Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie looft ‘nieuwe Van Persie: ‘Ik denk dat hij heel goed wordt’

Laatste update:

Robin van Persie is lovend over Mason Greenwood. Hoewel Manchester United dit seizoen teleurstellend presteert, is de ontwikkeling van de achttienjarige aanvaller een van de weinige lichtpuntjes bij the Mancunians. Greenwood scoorde vorige week tweemaal in het Europa League-duel met AZ (4-0) en nam zondag als invaller ook de gelijkmaker in het competitieduel met Everton (1-1) voor zijn rekening.

Greenwood wordt door veel fans van Manchester United als ‘de nieuwe Robin van Persie’ gezien. Via Instagram Stories geeft de oud-aanvaller te kennen dat de Engelse tiener in ieder geval goed bezig is. “Ik denk dat hij heel goed wordt. Tijdens elke wedstrijd probeert hij mij te kopieren”, zegt de voormalig Oranje-international enigszins gekscherend.

“Mijn manier van spelen, mijn techniek, mijn linkervoet, mijn manier van afronden. Ik weet zeker dat hij goed terechtkomt”, stelt de voormalig speler van onder meer Arsenal en Manchester United. Na zijn treffers tegen AZ en Everton staat de teller van Greenwood al op acht doelpunten in twintig wedstrijden in alle competities. Van zijn teamgenoten vond alleen Marcus Rashford vaker het net: dertien keer.

Greenwood groeide zondag met 18 jaar en 75 dagen tot de jongste doelpuntenmaker voor Manchester United in de Premier League op Old Trafford sinds april 2009 uit. Destijds was Federico Macheda 17 jaar en 226 dagen toen hij tegen Aston Villa scoorde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij speelt 3 wedstrijden goed en hij wordt nu al helemaal de hemel in geprezen. Je moet mentaal echt heel sterk zijn op een hele jonge leeftijd als jeugdspeler tegenwoordig. Begint echt te gek voor woorden te worden.

17 december 2019 om 09:21

Deze jongen wordt jarenlang gezien als een bizar groot talent
Nu hij het ook laat zien in het eerste snap ik al die lyrische reacties wel, ik denk dat die druk hem juist ook sterker kan maken.

17 december 2019 om 09:22

Zeg maar gewoon dat je er zo weinig van weet. Is eigenlijk sinds pre-season al heel sterk maar wordt rustig gebracht. En daarvoor heeft hij natuurlijk een jeugdopleiding gehad waarin hij een van de allerbesten ooit is bij United. Verder, vind ik hem qua veldspelers eigenlijk de beste bij United. Niemand heeft zoveel rust, inzicht, vertrouwen en gogme als hij heeft in de selectie na Pogba. Maar omdat hij 18 jaar is wordt dat natuurlijk begatelliseerd. 3 wedstrijden goed, laat me niet lachen. Bij z'n debuut vorig seizoen creëerde hij al zo'n 4 kansen voor zichzelf. Eentje van de buitencategorie. Hoop dat z'n blessures en fysiek hem toestaan een grote te worden.

17 december 2019 om 09:38

Dit bevestigt alleen maar mijn punt, wordt dus blijkbaar al jaren enorme mediadruk opgelegd. Die 3 wedstrijden goed was een beetje metaforisch natuurlijk.

17 december 2019 om 09:42

Nou ja, dat ook alweer niet. United laat bewust best weinig beelden zien van de jeugdopleiding, hij is veel minder lang in de spotlight dan een Ünüvar bijvoorbeeld. Denk dat hij sinds z'n 16e pas echt meer en meer naam krijgt en tot vorig jaar moest je er ook best zelf naar zoeken..een Unuvar kent haast iedereen, jarenlang. Idem voor een Simons.

17 december 2019 om 10:01

Engelse media en vooral op twitter zijn de laatste dagen echt bezeten van deze jonge. Termen als de nieuwe Ronaldo zijn al langs gekomen, beetje het zelfde als wat met Ansu Fati gebeurde in Spanje. maarja ook Unuvar en Simons krijgen echt veelsteveel aandacht. Talent is er zeker, maar iedereen wil maar al te graag als eerst benoemd hebben dat iemand van 18 de nieuwe Messi of Ronaldo is. Werkt in 90 van de gevallen alleen maar tegen.

17 december 2019 om 10:18

Dat ben ik een, lijkt helemaal niet op Ronaldo qua speelstijl en kwaliteiten. Is waarschijnlijk wel het grootste aanvalstalent sinds Ronaldo.ansu Fati volg ik iets minder maar dat lijkt ook een megatalent te zijn. Maar de nieuwe Messi of Ronaldo, ben ik totaal met je eens. Alleen bij Mbappe durf je dat haast te stellen.

17 december 2019 om 11:44

linkerbaan heeft natuurlijk gelijk als hij aanstipt dat enhgelsen altijd enorm overdreven kunnen doen als ze weere ens een groot talent hebben. Daar is geen 1 land zo overdreven in. Bij Beckham, Owen, Rooney was dit niet anders toen ze doorbraken, ook vergelijkingen met de meest grote wereldsterren. Terwijl het goeie van wereldtoppers juist is dat ze lange tijd op hoog niveau hebben gepresteerd. Laat Greenwood dat nou eens proberen. Want de overdreven aandacht zorgt vaak genoeg voor mislukkingen zoals ravel morisson

17 december 2019 om 12:07

Weer fout, weet overigens niet echt wat je over Beckham en Rooney te zeggen hebt. Grootse carrières gehad. Morrisson had geen probleem met aandacht, maar eerder slechte vrienden en straatcultuur. Die verloor het al voor het podium waar Greenwood op staat.

17 december 2019 om 14:07

Denk dat wij Nederlanders toch ruim de overtreffende trap zijn als het gaat om ophemelen van talenten (om ze vervolgens ook weer keihard onderuit te halen).

Absolute parel, deze Greenwood. Uiteraard moeten we voorzichtig blijven met grote uitspraken want hij is nog jong maar er lijkt me wel een goede kop op die jongen te staan. Het zal in elk geval geen gevalletje Ravel Morrison worden!

17 december 2019 om 09:40

Soms ben ik bang dat er een te goede kop op zit, is echt een hele stille, rustige jongen. Heel weinig jeugdheid in hem te vinden. Betrapt hem nooit op showboating, even uitslovend laten zien hoe goed hij is. Niet dat dat moet, maar ik hoop echt dat hij die jongensambitie heeft om de allerbeste te worden, een klein beetje die arrogantie. Zou me niet verbazen als hij alle verdedigers bij United moeiteloos uitspeelt op de training en voor hem is er daarna niets aan de hand.

17 december 2019 om 11:05

Kaka was ook altijd erg bescheiden en die heeft ook de absolute top behaald.

17 december 2019 om 10:19

Dat waren natuurlijk enkele wedstrijden, Garner, Williams, Chong en Greenwood zijn de enigen die dit seizoen echt een kans hebben gekregen. Het is helemaal niet verassend dat Greenwood het goed doet overigens.

17 december 2019 om 10:25

Dat is een beetje flauw natuurlijk. Mensen die United volgen weten prima dat United momenteel enkele grote talenten op komst heeft en dat Greenwood daarvan simpelweg de grootste is. Dat hij het voorlopig uitstekend doet is geen Lucky shot.

17 december 2019 om 11:03

Verrassend is het niet echt. Bij aanvang van dit seizoen voorspelden verschillende Man Utd volgers al dat Greenwood klaar was om een rol te spelen bij het eerste team. Hij is ook de reden waarom Solksjaer niet meteen een vervanger wou halen voor Lukaku en rekende op hem, Martial en Rashford om de doelpunten te vervangen.

Eerst maar eens drie seizoenen de tijd krijgen om te groeien als voetballer, daarna kunnen we pas echt zien waar hij staat en welk niveau hij aankan. Nog een puber.

Van die Macheda hadden we ook hoge verwachtingen maar heeft het nooit waar kunnen maken. Greenwood lijkt nu wel erg goed idd...

17 december 2019 om 21:17

Dat had Macheda ook kunnen waarmaken. Denk nog steeds dat de enorme concurrentie en het ongelofelijk aantal blessures hem parte hebben gespeeld, zelfde gold voor Petrucci en Thorpe. Mason is echt een wereld talent die wel super veel talent heeft. Ik zie hem trouwens nog als veel groter talent dan dat Macheda was. Nu nog blessure vrij blijven.

Wil van Persie niet helpen as EK?

Greenwood lijkt een prima talent. Maar de nieuwe van Persie? Die magisch mooie techniek, die sierlijkheid? Dat heeft hij niet, hij heeft toch een beetje dat hoekerige van de dribbenlaars tegenwoordig. Hij hoeft trouwens ook niet die techniek te hebben. Het is allemaal wel heel functioneel bij hem en hij is snel. RvP was behoorlijk traag, dat was zijn absolute beperking.

17 december 2019 om 21:19

Dat heeft hij niet? Zijn aannames zijn echt van wereldklasse en het talent druipt er vanaf. De nieuwe van Persie vinden fans en pundits die hem met iemand moeten vergelijken. Hij scoort super makkelijk is twee benig en heeft lef en gogme. Dat is al heel veel voor een jongen van 18 die rustig wordt gebracht. Zou mij verbazen als hij niet een hele grote word.

De nieuwe van Persie? Waarom? Omdat ie linksbenig van nature is?rvp was een killer, die de meest krankzinnige goals kon maken door z'n intelligentie, fabuleuze techniek en timing. Greenwood is een snelle dribbelaar die beidebenig is (met voorkeur voor links) die het tot op heden moet hebben van z'n onvoorspelbaarheid (mede doordat ie beidebenig is) en snelheid. Dit is wel een fenomenaal talent, dat na Rashford de next big thing van UTD moet worden. Het feit dat je op die leeftijd al zoveel minuten en goals hebt gemaakt zegt natuurlijk wel iets. En het blijft nog altijd wonderlijk te zien dat hij vrije trappen, corners en penalties met beide nemen vol zelfvertrouwen kan nemen. Als ie zo down to earth blijft, kan dit een hele grote gaan worden, maar hij is er nog lang niet.

18 december 2019 om 23:30

Greenwood is juist helemaal niet zo snel, zou hem ook verre van een dribbelaar noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren