49

Dat zag er wel mooi uit toen, ik denk dat Toto er z'n hoofd over gebroken heeft.

Het is geen makkelijke prater voor de camera maar hij komt wel stabiel over. Op RTV Rijnmond een leuk interview met hem en zn vrouw/ of vriendin gezien. Zij heeft bij hem het belletje doen rinkelen. 'je hebt een talent, doe er dan ook wat mee.' Sindsdien groeit hij hard door.
Hoop dat hij wat moois kan laten zien dit jaar. Zijn statistieken zijn heel aardig. Niet alleen de goals, maar ook het creeren van kansen ging hem goed af, evenals het winnen van persoonlijke duels.
Clasie zullen we missen om zijn karakter en leiderschap, maar Vejinovic is zeker geen mindere voetballer.

Ik ben heel benieuw hoe Vejinovic het gaat doen daar. Lijkt me in 1e instantie toch niet echt een feyenoordspeler, is niet een jongen die voorop in de strijd gaat en hard werkt. Wel een fantastische technicus natuurlijk. Hoop dat ik ongelijk krijg en het goed uitpakt.

4 augustus 2015 om 17:28

Dat is het mankement van Feyenoord. Ze willen altijd spelers zien die voorop gaan in de strijd. Immers, Kazim, Kuijt, allemaal spelers die dat doen maar die voetballend gewoon matig zijn. De pure voetballers zijn vaak wat gemakzuchtig, maar kunnen wel wat creëren. Zulke spelers krijgen minder de kans dan een Immers.

4 augustus 2015 om 18:22

@dd28 ja daarom zal Vejinovic wel direct moeten presteren, anders heeft hij inderdaad minder krediet bij het publiek dan een Kuyt.

Een prima stap van vejinovic , een waardevolle speler met een uitstekende mentaliteit
Wens hem veel succes bij Feijenoord

Inmiddels is Vejinovic er compleet van overtuigd hoeveel waarde hij op die plek kan hebben, zegt hij in het clubmagazine van Feyenoord.
Mooi verhaal zeg zijn vriendin je heb talent doe er wat mee. Hoop dat hij wat moois kan ,laten zien dit jaar voetballen kan die nu nog waarmaken.

Was bij Heracles gewoon te gemakzuchtig. Liet regelmatig zien dat hij kon voetballen, maar nog vaker dat hij er gewoon geen zin in had om zijn verdedigende taak uit te voeren. Dat dat nodig was besefte hij later gelukkig wel.

Qua ambiance, stadion en historie een stap omhoog....qua voetbal en perspectief een hele stap terug. In de beslissende fase van het seizoen werf hij niet meer opgesteld bij Vitesse. Grossierde steeds meer in balverlies en toen zijn vrije trappen niet meer werkte was de magie ook snel verdwenen. Hoop voor hem dat hij zijn draai kan vinden, maar verwacht er niet veel van, maar dat geldt voor heel Feyenoord.

Mooi he al die ajacieden bij Feyenoord. Vermeer, Hahn, Vejinovic, Van der Heijden... En een jeugdspeler die vernoemd is naar een superajacied. Jari Schuurman is vernoemd naar Jari Litmanen. En nu weer interesse in Elia die ook uit de Ajax academie komt. Prachtig. Altijd grote monden over ons maar ze contracteren wel onze kweek.

4 augustus 2015 om 19:45

Wij kunnen er ook niks aan doen dat Ajax half Nederland aanneemt in de jeugd en vervolgens 99% weer laat gaan, dan is het vrij logisch dat bijna iedereen een Ajax verleden heeft..

Ik vond hem echt verschrikkelijk slecht spelen tegen Olympiakos. Zo enorm trage handelingssnelheid.
Maar meer heb ik hem bij Feyenoord ook niet gezien, dus het kan ook een incident zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren