Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veelbesproken ADO-assistent mogelijk snel weg: 'Wil bondscoach worden'

Laatste update:

Het is en blijft onduidelijk welke taken Gao Hongbo zal gaan vervullen bij ADO Den Haag. De Chinese oefenmeester gaat in principe aan de slag als assistent van hoofdcoach Henk Fraser en clubdirecteur Jan Willem Wigt stelt dat het daarbij blijft. “Henk en zijn mannen bepalen hoe het gaat”, vertelt hij in gesprek met Omroep West.

/

Wigt geeft toe dat de komst van de ex-bondscoach van China beter gecommuniceerd had moeten worden. “Met name het tijdstip. Als wij hadden kunnen anticiperen dan had het anders gelopen. Ik beschouw het als een ongelukje”, zegt de bewindsvoerder, die bovendien te kennen geeft dat Hongbo mogelijk snel weer weg is.

“De heer Hongbo kan op het veld gaan staan als straks de werkvergunning rond is maar wat hij precies gaat doen is nog niet duidelijk. Overigens gaan we er vanuit dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt bij ADO, volgens mij wil hij weer bondscoach worden van China”, aldus Wigt.

Denk jij dat ADO iets gaat opsteken van de aanwezigheid van Gao Hongbo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een zooitje ongeregeld zeg. Nu komt Heerenveen ook nog straks aan de beurt. Gaat nergens over allemaal. Die chinezen moeten lekker ergens anders in gaan investeren geen enkele supporter zit erop te wachten

7 oktober 2015 om 21:49

Ik blijf liever een mickey mouse competitie zonder chinese investeerders dan een grotere competitie met dit soort rare figuren. Wat een verschrikking zeg.

7 oktober 2015 om 21:51

Gaat niet gebeuren, ben ik van overtuigd!

7 oktober 2015 om 22:09

Verhalen zijn al ontkracht in Heerenveen, schijnt niks van waar te zijn. Deze Hongbo, blijft een wazig verhaal. Volgens mij snapt hij zelf er ook niks van, wat de bedoeling is.

Ben ik de enige die hier niets van kan maken? Die man komt hierheen en werkelijk niemand weet wat die nou komt doen? Wat is dat voor onzin? Het begint een beetje zielig en triest te worden bij ADO. Er komt een Chinese knakker binnen gewandeld en niemand die ook maar kan uitleggen wat hij nou komt doen in NL.

Werkvergunning zonder dat duidelijk is wat ie gaat doen? Hoe is dat mogelijk?

Het gaat eigenlijk alleen maar om kennisoverdracht !
Die Chinezen hebben ADO gekocht om bij een Nederlandse club een kijkje in de keuken te kunnen nemen en vervolgens hun verkregen kennis uit te rollen over het Chinese nationale elftal.
Men is bang dat de Chinezen willen gaan bepalen hoe ADO gaat spelen en dat Fraser op termijn wordt gewipt, maar daar is helemaal geen sprake van.

Hongbo gaat bij ADO als assistent trainer helemaal niks doen, die gaat alleen maar alles afkijken.
Net zoals Mourinho groot is geworden door als tolk in Barcelona alles van Louis van Gaal af te kijken en vervolgens het 1 op 1 te kopiëren, met als doel Van Gaal te verslaan net zoals Wenger dat met Arsenal heeft gedaan.

De hele Chinese economie is zo groot geworden. Kijken hoe men het in de westerse wereld doet en dan alles kopiëren en de markt overnemen. In Qatar wordt China gewoon wereldkampioen onder leiding van Hongbo, met dank aan de trainingstechnieken van Fraser.
De crux zit hem er gewoon in dat er meer inwoners in China zijn (1500 miljoen), dan in Nederland (17 miljoen), dus de Chinezen kunnen gewoon bijna tot in het oneindige doorselecteren.

Maar...begrijpt niemand dit nou ?
Ben ik nou zo slim ?

Als de Chinezen echt iets willen leren of overnemen, kunnen ze beter niet bij ADO gaan afkijken.
Anders spelen ze daar straks ook degradatievoetbal.

Waarom altijd zo'n afkeer tegen buitenlandse eigenaren? Was bij Jordania ook al zo, maar volgens mij had die het alleen maar goed voor met Vitesse.

Alsof die chinezen het stadion naar Bejing verhuizen..

8 oktober 2015 om 10:27

Omdat de identiteit van een club verloren gaat. Dat dit al eerder bij Vitesse is gebeurd, is juist een teken dat je dit moet doen. Kijk nu hoe het daar loopt. Het is een Chelsea 2, Jordania heeft een stadionverbod en veel supporters hebben geen binding meer met de club en/of spelers. Nu zie je dat het bij ADO ook meteen een soap wordt en dat is nooit goed voor een club.

Zolang je geen beleidsplan kan presenteren en dus aangeeft wat de supporters en sponsors kunnen verwachten blijf je dus met een hoop vragen zitten. Met veel bombarie werd de nieuwe machthebber binnengehaald en het zou allemaal veel beter gaan. Vooralsnog is daar helemaal niets van terecht gekomen. Op papier zijn de functies ingevuld, in de praktijk merk je er helemaal niets van.

Ook aan het selectiebeleid is geen touw aan vast te knopen. Zoals dat eigenlijk voor alles geldt. Dus ook het verhaal van zo snel mogelijk op echt gras gaan spelen dienen we met een heel pak zout te nemen. Dat gaat ook het volgende seizoen niet gebeuren. Dit alles bij elkaar opgeteld moet je niet raar opkijken als de media je uitlachen en de draak met je steken. Dan niet in de Calimeromodus gaan zitten en de media de schuld geven.

Zoals het ook zeer opmerkelijk is dat je het contract van de trainer verlengd terwijl de prestaties ronduit bedroevend zijn. Fraser heeft zeer goed werk verricht, veel dank daarvoor. Maar onderhand mag de conclusie wel getrokken worden dat hij de club niet verder kan brengen. Mede door een gebrek aan Technisch Beleid van zijn superieuren.

Martin Jol is nog steeds niet benoemd als RvC lid. Ook dat geeft toch te denken. Daar zou je juist heel blij mee moeten zijn als zo iemand zich meld? Zo krijg je toch op z'n minst de schijn tegen je. Zou mij niets verbazen als hij er van afziet en zich niet laat piepelen.

Natuurlijk komt die Chinese coach er niet voor niets. Er is tien miljoen geïnvesteerd maar dat verdampt nu op deze manier. De ramp is niet te overzien als je nu degradeert. Afgezien van de imagoschade die je oploopt door al die nederlagen aan elkaar te rijgen met als triest dieptepunt de kansloze bekernederlaag tegen Genemuiden. Dat zal ook niet juichend zijn ontvangen in China. Die Wang staat daar natuurlijk ook in zijn hemd.

Vooralsnog is het enige wat duidelijk is dat alles zeer onduidelijk is en daarom een hoop kritische vragen oproept.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren