Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Stee: ‘Wijnaldum, Clasie en De Jong zijn interessant’

Laatste update:

Henk van Stee is technisch directeur van Zenit Sint-Petersburg en houdt gedurende de komende maanden goed in de gaten, wat er gebeurt met de beste spelers in de Eredivisie. Voetbal International bracht donderdagochtend naar buiten dat de Russen geïnteresseerd zijn in Jordy Clasie, maar daar blijft het niet bij. Ook Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong van PSV zijn in beeld bij de topclub.

/

Zenit trof PSV in de eerste ronde van de knock-outfase van de Europa League, dit seizoen. Uit boekte men een 0-1 zege en thuis werd het 3-0 tegen de Eindhovenaren. Van Stee erkent dat het genoemde drietal op een schaduwlijst staat, voor het geval er straks bepalende spelers weggaan bij Zenit. “Clasie, De Jong en Wijnaldum zijn interessante opties”, aldus Van Stee aan het Algemeen Dagblad. Hij zegt dat de tijden van transfersommen à veertig miljoen euro voorbij zijn voor de Russische grootmacht.

Spelers uit de Eredivisie zijn goedkoper én zijn vaak ver in hun ontwikkeling, aldus Van Stee. “De interesse is niet zo concreet dat wij ons hebben gemeld voor de spelers, maar ik sluit niet dat zoiets nog gaat gebeuren. Dat hangt van allerlei ontwikkelingen af”, geeft de technisch directeur aan. Hij is op dit moment de enige Nederlander bij Zenit. In het verleden was Dick Advocaat er ruim drie jaar hoofdtrainer, met Cor Pot als zijn assistent. Ook speelde Fernando Ricksen er.

Wie zou het best passen bij Zenit Sint-Petersburg?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat De Jong niet weg wilt bij PSV en ik denk dat Clasie en Wijnaldum liever naqr een topcompetitie vertrekken dan naar de Russische. Maar ze zullen hun ongetwijfeld een gigantisch salaris aan kunnen bieden dus wie weet.

23 april 2015 om 13:10

En als de Jong wel weg wilt, is het misschien wel verstandig om naar Rusland te gaan. Is in Engeland en Duitsland mislukt. Dan hoef je het in Spanje denk ik ook niet te proberen. Italie of Rusland wordt het dan!

23 april 2015 om 13:37

Luuk de jong kan alleen scoren met aanvoer.. dan heb je helemaal niks te zoeken in Italië. Moet zelf acties kunnen maken. Zie tevez en vorig jaar balotelli.
In de serie A scheiden de echte spitsen zich van de "normale" spitsen

23 april 2015 om 14:50

Een Luca Toni, die ook niet bekend staat om zijn individuele actie, lukt het anders vrij aardig als ik het soms zo bekijk.

Logisch dat in het systeem van Juventus, waar ze zonder buitenspelers spelen, een spits een eigen actie moet hebben.

Maar ik schat Luuk de jong bij lange na niet het niveau van Juventus in hoor. Meer een speler voor middenmoot Italie.

23 april 2015 om 18:13

nee hoor,

De jong is meer een speler voor PSV dan een middenmoot in italië.
daarbij is het veel interessanter voor hem om voor een kampioenschap te spelen en europees voetbal, dan voor de middenmoot mee te spelen en blij zijn met kwart finale in het beker toernooi.

23 april 2015 om 13:39

Zenit heeft voor volgend jaar al Artem Dzyuba en Salomon Rondon. Kerzhakov is er ook nog en zal dan moeten vertrekken.

En weer een bevestiging dat we de spelers in de Eredivisie vaak voor veel te weinig geld weg doen. Maar gelukkig denk ik dat PSV dit jaar geen uitverkoop zal houden met betrekking tot Willems, Depay en Wijnaldum. Zeker als een geldploeg als Zenit aanklopt, mag er flink afgetikt worden.

Al denk ik dat Depay en Wijnaldum zelf liever voor een Engelse, Duitse of Spaanse subtopper kiezen dan een club in Rusland. Bij Zenit zouden ze in elk geval goed mee kunnen komen - de concurrentie is uiteraard heviger en ze hebben veel meer keus uit klasse aanvallers die ook op hoger niveau effectief zijn voorin. Helaas heeft PSV (nog?) veel te veel kansen nodig voor doelpunten, dat bleek wel met name in de thuiswedstrijd tegen Zenit.

De interesse in De Jong vind ik trouwens wel opvallend. De twee wedstrijden tegen Zenit vond ik verreweg twee van de mindere wedstrijden van hem dit seizoen. Blijkbaar bekijken ze hem dan vaker dan alleen in die twee wedstrijden . Maar in verband met het Nederlands elftal zie ik hem eerder bij PSV blijven.

23 april 2015 om 12:45

Als ze Wijnaldum volgen zullen ze de Jong ook vaker aan het werk zien lijkt me.

23 april 2015 om 12:51

Haha, best logisch eigenlijk . Blijkbaar ben ik nog niet helemaal wakker .

In de competitie overtuigt De Jong wel een stuk meer dan in Europa, dus in dat opzicht kan ik de interesse dan wel volgen.

23 april 2015 om 12:47

Ik vind het eeuwig zonde, dat De Jong uitsluitend in Nederland kan presteren. Zodra hij de landsgrenzen overgaat is het niks, het is geen international erg jammer. Een opvolger voor Van Persie is er iig niet.

23 april 2015 om 13:35

Te vroeg om dit te zeggen joh, hij heeft maar 2 jaar in het buitenland gezeten. Hij moet gewoon een ploeg kiezen die beter past zijn spel. Dost rendeerde ook niet tot de 2e helft van dit seizoen.

23 april 2015 om 14:53

Was ook maar 2 maandjes...

23 april 2015 om 17:01

Why Me

Ik had je gelijk gegeven als bij 1 ploeg volledig mislukt was, maar in de PL heeft hij ook helemaal niks laten zien. Zelfde zie je met Anita, die het ook niet lijkt te gaan redden van Ajax naar New Castle.

Zelfde als Kezman die buiten Psv, ook nergens wat heeft laten zien.

De Jong kan best blijven maakt niet uit wie zich meld. Een topcompetitie werkte niet en in Nederland lukt het gewoon weer wel. En Clasie en Wijnaldum zouden beter voor een topcompetitie gaan, niet dat de Russische zwak is helemaal niet. Maar mij lijkt het toch als je bij een top 3 ploeg van Nederland uitblinkt en hogerop kan dat je kinderwens niet is om in het koude Rusland te gaan spelen maar eerder een Engeland. Tenzij je alleen nog maar dollartekens ziet hangt van persoon tot persoon af denk ik zo.

23 april 2015 om 13:45

De Jong is niet gemaakt voor het buitenland.

Russische competitie is ondanks de grote bedragen die ze betalen toch geen topcompetitie. Denk dat Clasie en Wijnaldum toch naar een mooiere competitie willen. Veel spelers die naar Rusland gaan zijn van Europese middelmaat en gaan in Rusland hun zakken vullen.

23 april 2015 om 12:53

Ik zou Witsel, Hulk, Ezequiel, García, Eremenko en nog wat anderen nu toch niet bepaald Europese middelmaat noemen.

Denk dat er wel wat absolute topclubs deze spelers wel lusten.

23 april 2015 om 13:07

Hangover96,

What goes down must come up. Zo ook de Roebel zeker?

En die clubs zullen die lonen ook wel hedgen zeker?

Als de zever in Oekraïne is opgelost, dan zie ik ze vrij snel terug staan waar ze stonden. Maar het is koffiedik kijken wanneer dat zo zou zijn.

Gaat de Uefa dat alleen voor Rusland en Oekraïne doen? Zou wel absurd zijn.

23 april 2015 om 13:17

Drogba speelt in Engeland maar hij heeft er idd gezegen. Maar dan voor het geld

23 april 2015 om 13:19

@hangover96,

De Russische teams voeren over het algemeen goed beleid, maar omdat ze hun beste spelers willen houden komt het voor dat ze nauwelijks winst maken en daarom worden ze door de uefa meestal met een kleine boete gestraft. Bovendien gaat het langzamaan steeds beter met de roebel.

23 april 2015 om 13:33

De russische competitie is wel een topcompetitie. Het is na Engeland, Spanje, Duitsland en Italie en Frankrijk de beste competitie ter wereld met hele sterke clubs. Deze spelers zouden er goed aan doen ernaar toe te trekken, al is zenit niet ideaal.

23 april 2015 om 15:25

Welke club zou dan wel ideaal zijn als zelfs Zenit dat niet is?

23 april 2015 om 15:32

Zenit is niet ideaal omdat het al zoveel middenvelders en spitsen heeft. Als je speeltijd wilt kan je beter naar een Cska of Dinamo Moskou. Spartak kan ook nog.

23 april 2015 om 15:49

Zenit heeft niet zoveel spitsen hoor. Ze hebben alleen Rondon en volgend seizoen komt Dzyuba. Kerzhakov reken ik niet meer mee aangezien hij onder AVB geen rol meer speelt.

23 april 2015 om 16:10

Ze hebben alleen Rondon?
Op dit moment hebben ze gewoon 2 spitsen in de vorm van Kerzhakov en Rondon.
Volgend seizoen hebben ze er 3 met Dzyuba erbij en kan je ervan uitgaan dat Kerza vertrekt. Dan heb je er twee en zou een aankoop als bijv. De Jong nergens op slaan.

23 april 2015 om 16:26

Kerzhakov heeft zoals ik al zei geen toekomst meer onder Villas Boas, dus die reken ik dan ook niet meer mee. Hij is meerdere keren meegenomen puur om op de bank te blijven zitten. Tegen Sevilla had Boas in mijn ogen Kerzhakov in moeten brengen, maar hij besloot om aan zijn standpunt vast te houden. Boas is helemaal klaar met hem en met Arshavin ook.

24 april 2015 om 07:02

Ja maar dat maakt niet uit, ze hebben hem wel. Dus ze kunnen hem opstellen. Bijv. als Rondon er vanaf nu 5 maanden uitligt. Maar goed, voor next season hebben ze Dzyuba plus Rondon... 2 toppers.

24 april 2015 om 11:09

Als Rondon er 5 maanden uitligt zal Villas Boas Hulk wel in de spits zetten en Kerzhakov lekker laten banken.

Rusland zou een goede stap kunnen zijn voor deze spelers, maar ik denk dat deze spelers in het westen of zuiden van Europa zullen blijven. Zeker Clasie zie ik naar Italie of Engeland gaan. De Jong zal nog minstens een jaar blijven bij PSV en Wijnaldum kan naar grotere clubs als we de geruchten mogen geloven.

23 april 2015 om 14:09

Wijnaldum kan eerlijk gezegd sowieso niet naar zenit. Weet je waarom? Die nemen geen zwarte spelers. Nog nooit gehad en is daar dan ook een echte traditie.

23 april 2015 om 15:39

Wat zijn Hulk en Witzel in jou ogen dan?

23 april 2015 om 16:10

Dat zijn duidelijk getinte spelers en geen zwarte spelers Peterhak.

laat clasie lekkker naar koeman gaan, en daar aantal jaartjes spelen en dan weer terug komen net als el ahmadi deed.

vind die russische competitie maar niks, weinig clubs geen uitstraling en in de wintermaanden alleen maar trainen en domme oefenpotjes epelen

Jordy Clasie zal zeer waarschijnlijk Feyenoord aan het einde van het seizoen verlaten. "ik zweer je dat er op dit moment helemaal niets speelt." Dat vertelt de 23-jarige middenvelder van de Stadionclub in de nieuwe editie van ELF Voetbal Magazine, die vandaag verschijnt.

Als ze De Jong willen kopen zullen ze veel geld moeten betalen. Is voor 5,5 miljoen over gekomen en heeft nog een 4 jarig contract. Denk ook niet dat De Jong dit zelf ziet zitten. Wijnaldum vindt de Russische competitie ook niet interessant lijkt me.

23 april 2015 om 14:13

Wijnaldum zou niet eens naar zenit kunnen gezien de traditie van geen zwarte spelers. Of van stee wilt die traditie gaan breken en dat er chaos uitbreekt.

23 april 2015 om 14:16

Iemand als Rondon en Witsel zijn ook gekleurd. Bij Zenit heeft het gewoon iets meer tijd nodig voordat donker gekleurden geaccepteerd worden.

23 april 2015 om 14:26

Er zit een verschil in tussen zwart en getint zoals witsel en rondon. Zenit zal deze traditie zeker behouden gezien de ultra fans. Koni, dit zou jij moeten weten.

23 april 2015 om 14:28

En in dat land willen ze dan een WK gaan houden.. Ik zeg lekker naar de pl gaan Wijnaldum. Misschien is Newvastle of Tottenham wel iets voor hem anders southampton.

23 april 2015 om 14:36

@ivanovic,

Dat weet ik, maar ik heb het idee dat er langzaam aan een einde komt aan deze traditie.

23 april 2015 om 14:45

Waarom denk je dat dan? Omdat van stee er nu werkt? Met Hulk ging het in het begin ook fout en wilde de fans hem echt weghebben. Naar verloop van tijd hebben ze het toch geaccepteerd en zijn anderen getinte zoals Garay, Garcia en Witsel gekomen. Zwarte mensen is de overtreffende trap denk ik voor de fans. Als van Stee hier een einde aan wilt maken word het sowieso een chaos en gaan de fans zich op trainingen laten gelden. Daarnaast denk ik oprecht dat Wijnaldum na zich verdiept te hebben in deze situatie ook niet naar Zenit zou willen.

23 april 2015 om 14:51

Omdat ik in de wedstrijden die Zenit speelt ook zwarte mensen op de tribune zag zitten die gewoon met rust gelaten werden. Er zal ooit een einde moeten komen aan dat principe en waarschijnlijk gebeurt dat als de Gazprom Arena af zal zijn. Dan komen er meer mensen en die zijn niet zoals een kleine groepering.

23 april 2015 om 15:33

Ik denk het niet maar we zullen het zien (of niet). Dat van Stee voor een zware taak staat, is wel duidelijk.

23 april 2015 om 15:46

Wijnaldum is ook niet letterlijk zwart dat is bijna geen enkele persoon die wij als zwar' aanduiden.

Witsel is gewoon een donkere jongen. Niet elke Negroïde persoon is pik zwart. Je hebt donkere mensen in verschillende maten en kleuren. Willems is ook donkerder als Wijnaldum. Maar het zijn allebei jongens van Afrikaanse orgine.'

Onder de donkere mensen geldt het begrip lichtkleurig en donkerkleurig.

Iemand die lichtkleurig is, is iemand met de huidskleur van Nigel de jong en iemand die donkerkleurig is, is iemand met de huidskleur van yaya Touré.

Is een Afrikaanse Albino ook geen 'zwarte persoon' volgens jou?

23 april 2015 om 16:11

Ik denk simpelweg dat de fans van Zenit de donkere mensen die donkerkleurig zijn zoals je beschrijft niet accepteert. De lichtkleurig zoals een Nigel de Jong wel, zoals Garay, Witsel en Hulk er nu ook spelen.

Wijnaldum lijkt me al helemaal geen type ,die naar een Oost-Europees land zal gaan.
Ook al zou hij daar een gods-vermogen kunnen verdienen,verwacht dat hij nog liever bij PSV blijft dan dat hij naar Zenit zal gaan.
De Jong lijkt me ook niet echt realistisch,hij begint weer zijn goede vorm van Twente te evenaren .heeft een lang contract ,dan mag Zenit flinke som met geld over de brug komen.
En ik heb het idee dat ze denken dat ze hem voor een prikkie kunnen ophalen
Dan kennen ze Brands nog niet.

Nu moeten clubs als Feyenoord, psv en ajax een statement maken en aan die van der Stee laten zien dat ze hier dus niet voor een prikkie op te halen zijn!

Marcel Brands op zijn beurt: "hulk, Rondón, Garay en Witsel zijn ook interessant..."

Met alle respect voor Zenit st. Petersburg dat een absoluut een grote club is en ook de potentie heeft om nog groter te worden, ik denk niet dat voornamelijk Wijnaldum en Clasie op een stap richting Rusland aan het wachten zijn. Ja je kan er veel (meer) geld verdienen, maar ik denk dat ze écht een nieuwe uitdaging zoeken en die alleen zullen vinden in een topcompetitie.

Luuk de Jong is een ander verhaal, hij is eerder al mislukt in het buitenland en ik denk dat ondanks dat hij bij Zenit een hoger salaris kan verdienen nu gewoon bij PSV blijft puur alleen al om het feit dat hij nu in een vertrouwde omgeving is waar hij lekker kan ballen en belangrijk zijn voor zijn ploeg. Hij zit op dit moment gewoon op zijn plek bij Psv.

23 april 2015 om 15:08

Een nieuwe uitdaging vind je ook echt wel in Rusland hoor. Het probleem is alleen dat voor spelers van het kaliber de Jong, Clasie en Wijnaldum sowieso geen basisplaats voor mogelijk is. Het middenveld is al overvol en Zenit heeft nu 2 spitsen waar er nog een bijkomt (voorcontract getekent).

De Jong is bij twee buitenlandse clubs geflopt en doet het nu net een klein jaar weer geweldig in Nederland. Die zou stapelgek zijn als hij meteen weer naar het buitenland zou gaan.

En spelers als Wijnaldum en Clasie lijken me te ambitieus om te gaan cashen in Rusland. Die willen vast naar een mooiere competitie. Alleen al het feit dat ze allebei niet vorig jaar al zijn vertrokken bewijst dat ze niet alleen naar het geld maar ook naar het gevoel kijken.

Wijnaldum en Clasie zouden mislukken bij een topclub maar een club als Zenith Porto Galatasaray of Olympiakos is precies waar hun niveau ligt. Luuk de Jong kan wel ooit bij een topclub spelen, ik geloof wel in zijn kwaliteiten. Vroeg of laat zal het er wel bij hem uitkomen netals Siem de Jong en zo denk ik ook over Pieters van Stoke City.

23 april 2015 om 17:57

Wijnaldum en Clasie hebben prima wedstrijden gespeeld in het Nederlands Elftal, waarom zouden die dan niet kunnen slagen bij een topclub? De Europese top 5 is voor hen te hoog gegrepen, maar bij de clubs die daar vlak onder zitten zouden ze volgens mij best mee kunnen.

En Siem de Jong is 26, Erik Pieters wordt dit jaar zelfs al 27. Al je op die leeftijd nog niet bij een Europese topclub zit, dan gebeurt het doorgaans ook niet meer.

23 april 2015 om 18:40

Zo bedoelde ik het ook. Dat Real of United te hoog voor hun gegrepen is daarom kan je beter een club als Porto of Zenith kiezen dan ben je op zn minst een kampioen en kan je Champions League spelen beter dat dan dat je voor Tottenham Sevilla of Liverpool uitkomt.
Die clubs die ik net opnoemde zijn ook niet de minste hoor.
Ik denk als Siem de Jong 1 goeie seizoen draait dat hij al weer weg is en als Pieters het niet haalt dan wordt het hem blijkbaar niet gegunt. Hij heeft 1 van de beste voorzetjes van Europa.

Is deze van Stee niet degene die Clasie weg zou sturen uit de opleiding als die niet ontslagen zou worden? En dan nu proberen die jongen naar zenit te halen. Ik denk dat hij in plaats van een handtekening een dikke middelvinger krijgt van Clasie.

De jong moet echt blijven, wijnaldum mag gaan waar hij graag heen wil., denk niet die competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren