Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie ‘schrok zich kapot’ van Badr Hari: ‘Die ging over mijn hoofd heen!’

Laatste update:

Robin van Persie kijkt uit naar het titelgevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, dat komende zaterdag in GelreDome plaatsvindt. De oud-aanvaller heeft beide kickboksers weleens ontmoet en is een groot fan van de sport. In gesprek met De Telegraaf vertelt Van Persie wat hij van Hari en Verhoeven heeft geleerd en wat zij andersom van hem hebben opgestoken.

Van Persie ontmoette Hari afgelopen zomer tijdens een vakantie in Marokko. “Nou, Badr deed daar op vakantie even een middle kick voor. Die ging over mijn hoofd heen! Ik schrok me kapot. Wat is dit? Als je dat uit stand kan, moet je heel lenig zijn. Mijn middle kick zit bij je kuiten, echt met mijn hamstrings kom ik niet boven een meter”, zegt Van Persie, die tevens zag dat Hari ‘heel rustig’ overkwam en ‘heel lief’ was voor zijn kinderen. De stabiele thuissituatie heeft volgens hem een positieve invloed gehad op de kickbokser.

De oud-international trof Verhoeven bij een show van Najib Amhali, waar ze in dezelfde theaterbox zaten. “Wat mij fascineerde, was zijn verhaal over zijn fitheid. Hij is zo consequent in alles wat hij doet. Wat er ook gebeurt, hij traint zes dagen per week tweemaal per dag. Hij gaat boven de norm staan van wat het met je kan doen”, vertelt de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. Hij vond het naar eigen zeggen leuk om Hari en Verhoeven te vertellen over de raakvlakken met voetbal.

“Ik legde uit hoe ik al die jaren mijn vak beleefde, hoe ik trainde en hoe ik me op grote toernooien focuste. Een EK of WK komt nog het dichtst in de buurt bij hun bokswedstrijden”, aldus Van Persie. Hij legt uit dat je op een eindtoernooi ook tegen je top moet aanzitten, al is er volgens hem één groot verschil met het kickboksen. “In de ring staan zij alleen. Als voetballer ben je met tien anderen. Als ik bij wijze van spreken een slechte dag heb en die tien anderen zijn goed, ga je met je team nog door naar de volgende ronde.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat heeft dit met voetbal te maken, buiten het feit dat het de mening van een ex-voetballer is en doorgaat is een voetbalstadion?

20 december 2019 om 07:24

Ik zat ook al te wachten op een stuk over een analyse van Rafa overde handbal finale.
Blijf het wel bijzonder vinden hoe van persie zich als persoon ontwikkelt heeft. Van rotterdams straatschoffie tot volwassen sympathieke kerel

20 december 2019 om 07:43

Maar dan ook echt hé? Ik vond v.Persie altijd wat afstandelijk, toen hij in het buitenland speelde. Eenmaal in Nederland leek hij, op persoonlijk vlak, de rust te hebben gevonden. Echt een lust voor het oog, zoals hij in zn laatste periode zich manifesteerd(e) sinds zn terug keer naar Nederland!

20 december 2019 om 09:44

Uhh nou dat van Persie, een topvoetballer, zich uitspreekt over een de twee vechters van morgen. En dan met name vergelijkingen trekt met zijn belevenis in het voetbal, waarmee hij voorbeelden aanhaalt, zoals je in de laatste alinea kan lezen. Dus snap je reactie niet zo, want ik zie daadwerkelijk zeker wel voetbal gerelateerde zaken in dit artikel.

20 december 2019 om 14:05

Stukje inspelen op de actualiteit waardoor je wat betreft traffic wat meelift op deze grote wedstrijd.

2 grote kampioenen zijn het, ik ga zeker kijken en de beste moge winnen.

20 december 2019 om 17:50

Ik hoop toch wel heel erg dat die veroordeelde crimineel ingemaakt wordt. Vind het wel een schande dat iemand na een mishandeling in zo'n sport mag terugkeren.

20 december 2019 om 21:35

Ja precies. Ik bedoel, het is niet alsof hij veroordeeld is voor zijn misdaden en zijn straf heeft uitgezeten.

21 december 2019 om 14:19

Ik proef wat sarcasme. Hij heeft wel straf gekregen, maar dat was naar mijn mening veel te laag. Als je ziet wat voor schade hij heeft aangericht is het een regelrechte schande dat hij dat deed met zijn vechttraining. Het was gewoon een poging tot doodslag. Dan ben je wst mij betreft een smerige rat die geen enkele sympathiek verdient. Ik vind als je zoiets hebt gedaan uitgesloten hoort te worden van alle vechtsporten.

@ Zortaxdeze interview heeft inderdaad niks met voetbal te maken, maar zoals je zelf al aangeeft een ex-voetballer geeft zijn mening over 2 zwaargewicht kickboksers die hij persoonlijk ontmoet heeft.verder is het zwaargewicht kickboksen de laatste 5á6 jaar in Europa zo goed als failliet, beide vechters hebben anderhalf tot bijna twee jaar geen partij meer gevochten en dat noemt men de partij van de eeuw??pure armoede, een oude Hari die volle zalen moet trekken terwijl hij allang over zijn hoogtepunt is...tja Verhoeven, een hele toegewijde en fitte vechter maar niet echt eentje waar je nou als vechtsportliefhebber speciaal naar gaat kijken. Het zou me niet verbazen als deze partij vooraf geregisseerd(winnaar is al bekend) is want er zal toch hierna een deel III moeten komen, er moet n beetje (klein)geld binnenkomen bij de organisatie en deze twee zwaargewichten.jammer dat de echte oude K1 tijden definitief vervlogen lijken.

20 december 2019 om 10:04

Dat denk ik ook.
Badr zal wel winnen en dan volgend jaar iets van ‘ultimate revenge final’ ofzo.
En dan zal Rico wel stoppen en zo kunnen ze nog wat geld pakken.
Kickboksen is idd niet meer wat het was

20 december 2019 om 10:25

@gunsmoke toch wordt komende wedstrijd in volgens mij 200 landen uitgezonden, zo dood lijkt het niet te zijn? En rico heeft vorig jaar toch nog tegen ben saddik gevochten? Of was dit alweer 2 jaar geleden

20 december 2019 om 14:53

Als je nou had gezegd dat het kickboksen in Azië zo goed als failliet is dan had je gelijk,maar nog nooit waren er zoveel grote gala's in Nederland als de laatste jaren,nog nooit heeft het zoveel aandacht gekregen in Nederland,ik ben het er mee eens dat de heavyweight divisie niet veel voorstelt meer, te weinig aansprekende namen,maar de rest van de divisies zijn van een hoge niveau,jammer dat rico niet qua style als badr vecht,ik vind rico een voorbeeld voor de jeugd,maar zijn partijen daar kijk je niet naar uit en een 35e jarige badr ook niet,ik moet wel zeggen dat ik badr in zijn topdagen,de meest spectaculaire kickbokser ooit vond...

En ja hoor, het heeft z'n weg gevonden naar VZ! Was een kwestie van tijd natuurlijk met zo'n mega-event. Oke mannen, zeg het maar: wat verwachten jullie van het gevecht? Ik verwacht een KO-overwinning voor Badr in de 2e ronde.

20 december 2019 om 08:57

Haha ik ben sowieso voor Verhoeven, maar ik wilde namelijk gokken op ko voor badr in de 2e ronde... 10x de inleg

20 december 2019 om 09:30

Als Badr dit gevecht wilt winnen zal het in de eerste 3 ronden op knock-out moeten gebeuren, want conditioneel acht ik Rico over 5 ronden sterker. Hoop overigens op Badr, hou niet van puntenvechters ala Rico.

20 december 2019 om 09:42

Ben er mee-eens. Ik kijk dan ook uit naar ronde 2 en 3.

20 december 2019 om 11:55

Ik gun het badr juist niet omdat hij mensen heftig heeft mishandeld buiten de ring, meerdere malen ook nog eens. Rico respecteert de sport in ieder geval dus hoop daarom op Rico.

20 december 2019 om 09:32

Ik zit er zaterdagavond. Vewacht ook een ko van Badr! Verhoeven als die blijft staan verwacht ik dat hij het wint met punten. Maar je komt als supporter natuurlijk voor de ko.

20 december 2019 om 09:39

ok denk dat hari weer met een smoes komt halverwege als die merkt dat het niks word

20 december 2019 om 09:41

Die elleboog zag er niet uit als een smoes. Laten we wel realistisch blijven

20 december 2019 om 10:26

Ik hoop ook op een KO van rico of badr. Rico is wel meer een puntenvechter (doet wat de wedstrijd nodig heeft) maar heeft volgens mij ben saddik vorig jaar ook KO geslagen?

20 december 2019 om 11:50

ik ben jou niet gelukkig. Gelukkig was de spierscheuring ook echt een smoes. Ik zou zeggen kijk zijn docu op videoland.

20 december 2019 om 12:39

Ikbenjouniet,Wat bedoel je met ‘als die merkt dat het niks wordt’? Hij stond in hun eerste ontmoeting qua punten voor op Verhoeven...

20 december 2019 om 09:53

Jullie weten wel dat Badr, voor een vechter dan, extreem is afgevallen... Verwacht een tactische game change van Badr, die gaat afwachten en meer bewegen. Verwacht ergens geen KO dit keer, Rico moet het sws niet van aggressive KO zoeken en met gewicht van Badr denk ik dat die zoals AJ zich gaat aanpassen aan het gevecht. IPV zijn eigen game te spelen, hoe dan ook voor wie je ook bent wordt mooie partij!

20 december 2019 om 11:20

@joeka, Je kon het al zien bij de eerste partij zag je Badr meer tactische vechten. Dat explosiviteit van Badr wat we van hem gewend zijn dosseert hij het nu. Zoekt zijn momenten uit. Forza Badr

20 december 2019 om 12:43

Inderdaad. Veel mensen hadden volgens mij verwacht dat hij er vol op zou klappen, maar dat zou, gezien zijn vorm toentertijd, onverstandig zijn. Hij vocht behoudend / tactisch, zeker als je nagaat hoe Badr vroeger in de K1 vocht.

Dat het een mooie partij mag worden (met Badr als winnaar 😂).

Badr heeft weer geld nodig dus besluit hij maar weer de ring in te stappen. Maar in feite is hij gewoon een misdadiger die veel te laag is bestraft voor zijn afschuwelijke wandaden.

20 december 2019 om 13:25

Rico mag de populaire en de faam van Badr dankbaar zijn. Zo krijg Rico ook een beetje aandacht. Zo kan je het ook bekijken. Ook Vreemde opmerking van prijzengeld van je. Dus als je bij voetbal het wk finale verliest krijg je geen prijzengeld? En hier slaan ze de harses nog niet eens. Uitgezonden Zidane natuurlijk😎

20 december 2019 om 13:36

Badr is een broodvechter en dat heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. Eerlijkheid siert de mens. Over het winnen of verliezen van een partij en daarmee toch als je verliest een bedrag opsteken is altijd, of dacht je dat die 45 miljoen niet uitgekeerd hoefde te worden laatst bij het boksen? Daarnaast kun je natuurlijk schrijven dat het een misdadiger is maar dat bestrijd ik, voor een geweldpleging, waar hij voor veroordeeld is noemt men geen misdadiger, dan moet je naar Holleder of Taghi... Te laag gestraft, schrijf de rechtbank aan zou ik zeggen want dat is de nieuwe norm in Nederland, Foei gesprekje, taakstrafje of enkelband.

20 december 2019 om 14:11

Niet zomaar een geweldpleging he. Heeft ervoor gezorgd dat een onschuldig iemand in een rolsstoel kwam, dagelijks met alle lichamelijke en geestelijke pijn moest zien te dealen en dat hij niet meer kon werken en later ook nog eens vermoord werd. Een zeer triest verhaal. Vind dat Badr veel te laag bestraft is hiervoor.Als je je vechtkunsten gebruikt om een onschuldig iemand verrot te schoppen ben je gewoon een misdadiger.

20 december 2019 om 14:51

Joh Lawpi, hij heeft zn vechtkunsten daar helemaal niet voor gebruikt, dat was 1 schop, ja, hij brak Everdink zn enkel. Als hij ze goed had gebruikt had hij niet eens meer overeind gekomen.... Ik praat het niet goed maar je schrijft enkel over die trap, niet het waarom dat Badr m flipte en de trap uitdeelde en zolang je enkel maar eenzijdig bericht is er geen discussie te voeren met je.

20 december 2019 om 16:30

Jij bericht onjuist. Badr heeft Everdink met meerdere mensen op het toilet ernstig mishandeld. Waarbij Everdink fysiek en mentaal ernstig letsel werd aangebracht en waardoor hij in een rolstoel terecht kwam. Kom jij aan zetten met een gebroken enkel.

20 december 2019 om 18:00

@FR_JC: "Artsen stelden vast: een open breuk tussen kuitbeen en enkel; in- en afgescheurde enkelbanden; een gebroken oogkas, jukbeen en neus, plus lichtere verwondingen."

Hij is zwaar toegetakeld en moest 5 uur per dag revalideren. De reden voor de mishandeling zou zijn: een opmerking over goede vriend estelle cruijff. Wat er oog gezegd is, dit is extreem buitenproportioneel en gewoon poging tot doodslag met zijn vechtkwaliteit. Wat mij betreft had hij jaren vast mogen zitten en nooit meer professioneel mogen vechten.

20 december 2019 om 18:45

Lawpi; Nee, dat is onjuist! Badr heeft hem inderdaad op het toilet die schop gegeven. Ik verkleinde het naar brak zijn enkel maar dit was been en enkel waaraan Koen lang moest revalideren. De verdere mishandeling van Everdink is gedaan toen Badr al weer uit het toilet was vertrokken, 'door vrienden van Badr'. Dus ja, "ik kom aanzetten met enkel". Sorry, ik had onderbeen er ook bij moeten schrijven. En ja, dit komt gewoon uit het rechtbank verslag, en verhoren alsmede getuigenissen waaronder die van Koen Everdink als Badr.

20 december 2019 om 18:53

Lacazette; Everdink is inderdaad zwaar toegetakeld, 100% met je eens, maar is niet allemaal aan Badr toe te schrijven, dat was het punt wat ik probeerde te maken naar Lawpii. En wat mij betreft ook een langere straf had gemogen want dit was niet het enige aan mishandelingen in het uitgaansleven die er op zn kerfstok stonden. 1 1/2 jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk was de straf bij Cassatie vonnis. Over het nooit meer vechten ben ik ook met je eens, eerst dit, dan de doping en 2 jaar schorsing tot nu weer on de titel... (ps. Estelle was ten tijde Badr zn vriendin waar Everdink slecht over sprak waarop Badr m flipte.)

20 december 2019 om 14:05

Je kraamt al vaak genoeg onzin uit maar hier maak je het wel heel erg. Er zijn genoeg voetballers die miljoenen verdienen en niet eens van de bank afkomen.

Middle kick? Ik denk dat hij een high kick bedoelde Als badr boven hem uitkwam...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren